Koiran ikä

Mr.Seka

Mielenkiinnosta olisi kiva lukea minkä ikäisiä koiria on muilla sekaroituisen koiran omistajilla ja oletteko säästyneet eläinlääkäriltä.
Minun koiraani ihmetellään kun se on jo yli 17v mutta varmasti on vanhempiakin koiria.
Minkälaisia vaivoja koirillanne on tullut vanhana.
Meidän hauvalla on pappavaivat olleet pikku riesana
eli eturauhasvaivat.

18

5445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tepsu

      Tosi mahtavaa! Oikein kunnioitettu ikä! Mulla oli edellinen sekarotuinen uros koira 11½ v kun kuoli. sillä todettiin syöpä ja meni siihen sitten tosi nopeasti.Tässä meidän lähellä oli jopa 18v sekarotuinen!!Kyllähän niitä korkean iän saatuttaneita löytyy.Ja mikäpä sen mahtavampaa kuin terve koira.Ja kun koira saisi nauttia elämästään ilman kipuja.Uroksen kanssa meillä oli vasta 10v iässä ongelmia ja kaipa se olisi pitänyt leikkauttaa aiemmin niin ei ehkä olisi tullut syöpää(eturauhasissa ell epäili).Tällä hetkellä on nuo kaksi sekarotuista 6v ja 1,5kk.Toivon todella että saisivat nauttia elämästä vielä pitkään terveinä. emme kyllä ole pahemmin käyneet ell luona. Pientä flunssaa välillä mutta niistä olemme kotikonstein selvinneet.Rapsutuksia " vaarille" ja leppoisia eläkepäiviä.

    • koirax2

      "vaari" on 11½ vuotta, eläinlääkärissä ollaan käyty vain rokotuksien ja kastroinnin vuoksi, ei muita vaivoja. Terve papparainen ja leikkisä myös vielä. Piristyi entisestään, kun otimme nartun kaveriksi.. ;-)

    • Riikka-Liisa

      Minun seropi narttuni on (vasta) 9,5-vuotias. Leenu leikattiin ekojen juoksujen jälkeen. Nyt vajaa vuoden se on syönyt Rinexin-lääkettä virtsan karkailuun (joka on leikatuilla vanhoilla nartuilla yleistä). Leenulla on myös lievä epilepsia (isällään oli paha epilepsia, isä puhdasrotuinen), johon ei tarvitse kuitenkaan lääkitystä. Leenun isä kuoli kesällä 10-vuotiaana luonnollisen kuoleman, Leenun emä taasen lopetettiin 10-vuotiaana. Toivon hartaasti, että Likkani elää ainekin 5 vuotta vielä (olenkohan liian optimisti).

    • Karita

      on loppiaisena 13 vuotta täyttävä narttu Honey (sheltien ja kk kettuterrierin risteytys). Munkin vanhus piristyi kummasti, kun hiukan vajaa vuosi sitten otin toisen koiran. Emma on nyt reilu 1 v.

    • Minkeli

      Upeaan ikään on paapparaisesi päässyt! Mulla on ollut Kasper, nukutettiin pois 9,5 vuotiaana nivelrikon takia. Nyt on Nappi, ensi vuonna 7v, ja Jumbo, 4v. Toivon että haukkuni elävät yhtä pitkään kuin sinun!

    • Mr.Seka

      Kiitos kovasti kehuista.
      En ole liian optimisti kuitenkaan ja tänä kesänä
      ajattelin että onkohan meillä enää ensi kesänä yhteisiä uintireissuja mutta turha kai sitä etukäteen on surra.
      Ollaan vaan kiitollisia niistä kaikista vuosista oli niitä sitten vähän tai paljon,jotka saamme viettää uskollisten ystäviemme kanssa.

      • tytsy

        Minun seropinarttu on vasta 9,5kk;)
        Toivon, että yhteistä elämää olisi jäljellä vielä ainakin 15 ihanaa vuotta


    • 4 peetä

      Täyttää 15 v 31.12.2013

    • KnowHau

      Naapurillani on neljä koiraa (emä ja sen 2 pentua ja "isukki"), uros on jo reilu 14 v. Rotuina on Norwichterrieri, chihuahua ja papillon (uros), emä on 10 v papillon ja pennut niiden sekoitus "vahinkopennut" on jo 7v. Hyvin ovat välttyneet eläinlääkärin käynneiltä paitsi kun emä oli tiinenä. Uroksella on huonot hampaat, mutta olen kuullut että se on aika "yleistä" pienillä roduilla kun kuono ja hampaat ovat niin pienet.
      Itselläni on 6v Leonberger/Kultainennoutaja narttu ja on vielä erittäin terve! :)

    • By; senja R

      Hmmm.... mielenkiintoisaa ihan kiva oli tietää meidän Boppudolin ELINIKÄ!
      se on vasta jtn 2v..... ;P pidetään sitä ulkohuussis xD noei taino jos se on tuhma niin sit se menee sinne huussiin mut juu meil on iso piha sille ja kaikee hauskaa sillä on pitkät aidat et se vaan karka vaik se on tosi ystäväklinen jos karkaisi siihen ois syynsä. Esim:lapset Tuffe ja Lolly sen ''besut'' mut juu oli tosi kiva tietää !! :) ja nyt lenkille sitten syödään Boppudolinkaa ja viimeiseksi nukkumaan ;b IHAN MAHTAVA PÄIVÄ MENNÄÄN HUOMEN VIEL KOIRA NÄYTTELYYN Trfiinin seon Amerikassa!! Ihanaa½






      by:Senja Rothanen

    • seropi / sakemanni

      Itselläni on vasta 5v10kk ikäinen seropi ja sen kaverina on 4v8kk ikäinen puhdas sakemanni. Seropi on ollut melkein koko ikänsä terve. Sairasti yhden pissatulehduksen.

    • Akukoira

      Itellä on 8v aku c: se on sellane cotton de tulear, sekarotune (en muista muita rotuja :,D)

      • 7koiraa

        Mulla 3 sekarotuinen iältään 3 ja 1 vuotiaat ja neljä puhdasrotuista iältään 1, 0, 3 ja 2 vuotiaat.


    • cho-

      9 vuotias norjanharmaa seropi (isästä ei tietoa). Nuorena tosi terve, mutta nyt viimeisen puolentoista vuoden aikana ollut mm; selkävaiva (meni ohi lääkekuurilla ja valjaiden käytöllä), pari hammasta jouduttiin poistattamaan, ihokasvain (ei ainakaan vielä uusiutunut, oli hyvin kapseloitunut yksittäinen paukura) ja nyt viimeisimpänä ihon kutina. Kutinasta ei kummemmin tietoa saattaapi johtua vaan talvesta ja kuivasta huoneilmasta, eikä koiraa hirveästi (vielä) häiritse. Toki tutkitaan jossei meinaa helpottaa :)
      Toiveissa vielä monia yhteisiä vuosia varsinkin kun kaveri (puhdas rottweiler) jouduttiin viime syksynä lopettamaan imusolmukesyövän takia "vain" 7 vuotiaana..

      • Anonyymi

        käytä kutinan vuoksi eläinlääkärissä. Syynä voi olla vaikka kilpirauhasen vajaatoiminta tai allergia , omallani oli lopulta molemmat ja kortisonia meni kuureina ja karvojen putoamisen vuoksi jouduin rasvaamaan ihoa sekä käyttämään koiralla takkia. Koira oli sakemannin ja labbiksen yhdistelmä, eli 13 vuotiaaksi , halvaantui ja lopetettiin,


    • Anonyymi

      Hei vanhemmilla on yksi vuotias Beale uros

    • Anonyymi

      Mitä älyä, leikkauttaa uroskoiran ja ottaa sille kaveriksi nartun?

    • Anonyymi

      No minun tädilläni on keskikokoinen sekarotuinen koira, rotuina eri spanieleita. Se on 10-vuotias. On jouduttu lääkärillä muutamaan otteeseen käymään... Mutta ei ole mitään hirmu vakavaa, koira syö tällä hetkellä lääkkeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe