Pohjeluun murtuma, neuvoja

kainalosauveli

Kohta tulee neljä viikkoa murtumasta. Pari päivää odottelin sen paranevan, ennen kuin menin lääkäriin ja kuulin luun murtuneen. Se kipsattiin sitten. Olisi pitänyt käydä vaihdattamassa uusi kipsi parin viikon päästä, mutta koska ei ollut turvotusta, ei kipua, ei kutinaa, ja kipsi oli kuiva ja (melko) puhdas, en mennyt. Ehkä odottelen sen viisi viikkoa, jopa kuusi, ja menen sitten poistattamaan tämän. Olisi kai se lopulta parantunut ilman kipsejäkin, ja tämä jäi silloisen turvotuksen takia mukavan väljäksi.

Kysyisin siitä, miten teiltä on onnistunut kyynärsauvoilla liikkuminen? Minulla se toi esille lihaksia, joista en ollut tiennytkään, enkä jaksanut niillä. Kainalosauvoilla meno on ollut huomattavasti helpompaa. Tori.fi:stä löytyi hyvät ja halvat käytetyt kepit. Miten paljon olisi hyvä asettaa painoa toipuvan jalan varaan? Ei ole ollut kipua ensimmäisen viikon jälkeen, mutta en ole kovin paljon varaillut, mitä nyt joskus seisonut jonkin aikaa sauvat pois pannen. Ymmärrän, ettei murtuma luudu kunnolla ilman puristusta. Minulla kyllä kävi onni siinä, että murtui pitkittäin, eikä tarvinnut leikata.

Ja tietääkö teistä joku, miksei terveyskeskus anna käyttöön kainalosauvoja, vaan kyynärkepit? Onko se vain esteettisistä syistä? Ja minä arvostaisin suuresti sitä, että kun ensimmäiselle käynnille kenkkaan extempore-kepin kanssa terkkariin, siellä olisi käytävien seiniä pitkin kädensijat. Harvalla varmaan sattuu kotona olemaan kainalosauvoja yllättävien loukkaantumisten varalle. Puuttuuko nuo kaiteet myös esteettisistä syistä, vai onko niitä liian kallis asentaa, vai onko niiden puhdistus liian työlästä, vai eikö kukaan ole tullut ajatelleeksi, miten paljon niistä olisi apua?

7

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lissääliikuntaa

      1. Sulla on huono lihaskunto

      2. Teet ohjeiden mukaan, etkä itse nitä sovella

      3. Kävelet, kun olet parantunut

      Suomessa terveellinen ja monipuolinen ravinto ei riitä pitämään yllä tervettä luustoa, nivelsiteitä, välilevyjä ja niveliä. Lisäravinteena tarvitaan:

      C-vitamiinia 400 mg/vrk
      D-vitamiinia 50-100 µg/vrk
      K2-vitamiinia 50-100 µg/vrk
      Magnesium (sitraattia) 200-400 mg/vrk

      Nämä lisäravinteet maksavat kuukaudessa n. 5€, joten ei ole rahasta kiinni oman luustonsa hyvinvoinnista huolehtiminen. Edullisimmin lisäravinteita myydään Citymarketissa, iHerbissä sekä suomalaisissa verkkokaupoissa.

    • Apuvälinepula

      Minulta poistetaan nilkan sisäkehräsen murtumaa tukeva saapaskipsi viikon kuluttua. Terveyskeskuksesta olisin halunnut 5 vk kestäneelle kyynärkeppiajalle jotain parempaa, kuten iwalk2.0 tai Freedom Leg, joiden avulla olisin voinut tehdä kävdet vapaina jotain koti- ja pihahommia ja jopa kävellä ilman kyynärkeppejä jalkaterän koskematta maahan. Eihän ne mulle semmoisia luvanneet. En löytänyt edes laitteiden myyjää Suomesta.

      Nyt saan viimeisen kipsiviikon ajan kävellä ilman keppejä. Ja kovaa painelenkin. Luin jostain, että kävellessä pitäisi käyttää aina jalkapöydän taipumisen estävää kipsikenkää. Enhän minä sellaista tiennyt. Ulkona olen sitä lotiskoa vain pitänyt jalassa. Ja ai miten kipeäksi olen saanut sen kipsatun jalan polven ja hiertyneeksi nilkan.

    • sannansanat

      Ihan kuin se tk olisi syypää murtumille? Kainalosauvoja ei käytetä koska painavat verisuonia, imusolmukkeetkin siellä kainalossa. Jos murtumakohtaa ei tue kunnolla saattaa jatkuva liike aiheuttaa ns. valenivelen joka sitten vaatii sen leikkauksen. Toivottavasti ei sinulle, pikaista paranemista! Kaiteet olisivat kyllä oikein fiksuja käytäville, vanhuksia ja huimauksesta kärsiviäkin ajatellen.

    • Apuvälinepula

      Ei tk ole syypää murtumaan, eikä toipumisnopeuteenkaan. Päättäjät ovat. Jos halutaan säästää valtion varoja ja pitää tuotanto kasvussa, pitää ihmisille antaa mahdollisuus tarpeellisten apuvälineiden avulla tehdä kykyjensä mukaista tuottavaa työtä vammaisenakin.

      Kipsi poistettiin nilkasta ja hyvin oli kehränen luutunut. Ei kuulema olisi tarvinnut pitää sisällä kävellessä kolhoa kipsikenkää. Ei kehräseen mitään ylimääräistä valeniveltä kävelemällä tule.

      • dorkenstern

        " Päättäjät ovat. Jos halutaan säästää valtion varoja ja pitää tuotanto kasvussa, pitää ihmisille antaa mahdollisuus tarpeellisten apuvälineiden avulla tehdä kykyjensä mukaista tuottavaa työtä vammaisenakin."

        Niin koska ihmiset itsehän eivät voi mitenkään hankkia haluamiaan tavaroita, vaan se on valtion homma? Minuakin vituttaa ajaa corollalla, eikö se ole valtion homma säästää hermojani ja ostaa minulle mersu??? KYsyn vaaN!


    • Apuvälinepula

      Mersut nyt ei paljon vammojen kuntoutukseen liity, vaikka niitäkin jakelevat joillekin "vammaisille" jopa kuskin kanssa.

      Aika monet pienyrittäjät hankkivat apulaitteita itse voidakseen tehdä töitä liikuntavamman saatuaan. Tai tekevät työt nelinkontin kuten minä, kun "puujalkaa" ei Suomesta löytynyt. Sairaslomat lyhemmäs ja töihin vain, kellä pää muuten pelaa! Kyllä ne halvat lainattavat apulaitteet hintansa hankkivat.

    • Anonyymi

      Sairaalan päivystyksessä laitettu kipsi (pohjeluu) avattiin viikon päästä ja laitettiin tarranauhat että voipi mm pestä jalkaa. Nyt viisi viikkoa kipsihoitoa täynnä ja pitäisi alkaa jumppaamaan jalkaterää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe