Pika Gallup: KELA sairaspäivärahahylkäys

Yllättynyt

Onko KELA hylännyt koskaan sairaspäivärahahakemuksesi vaikka hakemus on tehty asiallisesti ja terveyskeskuksen lääkärintodistus sekä B-lausunto toimitettu?

Tai onko pyytänyt lisäselvityksiä tai lisätutkimuksia siitä oletko ihan oikeasti sairas?

25

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölmölandia

      Oikeutesi päivärahaan on ratkaistu tällä päätöksellä
      31.7.2015 saakka. Tätä pidemmälle ajalle emme voi arvioida
      työkyvyttömyyttäsi esittämiesi lääkärinlausuntojen perusteella.

      tätä soopaa on tullut nyt 2 kertaa peräkkäin.joka kuukaisi näköjään pitää toimittaa uusi b lausunto..vaikkei työkykyä ole.

    • Petu_

      Jos henkilöllä on B-lausunto ja KELA ei maksa sairaspäivärahaa niin silloin henkilön tulee ilmoittautua TE-keskukseen (työvoimatoimisto) vajaakuntoiseksi työnhakijaksi. Tuolloin hän saa sairaspäivärahan suuruisen päivärahan/työmarkkinatuen, mutta ei ole velvollisuutta ottaa työtä vastaan.

    • Yllättynyt

      Nyt ei oikeastaan ollut kyse yksittäisestä tapauksesta ja sikäli TE-keskuksen päiväraha on sitten ehkä seuraus. Mutta olen kuullut että olisi käynyt näin vaikka lääkärin todistus SEKÄ B-lausunto on toimitettu niin sittenkin tulee ongelmia. Minua kiinnostaa tämä laajempana yhteiskunnallisena ilmiönä. Jos tulee ei-päätös. Kuka päättää? Millä perustein että onkin työkykyinen? Jos lääkärintodistuksessa lukee työkyvytön, niin eikö tämä menen puoskaroinnin puolelle jos ei koulutetut ihmiset päättävät toisin. Jos taas pitää käydä KELA:n pyynnöstä jollain tietyllä vakuutuslääkärillä varmistamassa että sama tulos, niin eikö tässä ole eturistiriita jos tilaaja on KELA joka pyrkii säästämään kulujaan. Googlaamalla tuli joitakin tapuksia esiin ja yritän selvitellä kuinka yleistä. Huomasin myös että erityisesti mt-ongelmaisten potilaiden työkykyisyyttä kiistettiin eniten.

    • PelkäävätHenkensäP

      Kyllä, kietävä päätös tuli kun hain kelalta sairauspäivärahaa vuoden sairaslomalle ja sen sairasloman minulle oli kirjoittanut Ylilääkäri, ja vielä A ja B-lausunnot oli :( Kelan mielestä minä ölin työkunnossa (eivät edes nähneet minua) ja Ylilääkärin mukaan minun tuli kieltäytyä kaikesta fyysisestä työstä sairauteni takia? Oletteko muuten koskaan missään nähneet Kelan lääkäreiden nimiä tai yhteystietoja....niimpä.

      • kirveellä-töitä

        Hylkypäätöksen antaneen lääkärin nimen saa pyynnöstä niin Kelasta kuin eläkeyhtiöstäkin. Omien tietojen tarkastaminen kuuluu jokaiselle ja lain turvin.
        Toinen asia onkin sitten se, miten ammattitaitoista onkaan perustelu.

        Omassa hylyssäni asian päätti vakuutuslääkäri-psykiatri, vaikka sairauteni koski fysiikkaa ja ylipäänsä ortopediaa. On tosiaan käsittämätöntä, että huippuammattilaisen kirurgin diagnoosin yli kävelee vieras kollega, joka ei ole potilaan tautien erikoislääkäri. Ja vielä sairasta ihmistä näkemättä!
        Olisi kyllä valtiovallalla tarkistamisen paikka, kenelle ja mille instanssille annetaan lupa päättää sairaan elämästä.


      • Yllättynyt

        Kiitos. Aika uskomattomia tarinoita.


    • perrtzaz

      On hylännyt. Kelalla on omat norminsa, jos ei sairaus täytä näitä normeja, niin hylätään! lain mukaan menee1 turha kitistä!

    • kelaonturha

      juu minulta hylännyt myös kela vaikka lääkärinlausunto sairauksista. Nyt paperit vakuutusoikeudessa.

    • asianomistaja99

      Täällä on toistuvasti kyselyä siitä, että Kela hylkää sairauspäivärahaoiekuden.
      Joo. Mutta kun tarpeeksi pitkälle mennään, tulee - mitä? Tällainen vastaan..

      Kela-oikeudenkäynti

      Tervetuloa seuraamaan 3.6.2015, klo 9.00 alkavaa pääsittelyä, Kanta-Hämeen käräjäoikeus, Arvi Kariston katu 5, Hämeenlinna. Juttu R 15/8

      Kyseessä on juttu, jossa kantajana ja rikosasian asianomistajana on Kelan tuottamusten ja virkarikosten uhri. Vastaajina; syytteessä on Kelan neljä työntekijää ( kaksi heistä lakimiehiä), Kela on haastettu tuntuvaan vahingonkorvausvastuuseen.
      Jutun lähtökohta näkyy tammikuussa 2009, jolloin Kelassa oli ryhdytty laittomaan päätöksentekoon,virkavelvollisuuden laiminlyöntiin. Myöhemmin Kelassa ryhdyttiin yhä uusiin laittomiin hallintomenettelyihin, päätöksiin ja päätösvelvoitteen totaaliseen laiminlyöntiin (= 10/2009), ja virhepäätöksiin, vailla perusteita.
      Uhri sinnitteli Kelakoneiston rattaissa sekä hallinto-että oikeusareenalla. Voitti erävoiton 31.12.2012, Turun HO:ssa (2726, 2727). Uhri sai myös merkittävän voiton Vakuutusoikeudessa, 28.11.2013 Dnro 3900/2012/3942, koskien Kelan laiminlyömää sairauspäivärahaoikeutta ( 2009-2010). Kela ei kuitenkaan suostunut em:n lainvoimaisen päätöksen täytäntöönpanoon, vaan ryhtyi tammi-helmikuussa 2014 menettelyihin, joissa kriminaalisen tason hallintoseikat tulivat lopullisesti todistetuksi. Tahallinen yritys edunsaajan oikeuksien romuttamiseksi, pitkityshanke ja haittanäyttö.
      Em. Vakuutusoikeuden päätöksen mukaan uhrin sairauspäivärahaoikeus alkoi 1.7.2009, joten sekä vahinko - että viivästysseuraamukset ovat kiistattomat. Uhri vaatii myös korvausta henkisestä kivusta ja särystä, todistetuista prosessiuupumuksen seikoista, jotka Kela asioiden pitkityksellä on aiheuttanut. Dokumentit kertovat karua kieltä Kelan räikeästä mielivallasta!

      Laajat tahot pitävät tätä oikeusprosessia yhteiskunnallisesti merkittävänä. Kelan menettelyissä on usein helppoa nähdä silkka mielivalta, vastuuton hallinto-ja lakimenettely. Veronmaksajilla on oikeus kysyä: Onko Kelassa jokin erityisoikeus harjoittaa verovaroilla villiä hallinto-ja päätöstehtailua? Pitääkö edunsaajan väsyä Kelakoneiston pyörityksessä (jo) kuusi vuotta, perustoimeentulon asiassa? Missä on lainkäytön lailliset rajat? Saako hallintokoneisto olla kiusaamisen väline?

      Infoa myös täällä: http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/

    • enparane

      Kela kiusaa sairaita työkseen. Miksi lääkärin lausunto ei kelpaa sairauspäivärahaan. Miksi kela säästää sairaiden rahasta mutta syytää sit muualle?

    • arja.n

      2 kertaa hylky, viimeinen eilen 27.7.2015.

    • eiyhtään

      Viime Joulukuusta asti olen ollut sairaspäivärahalla ja on Marraskuun loppuun. Ei yhtään hylkyä.Olen 48v.

    • B-todistus

      on voimassa vain 6kk kerrallaan. Eli uutta pitää toimittaa koko ajan itse vaikka KELA ei niitä pyytäisi.

    • eiyhtäänhylkyä

      Aivan. On toimitettu. Pluspäätös aina.

      • arpapeliäosittain

        Saako kysyä mistä sairaudesta kun täällä kertovat ettei vaikeasti sairaatkaan saa.


    • Kelakela

      Hylky, hylyn perään jo useamman vuoden ajan. Aina erikoislääkärin b-lausunto, oma kertomus ja nyt viimeisenä mukana jopa moniammatillinen työ- ja toimintakykyarvio. Hylky tuli ja valitus aina eteen päin. Näin menee piirileikki Kelan kanssa.
      Sairausloman syynä kaksi harvinaista sairautta joihin ei ole hoitoa vaan kunto heikkenee tasaista tahtia.
      Jopa Kelan paikallistoimistonvirkailija on kirjoittanut minusta oman paperin muiden mukaan. Mutta sitten käsittelijä ja asiantuntijalääkäri päättävät, että pystyn edelleen hankkimaan kohtuullisen toimeentulon jollakin työllä. Ei puhettakaan, että voisin työskennellä omaan koulutusta vastaavassa hommassa, koska en pysty. TT- virkailija on vain todella pahoillaan kun en pysty heidän yrittämiin töihin enkä koulutukseen.
      "Parasta" Kelassa on se, että eivät he hyväksy edes kuntoutushakemusta. Neljä erikoislääkäriä (erialan), sosiaalihoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja terveyskeskuslääkäri ovat täysin neuvottomia miten toiminttaa kun neljäs valituskierros ehkä 2-3 kuukauden kulutta tulee päätökseen, jos ja kun päätös on taas hylky.
      Eli ei Kela arvosta erikoislääkäreitä ja heidän ammattitaitoaan eikä myöskään ihmistä kun sattuu väliin putoamaan. Eikä Kela virhettään myönnä. Joten en edes vaivaiude kirjoittamaan mitä mieltä olen Kelasta ja asiantuntijalääkäreistä...

    • wrgq

      Kolmen vuoden ajan KELA hylkäsi sairaspäiväraha-anomukseni , sairastin työmarkkinatuella työkyvyttömänä työnhakijana, sitten yllättäen KELA myönsi pouolen vuoden sairasloman ja sen perään toisen ja sen jälkeen pääsin eläkkeelle.

      • vaikeapäästä

        Mistä sairaudesta pääsit tai oliko niitä monta.


    • PummitKuriinHeti

      Stnan tekosairaat lusmut.

    • Työkyvytön

      On perin merkillistä että jos Ylilääkäri sinulle kirjoittaa vuoden melkein sairaslomaa ja toteaa lausunnossa että potilas on kykenemätön fyysiseen työntekoon niin kelan paskalääkäri kumoaa koko tuloksen ja hylkää sairauspäivärahani? Millä ihmeen oikeudella hän voi sen tehdä minua näkemättä? En anna periksi vaan haen joka kerta uuden B-todistuksen ja laitan aina uuden hakemuksen, kyllä minulla aikaa siihen löytyy!

      • faktojavain

        Soita sille vakuutuslääkärille, joka on hylkäävän päätöksen antanut ja pyydä perusteluita. Saat myös nämä tiedot ihan soittamalla vakuutusyhtiöön ja pyytämällä kirjallista vastinetta asiaan. Ihan ovat julkisia tietoja. Hakemuksessasi on olemassa virhe. Jos tätä virhettä hakemuksessasi ei olisi, olisi hakemuksen kohteena ollut etuus myönnetty. Kannattaa myös googletella asiaa netistä, kyllä vakuutuslääkärit ihan avoimesti kertovat mitä haluavat nähdä hakemuksissa, tai mitä tulee olla nähtävillä, jos halutaan puoltava vastaus. Kannattaa näitä ohjeita noudattaa ja etuuden puolto tulee väistämättä. Ei ole rakettitiedettä.
        Ja niin alkuperäiseen gallup kysymykseen vastaus: ei ole ikinä hylätty sairaspäivärahahakemusta, eikä hylätty työkyvyttömyyseläkehakemustakaan.
        Vielä se, että uhmakkuudella voitetaan hiekkalaatikolla, aikuisena ihan tiedonhaulla ja sen käytöllä.


      • kyllähylätään
        faktojavain kirjoitti:

        Soita sille vakuutuslääkärille, joka on hylkäävän päätöksen antanut ja pyydä perusteluita. Saat myös nämä tiedot ihan soittamalla vakuutusyhtiöön ja pyytämällä kirjallista vastinetta asiaan. Ihan ovat julkisia tietoja. Hakemuksessasi on olemassa virhe. Jos tätä virhettä hakemuksessasi ei olisi, olisi hakemuksen kohteena ollut etuus myönnetty. Kannattaa myös googletella asiaa netistä, kyllä vakuutuslääkärit ihan avoimesti kertovat mitä haluavat nähdä hakemuksissa, tai mitä tulee olla nähtävillä, jos halutaan puoltava vastaus. Kannattaa näitä ohjeita noudattaa ja etuuden puolto tulee väistämättä. Ei ole rakettitiedettä.
        Ja niin alkuperäiseen gallup kysymykseen vastaus: ei ole ikinä hylätty sairaspäivärahahakemusta, eikä hylätty työkyvyttömyyseläkehakemustakaan.
        Vielä se, että uhmakkuudella voitetaan hiekkalaatikolla, aikuisena ihan tiedonhaulla ja sen käytöllä.

        Kyllä niitä hylätään, itse tein valituksen ja uuden B-todistuksen sain, sen jälkeen myönsivät kerrallaan 3 /kk ja taas uusi b-todistus, kolme kertaa jouduin toimittamaan b-todistuksen sairauspäivärahaan.


    • joo-oo

      Sairaus on eri asia kuin työkyvyttömyys!

    • kusetustolppa

      07 lähtien kela on hylännyt kaiki b ja e lausunnot,jossa sanotaan pysyvästi työkyvytön,sain alkujaan nilkasta n puoli vuotta sairaspäivärahaa ja seuraavan kerran nilkasta n kahden vuoden kuluttua ku se leikattiin muutaman kuukauden ennen leikkausta ja sit leikkauksesta tulleen sairasloman,aivovammasta ja niskavammasta kela ei ole maksanut euroakaan vaikkakin muut samoista oireista kärsivät saavat kelalta eläkkeen ja hoitotuen,sitä on myös lääkärini ihmetelleet miksi ei hyväksytä,lausuntoja on vino pino ja yksityiseltä ja kuntasektorilta!

    • Yks_vaan

      Hylky tuli. Reuma ja lääkärin mukaan pysyvästi työkyvytön.
      Ei edes puolen vuoden sairaspäivärahahakemus mennyt läpi.
      Kelan mukaan työkykyinen "apuvälineiden" avulla, joita ei tosin mainittu, että mitä ne mahtaisivat olla. Ilmeisesti ainut vaihtoehto on ripustautua narun jatkoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe