onko imettäjällä seksielämää?

haluton

Imetän ja olen miehelleni varsinainen murheenkryyni, sillä olen ollut seksuaalisesti haluton jo kohta puolentoista vuoden ajan. Johtuneeko hormonitoiminnasta vai mistä, mutta seksi tuntuu olevan pääkopastani niin kaukana kuin "itä lännestä"...Siis ei tuu ees mieleen, ei liiku ajatuksissa, ei mielikuvissa, mitkään seksikohtaukset eivät ees liikuta (esim tv:ssä)millää tavalla!!!MIeheni on todella huolestunut ja kärsii haluttomasta vaimostaan ihan hirveesti ja kriisi kasvaa koko ajan suuremmaksi. Olen kyllä "palvellut" miestäni, mutta se ei riitä hänelle enää. Hän ei kestä enää sitä, että vaimo ei halua itse, eikä nauti kanssakäymisestä...sillä mä olen ihan seis ja kylmä enkä reagoi mitenkään. Onko kellään kokemuksia??? Pitääkö lopettaa imetys tän takia??!!!

12

4574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anya

      Enpä osaa sanoa, mistä kohdallasi on kyse. Itse olen imettänyt lapsia pitkään, vähintään vuoden ja nuorinta nyt 2 v 5 kk. Silti seksielämä on ihan kohdallaan ja halut ovat palanneet jo aikoja sitten. Niin kauan kuin kuukautiset olivat poissa (kuukausia synnytysten jälkeen) ei minuakaan oikein haluttanut, mutta kuukautisten alettua on tilanne aina normalisoitunut. Olet kyllä jo pitkään imettänyt, eli jos epäilet, että haluttomuutesi johtuu imetyksestä, voit ihan hyvällä omallatunnolla jo lopettaa.

    • 2 lasta imettänyt

      Sori, tämäkään ei auta.. Minua se jatkuva "tissienlutkutus" jotenkin kiihotti... Nännit itsessään oli ihan tunnottomat, mutta kaikki muu iho paljon herkempää kuin tavallisesti!

    • haluton

      Olen yllättynyt..Olen siis ainoa laatuani...Suomessa. Olen kuvitellut, että asia olisi yleisempi ilmiö. Niinhän se miehenikin sanoo, minussa on vika eikä hormooneissa. Apua... olen sanaton ja pettynyt..itseeni. Jätän tämän palstan. Heippa täydelliset äidit ja naiset!!!!

    • täällä kokemusta

      Meillä on kaksi lasta ja vain sillä kokemuksella voin sanoa, että kyllä imettäjällä on seksielämää!!! Mutta välttämättä pienen lapsen vanhemilla ei ole sitä johtuen väsymyksestä!!! Nukutko tarpeeksi? Ja sitten omakohtainen kokemus: minulla tuli ensimmäisen lapsen jälkeen kilpirauhasen vajaatoiminta. Raskaus ja synnytys voivat sen kuulemma laukaista. Haluttomuuden lisäksi muita oireita mm. loputon väsymys, muistihäiriöt, palelu, kummaliinen kömpelyys ja kompurointi ymym kaikenlaista sellaista, joita en osannut itse yhdistää tai yksittäisinä oireina viedä lääkärille. Elämä oli päin p:tä, mutta kas kumma apu löytyi. Siis: mene kysymään asiaa lääkäriltä, rohkeasti. Asia kannattaa selvittä. Tsemppiä vaan!

    • viiden.äiti

      Itselläni on ollut aivan samanlaisia kausia, kuin sinullakin. Jopa niin voimakkaana, että olen miettinyt avun hakemista (nuori nainen ja täysin kylmä). Aina ne ovat kuitenkin menneet ohi :)

      Kyllähän imetyksen voi ajatella tekevän haluttomaksi aivan luonnollisista syistä. Niin kauan kuin on vauva rinnoilla, ei luulisi toista syliin sopivan. Yösyötöt pitävät väsyneenä, limakalvot ovat kuivat, kiihottuminen saa maidon herumaan ja rakastelijat kylpevät maidossa (ei kivaa) tai sitten seksiä harrastetaan liivit päällä ja liivinsuojat paikoillaan (ei kivaa taaskaan). Tosin, aivan hyviäkin kokemuksia imettäjän seksistä on.

      Kokemuksia on varmasti yhtä paljon kuin on imettäjiäkin. Eiköhän se siitä vielä, mikäli parisuhteenne on kunnossa!

    • sow68

      Haluttomuus ei välttämättä johdu imetyksestä. Totta kai jos rinnat on täynnä, niin ajatukset pyörii vallan muussa kuin seksissä.

      Onko sinulla jotain muuta stressiä? Liikaa töitä vauvan kanssa, vauva valvottaa = olet aina väsynyt, rahahuolia, menossa töihin? Pelkäätkö uutta raskautta?

      Kaikki tällainen tietysti myös vaikuttaa seksihaluihin.

    • asdf

      Minä olen imettänyt 4 kk ja seksi ei voisi vähempää kiinnostaa. Ei kiinnostanut edes raskaus aikana. Tai kiinnostus loppui raskauden toisen kolmanneksen jälkeen.
      Tuskin olet poikkeus.

      • Titi

        Raskauteni oli "hankala." Olen 40 v. äiti ja vauva oli koliikkivauva. Hoidin vauvani ensimmäisen vuoden yksin yötä päivää kaikkine heräämisineen. Ja olin ja olen aika väsynyt enkä aktiivinen seksuaalisesti vieläkään. Olen kuin loppuunajettu lapanen...Ole siinä sitten kaunis, haluttava, hekumallinen vaimo miehesi viekussa,joka nukkuu häiriöttä aina ja minä edelleen herään joka aamu..ja pitäisi jaksaa valvoa puolet yöstä seksin merkeissä....Aika paljon naiselta vaaditaan eri roolien puitteissa.


    • juana

      Meillä on seksielämä lapsen raskauden ja lapsen syntynisen myötä ihan kuollutta jo yli vuoden. Ennen raskautta minä olin aina se aktiivisempi osapuoli. Nyt kun itseä ei haluta, niin olen kyllä onnellinen siitä, ettei ole tarvinnut puolisolle tehdä "palveluksia".
      Halut on vain hävinneet jonnekin, hormoneista se varmaankin johtuu.. kait tilanne joskus palautuu ennalleenkin. Uskotaan ja toivotaan!!

    • äiti jo 5kk

      Minulla alko heti seksi haluttomuus kun tiesin raskaudesta.. ja ei ole palautunut sitten ollenkaan..

      Olen myös"palvellut" miestäni,ja mua alkaa ottamaan päähän kaikkea mihin sitä suostuukin jo..
      nykyään pelkkä haluttomuus ei vaivaa vaan myös ällötys...

      Lääkärini sanoi että se johtuu hormooneista.. en sitten tiedä..ennen raskautta olin kuin duracelpupu viagrahöyryissä...

      Täälaista minulla... yritämme vain jaksaa..

    • palvelusta

      Itse en ole pitänyt pahana sitä 10 min palvelusta miehelleni kun itselläni ei tee mieli. Pieni paha siitä hyvästä että pysyy ukko aisoissa. Kiinnostuu vaavistakin ihan eri lailla kun ei pyöri SE koko aikaa mielessä.

      Kannattaa muistaa että nuo kakslahkeiset eivät toimi niinkuin me. Johonkin ne purkaa sen kuitenkin. Parempi kotona kuin naapurissa ;-)

      Pikkuvaiva kaikkeen muuhun verrattuna...

      Niina

      • Anonyymi

        Tämä on 100% totta. Osa naisista ei tajua tätä ja itse tein samaa eli pienen palveluksen jolla takasin pitkän liiton. Lapset on jo aikuisia ja ollaan juteltu tästä mieheni kanssa...se sanoi, että oman aikansa puutteessa, mutta sitten alkaa luonnollisesti etsiä ratkaisua siihen muualta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe