Pois kotoa mahollisimman nopeasti

Välimatkaavanhempiin

Elikkä olen 19v poika ja tällä hetkellä suhteet vanhempii (erityisesti äitiin) ovat erittäin huonot. Keskusteluista ei tule mitään ja siitä seuraa vaan huutoa jonka takia yritän vältellä kontaktia heihin. Valittaa sitten kun en pysty sosialisoitumaan heidän kanssaan, vaikka viimeiset 3 vuotta olen yrittänyt huonoin tuloksin. Tänäänkin äitienpäivä lounas päättyi niinkin hyvin että äiti itkee makkarissa ja faija huutaa minulle, koska sanoin suoraan pienen väittelyn jälkeen äidille että ajattelisi muitakin kuin itseään välillä. Hyvää mieltä ei tässä kenellekkään tule ja alkaa tuntua että parempi olisi jos saisi vähän välimatkaa.
Ongelmana on ettei minulla ole mitään hajua mistä aloittaa asunnon hakeminen, sillä käyn lukiota vielä syksyyn enkä saa minkäänlaisia tuloja tai tukia(vanhemmat tienaa liian hyvin mutta minä en siitä hyödy) ja työt alkavat vasta 1.6.
Osaisiko joku neuvoa mitä pitäisi tehdä

4

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräsiskä

      Tuntuu oudolta koko juttu. Miksi syytät äitiäsi siitä, että hän ajattelee vain itseään (eikä kai Sinua??) Mitä pahaa siinä on myös ajattelee itseäänkin, tokkopa sinä ajattelet häntä yhtään sen enempää.
      Ulkopuoliselta tuntuu, että Sinulla on myöhäinen murrosikä tai se on jäänyt päälle. Etkä aikuistu, vaan olet edelleen viisitoistavuotiaan tasolla ihmissuhteissa.
      Anna paremmat perustelut tyhmään käytöksesi, niin voisin jotenkin ymmärtää käytöstäsi.
      Oletko kenties ainoa lapsi ja saanut aina mitä olet halunnut.
      Yritä rauhoittaa tilanne ja mieti oletko kenties tehnyt jotain väärää. Silloin nöyrtyminen ja anteeksipyyntö voisi tuottaa tulosta. Toki 19 vuotiaalla on tarvetta omaan asuntoon ja siinä toki vanhemmat ymmärtävät ja varmaan myös auttavat Sinua saamaan sen. Ei ole aikuismaista riidellä vanhempien kanssa, jotka kuitenkin varmaan rakastavat Sinua yli kaiken. He ovat Sinut maailman saattaneet ja huoltaneet aikuisuuteen. Ole kiitollinen siitä ja osoita myös se heille. Sitten sossu on se vihoviimeinen paikka joka voi auttaa asuntoasiassa.

      • Välimatkaavanhempiin

        löytyy isosisko ja pikkusisko enkä todellakaan saa kaikkea mitä haluan. En alkanut postauksessani selittelemään suhdettamme tarkemmin sillä se ei tuntunut tarpeelliselta (alustin vain vähän tilannetta). Juttelua on tullut tehtyä tässä jo 4 vuotta ja ei se tilannetta paranna. Asiat sovitaan ja 3 päivää sen jälkeen ei vanhemmat muista edes koko tilannetta. Kai se ihan hyvä juttu on, mutta sitten taas alkaa koko rumba alusta. Myönnän etten aina käyttäydy hyvin, mutta ainakin olen rauhallisempi kuin tuo isosisko(20v), joka huutaa kilpaa täällä äidin kanssa milloin mistäkin.


    • Itsellänikin on samankaltainen ongelma. Vanhempien kanssa ollaan hyvissä väleissä, muttakun ollaan hetken samassa huoneessa riita syttyy usen. Lisäksi vanhempieni seura ja jutut eivät enää nappaa samalla tavalla kuin ennen. Tämän takia olen jäänyt pois useilta yhteisiltä perhelomilta, koska itse en oikeastaan perheen kanssa yhdessä lomilla viihdy. Kaippa se on normaalia murrosiän jälkeen, kun ihminen alkaa itsenäistyä ja tarvitsemaan omaa tilaa. Asuntoneuvoihin en jaksa (tuskin edes osaisin) vastata, koska klo kolme aamuyö.

    • Hei!
      Vanhempiesi tulot vaikuttavat sosiaalietuuksiisi niin kauan kuin opiskelet. Kun saat lukion kokonaan hoidettua ja säännölliset tulot itsellesi, niin voit hakea asuntoa mm. kotikunnastasi internetsivuilta, SATO:lta, ja uuden opiskelupaikan saadessasi kaupunkisi opiskelijayhdistykseltä (esim. Helsingin seudulla HOAS, Lappeenrannassa LOAS jne). Luottotiedot täytyisi pitää kunnossa koko aikuisuuden ajan.
      Kun muutat erilleen vanhemmistasi, muista että olet kokonaan vastuussa vuokrastasi, vakuutuksistasi, sähkölaskusta, puhelinlaskusta ja internetyhteydestä. Voisit etukäteen hahmotella paperille, mitä nämä kaikki todelliset kulut tulevat sinulle kustantamaan per kuukausi. Näiden laskelmien avulla päättelet, mihin sinulla on todella varaa. Ruokakaupassakin on pakko käydä ja vaatteet kuluvat väkisin.
      Sinulla kuitenkin on mahdollisuus onnistua, kun mietit mitä teet! Toivon sinulle aurinkoista kesää ja hyvää jatkoa itsenäistymisen polullasi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe