Kirkollisvero kaikille.

bud-da

Evankelisluterilaiselle kirkolle siivu budjetista.

Seurakuntien osuus yhteisöverotuksesta poistetaan ja korvataan valtion rahoituksella ensi vuodesta lähtien. Valtionavun määrä on 114 miljoonaa euroa.

Joudumme maksamaan kirkollisveroa vaikka emme kuulusi "kirkkoon".

6

184

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Perskeles

   Evlutkirkko on tottunut olemaan valtion siivellä ja nykyinen jäsenkato uhkaa pienentää piispojen ja pappien palkkarahoja. Niinpä valtion budjetista indeksiin sidottu lisämääräraha on tervetullut.

   Kirkko usein vetoaa siihen että käyttää diakoniaan runsaasti rahaa auttaakseen köyhimpiä. Todellisuudessa kirkko ei laita kuin promilleja rahoistaan ihmisten hyväksi. Loput menevät organisaation hoitoon.

   Pitäisi kuitenkin muistaa sellainen kiistämätön tosiasia että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään todistetta ainoastakaan riihitontusta, menninkäisestä tai jumalasta. Ovat siis kaikki mitä ilmeisimmin mielikuvitusolentoja.

   Kuitenkaan eivät miljarditkaan valtion taholta tulevat avustuseurot riitä mielikuvitusystäviin uskoville aikuisille. On Suomi köyhä ja se jatkuu niin kauan kuin tällaiseen tuhlataan suruttomasti valtion velkarahoja.

  • Tosion33

   Ei Jumalaa löydy kirkosta. Ei Jumala ole kirkollisvero vaan rakkaus.

  • Jumalia ja riihitonttuja on toistaiseksi tavattu vain niihin uskovien mielistä. Siksi niitä sanotaankin mielikuvitusolennoiksi.

  • TosirealistiKokkolan

   "Perskeles1" on täysin oikeassa. Kirkko perustettiin aikanaan pelottelemaan ihmisiä ja kunnioittamaan (lue tottelemaan) julkista valtaa, maan johtoa jne. Papit olivat "suuria herroja, kansan johtajia", kun nykyään papit ovat vain kuolevia paskiaisia ja paskan jauhajia. On merkillistä, että joku kuuluu enää kirkkoon, ja se että noita saa..nallisia "synagoogia" vielä rakennetaan (esim Ylivieskaan).
   Ensin poltatetaan ikivanha puukirkko, ja sitten aletaan rakentaa uutta valtion ja veronmaksajien turvin, kustannuksin. Joten lopettakaa heti ja tällä sekunnilla jumalista, jeesuksista, riihitontuista, maahisista ja menninkäisistä höpiseminen, hullut luulosairaat, hah hah haaa!!!

  • Lyhyt_neuvo

   Iskekää kyynärpäätä kiviseinään, se helpottaa. Nykyinen verotusjärjestelmä on oikeudenmukainen. Mielipiteenne voitte kertoa valtiollisissa vaaleissa.

  • Eiköyhdytäketään

   Kristinusko on kansamme henkinen selkäranka ja sen opit niin järkevät ja inhimilliset, että niitä sopii ateistinkin noudattaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   1287
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   55
   1011
  3. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   42
   928
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   400
   850
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   82
   822
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   49
   810
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   805
  8. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   57
   729
  9. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   64
   692
  10. Hei rakas nainen

   Anteeksi, jos oon sotkenu kaiken. Erehdyin luulemaan että hän on se oikea :( Sain nyt varmuuden ettei oo. Toivottavasti et oo vielä kadonnu täältä. Ra
   Ikävä
   23
   658
  Aihe