Project Cars - Paskin autopeli IKINÄ!!!

foihcdklcdkcas

Project Carsin ympärillä oli kauhea hype, itsekin siihen langenneena menin ennakkovarmaan kyseisen paskapelin. Näin jälkeenpäin mietittynä olisi varoituskellojen pitänyt soida, kun peli myöhästyi ja myöhästyi...

Jaa mikä on vikana? Peli on täysin luokatonta paskaa kaikilla mittareilla. Ajomalli on ostoskärrystä, ei autosta. Jostain syystä itse pystyn driftaamaan OIKEALLA E30:llä, mutta pelissä vastaava laite käyttäytyy täysin mielivaltaisesti, esim spin-out 5 metrin matkalla 50km/h nopeudessa. Siinäpä realistinen ajomalli, voi vittu mitä paskaa.

Padila ajaminen on aivan mahdonta. Ratilla tuskin parempaa, fysiikkamallinuksen naurettavuuden näkee jo uusinnoista, autot ovat massattomia, joilla on pitoa täysin randomisti.

Ja padin säädöt (jotka ovat fanboy-foorumin mukaan kaikista tärkeintä säätää JOKAISELLE autolle erikseen joka kerta...) ovat päävalikossa, kuten myös automaatti/manuaali-säätö, ajoavustimet sun muut. Se onkin kiva ladata joka vitun kerta ladata rata, kokeilla, palata päävalikkoon, ladata, säätää, ladata, kokeilla uudestaan.... ja kaikista traagisinta on, että mikään vitun säätö ei toimi, kaikki autot ovat täysin mahdottomia ajaa (koska ostoskärryfysiikka).

Alustan säädöillä ei juuri ole vaikutusta, tai niiden vaikutus on täysin jotain muuta mitä oikeassa maailmassa tapahtuisi.

Grafiikka on paskaa, etenkin valaistuksen osalta. Ei näytä yhtään siltä kuin trailereissa, ei vittu lähellekään. Lisäksi grafiikkabugit kruunaavat kokonaisuuden.

Kommunistit väänsivät yhteisössään tätä ulostetta nelisen vuotta ja ei sinällään hämmästytä; kaikki yhteisössä kehitetty on ollut ihan perseestä, vai muistaako joku jotain loistavaa neuvostoliittolaista tuotetta?

En pysty käsittämään miten tämä virtuaaliuloste on saanut arvosteluissa 80%, peli on täysin kelvoton. Eikö nyky-jonnet ole ajaneet autolla ilman ABSeja, TCS:tä tai muita apuja? Tuntuuko ajomalli, jossa auto lentää radalta joka vitun ohjausliikkeellä päin aitaa autententtiselta näistä mopoautokuskeista? Vai onko kyseessä ettei kukaan uskalla sanoa ettei keisarilla ole vaatteita, koska yhteisö-paska-kommunisti-kehitys-ihanuus hype?

Kymmenen vuoden takainen Enthusia pyyhkii tällä paskalla pöytää:
https://www.youtube.com/watch?v=FlcwpqkgTZo

Oletko nähnyt vastaavaa videota Project Carsista? Et, koska se auto lentää vittu seinään heti jos painat kaasua, jarrua tai käännät. Ainoat real life -vertailut ovat jostain sunnuntaiajeluista.

Toki voit olla jonne ja ajaa ABS&TCS&kääntö-&jarruavustus päällä, siinähän oikeaa simulaatiota (...tosin yksikään noista ei toimi oikein, autot lentää silti seinään)

VOI VITTU MITÄ KESKENRÄISTÄ PASKAA JA VIELÄ VUONNA 2015!

Ei kannata ostaa. Osta Forza tai odota GT7:aa. Tai osta PS2 ja siihen Enthusia. Tähän paskaan ei kannata penniäkään tuhlata, ellei omaa jotain homosadomasokistisia taipumuksia.

23

255

Vastaukset

 • Huh olin just ostamassa

 • >pystyn driftaamaan OIKEALLA E30:llä, mutta pelissä vastaava laite käyttäytyy täysin mielivaltaisesti
  >abs, luistonesto ym pois päältä
  >auto lentää vittu seinään heti jos painat kaasua, jarrua tai käännät
  >valita muutenkin ajomallista
  >pelaa padilla (tämä on paras kohta)

  Voi hyvää päivää, kunnon jonne rage :D itse nautin Project Carsista. Ratti ja polkimet pitää olla jos haluaa kaiken irti ja haluaa pysyä radalla ilman apuja. Suosittelen myös Dirt Rallya.

  • Hahhah, vai että jonne rage :D En tiedä alkuperäisen viestin lähettäjän ikää, mutta täyttä asiaa kyllä puhuu! Ja juu, itsellä on ratti, polkimet, vaihdekeppi ja käsijarru joihinka rahaa mennyt lähemmäs 2000€ joten voit varmaan uskoa et on tässä ennenkin autopelejä pelailtu! Ja vielä et Dirttiäkö suosittelet :D Ei ole edelleenkääm RBR:n voittanutta... niin surullista kuin se onkin :/


  • RacingSimulator kirjoitti:

   Hahhah, vai että jonne rage :D En tiedä alkuperäisen viestin lähettäjän ikää, mutta täyttä asiaa kyllä puhuu! Ja juu, itsellä on ratti, polkimet, vaihdekeppi ja käsijarru joihinka rahaa mennyt lähemmäs 2000€ joten voit varmaan uskoa et on tässä ennenkin autopelejä pelailtu! Ja vielä et Dirttiäkö suosittelet :D Ei ole edelleenkääm RBR:n voittanutta... niin surullista kuin se onkin :/

   Oletko sitten kokeillut Dirt Rallya? Ei ole läheskään samanlaista paskaa kuin edelliset Dirt säädökset. Olisivat saaneet pistää aivan eri nimellä kun porukalla on ennakkoluuloja. Grafiikkakin on tätä päivää.

   Mihin ihme settiin oot saanu tuhlattua 2000e? Mulla on sitten vaan G27, Project Carsissa ei ole mitään ongelmia.


  • 3rwedfv kirjoitti:

   Oletko sitten kokeillut Dirt Rallya? Ei ole läheskään samanlaista paskaa kuin edelliset Dirt säädökset. Olisivat saaneet pistää aivan eri nimellä kun porukalla on ennakkoluuloja. Grafiikkakin on tätä päivää.

   Mihin ihme settiin oot saanu tuhlattua 2000e? Mulla on sitten vaan G27, Project Carsissa ei ole mitään ongelmia.

   No en kai minä kommentoisi jos ei olisi omakohtaista kokemusta :( Toki Dirtissä potentiaalia on, et jos siihen annetaan ihmisille vapaudet modata peliä, esim. uusilla autoilla tai pätkillä (RaceTrackBuilder), niin voihan siitä hyvän pelin saada. Ja jos ihmettelet että mihin olen saanut "tuhlattua" 2000€, niin oletko koskaan kuullut Fanatecista? :/


  • Olen mutta empä ollu ennen niiden sivuille eksynyt. Upean näköstä tavaraa.


  • Nautit Project Carsista? Olet varmaan joku sadomasokistinen mopoautokuski, koska minun BMW ei lähde lapasesta mutkassa VAKIORENKAILLA reilun satasen vauhdissa edes kaasu lattiassa. Et varmaan ole koskaan nähnyt slicksejä saati ajanut muulla kuin mummosi -89 Micralla, josta on yksi muki pimeänä?

   Ja kokeilin juuri ratilla. Vähintään yhtä paska kuin padilla. TÄLLÄ EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ AUTON TAI AJAMISEN KANSSA. Yhtä hyvin tämä voisi olla ostoskärry-, mustekala-, hydrokopteri- tai Valmet 702 ilman renkaita -simulaatio.

   Siis miten kukaan täysipäinen väittää tätä paskaa AUTOsimulaatioksi?! Koko ajomalli on toiselta planeetalta tai oikeastaan toisesta universumista, sillä tuntemamme fysiikanlait eivät toteudu tässä paskapelissä. Tämä on lähinnä joku ylivaikea arcade.

   Ja voi hyvä jeesusjumala sentään kuinka paskan näköinen. Uusinnat ovat kuin 90-luvulta. Oikeasti, miten kukaan voi tehdä näin luokattoman pelin joka näyttää free-to-play -tason räpellykseltä ja väittää sitä AAA-peliksi?

   Ei oikeasti kannata ostaa vaikka olisi minkälainen autopelipuute tahansa, vaikkakin tässä paskassa onkin todella kiva autovalikoima. En ikinä olisi uskonut sanovani tätä, mutta osta mielummin Driveclub kuin tämä Paska Project Cars. Se on sentään hauska, eikä se yritä olla simulaatio, mutta Pcars ei ole edes hauska eikä sitä vitun enempää simulaatiokaan.

   Ps. Ai niin, pelin nimihän on PROJECT Cars, eli todellakin on projektiasteella kaikilla mittareilla. Milloinhan tulee se lopullinen versio, The REAL Cars..?


 • Aika paljon hälinää ollut puolesta ja vastaan. Olen muutaman kerran radalla ajanut tai "ajanut" ja eri ajopelejä ahkerasti kuluttanut, mutta ei minusta ole sanomaan mitään Project Carsin fysiikoista tai ajomallinnuksista. Mistä minä tiedän mikä on tietokoneella realistinen ja mikä ei? Pitäisi olla joku Jeremy Clarkson joka työkseen kokeilee eri autoja. Tässähän on mukana eri alan ihmisiä, kuten ex-The Stig ja Hamilttonin veli ja jotain vieraampia nimiä. Kuulemma pelissä auton käyttäytymiseen vaikuttaa kaikki. Ilman ja radan lämpötilat, kellonaika ja sää tottakai. Ja säätöjä riittää millä saa auton tehtyä omakseen.

  • Onko näin että GRAN TURISMO 5 on ihan sama autopeli,kuin on Gran Turismo 5 Edition.Gran Turismo 5 Ediotion on vaan paljon kalliimpi autopeli.


  • Itse peli on sama mutta Editionin paketissa tuli muuta oheissälää mukana. Lisäksi taisi olla joitain autoja vauhtiraidoin pelissä vain Editionin ostajille käytettävissä.

   Nythän GT5:lla ei tee enää mitään kun sen online palvelut on suljettu. Tällä hetkellä Gran Turismo 6 on ajankohtainen ja tuettu versio.


 • Eniten tossa ihmetyttää, että kuinka noi vanhat autot ei muka käänny? Ihan tarpeeks niin W201, E30 kuin Sierraa (ei saman tehoisena tosin) ajaneena voi vain pyöritellä päätään. Joskus ollu suht. hyvällä alustalla oleva W124 ja sekin tuntu kääntyvän irl nopeissa mutkissa paremmin kuin pelissä kilpa-W201 niin ohan se nyt aika... Ja ne jarrutkin tuntuu menevän lukkoon turhan herkästi.

 • paras auto ja peli ikinä mitä ps4 on tehty/tullaan tekemään .

 • Joo tulihan tuo ostettua ja pari viikkoa ihmeteltyä sen kanssa, mutta onneksi en sentään rattiin upottanut rahaa.

  Tuo pädin vaste autoon on todella omituinen ja varsinkin käännön lopetuksessa on käsittämätön viive. Meni pitkään opetella niin luonnoton ohjaus ja vasta sitten alkoi saada käsitystä auton oikeasta käyttäytymisestä.

  "fysiikkamallinuksen naurettavuuden näkee jo uusinnoista, autot ovat massattomia, joilla on pitoa täysin randomisti."

  Juuri tuohon lopputulokseen tulimme kaverien kanssa. Autojen massan ja liikkeen jatkuvuutta ei ole osattu mallintaa oikein ja kaikesta välittyy sellainen keinotekoinen ja kaavamainen käyttäytyminen. Esim. jos takapyörät sutii 10% tai 50%, niin molemmissa tapauksissa sivuttaispito on yhtä huono ja autoa on lähes mahdoton pitää suorassa.

  Tuo sivuluisu ja vastaheitto on todella kömpelön näköistä ja auto heilahtaa luisusta toiseen suuntaan kuin tuuliviiri ilman massaa. Oikeastaan tuon massattomuuden näkee parhaiten katsomalla uusinnoista noita kolareja ja autojen pyörimistä ympäri. Lapsikin näkee, että ne liikkeet ja poukkoilut ei muistuta vähääkään oikeaa elämää.

  Lyhyesti sanottuna, näin huonoa fysiikka-mallinnusta näki viimeksi 2000-luvun taitteessa.

  Tiedän, että on paljon nuoria kuskeja, joiden ajokokemus on lähinnä eri simuista, kun oikealla autolla ei olla ajettu ollenkaan tai hyvin vähän liikenteessä, kun omaa autoa ei ole. Siten heille Project Cars saattaa antaa jopa paljonkin.
  Mutta tällaiselle vanhalle autohullulle, joka on ajanut tuhansia kilometrejä luisussa asfaltilla, soralla ja jäällä ja yli miljoona kilometriä liikenteessä, tämä peli on lähinnä kidutusta ja iso pettymys odotusten jälkeen.

 • Joo, onneks en ostanut tuota, meinasin pistää Steamin kesäalessa siihen rahnaa kiinne, olishan sen voinu refundata. En oo mikään "autopelijonne" vaikka löytyy kaikki Flatoutit, Assetto Corsa, Grid I,II,Autosport, GT Legends,Dirt I,III,III Complete Edition, F1 useita vuosimalleja, Wreckfest, Shift 2 Unleashed, Toca Race Driver 3 ja Gran Turismoja tietty PS One, 2, 3. PS 4:ssä ei vielä yhtään ajopeliä kun konsoli on muutenkin aika hypetetty paska. Ja MotoGP 13 vielä päälle.

  Hauskinta on ollut Grid ykkösen onlinessa jonka sulkivat jo vuosia sitten. Wreckfest on myös potentiaaliltaan hauskuuttava. Mitään simuja en hae, vaan sen verran porukkaa onlineen jotta saa kisat pystyyn. Mutta mitä parempi mallinnus niin sitä parempi fiilis. Kaikki muistaa mikä paska Flatout 3 oli ajotuntumaltaan, sellaista en jaksa.

  • Niin joo ja unohtu ilmainen Raceroom Racing Experience, jota kannattaa ajella jos ei halua rahaa laittaa peleihin, on se hintaansa nähden erinomainen.


 • Jos ajat padilla osta Driveclub tai joku muu, mutta ratti miehille/naisille projectCars..

 • Puolisen vuotta Project CARS:ia pelanneena voin sanoa että olen "foihcdklcdkcas":in kanssa täysin eri mieltä!
  No, täytyy tunnustaa että etenkin ns. TV-replayt on kieltämättä todella surkeaa katsottavaa, verrattuna nyt esim. vaikka GT6:n vastaaviin, koska kaikki tärkeä informaatio puuttuu uusinnoista, näkymästä riippumatta.
  Ja tosiaan myös grafiikka ja ajomallinnus, siis auton liikkeet, uusinnoissa ovat todella luokattomia.
  Mutta koska, ainakin itselläni, replayden katsominen on varsin marginaalista niin en kovin paljoa siitä pelille miinusta anna.

  Kaikki loppu väittämistäsi onkin sitten täyttä höpöpuhetta!
  Ensimmäisenä mieleen tulee ettet ole perehtynyt lainkaan pelin asetuksiin, alkaen ratin ja pedaalien kalibroinnista, koska jos kaasu ja jarru ovat kalibroimattomina on/off-tyyppiset ei ajamisesta todellakaan tule mitään!
  Ei mikään ihme jos saat autot lentelemään seiniin, jota tätäkään väittämääsi en ymmärrä oikeastaan alkuunkaan!
  Aseta kaikki asetukset REAL-asentoon, kalibroi se ohjain, opettele ajamaan ja huomaat että auton alustan säädöt vaikuttavat ihan oikeasti auton ajettavuuteen, varsinkin sen jälkeen kun olet sinut valitsemasi ratin kanssa.

  Kun olet sinut pelin kanssa et todennäköisesti tule tänne saiteille itkemään surkeasta pelistä ja muilta foorumeilta "lainatut" mutu-tuntemukset voit jättää suosiolla omaan arvoonsa, luultavasti samanlaisia itkijoitä jotka eivät joko jaksa tutustua pelin ominaisuuksiin tai voi tunnustaa etteivät osaa pelata näitä simuja!

  Kannattaa siis vain jatkaa sen Enthusian kanssa!

 • Rallicrossia 7v. F-ryhmässä yleisessä, yli 1600cc luokassa 5v ajaneena voisin kertoilla että tälläisilla peleillä ei ole oikeasti juurikaan mitään tekemistä realistisuuden kanssa. Massavoimat kaarteessa pienessä hypyssä esim ei toimi laisinkaan oikein pelissä, pienillä nopeuksilla auto yli/ali ohjautuu aivan naurettavan tuntuisesti. Sellainen perus juttu esim, mitä näissä peleissä on lähes mahdoton simuloida on g-voimat. Se että on tietty pers tuntuma mitä alla kokoajan tapahtuu puuttuu näistä tietenkin kokonaan. Forcefeedback tuo hivenen toki fiilistä peliin, mutta esim jos lähtee driftaamaan vastaheitosta, eihän pelissä tunne laisinkaan sitä kohtaa missä pito alkaa irtoamaan lievästi. Se joka sanoo kyseistä peliä simulaatioksi niin ehkäpä kannattaa, jos mahdollista istahtaa hetkeksi vaikkapa F-ryhmän auton kyytiin, jossa tietty osaava kuski, niin silloin varmasti selvenee mitä tässä olen yrittänyt kertoilla.
  No mutta jokaiselle jotain, poika tykkää ajella pelissä ja isukki ajella oikealla ralliautolla.

  • "Massavoimat kaarteessa pienessä hypyssä esim ei toimi laisinkaan oikein pelissä, pienillä nopeuksilla auto yli/ali ohjautuu aivan naurettavan tuntuisesti"

   ja sitten perään kuitenkin

   "Se että on tietty pers tuntuma mitä alla kokoajan tapahtuu puuttuu näistä tietenkin kokonaan"

   Jos nyt sitten ajattelet sitä oikean auton ajamista ilman tuota perstuntumaa, niin loistavasti on peleissä onnistuttu fysiikkamallinnuksessa. Luulisi tuolla "ajokokemuksella" sen jo huomaavan. Nämä E30 driftailevat jonnet sitten asia erikseen, hyvä jos saavat jäällä autonsa kytkinpotkulla luisuun. Tätä sitten jotkut kutsuvat "driftaukseksi".

   Siitä vaan virittämään pojan kanssa omaan autoon kauko-ohjausta ja katsomaan kuinka se käyttäytyy. Helpommalla tietysti pääsee kun ajaa vaikka RC-autolla hetken aikaa. Huomion tulee kiinnittyä eri asioihin kuin oikean auton puikoissa.

   Mainittakkoon nyt vielä että tämänhetkisistä simuista Project Cars on ainoa joka simuloi oikeasti renkaiden kulumista. iRacing ja Asseto Corsa eivät vastaavaa tee ja tästä syystä molemmista peleistä puuttuu edelleen säänvaihtelut. iRacingissa syystä tai toisesta keskityttiin mielummin dynaamisen ratapinnan kehittelyyn surkean rengasmallinnuksen korjaamisen sijasta.


 • Ei helvetin perkele, kyllä nyt meni eurot hukkaan.. iha yhtä juosten kusemista tuo ajaminen tässä pelissä.. Sama homma täällä, E30 ja muita ihan kilpa-autoja ajaneena tää on kyllä ihan sutta koko perse..

 • Paskan möivät. Hauskuus on tätä pelatessa kadonnut luonnonvara. PIstää vain vituttaan kun autoon ei ole millään asetuksilla tuntumaa. Hukkaan meni rahat, onneksi sentään ostin alennusmyynnistä 29, 95 egeä ja toinen paska peli kaupan päälle.

 • Project Cars 2 on tulossa. Assetto Corsa on parempi tuota ykköstä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3443