Khao Lak kesäkuussa.

Santtu_1975

Tulee tuossa parin viikon päästä lähdettyä taas kerran reilun parin viikon Thaimaan matkalle. Viikko siitä tulee vietettyä Khao Lakissa joka on minulle täysin uusi tuttavuus Thaimaassa.
Eli ajankohtahan on Kesäkuun ensimmäinen viikko. Kyseessähän on aika jolloin alueella ei paljoa turisteja ole, mutta kuinka vähäistä se turistien määrä tuolloin oikeasti on ja mikä on vaikutus hintoihin, aukioloihin ja vaikkapa vuokra skootterin/moottoripyörän saatavuuteen?

21

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvääMatkaavaan

      Hotellit edullisempia kuin sesonki aikana. 7-elevenissä hinnat kiinteät. Katukaupoissa hinnat määräytyy kun myyjä ja ostaja on tyytyväisiä. Baareissa pidemmät happy hourit.

      • santtu_1975

        Hotelli on tullut varattua/maksettua jo useampi kuukausi sitten (ja oli mielestäni kyllä edullinen). Thaimaassa on tullut matkailtua kyllä runsaasti (viimekin vuonna 2krt.), mutta tuo Khao Lak on minulle uusi tuttavuus, eli tiedän kyllä missä voi/pitää tinkiä ja missä ei.
        Paljon mietityttää että onko kyseisenä ajankohtana Khao Lakissa hiljaista, hyvin hiljaista vaiko aivan kuollutta. Sinänsä ei haittaa vaikka olisi hiljaista, sillä kahteen henkeen ollaan m,atkustamassa, ja tuon Khao Lakin viikon osuuden olisi tarkoitus olla juurikin se rauhallinen osuus matkasta.

        Onko Khao Lakissa sama kuvio kuin vaikkapa Phuketissa ja Pattayalla, eli skoottereita on vuokrattavana "joka kulmassa", vai pitääkö vuokraajat etsiä jotain kautta käsiinsä? Ja entä jos haluaa vuokrata jotain hieman isompaa kaksipyöraistä, löytyykö niitä?


      • secondhome

        Oltiin muutama vuosi sitten vajaa viikko kesäkuussa, ja vettä tuli lähes yhtä mittaa kaatamalla. Phuketissa oltiin osa ajasta, ja siellä oli ihan ok kelit. Toki, saattaa kesäkuussa khao lakissakin hyvät kelit olla, mutta se on ihan tuurista kiinni. Khao lak on meidän suosikkikohde Thaimaassa, ja vähintään kerran vuodessa siellä käydään. Kyllä sitä ainaskin silloin , kun me siellä oltiin kesäkuussa, voi jopa melkeen kuolleeksi paikaksi kutsua. Suurin osa ravintoloistakin oli kiinni. Meressä niin isot aallot, että sinne ei ollut mitään asiaa. Hotellit oli tosiaan kesällä halpoja. Oltiin Chong fah hotellin rantabungalowissa, johon ei high seasonilla ois todellakaan varaa mennä. Mutta kyllä kannattaa khao lakiin mennä käymään kesälläkin, jos ei ole ennen käynyt.


      • secondhome

        Skoottereita sekä isompiakin menopelejä löytyy melkein joka toisesta putiikista. Muista kansainvälinen ajokortti. Maaliskuussa ainaskin Bang niangilla oli pääkadulla joka toinen päivä iso ratsia. Meille riittää polkupyörät.


      • santtu_1975

        Juu, meinasi tuo KV-ajokortti unohtua, kun muistin että syksyllä sen olin uusinut ja siis olisi vielä voimassa (sehän on sen vuoden aina voimassa ja sitten uusittava), mutta onneksi tuli tarkistettua ja olikin hankittu viime Toukokuussa, eli ei enään voimassa Thaimaahan saapuessa...
        Onneksi reilussa viikossa pitäisi uusi tulla ja ehtiä reissuun mukaan.
        Onko tietoa mikä on hintataso hieman isommille pyörille (taikka 300-500cm3 maxi-scoottereille).


      • Santtu_1975

        Nyt alkamassa reissun kolmas päivä Khao laki osuudesta (alku meni Chiang maissa ja Khao lakin jälkeen vielä muutamaksi päiväksi Bangkokiin), sateesta ei ole ollut vielä tietoakaan, vaikka sääennuste sateen mahdullisuutta aina lupaileekin. Keli muutenkin mielestäni oikein hyvä, lämpö 30-33'C, aurinkoista taikka puolipilvistä.
        Hotelli valinta erinomainen, ehkä parhaita missä Thaimaa reissujen aikana olen asustellut (Thaimaan hotelleja takana 20kpl), ja ei mahtuisi budjettiini sesongilla tämä majoitus. Nyt erikoistarjouksessa 1500bath./yö kun sesongilla kyseisen huoneen listahinta lähes 9000bath./yö (sen verran poikkeamaa, että nyt oleva huone arauksemme ei sisällä aamiasta, kun tuo sesongin listahinta sisältää aamiaisen 2hlö.).
        Tietysti miinuksena (jos sitä miinuksena pitää) se että hotelli sijaitsee yli 12km:n päässä (omassa rauhassaan) noista "keskustan" turistialuesta, ja nämä hotellin läheisyydessä ole ar "paikalliskuppilat" ja muutamat muut isommat ja pienemmät hotellit näyttävät lähes kaikki olevan kiinni näin off seasonilla. Lähimmät ostosmahdollisuudet päätien varressa noin 2-3km:n päässä hotellilta. No, onneksi skootteri vuorattu heti ensimmäisenä iltana (uusi PCX150, 400bath./vrk), joten kulkemisissa ei ongelmaa.
        Hotellissa muutenkin vähänlaisesti väkeä. Aasialaisia, jonkunverran Arabeja ja isoimpana Eurooppalaisryhmänä puheesta päätellen ovat Ranskalaiset, myös joitakin Venäjänkielisiä ja saksankielisiä kuuluisi olevan. Britit ja pohjoismaalaiset loistavat poissaolollaan.

        Ei voi kuin alkupuoliskon perusteella ihmetellä miksi joku sanoo ettei tähän vuodenaikaan kannata Khao lakiin matkustaa.


      • secondhome

        Moi, ja kiva, että on ollut mukava loma. En tarkoittanut, että Khao lakiin ei kannata kesällä mennä. Ollaan tehty paljon thaikkumatkoja juuri kesällä. Mutta jos tykkää, että on elämmää, ja hulinaa ympärillä, niin silloin Khao lak ei ole kesällä paras valinta. Ja silloin oli ainakin meidän loma-aikaan valtavat aallot. Itse voisin kyllä lähteä sinne kesälläkin. Valitettavasti nut ei ole siihen mahdollisuutta, mutta maaliskuinen Khao lakin matka on vielä mielessä.Toivottavasti loppulomasikin menee mukavasti, ja nautihan koko rahan edestä.


      • Näin

        Hei,onko kukaan ollut syyskuussa Khao Lakissa?Lähinnä sää kiinnostaa.


      • KerrankhaoLakissaSyyskuu
        Näin kirjoitti:

        Hei,onko kukaan ollut syyskuussa Khao Lakissa?Lähinnä sää kiinnostaa.

        Vähemmän siellä sataa kuin Suomessa syyskuussa. Sateet kestävät 30 minuutista pariin tuntiin kun Suomessa 24/7 monena päivänä peräkkäin. Mutta silti keski-thaimaassa vähemmän kuin etelämpänä. Huoletta silti Khao lakiin.


      • seonkäres

        Se on pelkästähä kkorkeemman khäres noi säät kesä- lokakuussa.
        vettä voi tulla paljon tai sitten sitä ei tule paljon. Todennäköisesti vesisadetta näkee.

        Itse syyskuussa ollessani satoi 4 pv putkeen. Sitten vaan keksittiin muuta tekemistä, ja kivaa oli.

        Mielummin valitsisin kesäkuun kuin syyskuun, mut en jättäisi syyskuussakaan menemättä.


    • Aina on hyvä aika matkustaa khao lakkiin. Minusta sesongin ulkopuolella jopa parempi.

      • thailandTraveller

        Jokainen Thaimaan turistikohde on mukavampi sesongin ulkopuolella. Itse ainakaan joulukuussa en ikinä enään mene.


      • secondhome

        Samuikin on kesällä kiva paikka. Siellä on kesäisin todella hyvät kelit, ja phanganilla sekä taolla on kiva käydä. Nangyuanin saaret on mielettömän upea paikka.


    • khao lakista samuille pakulla 850 thb. Lähtö 9.00 ja olikohan perillä 15.00.
      Piti mennä käymään, mut samuin tutut tulikin khao lakkiin. Ei minusta kallis.

    • OaSisTravel

      Ompas kallis skoden vuokra, itse olin kuukauden tammikuussa ja vuokra oli 250b/vrk. Aikaisimpina vuosina on löytynyt 150-200b hintaan skoottereita. (vähän ajettuja lähes uusia) Voi toki vaikuttaa sekin että olen tuttu kasvo kylillä, viimiset 20vuotta joka talvi pyörinyt tuolla.

      Suosittelen skootterin vuokraukseen ja reissuihin OASIS firmaa.

      • santtu_1975

        Kaikki on suhteellista. Skootterien vuokrahintoja kun vertaa, niin pitää kanssa muistaa verrata samoja skoottereita keskenään. Eli tuolle Honda PCX150:lle kun en edes keksi suoraa verrokkia muista skootereista, ne ovat joko pienempiä (eli niitä malleja minkä vuokrahintoihin OaSisTravel:kin ilmeisesti nyt hintaa vertaa) taikka sitten isompia (Forza yms.).
        Eli tuo Honda PCX150 malli "perus skootterin" ja "maksi skootterin" välistä olevaa kokoluokkaa ja käytännössä ainoa skootterimalli mitä Thaimaassa suostun vuokraamaan (etenkin jos ajoa kaksi päällä).
        Kun noiden "perus skoottereiden" kauppahinnat ovat Thaimaassa 30 000-55 000 Thb välissä mallista riippuen, niin PCX150:n hinta on hieman päälle 80 000Thb.
        Eli on myös luonnollista että sen vuokrahintakin on korkeampi kuin "perus skootterin" vuokrahinta.
        Ja nyt kun kyseessä oli täysin priimakuntoinen, lähes uusi yksilö (ajettu noin 2000km.), niin en hinnasta viitsinyt alkaa kauheasti tinkaamaan.


      • PanenKunPanettaa

        Vautsi joku kehui löytäneensä skootterin 2,4€ edullisemmin kuin toinen :) Skooterieita ja niiden kunnoissa ja renkaiden kunnossa on eroja. harvoin "halvalla" hyvää skootteria saa.
        Santtu skrivaa asiaa


    • rekkaamaton.m.y.m

      Skootterin vuokrahintaan vaikuttaa ainakin pyörän ikä, koko, vuokrausaika, sähköstartti, vuokrauspaikka ja vielä kansallisuuskin.

      Usein se hinta putoaa ainakin sen 50thb vrk jos ottaa yli kolmeksi päiväksi.

    • hilarious

      "Thaimaassa on tullut matkailtua kyllä runsaasti" ja sitten kysellään miten turistikohteessa löytää skoottereita vuokralle.. :-D

    • nastaaon

      Jos haluat kokea kunkin lomakohteesi aidommin, on aina parempi matkustaa sesongin ulkopuolella, sama pätee tietysti Khao Lakiinkin. Palvelut voivat olla suppeammat, hinnat ovat kuitenkin alhaisemmat aivan kaikessa, ja vuokravehkeitä kyllä löytyy alle. Sadekausi voi tuoda tullessaan joko rankkasateita tai sitten vähäisempää vesisadetta, tuurista riippuen. Tavallisesti kuurojen väliin jää kuitenkin aurinkoisia hetkiä, jolloin ulkoilukin sujuu ilman sateenvarjoa. Päänähtävyyksiä ovat alueen kansallispuisto, upeat vesiputoukset ja Tsunamimuseo.

      Khao Lakista on kirjoitettu mukava esittely ensimmäistä kertaa sinne matkaaville:

      http://thaimaa.biz/kohteet/khao-lak/

    • Hmm. Se mikä me koemme *aitona* khao lakkina, on käytännössä pelkästään turisteille rakennettu. Alkuperäinen khao lakin kylä sijaitsi niillämain missä nykyisin toimii ban nam sai projekti. Paikka sijaitsee n.7km khao lakin keskustasta phuketin suuntaan. Paikan tunnistaa siitä että sen seinässä lukee isolla: Tourist information center. Kyseessähän on Prinsessan aloittama projekti tsunamista kärsineiden hyväksi.
      Olen kirjoitellut siitä aijemmin. Sieltä saa mm khao lakissa kasvatettua kahvia, käsitöitä, opaskarttoja jne. Heidän sivuillaan mainostetaan myös käsitöitä, mutta ainakin vitriineissä niitä oli sangen vähän.

      Mielestäni khao lak ei sovellu snorklaukseen kovinkaan hyvin, koska rannoilla on hienojakoista hiekkaa, joka sekoittuu veteen kokoajan. Vesi siis on sameaa ihan rannan tuntumassa. Pitää siis sukeltamaan lähteä jollekkin saarelle.

      Chong fa vesiputous on ihan jees, kaikki vesiputoukset eivät sitä khao lakissa ole.
      Osaa kutsuttaisiin suomessa lähinnä ojaksi. Vesiputoukset on parhaimmillaan alkusesongista, koska vettä on vuoristossa sadekaudenjäljiltä paljon. Toukokuussa osa on miltei kuivia.

      Lam pi vesiputous lähellä myang thaita on parempi kuin khao lakin, jos mopo retkeilystä tykkää.

      Lapsille ei mielestäni ole mitään erityistä khao lakissa. Siis ei vesipuistoja eikä sea lifeja, ei huvipuistoja jne. retket sitten lähinnä. Omatoimiseen retkeilyyn khao lak on kuin luotu. Hyvää lapsille (ja minulle) khao lakissa on rauhalliset rannat, kun vain kaikki aina lakia noudattaisi. Khao lakissa ei ole vesihärveleitä eikä muitakaan haittatekijöitä rannoilla pääsääntöisesti. Leikki-ikäiselle sis ranta soveltuu hyvin.

      Jutussa kehuttiin white sands beachiä, joka on pilattu juuri niillä aurinkotuoleilla. Ainoa ranta khao lakissa jota ehkä välttäisin.

      Tsunamimuseo hmm. Aika pettymys se on. Parempi minusta on se tsunamimuistomerkki nam kaen rannalla lähellä koh kho khaota. Poliisivene toki kannattaa käydä katsomassa.

      Mikään bileparatiisi khao lak ei ole, mutta kaipa nyt sentään olisi voitu zantica bub ja happy snapper mainita, jos yöelämäotsakkeen viitsii kirjoittaa. Muut bilepaikat ei liene varsinaisesti turisteille tarkoitettu, olkoon siis niin. Yleensä missä livemusiikkia, siellä myös aika hyvä meno. Jos soi thai musiikki meno aina parempi.

      Elefanttisafarit ovat melko kyseenalaisia, ainakin eettisesti. Muita harrasteita kyllä on riittämiin, jos ratsastaa haluaa niin hevosiakin löytyy. Myös härkävankkureita, atv, melontaa, surfausta, maastopyöräilyä, patikointia, veneilyä, ammuntaa, golfia, pienois golfia, ruokakursseja, bambulautta safareita, risteilyitä, jne. Tarvittaessa vaikka räätälöityjä reissuja. Ainakin kapongin kuumat lähteet voivat kiinnostaa... suosittelen, Takua pa:n vanhan kaupungin kautta.
      Aikuis porukalla tietty moo moo kannattanee käydä katsomassa, jos ei muuta keksi.

      perhos ja orkidea museo olivat pettymyksiä, saatoin olla väärään aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe