pitäisi saada talo, mikä talotehdas?

Stadilainen81

Pienelle tontille pitäisi saada talo. Aika perusvaatimukset lukuunottamatta korkeaa olohuonetta ja pienen tontin rajoituksia. Nyt lähinnä kiinnostaisi talotehtaiden taloudellinen tilanne... Osaako kukaan sanoa keneltä uskaltaisi ostaa taloa Helsinkiin ilman että tarvii pelätä että firma kaatuu talouden huonosta tilanteesta johtuen. Suunnitteilla esim. Desing-talo ja Kastelli. kokemuksia kyseisistä talopaketeista?

21

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghytjytjkk

      Kastelli on ainakin urakkamaksut maksanut ajallaan sen 20 vuotta mitä olen pystyttänyt niitä, luulisin olevan vakavarainen. Laajentavatkin kovasti konsernin toimintaa.

      • Meille_tulee_Kastelli

        Joo, kun nimi on papereissa niin samassa on "suunnitelmat" postissa, ennekuin olet penkistä selkäsi kääntänyt... Seuraavana päivänä tulee Rakentaja-DVD ja TUHANSIEN LASKU! Jokaisesta muutoksesta, no lisää laskua tietenkin... Maksa maksa maksa on Kastellin mantra.


    • gryndex

      Älvsby paras koskaan, ei mitään ongelmia, hienoa toimintaa! Suosittelen sitä 142neliön kämppää.

      • VaiEttäÄlväri

        Hahah! Jos tykkää työmaakonteista rakennetuista TÄYSIN persoonattomista laatikoista. "Kämppänä" varmaan menee mutta ei niitä varmaan kukaan KODIKSI voi kutsua.


    • Muurametalossa

      Muurametalot, ehdottomasti!

    • Urpå69

      Meillä oli Designtalo ja Kastelli muutaman muun kanssa viivalla. Design voitti, koska hinta jäi Kastellia edullisemmaksi ja pieniä muutoksia sai tehdä joustavammin. Kastellin kanssa tuntui muutokset kankeilta jo tarjouksen kysymisen vaiheessa. Muutenkin valitun talon pohja kävi meille tosi hyvin.

      • voivoivoi

        Halvin ei koskaan ole laadukkain.
        Laatu maksaa, mutta jos tykkää lauantaimakkarasta niin mikäpä siinä.


      • Sisäfile

        Lihakauppiasko olet?


      • halpaamakkaraa
        voivoivoi kirjoitti:

        Halvin ei koskaan ole laadukkain.
        Laatu maksaa, mutta jos tykkää lauantaimakkarasta niin mikäpä siinä.

        Maksoin juuri tästä liian halvadta 700 000. Kerrotko mikä on taloprojektin hinta ettei ole liian halpa ja siksi huono? 1,2M? 1,5M 2,3 MEUR?


    • oikea-talomyyjä

      Varmasti jokaisella talotehtaalla löytyy ratkaisu talopaketiksi. Materiaalit on pitkästi samoilta toimittajiltakin. Itse katsoisin tarjouskierroksen jälkeen toimitussisöllön. Tai pyytäisin alkujaankin tarjouksen samalla tavaramäärällä. Myyjän tehtävä on laskea se tarjous sellaisena kuin sinä pyydät. Samalla ottaisin selvää puutavaran vahvuuksista( paksumpi maksaa enempi), sitten voikin pyytää tarjoukset uudestaan parilta finalistilta vakiotoimituksena ja verrata hinnat/ sisältö. Sontaa tunnutaan heittävän jokaisen niskaan, liekkö se sitten tapaus, missä kaikki meni mönkään tai puretaanko pahaa oloa, nimettömänä muita mollaamalla. Välttämättä osa ei tunnu ikinä rakentaneen, saati että olis edes mahdollisuutta taloa rakentaa. Eikä kaikilla talomyyjilläkään mahda olla puhtaita jauhoja pussissaan noissa haukkumisissa?
      Olette tekemässä yhtä elämänne tärkeistä ratkaisuista, joten aloittaisin ensin kyselemällä rak. Valvonnasta, millaisen talon yleensä saa rakentaa tontille ja sitten rauhassa kilpailuttamaan. Kustannuslaskureitakin löytyy ja voi ja kannattaa käyttää apuna.

      • BauHerr

        Jos kyseessä on pääkaupunkiseutu, niin rakennusvalvontaan ei pidä eikä voikkaan ottaa yhteyttä. Kas Espoon KGB puhuu vain pääsuunnittelijan kanssa, eikä siellä kukaan huvikseen käy. Käynti vastaa sitä, että pyytäisi rautatieasemalla jokaista vastantulijaa vetämään turpaan.

        Helsinki on samanlainen. Vantaalla on jostain syystä ihan mukavia lupa-arkkitehtejä. Vantaan rakennusvalvonrtaa voi soitella, Espooseen ei missään nimessä.

        (Helsingissä taas vastaan voi tulla niitä arjen sankarirakennustarkastajia, jotka tarkastavat jokaisen CE-merkin ja suoritustasoilmoituksen voimassaoloajat. MUTTA tämä on kokonaan toinen asia.)

        Ota asemakaava käteen. Tarkista milloin asemakaava on astunut voimaan. Ero on merkittävä. Jos on "vanha kaava", maanpäällinen kellari ei syö rakennusoikeutta. Uudessa kaavassa taas kellaria ei saa kaupan päälle. Sitten luet tarkkaan asemakaavan määräykset. Josissakin tapauksissa määräyksiä on niin paljon, että voi jo niiden perusteella antaa pääsuunnittelijalle puhtaaksipiirtotoimeksiannon. Pahimmassa tapauksessa rakennus on jo suunniteltu kaavassa tekemistä vaille valmiiksi värejä ja materiaaleja myöten.

        Vanha kaava on sikäli hankala, että valmiita pakettitaloja ei niihin löydy. Joudut tekemään joko arkkitehdin suunnitteleman talon tai voimakkaasti räätälöidyn kvasi-pakettitalon.


      • herraherralla

        Lakiin on kirjattu, että viranomaisella on myös neuvontavelvollisuus. Tämä koskee myös liian ylpeitä rakennustarkastajia. Yleensä tämän muistuttaminen ja asiallinen käytös on riittänyt. Jos ei riitä niin kyllä herrallakin on aina herra, eli tehkää valitus asiattomasta käytöksestä ja virkatöiden huonosta hoidosta.


    • Uusiasunto

      Otat minkä otat, varo, minkä saat! Ota mielummin selvää mihin firmaan voi luottaa. Googleta mielipiteitä eri firmoista. Tuntuu, että kaikki koittavat pelata omaan pussiin.

      • totanoinna

        Oletko kuullut toisten pussiin pelaavasta yrityksestä?

        Kaikki yritykset jopa osuuskunnat ja yhteisöt tavoittelevat toiminnallista tulosta. Tappioksi myyminen tietäisi yrityksen velkaantumista ja ennen pitkää konkurssia.


    • TämäOnTotuusNäistä

      Itse pysyn kokemusteni vuoksi jatkossa niin saatanan kaukana kaikista valehtelevista lestafirmoista. Kaikki Pohjanmaalaiset ovat näitä kirkasotsaisia jeesustelijoita.

      • Teepäs_näin

        "Kaikki Pohjanmaalaiset ovat näitä kirkasotsaisia jeesustelijoita."

        Ovatko muka?
        Lestadiolaisomisteiset talotehtaat sijaitsevat lähinnä entisessä Oulun läänissä, mutta se EI OLE Pohjanmaata.

        Pyydäpä vaikka tarjous Kannus taloilta tai Teri taloilta. Ne firmat sijaitsevat Pohjanmaalla ja en ainakaan ole kuullut että olisivat lestadiolaisia.

        Sitäpaitsi on todella lapsellista valita talopakettia talotehtaan omistajatahon uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

        Jos se asia on sinulle niin tärkeä, niin teetä talopaketti pitkästä tavarasta oman piirrustuksesi pohjalta, valitse takuulla ateistiset timpurit ja ateisti valvoja, niin saat talon "made and designed by hörhöt"


    • Talopakettia

      ei kustannussyistä kannata ostaa lainkaan, vaan talo kannattaa rakentaa pitkästä tavarasta. Valmiin talon hinnassa säästyy kymmeniä tuhansia euroja.

      • joslehmätkinlentäs

        Säästyy jos itse rakentaa. Aika harvalla on aikaa ja ammattitaitoa siihen.


    • Kuukurkku

      Tjaa-a aika isoja talotehtaita on lestojen hallinnassa ja vuosikymmeniä kestäviä taloja pukkaa. Itse olin ainakin heidän tuotteeseensa tyytyväinen, kommunikaatio olisi voinut olla parempaa ja asioita sai kysyä monta kertaa, mutta tämä tuntuu olevan alan tapa. Palvelu on alalla keskimäärin surkeaa. Mutta jollain on täällä selvä agenda lestoja vastaan ja tulee siitä joka ketjuun muistuttamaan.

    • siklaofficiall

      Kysy siklataloilta

      • älä_osta_lappalaiselta

        Oulun seudun talopakettien valmistajilta ei pidä ostaa edes koirankoppia.
        Jos joku erehtyy niiltä ostamaan, saa syyttää ainoastaan itseään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe