painetta autoon

popitkuntoon

Eli pitäis saada vähä bassoa autoon (BMW 325). Hakusessa mahdollisimman kovaa jytinää, meiningillä että hiukset lähtis leijumaan (ei tällä budjetilla (300€) kuuhun mennä mutta sinne päin yritetään). Eli minkälaista subbaria kannattaisi lähteä hakemaan että tuleeko jokaisessa subbarissa painetta tehon mukaan vai vaikuttaako kotelointi paineeseen tai jokin muu. Mielellään sais olla aktiivisubbari kun ei oikein kotelointi luonnistuis...

8

2185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_mihinkään

      300e et pääse edes alkuun. Painetta haettaessa valmiskotelot on yleensä todella huonoja, ja kotelo pitää valita subbariin, ja auton malliin sopivaksi. Konttiperäiseen on yleensäkkin vaikeinta saada painetta aikaan.

    • näillämennäääh

      Joo ei tolla hinnalla ainakaan mitään uutta hyvää ostella. Mut jonkun kivan käytetyn setin vois saadakki. Pidä huolta että vahvistin on tarpeeksi iso (wateiltaan) jotta jaksaa soittaa bassoa. Toiseksi on hyvä olla iso portti, oli se sitten joku kulmikas reikä tai jättimäinen torvi. (Torvella enemmän painetta). Kymppi tuumanenkin jytisee loistavasti kun ottaa nuo kaksi edellä mainittua asiaa huomioon.

    • jare87

      Ihan kivasti saat painetta tuollakin budjetilla, kunhan katselet käytettynä, etkä osta pilipali merkkien lupaamaa 5000w tavaraa. Suosittelen pari merkkiä joista ei tule mielipahaa ja on vielä jälleenmyyntiarvoa: Spl dynamics(ei spl pro), hertz, dls, ground zero, jbl,alpine, focal,focus. Näistä jotakin ostamalla ei mene suupielet alaspäin. Pari neuvoa vielä: Älä tuijota subin wattimäärää. Hyvä yleis-sääntö vahvistimen hankinnassa on, että vähintään 200w 4ohm jatkuvaa tehoa subille tuuppaava vahvistin. Sen alle ei pyöri oikeen mikään subi ilman säröä kovempaa soitettaessa. Mitä enemmän vahvistimessa kytyä, sen parempi. Subi rikotaan yleensä liian pienellä vahvistimella, jolloin ääni säröytyy helposti.

    • ei-mihinkään

      Vaikka käytettynä löytäisikin hyvät laitteet halvalla ei tuohon rahaan saa kuin subbarin ja vahvistimen. Tarvitset kuitenkin mankan kaapelit, ja subille kotelon.

    • Amish2002

      Suosittelen hyvää sävel korvaa isoa subbaria enemmän. Säästää rahaa ja saa paremman äänenlaadun säädettyä helpommin hyväksi.

    • yksinkertainenko

      Osta valmis subbari laatikossa, 12 tuumaa on hyvä koko. Siihen kaveriksi sopiva vahvistin. Siinäpä se.

    • qfrq3rf

      On kyllä taas uskomattoman tasokasta neuvomista. Ei oo mikään muuttunut tällä palstalla kun vuosi sitten viimeksi kävin.

      Kuvailemaasi "tukka leijumaan" laitteistoon tuolla summalla saat juuri kaapelit ja liittimet. Silloin puhutaan useamman kilowatin tehoista ja siihen teholuokkaan soveltuvista subbareista. Lisäksi pitäis tehdä jotain sille etupäällekin tai muuten se on pelkkää tukan leijutusta.

      Jos sulla ei oo mitään valmiina niin 300 egellä ollaan kyllä melko kusessa. Soitin 50e, piuhat 50e, subbari 100e ja vahvari 200e. Olettaen että autossa on jotkut orkkisrämpsyttimet niin ei tartte yläpäähän sijoittaa erikseen. Mihinkään vaimennuksiin ei raha enää riitä. Tuolla saat kohtalaisen bassotoiston, mutta et mitään tukkaleijua.

      Hanki kohtuu herkkä refleksikoteloon menevä subbari ja se kotelo pitää suunnitella juuri sille subbarille eikä minkään neropatin ohjeilla "laita mahollisimman iso torvi jee tööt tööt".

      Todennäköisesti et ymmärrä yllä olevasta puoliakaan kun termistö ei ole tuttu. Zemppiä eniveis!

    • xDD93...0

      voi voi, ei kyllä 300e saa ku harmea! käyettynä saat perus bassopakeetin jolla saat loudnesillä raiskattuu elementin ja kuulon, mutta teinit tykkää xD sehän on pääassii, osta DLS:sää niin naisetkin tulee kyytiin xD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2576
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1695
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      76
      1510
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1343
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1086
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1043
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      106
      953
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    Aihe