Digia työpaikkana

Biztalk

Kokemuksia Digiasta? Kannattaako vaihtaa sinne? Integraatiopuolen töitä olen hakemassa

328

4608

Vastaukset

 • Ei kannata. Olen itse kokeillut ja se oli virhe.

 • Digian ilmoituksia ei kannata ottaa vakavasti. Hain itse sieltä paikkaa, joka olisi ollut täysin nappiosuma käytettyjen teknologioiden ja muiden vaatimusten osalta. Liksatoivomukseksi kohtuullinen summa. Hakemukseen ei ikinä vastattu ja kukaan ei ikinä vastannut yhteenkään kyselyyn hakemuksesta. Paikka on vieläkin toisinaan auki.

  He ilmoittelevat vain kartoittaakseen markkinoita. En usko, että siellä on tahtoa palkata ketään. Ja olipa sekin paikka "integraatiopuolella".

  • Sama juttu mulla. Mitään vastausta ei koskaan kuulunut mutta parin kuukauden päästä työpaikka oli laitettu taas hakuun. Ihme firma, en aio toiste hakea!


 • Parempiakin paikkoja löytyy, joten en suosittele

 • Isojen talojen tyyliin perusbyrokraattinen mesta, missä kaikenlaiseen raportointiin ja palaverissa istumisen menee enemmän aikaa, kuin oikean työn tekemiseen. Ihan ok paikka, jos pitää laitoksista.

  • Näinhän se on näissä puljuissa, missä on kolme damageria per tekijä. Samaa vikaa, kuin Tiedolla yms.


  • Kavereilta kuultua että muka ketterä byrokratia mesta kyseessä. Managereita riittää jne


 • Olen kokeillut. Neuvo: ÄLÄ KOKEILE

  • Samoilla linjoilla. entisiltä kollegoilta kuultua, että tekemisen suunta useimmissa yksiköissä pahasti hukassa. yritettiin kovasti imagon kohotusta mutta palattiin kai takaisin vanhaan korporaatiomalliin. ihan osaavaakin porukkaa siellä oli mutta uusien löytäminen ilmeisesti haasteellista parempi maineisten viedessä alan parhaat osaajat.


 • Taas näyttää olevan rekrykampanjan menossa integraatioon. Onko oikeasti kasvava bisnes vai vuotaako perälauta?

 • Digialla integraatiossa rekrytoinnissa mukana olevana pari kommenttia:
  1) Henkilöstöä 150, tänä vuonna lähtijöitä tällä hetkellä 7 (Vaihtuvuus siis n.4-5% välillä, perälauta ei ainakaan tällä hetkellä vuoda :)
  2) Jokaisella rekrykierroksella viimeisen 3 vuoden aikana palkattu vähintään n.4-12 henkilöä, ei kannattavaa ilmoitella huvin vuoksi tai markkinointimielessä
  3) Hyvään rekrytointiin tarvitaan osaamista teknologiasta, intohimoa tekemiseen, suosittelijat jotka oikeasti suosittelevat, ja ehkä aina ripaus onneakin. Täydelliselläkään teknologialla-osaamisella ja sopivalla palkkapyynnöllä ei pitkälle pääse, jos ei kukaan haastattelijoista tai edes CV:n nimetyistä "suosittelijoista" usko että yhteistyö ja asiakastyö onnistuu.
  4) Jokaiselle hakijalle jotka johonkin paikkaan hakevat laitetaan vastauksena vähintään että ei ole tullut valituksi (hakujärjestelmän kautta), toiselle kierrokselle päätyneille soitetaan, mutta:
  4.1) Hakemuksia tämän vuoden puolella tullut paikkoihin useita satoja. Virheet ovat aina mahdollisia, mutta sen takia rekrypaikoissa on aina puhelinnumero, johon voi soittaa jos on epävarmuutta tilanteesta. (ja aina kannattaa soittaa muutenkin, parantaa rekrytoinnin todennäköisyyttä huomattavasti).

  Uskoo ken tahtoo.

  T:Jorma, Maan siirto firma Ky

  • Hyvään rekrytointi on kyllä rekrytoijan ongelma, ei hakian, huonolla rekrytoinnilla hankitaan "valelääkäreitä" hyvällä osaajia ja experttejä


  • enpä itse arvottaisi "suosittelijoiden" näkemyksiä kovinkaan korkealla, kun harvoin ovat kovin puolueettomia. Korkeintaan kysyisin näkemystä siinä vaiheessa kun päätös on muilta osin selvä, että vastaako käsitys henkilöstä itselle muodostunutta. Hieman omituiselta tosiaan tämä rekrytointi meininki vaikuttaa.


  • Tämähän on selkeä vastaus yhdeltä damagerista. Ehkäpä juuri siltä, joka ei ole edes alalta :)


 • "Hyvään rekrytointiin tarvitaan osaamista teknologiasta, intohimoa tekemiseen, suosittelijat jotka oikeasti suosittelevat, ja ehkä aina ripaus onneakin".
  --

  Tässä viitataan hakuprosessiin, jolla karsitaan ihmisiä pois oman (HR) osaamattomuuden takia.

  Todellisuudessa lähemmäs 90% it-alan työnhakuprosessista pitää pohjautua teknologiaosaamiseen, ei ihmisten miellyttämiseen. Et tule saamaan parhaita työntekijöitä taloon, jos työnhakuprosessi ei sisällä _teknisen osaamisen_ testausta. Se on aivan sama mitä hakija väittää osaavansa tai mitä _satunnaiset_ suosittelijat sanovat.

  Laitan tähän rautalangasta, jotta ei jää epäselväksi: haettaessa "ASP.Net -ohjelmistosuunnittelijaa C# & ASP.NET" on minimissään pyydettävä toteuttamaan joku yksinkertainen demo (tekninen toteutus) Visual Studiolla .NET:illä ja kielenä C# tms.

  Yritykset eivät ole sosiaalitoimistoja, se on yrityksen budjetista pois, jos taloon tullutta joudutaan kädestä pitäen opettamaan! Ja väärän ihmisen palkkauksesta voi tulla erittäin iso kuluerä.

  Moni HR-ihmisistä hakee miellyttäviä, ulospäin suuntautuneita (pahimmillaan ulkonäöllä merkitystä) ja hyvin itseään ilmaisevia ihmisiä. Teknologiataidot ovat moisille HR-ihmisille toissijaisia vaikka niiden pitäisi olla lähes ainoa asia millä on merkitystä. ...

  Ongelmat lähtevät siitä, että henkilöstöpuolen (talous) opinnot yliopistoissa ovat täynnä ihmisiä (suuri osa naispuolisia), joita luonnontieteet eivät kiinnosta. Itsekin olen lukenut henkilöstöstrategioita tms. sivuaineena ja nämä opinnot eivät anna kenellekään osaamista työnhakuprosessiin _teknisellä_ alalla.

  Ihan vaan vinkkinä – tavanomaisilla HR:n opeilla Linus Torvaldisia ei palkattaisi mihinkään! HR:lle olisi lähes kauhistus, kun hän näyttää olevan uutisten mukaan "nörtti" (introvertti?), joka tykkää koodata yksinään ja haukkua ihmisiä julkisesti.


  Mitä tulee Digiaan niin en lähtisi hakemaan ko. firmaan. Työpaikkoja on haussa jatkuvasti, ja kommentit täällä kertovat karua kieltään firman hakuprosessista. Toisaalta Digialla on ollut viime vuosina YT:eitä, ihmisiä ei ole haluttu edes kouluttaa mihinkään vaan on vain kylmästi heitetty pihalle, kun työt (asiakasprojektit) ovat vähentyneet.

  • Kyllähän tänä päivänä kotimaisen koodarin pitää pystyä juttelemaan asiakkaan ei-teknisen bisnesihmisen kanssa, eli konsultoida. Sosiaaliset taidot on 80% hommasta, loput teknologiaa. Puutteet voi ostaa off-shoresta.

   On kai niitä pelkkiä koodaushommiakin introverteille guruille tarjolla, mutta vähemmän - ja niihin on paljon hakijoita Nokia-taustalla.


  • Erityisesti integraatiot ovat töitä, joissa teknisellä taituruudella on hyvin vähän käyttöä. Sen sijaan pitää pystyä sompailemaan vähintään kahden osapuolen ja kahden järjestelmän välissä ja yrittää saada tiedot liikkumaan niiden välillä vaikka speksit puuttuu ja järjestelmien dokumentaatiotkin on hukassa. Vaatii sekä kommunikointikykyä että lehmän hermoja. Meedion kyvytkin tulisivat usein tarpeeseen. Integraatiotyöt sopivat yleismies Jantusille, jotka osaavat vähän kaikkea, guruille löytyy muualta mielekkäämpää tekemistä.


  • hr-päättäjä-123123 kirjoitti:

   Kyllähän tänä päivänä kotimaisen koodarin pitää pystyä juttelemaan asiakkaan ei-teknisen bisnesihmisen kanssa, eli konsultoida. Sosiaaliset taidot on 80% hommasta, loput teknologiaa. Puutteet voi ostaa off-shoresta.

   On kai niitä pelkkiä koodaushommiakin introverteille guruille tarjolla, mutta vähemmän - ja niihin on paljon hakijoita Nokia-taustalla.

   Jos ei puhuta ihan pikkufirmasta niin koodarin ei tule missään nimessä puhua suoraan asiakkaan kanssa. Asiakasrajapinta on viimeinen paikka koodarille.

   Kyse on kuin sanoisit, että risteilylaivan hitsaajan pitää mennä asiakkaan luokse päättämään miten laiva rakennetaan!

   Lähinnä viimeisessä hädässä asiakas voi saada kooderin yhteystiedot. Tämäkin on vähän huono tapa toimia, asiakasrajapinta kuuluu aivan muille ihmisille; projektipäälliköille, integraatiovastaaville, asiakastuelle jne. Isommissa it-taloissa virheestä tehdään jonnekin järjestelmään kriittinen bugi-kuvaus (jopa ns. "eskalaatio") ja ohjeistetaan sovelluskehitystä tekemään korjauksia.


  • Aivan, tämähän se toimintatapa monissa taloissa on. Laatujärjestelmä ohjaa tekemään jokaisesta pikkujutustakin raportin johonkin järjestelmään ja korjaus saadaan sitten vuoden parin päästä jahka se on asianmukaisesti komiteoissa käsitelty ja Intiaan koodattavaksi lähetetty. Muutos ei tosin toteutunut siinä muodossa kuin asiakas olisi sen halunnut, mutta mitä pienistä, käsittely meni laatujärjestelmän mukaisesti, joten lopputuloksen on pakko olla laadukas. Lehdistä saamme sitten lukea, mitä mieltä käyttäjät ovat järjestelmästä.


 • Pienestä ja ketterästä talosta tulevan talon kulttuuri ja ilmapiiri ja esimiesten omaa asemaansa korostava asenne saattaa yllättää negatiivisesti. Näin ainakin itselleni kävi. CGIn, Tiedon jne. isojen menoon tottuneelle varmaan ihan ok paikka siirtyä

 • Joo samat kommentit kuin edellisellä. Fujitsu ja Tieto suurista varmaan hirveimmät.

 • Digia on ihan hyvä nykyään. Ennen oli projektit liikaa sotkua, mutta johtoryhmä tunnisti ongelman onneksi ajoissa ja tehosti toimintaa lisäämällä projektipäälliköiden määrää projekteissa. Tällä saatiin ennustettavuutta, projektin läpimenoaikaa ja asiakasvastaavuutta lisättyä selkeästi. Työviihtyvyyttä parannettiin lisäämällä ja kouluttamalla linjaesimiehiä sekä panostamalla kehityskeskusteluihin lähimmän esimiehen kanssa. Enää kenenkään ei tarvinnut pelätä jäävänsä ilman esimiehen huomiota ja ohjausta. Todella hyvänsuuntaisia tuloksia kautta linjan.

  • Ei ainakaan oman kokemuksen mukaan projareitten määrää kasvattamalla saada kuin lisäsotkua

   Esimiehen "ohjaus" :)


  • "tehosti toimintaa lisäämällä projektipäälliköiden määrää projekteissa."

   Tämä oli vitsi, olihan? Tai sarkasmia tai jotain?

   Ei projektilla tarvitse olla kuin yksi projektipäällikkö. Ja usempi projekti voi jakaa saman projektipäällikön.


  • Projektinjohto ja sen projektille käytössä oleva aika on täysin oleellinen asia onnistuneen projenktin kannalta. On paljon esimerkkejä, joissa projektit ovat suorastaa lähteneet 'lentoon' innokkaan ja aikaansaavan projektipäällikön myötä. Yksittäisen työntekijän työviihtyvyyden ja kehittymisen kannalta taas oma linjaesimies taas on se kaikkein olleellisin asia. Häntä tarvitaan ikäänkuin vastapainoksi yli-innokkaille projejektiesimiehille. Kärjistetysti sanottuna projektipäällikkö ajattelee projektin parasta, linjaesimies työntekijän parasta. Parhaissa organisaatioissa on riittävästi esimiehiä varmistamassa organisaation kehitys ja tehokkuus. Harmittavan harvalla firmalla vaan nykyään on näkemystä panostaa esimiehiin riittävällä tarmolla, etsitään vain pikasäästöjä, jotka ennen pitkään kalahtavat vääjäämättä organisaation nilkkaan viihtyvyyden ja laadun kustannuksella.


  • Hah. Toivottavasti tämä on sarkastimia firman henkilöstöpolitiikkaa kohtaan eikä kukaan "sisäpiiriläinen" kuvittele että todellisuus on tämä, vaikka firman henkilöstöstrategiasssa ehkä lukeekin näin. Esimiehet pääasiassa entisiä koodareita joilla ei esimiestaitoja. Kommunikointi esimiehen kanssa tapahtuu juurikin kerran vuodessa kehityskeskusteluissa jotka ovat pelkkää ajan hukkaa kun esimiehellä ei ole mitään käsitystä mitä alaiset tekevät työkseen. Muuna aikana kommunikointi hoidetaan ryhmäsähköposteilla kun alaisia on niin paljon ettei muuhun ehdi. Koulutuksissa esimiehet kyllä jatkuvasti ravaavat ja jaksavat innostua muutaman viikon uusista jutuista mutta siihen se jääkin. Kun itse pyytää koulutusta rahat on loppu. Muutamia asiansa osaavia projektipäälliköitä talosta löytyy jotka hoitavat oman tonttinsa hyvin. Se auttaakin kestämään varsinaisten esimiesten sekoilua.


  • Digian integraatioyksikössä siirryttiin pari vuotta sitten esimiestiimiin yksittäisen esimiehen asemasta, kun yksikkö oli kasvanut liian isoksi yhden ihmisen hoidettavaksi. Työntekijä voi valita esimiestiimiläisistä, kenen kanssa kehityskeskustelun käy. Ja aina jonkun esimiehistä saa kiinni silloin kun esimiestä sattuu tarvitsemaan. Kokemukset käytännöstä ovat olleet hyviä, joten on mielenkiintoista nähdä leviääkö tämä laajemmalle Digian sisällä. Voi olla liian radikaali uudistus vanhoillisimmille päälliköille.


  • Insider2 kirjoitti:

   Digian integraatioyksikössä siirryttiin pari vuotta sitten esimiestiimiin yksittäisen esimiehen asemasta, kun yksikkö oli kasvanut liian isoksi yhden ihmisen hoidettavaksi. Työntekijä voi valita esimiestiimiläisistä, kenen kanssa kehityskeskustelun käy. Ja aina jonkun esimiehistä saa kiinni silloin kun esimiestä sattuu tarvitsemaan. Kokemukset käytännöstä ovat olleet hyviä, joten on mielenkiintoista nähdä leviääkö tämä laajemmalle Digian sisällä. Voi olla liian radikaali uudistus vanhoillisimmille päälliköille.

   Työntekijöiden keskuudessahan esimiestiimi on lähinnä vitsi. Määrä korvaa laadun vai miten se meni ;) Toivottavasti muualla Digiassa ymmärretään pysyä "vanhoillisina" ja jatkaa henkilöstöjohtamisen kehitystyötä, jossa ollaan monessa paikkaa on päästy jo hyvin alkuun.


  • Kyllä "sisäpiiriläinen" raapustaa nyt omaan etuunsa vedoten kirjoittamalla, että "johtoryhmä tunnisti ongelman ajoissa". Tuollaista ei ole Digialla edes tapahtunutkaan tähänkään päivään mennessä.

   Digialla projektit tehdään useamman kerran uudestaan, koska laatu on asiakkaan mielestä huono. Siinä kierrätetään sitten ohjelmistopuolen jengiäkin kylmästi ilman kunnon perehdytyksia tai jopa niin ettei vanhoja tekijöitä uusien tullessa ole yhtään talossa. Ei suunnittelua, ei mitään joten en ihmettele, että pätevätkin henkilöt eivät pysty työskentelemään kunnolla firman projekteissa. Lisäksi löytyy kaikenlaisia "asiantuntijoita" joiden tehtävä on sotkea entuudestaan jo tehtyjä projekteja yhä huonompaan suuntaan ja mielistellä sekä haukkua takaapäin muita.

   Rekytointien syynä tuntuu olevan "paniikkirekrytointi".


  • StartYourEngine kirjoitti:

   Kyllä "sisäpiiriläinen" raapustaa nyt omaan etuunsa vedoten kirjoittamalla, että "johtoryhmä tunnisti ongelman ajoissa". Tuollaista ei ole Digialla edes tapahtunutkaan tähänkään päivään mennessä.

   Digialla projektit tehdään useamman kerran uudestaan, koska laatu on asiakkaan mielestä huono. Siinä kierrätetään sitten ohjelmistopuolen jengiäkin kylmästi ilman kunnon perehdytyksia tai jopa niin ettei vanhoja tekijöitä uusien tullessa ole yhtään talossa. Ei suunnittelua, ei mitään joten en ihmettele, että pätevätkin henkilöt eivät pysty työskentelemään kunnolla firman projekteissa. Lisäksi löytyy kaikenlaisia "asiantuntijoita" joiden tehtävä on sotkea entuudestaan jo tehtyjä projekteja yhä huonompaan suuntaan ja mielistellä sekä haukkua takaapäin muita.

   Rekytointien syynä tuntuu olevan "paniikkirekrytointi".

   Juuri tälläistä on projekteissa Digialla. Työn tekeminen on enemmän selviytymistä työpäivästä toiseen kuin tuottavaa toimintaa. Ihmetyttää kyllä "sisäpiiriläisen" kommentit. Aika pahasti tuntuu olevan irrallaan reaalimaailmasta.


  • " ...ja tehosti toimintaa lisäämällä projektipäälliköiden määrää projekteissa."

   Täällä yksi ysiyksi koodauksen aloittanut kierii lattialla huutonaurua päästellen. Viikon paras! :-D

   Sarkasmiahan se selvästi on.


 • Jos ei muuta niin ainakin vanhanaikaisempaa yrityskulttuuria saa hakea it-alalta. Jopa Tieto on mennyt viime vuosina ohi.

 • Tämän vuoden puolella integraatiopuolelle tulleena olen ollut varsin tyytyväinen ja monessakin asiassa positiivisesti yllättynyt. Digia on selvästi edellistä työpaikkaa (suuri IT-talo) ketterämpi. Täällä puhutaan ääneen monista tärkeistä asioista mm. työntekijöiden hyvinvoinnista ja myös tehdään konkreettisia toimenpiteitä niiden edistämiseksi. Esimiestiimin toiminnasta ei moitittavaa, ainakin minä olen saanut sieltä tukea ja vastauksia aina tarvittaessa. Tämä siis integraatiopuolella, muista linjoista en osaa sanoa mitään. Esimiestyöllä on suuri merkitys varmasti kaikkialla ja sen mukana voidaan onnistua tai epäonnistua isosti.

  Ei kaikki tietenkään täydellistä ole. Paljon on sellaista mikä mielestäni voisi olla paremmin hallittua ja suunniteltua ja dokumentoitua jnejnejne mutta pyörii se business näinkin ja kasvua näyttää puskevan ja kuten sanottu, ainakin minulle siirtymä tänne oli hyvä vaihto edellistä terveempään työympäristöön.

  Laittakaa kriitikot joitain konkreettisia esimerkkejä pöytään esim. kuvauksia tilanteista, joissa nämä esittämänne puutteet ovat tulleet näkyviin. (mm. exä69, insideä4)

  • Konkreetisia esimerkkejä... lähtijöitä on ollut läjäpäin. Ja nyt haluaisit konkreettisia esimerkkejä niistä joilla on jalat vielä talossa. Enpä usko, että kenenkään kannattaa ryhtyää sellaiseen.


  • Kuten tuossa edelläkin todetaan konkreettisten esimerkkien ei ole soveliasta tällä foorumilla. Omaa tarinaansa yleisestä asenteesta kuitenkin kertoo esimerkiksi kommentit vanhoillisista päälliköistä.


  • Olen kuullut viime kevään ajoista jolloin firmaan otettiin uusia devaajia. Neljän kuukauden koeajalla tietysti. Kun koeaika alkoi lähestyi loppuaan niin ihan oikeasti duunia tehneet irtisanottiin koeajan viimeisinä päivinä. Heidän tehtävänä oli koeaikana korjata huonosti menneitä ja epäonnistuneita projekteja. Kiitos työnteosta oli irtisanominen.

   Tylyin tapa kohdella työtekijää. Kannattaa välttää ko. firmaan menoa jos on muualla vakituinen työpaikka.


  • Olen kuullut muualtakin, että hyvästä duunista vaihtaneet ammattilaiset ovat joutuneet melko pian ulos ja etsimään uutta duunia työttömän asemassa, sen sijaan, että olisivat jääneet entiseen vaiktuiseen varmaan työpaikkaan. En ikinä harkitsisi Digiaa työpaikkana tämän riskin takia, enkä muutenkaan kun ei vaikuta mielenkiintoiselta yritykseltä.


  • Kun kerran konkretiaa kaivattiin niin entisen työntekijän vinkkinä, että kilpailijat ovat keskimäärin aika monta askelta edellä asiakkaiden kanssa yhdessä tehtävässä ketterässä kehittämisessä ja sitä tukevan yrityskulttuurin rakentamisessa. Näin on valitettavasti päässyt käymään sinä aikana Digialla on panotettu sisäisten prosessien ja rapotoinnin hiomiseen ja unohdettu asiakkaat muualla paitsi myyntimateriaaleissa. Digialla ketteryys tarkoittaa lähinnä päivittäisiä scrum-palavereita mikromanageerauksella höystettynä. Jopa Tieto ja muut suuret harppauksen edellä vaikka ei olisi uskonut.


  • kh897rb98 kirjoitti:

   Olen kuullut viime kevään ajoista jolloin firmaan otettiin uusia devaajia. Neljän kuukauden koeajalla tietysti. Kun koeaika alkoi lähestyi loppuaan niin ihan oikeasti duunia tehneet irtisanottiin koeajan viimeisinä päivinä. Heidän tehtävänä oli koeaikana korjata huonosti menneitä ja epäonnistuneita projekteja. Kiitos työnteosta oli irtisanominen.

   Tylyin tapa kohdella työtekijää. Kannattaa välttää ko. firmaan menoa jos on muualla vakituinen työpaikka.

   Koeaikapurku on firmalle taloudellisesti ja maineen näkökulmasta sen verran kallista ettei siihen kannata ryhtyä kuin perustellusta syystä. Jos kuitenkin rekrytoitu henkilö osoittautuu sellaiseksi ettei hänelle ole nähtävissä tulevaisuutta firmassa eikä henkilö työllisty helposti jatkossa kannattaa sitä toki hyödyntää kun myöhemmin eroon pääseminen on vaikeaa. Tämä kyseisen firman rekrytointiprosesseista ja tehdyistä paniikkirekrytoinneita tietävä en yhtään epäile etteikö koeaikapurkuja tehtäisi normaalia enemmän.


  • HRpappa kirjoitti:

   Koeaikapurku on firmalle taloudellisesti ja maineen näkökulmasta sen verran kallista ettei siihen kannata ryhtyä kuin perustellusta syystä. Jos kuitenkin rekrytoitu henkilö osoittautuu sellaiseksi ettei hänelle ole nähtävissä tulevaisuutta firmassa eikä henkilö työllisty helposti jatkossa kannattaa sitä toki hyödyntää kun myöhemmin eroon pääseminen on vaikeaa. Tämä kyseisen firman rekrytointiprosesseista ja tehdyistä paniikkirekrytoinneita tietävä en yhtään epäile etteikö koeaikapurkuja tehtäisi normaalia enemmän.

   Herääkin kysymys, että miksi firmaan on yleensäkin palkattu ihmisiä jotka eivät sinne muka sovi? Vai onko kysymys sittenkin siitä ettei HR ja johto tiedä asioista yhtään mitään. Kahvihetket heille useamman tunnin palavereineen maksaa firmalle lukuisia ns asiallisesti tehtyjä työtunteja. Ja pidemmän päälle se on valtava määrä massia tuhlattavaksi niin kutsutuille suojatyöpaikan haltioille. Kengänpohja pitäisikin osua juuri näiden perseeseen.


 • Näinä aikoina on riskaabelia vaihtaa työnantajaa muuallakin kuin IT-alalla.

 • Oli niin mielenkiintoiset keskustelut täällä että postasin hakemuksen menemään. Toivottavasti arvon raati suveitsee kutsua haastatteluun niin pääsee haastamaan mikä on todellisuus mestasta

 • Jonkin verran tuttuja on ollut tuolla töissä ja muutamia edelleenkin. Kovin positiivisia kommentteja ei heiltä ole firmasta kuulunut kun kyselin kannattaako hakea. Esimiesten toiminta on kuulemma huonoa ja ollut monelle syy lähtöön. Kasvun myötä ei ole palkattu uusia esimiehiä. Kokemattomat esimiehet hoitavat yhdessä tiiminä rutiinitöitä kun osaaminen ei muuhun riitä. Paljon luvataan mutta lupauksista ei pidetä kiinni. Ne jotka ovat päässeet mukaan hyvään projektiin ja tärkeään asiakkaaseen viihtyvät ihan hyvin, mutta muutoin ollaan aika pahasti tuuliajolla.

  • Noissa esimiehissä on kuulema mukana myös sellaisia jotka ovat olleet talossa yli 10 vuotta eli pelkkä kokemattomuus ei ole syynä vaan se, että täysin vääriä henkilöitä on valittu esimiestehtäviin. Tuosta olen aivan lähipiirissä kuullut että parikin henkilöä lähti pelkästästään esimiehen piruilin vuoksi. Ja samat henkilöt ovat edelleen esimiestehtävissä.


  • Jkohgfgj kirjoitti:

   Noissa esimiehissä on kuulema mukana myös sellaisia jotka ovat olleet talossa yli 10 vuotta eli pelkkä kokemattomuus ei ole syynä vaan se, että täysin vääriä henkilöitä on valittu esimiestehtäviin. Tuosta olen aivan lähipiirissä kuullut että parikin henkilöä lähti pelkästästään esimiehen piruilin vuoksi. Ja samat henkilöt ovat edelleen esimiestehtävissä.

   tämän voi kyllä täysin allekirjoittaa. Onneksi osaajille löytyy töitä paremmissakin paikoista joten ei tarvitse katsella esimiesten vittuilua ja pätemisen tarvetta.


  • Jkohgfgj kirjoitti:

   Noissa esimiehissä on kuulema mukana myös sellaisia jotka ovat olleet talossa yli 10 vuotta eli pelkkä kokemattomuus ei ole syynä vaan se, että täysin vääriä henkilöitä on valittu esimiestehtäviin. Tuosta olen aivan lähipiirissä kuullut että parikin henkilöä lähti pelkästästään esimiehen piruilin vuoksi. Ja samat henkilöt ovat edelleen esimiestehtävissä.

   Hassu törmätä täällä tällaiseen kun kuulostaa hyvin tutulta. En olisi oikeasti uskonut miten huonoja ja ammattitaidottamia esimiehiä on olemassa, jos en olisi asiaa henkilökohtaisesti kohdannut. Vakiovastaus "prosessi menee näin"


 • Yllättävän paljon firman avainhenkilöitä lähtenyt viime aikoina. Ihmekös että on suuret rekrykampanjat päällä. Joku ilmeisesti firmassa taas kerran mättää

  • Tuonkin kokoisen firman pitäisi pysyä tasapainoisena eikä säännöllisin väliajoin aina ryvettää firmaa ja työntekijöitä ***kassa. Jotenkin sellasta Kekkosen ajan meininkiä. Mä näkisin, että yrityksen johdosta (etenkin keskijohto joka häiritsee työntekijöitä) pitäisi vaihtaa toisenlaisiin henkilöihin. Muuten ei pido parane ja syöksy alkaa.


  • Sivusta touhua seuranneena tuntuu, että tietyillä esimiehillä on tarve savustaa ulos kaikkein osaavimmat henkilöt joilla näkemystä ja halua kehittää asioita. Perästä seuraavia peesaajia kohtaan kohtelu on ok. Voi tulla vielä liiketoiminnalle kalliksi.


 • Yllättävän moni entisistä kollegoista tuntuu olevan lähtökuopissa jos ei ole jo häipynyt. Firmalla on ihan hyvä tarina ja strategia mutta esimiestyö ontuu monessa paikassa tosi pahasti johtuen vääristä henkilövalinnoista. Uusien osaavien henkilöiden löytäminen tilalle on haastavaa mikä lisää entisestään työkuormaa ja kiirettä

 • Hyvät puolet:
  1. Palkka tullut ajallaan
  2. Kahviautomaatista saa ilmaista kahvia

  Muuten alkaa olemaan vitutuskäyrä aika korkealla.

  • Esimies nillittää viikosta toiseen tuntikirjauksista, automaattikahvi on täyttä kuraa, ilmastointi ei toimi, projektipäällikkö on ylistressaantunut hyyppä joka kuvittelee etenevänsä uralla tekemällä yötä päivää töitä ja käskyttämällä muita. EVVK nää hommat. Onneksi palkka on toistaiseksi tullut ajallaan. Bonareita odotellaan firman menetyksen johdosta.


  • Niinpä. Yhdessä firmassa ihmeen paljon ongelmia ihan tavallisten projektien tekemisessä sekä henkilöstöjohtamisessa. Ja kaiketi 25 vuotta ovat sillä alalla toimineet.


  • käyttäväkuningas kirjoitti:

   Esimies nillittää viikosta toiseen tuntikirjauksista, automaattikahvi on täyttä kuraa, ilmastointi ei toimi, projektipäällikkö on ylistressaantunut hyyppä joka kuvittelee etenevänsä uralla tekemällä yötä päivää töitä ja käskyttämällä muita. EVVK nää hommat. Onneksi palkka on toistaiseksi tullut ajallaan. Bonareita odotellaan firman menetyksen johdosta.

   Vieläkö siellä jaetaan niitä 100€ säälibonareita jos kvartaali onnistuu?


  • Niistä on luovuttu vuosia sitten. Tilalle tuli sisäpiirille jaettava Digia awards joka sekin unohtui jonnekin muutaman kerran jälkeen. Mutta saatiin sentään kesällä jäätelöt palkkioksi. Sillä jaksaa raataa pikkujouluihin saakka että pääsee vetämään lärvit kolmella drinkkilipulla


 • Tuli kutsu ko firmaan haastatteluun. Millainen rekryprosessi? Mitä kannattaa valmistautua ? Millaisia ominaisuuksia arvostetaan?

  • Ajattelit osallistua rekryprosessiin luettuasi tämän palsta? Sinun täytyy olla HULLU!

   Ainoa järkevä rekryprosessi tähän firmaan on kieltäytyä koko rekrystä.


 • esimies ilmoitti että hänellä on niin paljon alaisia että ei voi käyttää yksittäisen alaisen asioihin aikaa, kun erehdyin ilmoittamaan että työtehtäviin kaivattaisiin hieman muutosta. Onneksi monella kilpailijalla näyttää olevan rekryt käynnissä. Onpa toivottavasti kohta ainakin yksi alainen vähemmän.

  • Täytyy kyllä vielä kommentoida sen verran että digialla oli kyllä työurani parhaat ja huonoimmat esimiehet. Parhaat ovat kaikki siirtyneet muualle parempiin hommin. Huonot ovat edelleen samoissa tehtävissä. Esimerkit täällä tuntuvat niin tutuilta, että ei taida olla hankala arvata keihin niissä viitataan.


 • Digiaan ei kannata introverttien hakea. Näin Digian talous/henkilöstöjohtaja Tuula Haataja kommentoi Talouselämässä. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä HR-johtamisen ja IT-asioiden ymmärtämisen tasosta. Jos jopa HR-asioista vastaava johtaja ei ymmärrä ihmisten johtamista tai psykologiasta, niin ei varmaan paljon ole odotettavissa.

  • Koodaavat, "introverit" nörtit ovat luoneet satojen miljoonien bisneksiä mobiilialalla ja Digian henkilöstöpäällikkö höpöttää näiden huonoudesta. Digian ei luulisi olevan "naisten kauneussalonki" tai muu palvelualan yritys.

   Toisaalta introvertti ei tarkoita ihmistä, joka ei pysty keskustelemaan kenenkään kanssa. Laittaisin saman tien irtisanomisen vireille ko. hr-päällikölle, jos olisin Digian johtoryhmässä (edellyttäen, että lausunto on totta). Ei tunnu olevan tuon taivaallisen hajua millaisia ihmisiä pitäisi palkata it-yritykseen ja kuulostaa vähän siltä, että aiheuttaa suoraan vahinkoa yrityksen imagolle.


  • professional kirjoitti:

   Koodaavat, "introverit" nörtit ovat luoneet satojen miljoonien bisneksiä mobiilialalla ja Digian henkilöstöpäällikkö höpöttää näiden huonoudesta. Digian ei luulisi olevan "naisten kauneussalonki" tai muu palvelualan yritys.

   Toisaalta introvertti ei tarkoita ihmistä, joka ei pysty keskustelemaan kenenkään kanssa. Laittaisin saman tien irtisanomisen vireille ko. hr-päällikölle, jos olisin Digian johtoryhmässä (edellyttäen, että lausunto on totta). Ei tunnu olevan tuon taivaallisen hajua millaisia ihmisiä pitäisi palkata it-yritykseen ja kuulostaa vähän siltä, että aiheuttaa suoraan vahinkoa yrityksen imagolle.

   Voi hyvinkin aiheuttaa haittaa firman maineelle. Mutta kenenkään ei tarvitse kuunnella noita sepustuksia. Mikä on henkilön koulutus ja työkokemus sekä miltä toimialalta on paikkaansatullut?

   Hankalaa on tietysti se, että jos tuollaisille ajatuksille annetaan firman johdolta tuki.


  • Mitäs pahaa tuossa on? Faktahan on se, että it-alalla parhaiten menestyvät (siis määrällisesti ja keskimäärin) juuri ne supliikkimiehet. Perus-skodarit kyllä muutaman tonnin kk-palkalla saa vaikka ommella suunsa umpeen, mutta ne ketkä vetää niitä huippupalkkoja on juurikin ne kovimmat käsienheiluttelijat ja puhemiehet: eli myyntimiehet ja insulentit.


  • Sitä pahaa, että "jaskan pauhamisesta" tekojen sijaan kärsivät asiakkaat *askoista tuotteista sekä skodarit jotka edustavat ammattiryhmäänsä insulenttien luvatessa mitä tahansa.

   Narsistidiileri voi kysyä sulta samaa: mitä pahaa siinä jos myyn hepoa narkkareille, hehän sitä käyttävät, minä saan fyrkat ja kaikki on*itun tyytyväisiä.


  • Jaskanpauhantaako kirjoitti:

   Sitä pahaa, että "jaskan pauhamisesta" tekojen sijaan kärsivät asiakkaat *askoista tuotteista sekä skodarit jotka edustavat ammattiryhmäänsä insulenttien luvatessa mitä tahansa.

   Narsistidiileri voi kysyä sulta samaa: mitä pahaa siinä jos myyn hepoa narkkareille, hehän sitä käyttävät, minä saan fyrkat ja kaikki on*itun tyytyväisiä.

   No kerropa mulle että mitä pahaa siinä on, että diileri myy kamaa nistille? Itsehän se sitä haluaa. Ja joku möis joka tapauksessa. Itsekin alkaisin huumebusinekseen, jos riskit olis pienemmät.


 • Surullista luettavaa, niin kuin myös tämä ketju :( Ilmeisesti heidän ajatusmaailmassaan introvertti = ihmisten kanssa toimeentulematon.

  • Veikkaisin kuitenkin, että heidän ajatusmaailmassaan introvertti tarkoittaa automaattisesti henkilöä, jolla ei ole ko. firmassa menestymisen edellyttämiä perseennuolentavalmiuksia.


  • Harmi että yritys on päästetty tällaiseen kuntoon kun oli aikoinaan ihan suosittu työnantaja. Tuosta tilasta on hankala nousta kun huono maine kestää kauan.


 • Viihdyin firmassa lähemmäksi 10 vuotta erittäin hyvin. Hyvät työkaverit ja vaihtelevat työtehtävät jne. Toki ylä ja alamäkiä noihin vuosiin mahtui. Ainut mikä jäi harmittamaan oli että irtisanoutuessani esimies kohteli kuin halpaa makkaraa. Muuten voisin jopa harkita paluuta mutta tuo kalvaa edelleen ja kyseinen esimies on edelleen tehtävässään

  • No ehkäpä sitten olit vain se halpa makkara? Mitä sen esimihen olis sitte pitänyt tehdä? Rukoilla polvillaan sua jäämään ja tarjota 1M€/kk palkkaa? Taitaa nyt sulla vaan totuus sattua, kun huomaat että olet vain korvattavissa oleva koneen osa.

   Hajoo siihen, apina.


  • imase.persettä kirjoitti:

   No ehkäpä sitten olit vain se halpa makkara? Mitä sen esimihen olis sitte pitänyt tehdä? Rukoilla polvillaan sua jäämään ja tarjota 1M€/kk palkkaa? Taitaa nyt sulla vaan totuus sattua, kun huomaat että olet vain korvattavissa oleva koneen osa.

   Hajoo siihen, apina.

   Kielenkäyttö kuin suoraan kyseisen esimiehen suusta :D


  • Esimiestaidot eivät siis ole edes perustasolla. Ei sellaisiin paikkoihin kannata mennä. Ongelmia tulee varmasti ennen pitkää jos esimiesosaaminen on alkeellista, tai sitä ei ole.


  • ewrjlkwer3232 kirjoitti:

   Esimiestaidot eivät siis ole edes perustasolla. Ei sellaisiin paikkoihin kannata mennä. Ongelmia tulee varmasti ennen pitkää jos esimiesosaaminen on alkeellista, tai sitä ei ole.

   jo esimiesten linkedin-profiileista on pääteltävissä, että useimpien esimiesten oikea osaaminen ja mielenkiinto on muissa asioissa kuin ihmisten johtamisessa


 • Olen introvertti ja digialainenkin, ainakin vielä. Vai on se Haataja sellasia sanonut introverteista - no siinähän näytti vain oman ymmärtämättömyytensä. Ja Haataja on kyllä tietääkseni talouspuolen ihminen, ei HR-ihminen, jos ei nyt sitten itse luule sellainen olevansa.

  Esimiehiä on kyllä kurssitettu vaan eipä siitä näytä jääneen juuri mitään käteen, sama meininki jatkuu. Kerran pari vuodessa käydään saman tyyppiset keskustelut velvollisuudesta, eivät ne johda mihinkään. Varsinaisen tekijäporukan kursseille pääseminen on kyllä kiven takana. Eli ei pääse ja that's it.

  • Lähde vaan rohkeesti vetään sieltä. Mitä enää odotat? Osaajille on töitä tarjolla nyt runsaasti.  • "Itse rekrytoisin mieluummin introvertin huippukoodarin, joka luennoi mielellään osaamisalueestaan, osaa kuunnella ja keskustella asiakkaan tarpeista ja luoda uusia ratkaisumalleja kuin työntekijän, jolla on ”sujuva supliikki”, mutta jolta syvällinen teknologiaosaaminen puuttuu ja jolle asiakkaan kuunteleminen ei ole luontevaa."

   Totta kai jokainen palkkaa mielllään tyypin, joka osaa kaiken ja osaa vielä sujuvasti esittäää asiansa. Se, että joku on introvertti, ei todellakaan takaa sitä, että "luennoi mielellään osaamisalueestaan, osaa kuunnella ja keskustella". Eikä ekstroverttius tarkoita sitä, ettei samalla voisi hallita teknologiaa syvällisesti.

   Nimim. Introvertti, joka mielellään jättäisi asiakkaan kanssa lätisemisen muille


  • Introhörde kirjoitti:

   "Itse rekrytoisin mieluummin introvertin huippukoodarin, joka luennoi mielellään osaamisalueestaan, osaa kuunnella ja keskustella asiakkaan tarpeista ja luoda uusia ratkaisumalleja kuin työntekijän, jolla on ”sujuva supliikki”, mutta jolta syvällinen teknologiaosaaminen puuttuu ja jolle asiakkaan kuunteleminen ei ole luontevaa."

   Totta kai jokainen palkkaa mielllään tyypin, joka osaa kaiken ja osaa vielä sujuvasti esittäää asiansa. Se, että joku on introvertti, ei todellakaan takaa sitä, että "luennoi mielellään osaamisalueestaan, osaa kuunnella ja keskustella". Eikä ekstroverttius tarkoita sitä, ettei samalla voisi hallita teknologiaa syvällisesti.

   Nimim. Introvertti, joka mielellään jättäisi asiakkaan kanssa lätisemisen muille

   Yleensä introvertit eivät halua lätistä, vaan koodata. Valitettavasti vain tänä päivänä kotimaassa koodarilta vaaditaan myös lätinäkykyä - pelkkä koodaaminen ei riitä, tuosta viron puolelta saa jo molempia kohtuuhintaan ja vähän kauempaa balttiasta ja Itä-Euroopasta vieläkin edullisemmin introverttejä koodareita, jota pyyhkii kotimaisilla introverteillä koodareilla pöytää - siis koodaustaidoissa, nopeudessa ja tarkkuudessa.


  • extroverttimyyntimies123 kirjoitti:

   Yleensä introvertit eivät halua lätistä, vaan koodata. Valitettavasti vain tänä päivänä kotimaassa koodarilta vaaditaan myös lätinäkykyä - pelkkä koodaaminen ei riitä, tuosta viron puolelta saa jo molempia kohtuuhintaan ja vähän kauempaa balttiasta ja Itä-Euroopasta vieläkin edullisemmin introverttejä koodareita, jota pyyhkii kotimaisilla introverteillä koodareilla pöytää - siis koodaustaidoissa, nopeudessa ja tarkkuudessa.

   Tätä samaa kai Haatajakin juuri halusi viestittää. Onneksi it-ala on täynnä introvertteja joilta taipuu sopivassa suhteessa asiakas ja tiimityö ja asiakastarpeisiin vastaavien teknisten huippuratkaisujen tuottaminen. Jos nämä tyypit eivät kelpaa digialle niin kilpailijat ottavat heidät varmasti ilomielin vastaan


 • Vaikka täällä tunnutaan dissaavan Digiaa, kyseisestä firmasta kilpaijalle siirtyneenä uskallan väittää että moni asia siellä on kuitenkin ihan hyvin. Pienellä lisäpanostuksella siitä saisi kuorittua alan huipun.

  • Onko jossain asiat vielä huonomminkin?


  • samat ongelmat vaivaavat it-alaa niin pienissä kuin suurissakin firmoissa. Digia ei liene tässä suhteessa sen parempi tai huonompi kuin muutkaan.


 • Miten Digia kouluttaa työntekijöitään?? Ja nyt en tarkoita mitään puolen päivän firman omia koulutuksia jossa käsitellään jotain täysin muuta kuin tekniikkaa.

  Olen kuullut ankaraa arvostelua siitä, että firma ei panosta työntekijöidensä koulutukseen yhtään mitenkään. Ne harvat jotka niihin pääsevät ovat pomojen mielistelijöiden maineessa.

  Onko firma linjaus siis se, että ko. teknologia-firman työntekijät opettelevat itse omalla ajallaan ja omalla kustannuksellaan uudet tekniikat jne?? Jos tilananne on tosiaan tälläinen niin itse suosittelen katsomaan dynaamisempaa yritystä jossa ihmiset saadaan oma-aloiteisesti sitoutumaan nykyisiin ja tuleviin projekteihin yrityksen avustuksella. Siis painottaen yrityksen avustuksella.

  Ja tietysti oma-aloitteisimmat perustavat tai ovat perustamassa omaa yritystä.

  • Työntekijöiden osaamiseen, kouluttamiseen ja sisäiseen tiedonjakamiseen panostaminen juuri olivat syitä jättää firma, kun alkoi huomata ettei oma osaaminen niin menetelmä kuin teknologiamielessä vastaa enää tätä päivää. Yleisesti ottaen tämä on syy miksi Digian työntekijät eivät ole kovin haluttua valuuttaa rekrymarkkinoilla kun osaaminen ei ole viimeistä huutoa ellei sitten juuri opettele asioita vapaa-ajalla. Ne ihan parhaat tyypit toki ovat sitten eri asia.


  • Parhaat tyypit juuri opettelevat asioita vapaa-ajalla. Luuletko, että osaat yhtään mitään kun olet käynyt jonkun "kurssin" ? :D


 • Huolimatta kommenteista voin sanoa, että kyllä se Digia on vaan paska firma. Älkää menkö sinne.

 • Työsoppari Digiaan allekirjoitettu ja irtisanoutumisaika vanhassa meneillään. Tämän keskustelun lukemisen jälkeen kävi kyllä mielessä että olenkohan tehnyt pahan arviointivirheen??? Rekryssä porukka vaikutti mukavalta ja ammattitaitoiselta.

  • Riippuu mihin kaupunkiin ja minne menit, mutta iso todennäköisyys on se, että saat samoja fiiliksiä kuin täällä muillakin on. Että näin.


  • UnluckyLuke kirjoitti:

   Riippuu mihin kaupunkiin ja minne menit, mutta iso todennäköisyys on se, että saat samoja fiiliksiä kuin täällä muillakin on. Että näin.

   Miten erot näkyvät yrityksen sisällä?


  • Joko starttasit siellä? Meinaan kun mua yritetään parasta aikaa huntata heidän myyntipuolelle... Vaikka arvostankin tätä foorumia, kuin pohjoiskoreaa, niin aika jäätävät arvostelut ko. firma sai :P


  • Jayk kirjoitti:

   Joko starttasit siellä? Meinaan kun mua yritetään parasta aikaa huntata heidän myyntipuolelle... Vaikka arvostankin tätä foorumia, kuin pohjoiskoreaa, niin aika jäätävät arvostelut ko. firma sai :P

   Kukaan ei kanna vastuuta. Hitosti pelkkää puhetta, mutta vähän sitä oikeeta kunnon tekemisen meininkiä jossa jokainen kantaa oman vastuunsa. Koskee siis kaikkia kaikilla tasoilla.


  • Kävin haastattelussa. En ole ennen nähnyt esimiesten olevan niin totaalisen pihalla työstään. Pyydettiin toiselle kierrokselle, mutta jäi menemättä.


  • oumaigaad kirjoitti:

   Kävin haastattelussa. En ole ennen nähnyt esimiesten olevan niin totaalisen pihalla työstään. Pyydettiin toiselle kierrokselle, mutta jäi menemättä.

   Mitä järkevää mahdollinen tuleva esimies edes pystyi sanomaan? Ei ilmeisesti mitään tulevien projektien tekniikoista puhuttaessa.


  • oumaigaad kirjoitti:

   Kävin haastattelussa. En ole ennen nähnyt esimiesten olevan niin totaalisen pihalla työstään. Pyydettiin toiselle kierrokselle, mutta jäi menemättä.

   jepjep. ainakin integraation esimies oli ihan kuutamolla kun siellä haastattelussa kävin haistelemassa kilpailijan menoa :)


 • Paljon uusia kauppoja = paljon uutta duunia. Tekevälle turvallinen paikka vaikka palkat on matalat.

  • Kunhan näkyisi näin siellä projekteja tekeville. Sitä eräs tuttavani valitti.


 • Kuvittelenko vain vai pitääkö paikkansa että Digialta valuu jatkuvalla syötöllä osaava porukka uusiin haasteisiin? Tuntuu että linkedinissä jatkuvasti ex-Digia kollegoiden työnantajat vaihtuvat uusiin

  • Ei noissa rupufirmoissa kukaan viihdy. Siellähän on vain sellaisia läskejä ukkoja joilla ei mee edes vyö kiinni ja sekoilee projekteissa. SCRUM on Digiassa jotain aivan uutta ja mullistavaa kun muissa firmoissa sitä on tehty jo pitkän aikaa.


  • SCRUM ~ valvontamekanisti joka aamu. Mitään muuta sillä ei siellä ymmärretäkään.


  • Vieläkö siellä kuuluu yhden ihmisen työnkuvaan kiertää joka aamu läpi ne ihmiset jotka eivät ole edellisenä päivänä kirjanneet tuntejaan


  • Joku kaakki siellä huutelee joka aamu.

   Sen jälkeen saa katsoa ettei kukaan puukota selkään. Irvailusta ja ***tuilusta puhumattakaan. Jengi jakautunut omiin pikku piireihinsä eli be no one's friend.


  • TaekWonDoo kirjoitti:

   Joku kaakki siellä huutelee joka aamu.

   Sen jälkeen saa katsoa ettei kukaan puukota selkään. Irvailusta ja ***tuilusta puhumattakaan. Jengi jakautunut omiin pikku piireihinsä eli be no one's friend.

   Puhutaan varmaan integraatioyksiköstä


  • Exdigi, et kuvittele, kyllä sieltä varsinkin ne jotka jotain osaavat ovat lähdössä tai jo lähteneet.


  • Caledonian kirjoitti:

   SCRUM ~ valvontamekanisti joka aamu. Mitään muuta sillä ei siellä ymmärretäkään.

   Näinhän se on. SCRUM on vihonviimeinen tapa toteuttaa mitään. Käytännössä taskeja toteuttavat ihmiset (tiimi) joutuu ainoastaan (bisnes) johdon jatkuvan kyttäyksen alle. Usein projekteissa ihmisten tehtävät eivät hirveästi muutu päivittäin - aamupalaverit kuluttavat vain kaikkien aikaa ja joudut kuitenkin scrummin ulkopuolella hoitamaan kommunikointia tiimin sisällä.

   Kun johto kyttää (pahimmillaan) yksittäisiä taskeja ja aamupalavereita niin jollekin pikku-pomolle voi tulla käsitys, että joku ei osaa tehtäviään tms. Varsinkin, jos käyttää muka "liikaa" aikaa taskeihin tai tekee ns. "helppoja" Scrum-taskeja. Scrummissa ei varsinaisesti ole aikaa luovuudelle tai uuden testaamiselle, moista ei pitäisi laittaa scrum-taskiksi.

   Scrum-projekteissa ei myöskään ole mahdollisuuksia Senior tason koodereille (kokeneemmille) ihmisille, voit siirtyä ainoastaan Scrum masteriksi -> käytännössä et hyödy tehtävästä mitenkään. Saat jakaa puheenvuoroja aamuisin ja kirjoittaa höpöhöpö-raporttia yksittäisen sprintin päätteeksi.

   Alla hyvä kirjoitus miksi Scrum kuuluu menneisyyteen ja kuuluu samalle hautausmaalle vesiputousmallin kanssa;

   https://michaelochurch.wordpress.com/2015/06/06/why-agile-and-especially-scrum-are-terrible/


  • Kirjoitat täysin "naulan kantaan"!

   Juuri tuota Scrum on pahimmillaan. Ja kun Scrumista otetaan vain ne valvontaosat käytäntöön eikä mitään muuta niin sekasotku on valmis.
   Samoin maintsit että useinkaan "pikku-takki" pomot jotka eivät tajua v**tuakaan joistain hankalimmista taskeista ja työmäärien ylittyessä he leimaavat sinut hitaaksi tekijäksi jollet saakkaan 2 - 3 päivässä jotain helvetin vaativaa taskia tehdyksi.

   Tätä on nykypäivä. (Pidemmän linjan) tekijöissä on usein paljon parempia työmäärien arvioijia kuin finninaamaisissa "mä haluun heti pomoksi"-tyypeissä.

   Se mikä tässä potuttaa eniten on se, että nämä pikku-takki heput eivät joudu itse painimaan varsinaisen tekemisen ja ongelman ratkaisun parissa. On niin kiva lähteä klo 11 syömään ja jättää muut kuseen. Scrumissahan jokaisen tulee kertoa mitä on tehnyt ja tulee tekemään projktin suhteen. Tämä koskee myös projektipääliköitä ja muita pikku-takki-ihmisiä.


 • Kurssi on noussut rajusti vuoden alusta - Digiaa on ostettu päät märkänä.. kyllä markkina tietää, myynti on rullannut ja uutta työtä on tullut sisään - tulos varmaankin kasvaa jatkossa. Ehdottamasti kannattaa olla tässä veneessä tekijänä mukana.

  http://porssi.arvopaperi.fi/arvopaperi/site/stockdetail.page?magic=(cc (detail (TSID 36768)) (page finshares) (submenu industrial))

  • Ja tällä on työviihtyvyyden ja työtehtävien mielekkyyden kanssa tekemistä miten? Korreloiko se pörssikurssi jotenkin käänteisesti esimiesten vittumaisuuden kanssa?


 • Erityisesti digian integraatiot sopii tyypille joka ei jaksa ajatella itte. Työt kannataan managereiden toimesta eteen pureksittuina. Raportoit vaan aamuissa scrumeissa kuinka hyvin menee. Jos haluut ajatella itse niin suosittelen hakeutumaan mieluummin jollakin kilpailijalle.

  • Täällä on kovasti mainittu integraatiot-yksiköstä, mutta softayksiköistä ei suoranaisesti oikein mitään. Siellä törmää usein projektipääliköihin jotka ovat projekteistaan totaalisesti pihalla. Eivätkä he tee elettäkään ottaakseen mistään asioista mitään selvää. Jo pelkän projektikoodin, josta muuten jaksetaan aina valittaa saa odottaa useita päiviä. Useammat projekti ovat kestäneet ikuisuuksia eikä loppua näy. Määrittely ja suunnittelu eivät kuulu kuvioon lainkaan. Tehdään "jotain" joka sitten korjataan "jotenkin" ja vähän ajan päästä koko paska tehdään uudelleen. Kunnes taas alkaa sama kierre.

   Nuo tehtävät ovat luonteeltaan juuri sellaisia tehtäviä joissa ihmiset hajoavat, saavat sydänoireita jne ja lähtevät muualle välittömästi kun siihen tulee tilaisuus. Siinä sitten vapautuu paikka uudelle uhrille.

   Suoranainen tiedon panttaaminen ja perseen nuoleminen ajavat tietyn tyyppisiä ihmisiä ylöspäin vastaavasti tekijöiden lähtiessä pois. Mitään kiitosta et saa hyvästä työstä jollet mielistele.


  • ExDigiMan kirjoitti:

   Täällä on kovasti mainittu integraatiot-yksiköstä, mutta softayksiköistä ei suoranaisesti oikein mitään. Siellä törmää usein projektipääliköihin jotka ovat projekteistaan totaalisesti pihalla. Eivätkä he tee elettäkään ottaakseen mistään asioista mitään selvää. Jo pelkän projektikoodin, josta muuten jaksetaan aina valittaa saa odottaa useita päiviä. Useammat projekti ovat kestäneet ikuisuuksia eikä loppua näy. Määrittely ja suunnittelu eivät kuulu kuvioon lainkaan. Tehdään "jotain" joka sitten korjataan "jotenkin" ja vähän ajan päästä koko paska tehdään uudelleen. Kunnes taas alkaa sama kierre.

   Nuo tehtävät ovat luonteeltaan juuri sellaisia tehtäviä joissa ihmiset hajoavat, saavat sydänoireita jne ja lähtevät muualle välittömästi kun siihen tulee tilaisuus. Siinä sitten vapautuu paikka uudelle uhrille.

   Suoranainen tiedon panttaaminen ja perseen nuoleminen ajavat tietyn tyyppisiä ihmisiä ylöspäin vastaavasti tekijöiden lähtiessä pois. Mitään kiitosta et saa hyvästä työstä jollet mielistele.

   Johtuu varmaan siitä että integraatioiden työilmapiiri on todella huono johtuen osaamattomista esimiehistä mutta varmasti muualla organisaatiossa haasteita samoin


 • Säälittävät esimiehet pönkittävät omaa huonoa itsetuntoaan simputtamalla alaisia. Valitettavasti näitä on enemmän kuin yksi. Pari tosin ihan oktyyppiäkin

  • Kun ihan maalaisjärjellä ajatellaan niin tuollaista toimintaa harjoittavalla yrityksellä ei tule olemaan tulevaisuudessa positiota Suomalaisessa it-busineksessa.

   Nämä yritykset tulevat yksinkertaisesti kuolemaan pidemmän päälle.


  • Toivottavasti tuleva toimari herää ja laittaa yrityksen henkilöstöjohtamisen vastaamaan tämän päivän tasoa ja heittää samalla nykyiset jääräpää nilkit pihalle


 • Tuli sanottua pomolle pikkujouluissa suorat sanat mutta ei kaduta :)

 • eipä voi kuin olla yhtä mieltä edellä olevien kanssa. henkilöjohtaminen muuttui parin viimeisen vuoden aikana ihan hirveäksi työntekijöiden simputtamiseksi. kytkintä nostettu siitä syystä täälläkin parempiin piireihin. ei kaduta lähtö ollenkaan

  • onko digia tai sysopen tai mikä lie sitten on aikanaan ollutkin, koskaan ollut työntekijöitään kohtaan myötämielinen työnantaja? siis onko tuossa paikassa missään vaiheessa hommat hoidettu kunnolla työtekijöiden suhteen? tekikö joku sulautuminen firmasta tuollaisen vain onko se ollut alkujaankin simputtajien pesäke?


  • eeiiii, muuta kuin puukolla kavereita selkään! Olen tärkein, muista en välitä.


  • Tätähän se on työelämä tänä päivänä. Kiitos facebookin, minä, minä, minä.

   Great place to work firmat pahimmasta päästä.


 • Kohta loikkaan muualla eli heipparallaa sitten vaan,

  • Onnea hienosta päätöksestä, itse todella tyytyväinen uudessa paikassa! Digia tuntuu todella jälkeen jäänneeltä tähän verrattuna.


 • Sairain työyhteisö jossa olen ollut. Esimiehet suoranaisia työpaikkakiusaajia.

  • Eikös tossa vaiheessa pitäisi tajuta alkaa hakemaan toiselle työnantajalle? Sillä välin suosittelen dokumentoimaan myös kaiken epämääräisen ylös vastaisuuden varalle.


  • joskus-seuranneena kirjoitti:

   Eikös tossa vaiheessa pitäisi tajuta alkaa hakemaan toiselle työnantajalle? Sillä välin suosittelen dokumentoimaan myös kaiken epämääräisen ylös vastaisuuden varalle.

   Kyllä kannattaa kirjata kaikki ylös. Firmassa on niin omituinen tyyli ottaa joku silmätikuksi täysin ilman syytä ja alkaa nakittamaan täyttä kuraa ko henkilön niskaan. Tämä ei koske pelkästään esimiesasemassa olevia vaan kaikenlaisia "super architect"-tittelillä olevia näsäviisastelevia pikku sieluisia minä-minä-tyyppejä.

   Naurettavinta näissä henkilöissä on se, että he yleensä itse rikkovat esim. softaprojektin ja paiskaavat sen versiohallintaan aiheuttaen ongelmia muille duunia tekeville. Ja kaiken lisäksi he ovat liian tyhmiä ymmärtämään sitä miten paljon he saavat vahinkoa koko projektille. Esimiesasemassa oleville he esittävät itsensä guruina jotka ovat pelastaneet projektin muiden jäsenten sotkuilta.
   Kuullostaako tutulta?


  • joskus-seuranneena kirjoitti:

   Eikös tossa vaiheessa pitäisi tajuta alkaa hakemaan toiselle työnantajalle? Sillä välin suosittelen dokumentoimaan myös kaiken epämääräisen ylös vastaisuuden varalle.

   Nämä ovat ainoat järkevät teot tuossa tilanteessa. Hr ei suostunut puuttumaan asiaan ja puolusteli esimiestä. Esimiehen esimies vaan kehotti sopimaan "pienet erimielisyydet" keskenään. Vasta jälkikäteen olen oikeastaan ymmärtänyt millaista piinausta ja alistamista esimiesten toiminta tuona aikana oli


 • Hohhoijaa, näyttää siltä että >95% täällä kirjoittajista puhuu nimimerkin takana pas.... asioista joista ei oikeasti tiedä mitään, jos on kuullut huhun naapurin vaimon serkun sanoneen jotain negatiivista yrityksestä niin se oitis yleistetään koko yritystä koskevaksi ja keksitään vielä lisää päälle. Todella lapsellisia ja naurettavia väitteitä esim. että otetaan koejalle osaajia korjaamaan virheitä ja irtisanotaan sitten ennen koeajan loppua jne. Lähinnä taitaa olla niin että suomi24 on paikka jossa voi rauhassa haukkua kaikkea mikä liikkuu ja jakaa omaa pahaa oloaa mustamaalaamalla, valehtelemalla ja kommentoimalla asioita täysin oman mielikuvitusmaailmansa sielunmaisemien mukaan, jotka näyttävät aika synkiltä kun selasin tämän keskustelun läpi.

  Kaikissa työpaikoissa on hyvät ja huonot puolensa. Jos suomi24 keskustelujen perusteella koittaa valita työpaikan, niin lopputulos on se että minnekkään ei kannata mennä, koska samat mielensäpahoittajat mustamaalaavat kaikki mahdolliset paikat perusteettomilla väitteillä. Katsokaapa vaikka mitä kirjoittavat nykyisestä tai tuntemistanne yrityksistä.

  Käy haastattelussa ja kerää tietota verkostoista joiden henkilöt oikeasti tunnet. Eli käytä omaa järkeäsi

  • Nimimerkki se on sinullakin. Olen työskennellyt Digiassa ja kokemus oli huono ja aikalailla yo. kuvausten mukainen. Jos et tykkää suomi24.fi-sivustosta niin älä tule tänne.


  • ite_jauhat_peetä kirjoitti:

   Nimimerkki se on sinullakin. Olen työskennellyt Digiassa ja kokemus oli huono ja aikalailla yo. kuvausten mukainen. Jos et tykkää suomi24.fi-sivustosta niin älä tule tänne.

   Samat kokemukset ja myös ex-Digialainen. Eikös täällä kaikki käytä nimimerkkiä? Jos joku haluaa kirjoittaa omalla nimellään niin kirjoittakoot.

   Tässä asiassa ei ole naapurin vaimon serkulla mitään tekemistä vaan omasta ja ex-työkavereiden työkokemuksesta on kyse. Niinä aikoina tuli nähtyä myös muiden huonoa kohtelua ja simputusta.

   Ei näillä palstoilla kaikkia firmoja haukuta, ainoastaan niitä joista ihmisillä on helv... huonot kokemukset.


  • Valitettavasti rakas nimimerkkini taitaa olla niin että täällä esitetyt asiat ovat vain yksittäisiä esimerkkejä miten firmassa kohdellaan työntekijöitä täysin ilman arvostusta. Huomattavasti pahempiakin esimerkkejä olisi meillä monilla varmasti tarjolla ihan henkilökohtaisena kokemuksena.


 • AX osaajia näyttää DIGIA hakevan ...

  • Kirvesmiehiä löytynee joka mettästä.


  • AndMyAx kirjoitti:

   Kirvesmiehiä löytynee joka mettästä.

   Mitä ne kirvesmiehet siellä tekee? Puutavaraa saaa ihan rautakaupasta. Ei sitä itse tarvitse metsästä lähteä tekemään...


  • AX-osaajia haetaan kun firmassa on kovin vähän niitä osaajia.


 • Ehkä tosiaan kannattaisi firman miettiä pariin kertaan miten työntekijöitä kohdellaan. Jopa työtodistusta sai pyytää esimiehellä 5 kertaa ennen kuin sen sai. Puljusta jäi tosi paska kuva. Kilpailijoiden keskuudessa digian työntekijöitä pidetään keskivertoa osaamattomampina.

 • Työtodistuksista napattua Webistä

  Työsopimuslain 6. luku 7§ mukaan työntekijällä on työsuhteen päättyessä oikeus
  saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen todistus työsuhteen kestosta ja
  työtehtävien laadusta.

  Laissa ei kuitenkaan määrätä, että todistus tulisi antaa viimeisenä työpäivänä.
  Itse asiassa todistusta ei tarvitse antaa työsuhteen kestäessä, vaan vasta sen
  päätyttyä. Työnantajan tulee kuitenkin antaa todistus kohtuullisessa ajassa:
  työsuojeluhallinnon ohjeistuksen mukaan ”viivytyksettä, yleensä noin viikon
  sisällä työntekijän pyynnöstä”.

  Ongelmatilanteissa työtodistuspyyntö kannattaa tehdä kirjallisesti,
  esim. työsuojeluhallinnon tekemällä asiakirjapyyntölomakkeella
  http://www.tyosuojelu.fi/upload/asiakirjapyynto_tyonantajalle1.doc.
  Jos työnantaja ei pyynnöstä huolimatta anna sinulle työtodistusta,
  voit olla yhteydessä oman alueesi työsuojeluhallintoon (www.tyosuojelu.fi).

  Työtodistuksen antamatta jättäminen on rangaistava teko.

 • Pari vuotta sitten Digialta lähteneenä (vaihdettiin paikkakuntaa) toteaisin myös että ei kannata liikaa yleistää yksittäisiä kokemuksia, ei hyviä eikä huonoja. Tietysti olisihan se hyvä että niitä huonoja ei tulisi ollenkaan, eli parantamista riittää.

  Ko. firmassa on kuitenkin useilla eri liiketoiminta-alueilla ja useilla paikkakunnilla lähes tuhat työntekijää ja sitä kautta meininki vaihtelee paljonkin. Tiedän hyvin että siellä on myös noita yllämainittuja ongelmia, mutta toisaalta Digialla on myös paljon erittäin osaavia tiimejä ja hyviä esimiehiä (varsinkin nuoremmassa polvessa). Eli kehottaisin haastattelutilanteessa panostamaan myös niiden rekrytoijien, varsinkin tulevan esimiehen, haastattelemiseen omien toiveiden kautta peilaten. Jos yhtään tuntuu että jokin epäilyttää tai ko. esimiehen kanssa ei natsaa, kannattaa katsella muualle. Jos taas tyyppi vaikuttaa fiksulta ja tekeminen mielenkiintoiselta, niin mikäpä ettei. Itse ainakin viihdyin ihan hyvin.

  Ja tämä sama koskee varmaan yhtälailla kaikki yhtään suurempia firmoja.

  • Tämä on erittäin totta. Hyviäkin yksiköitä ja esimiehiä on joitakin. Itselläni kävi että projektin perässä siirrettiin väkisin toiseen yksikköön, jossa esimies osoittautui täysin joustamattomaksi kusipääksi. Pyysin siirtoa takaisin vanhaan yksikköön mutta todettiin että "työntekijät eivät meillä tälläisistä asioita päätä"


 • Jokuhan tuossa firmassa täytyy olla isommin vikana kun viimeisen vuoden aikana lähteneet johtajat puhuvat varsin negatiiviseen sävyyn firmasta eikä tämän palstan perusteellakaan meno kovin terveeltä vaikuta :(

 • No kyllähän se yrityksen toimintakulttuuri ja johtamiskäytännöt lähtee viime kädessä aina TJ:stä. Nythän tuolla on toimari vaihtumassa vuoden vaihteen jälkeen (lopultakin!), toivottavasti uusi kaveri saisi jotain tolkkua tähän johtamis puoleen.

  • Mutta todellisessa elämässä TJ:n vaihtuminen tämän kokoisissa firmoissa ei vaikuta keskijohdon menettelyyn millään tavalla jollei TJ poikkeuksellisesti ole vaihdettu sitä varten, että se vaikuttaisi työntekijöiden asemaan. Suomalaisessa yrityskulttuurissa TJ on yleensä aika etäinen ja vaihto toiseen jää yleensä mitättömäksi.

   Kaikenlaisia esimerkkejä löytyy eri firmojen TJ vaihdoksista ja niiden vaikutuksista työntekijöiden työskentelytapaan. Ja yleensä yrityksen toimintatapojen muuttuminen ei muuksi muutu.


 • Joku se TJ:n vaihtuminen on vaikuttanut digian henkilöstön työhön, työssä jaksamiseen ja parempaan työkulttuuriin?

 • Ei ole eikä tule vaikuttamaan. Koko firma on täynnä pelkkiä vanhojen ohjelmistojen ylläpitohommia. Se on jo nähty.

 • Oli siinä monella naurussa pitelemistä kun katosta, käytävistä ja vähän sieltä sun täältä tuli vedet lattioille. Siinähän sitä olisi hommaa esimiehillekin. Tekisivät edes jotain tuottavaa työtä.

 • En suosittele vaihtoa vakituisesta työpaikasta Digaan jos jaksat hoitaa nykyisessä hommassasi kaikki duunit. Digiaan ei voi vain yksinkertaisesti luottaa. Niin se vain on. Kannattaa ihan oikeasti tajuta se viimeistään jo nyt.

  • Samoja kokomuksia on, ja todella ikäviä.


 • Noita digian rekryjä on jo nähty useamman vuoden ajan. Talosta lähtee 12% ulos ja tilalle otetaa muutama uusi tyyppi. Totta hitossa rekryilmoitukset komeilevat firman sivustoilla. Mutta kun jengi vähenee koko ajan ja vielä omasta aloitteesta niin mitä levyilyä siinä on.

  Mikään ei ole muuttunut siinä tyylissä jolla töitä tehdään, eikä tuskin tule muuttumaan. Samaa propagandaa jota aikanaan itäinen naapurimme syötti ihmisille.

  Luulisi että tämä asia on jo käsitelty ja nähty.

  • Juu näinhän se tosiaan meni ainakin 2012 -> 2014. Mutta 2015 sekä henkilöstön määrä, liikevaihto että kannattavuus Suomen liiketoiminnassa ovat näköjään olleet jo nousussa, eli pohjakosketus on mahdollisesti nähty. Ja toivon tosiaan että uusi TJ saisi muutosta tuohon tekemisen meininkiin, siitähän edeltäjällä ei ollut mitään käsitystä.


  • En ymmärrä sitä, että miten firman uusi TJ muuttaisi sitä huonoksi ja surkeaksi todettua tapaa tehdä projekteja sekä kohdella työntekijöitä huonosti. Tietääkö hän edes näistä ongelmista? TJ:n tehtävät ovat toisenlaiset: kannattavuuden pitäminen yllä, osakkaiden pitäminen tyytyväisenä, kustannusten minimointi jne. Hienoahan olisi jos uuden TJ mukana tuli uudet tuulet, mutta eihän näin ole käynyt monessa muussakaan vielä isommassakaan yrityksessä jotka ovat olleet samassa tilassa.

   Se, että ihmiset eivät enää "äänestäisi" jaloillaan tarkoittaisi mahdollisesti, että epäpätevä keskijohto vaihettaisiin suuremmaksi osaksi pois.


  • Juuri näin. TJ:n pesti riippuu tarkalleen osakkeen arvosta eikä mistään muusta. Osake laskee -> kenkää. Osake nousee -> bonarit. Tällä ei ole mitään tekemistä työntekijöiden kohtelun kanssa, vaan päin vastoin: jos osakekurssia saadaan nostettua laittamalla porukkaa pihalle, niin TJ toimii.

   Eipä silti. Itse ainakin tankkaan Digian osakkeita. Töissä en siellä haluaisi ikinä olla.


 • Ote 13.2 olevasta Digian työpaikkailmoituksesta:

  "Meidän on mahdollista rakentaa vaihtoehtoisia polkuja urallesi sekä yksilölliselle kehittymisellesi. Voimme huomioida näissä sinun motivaatiosi, intohimosi ja toiveesi tulevasta. Meillä esimiehet kantavat vastuuta ja huolehtivat sinusta sekä arjen sujuvuudesta. Meillä et tule olemaan perähuoneen uurastaja tai yksinäinen piilokärki, vaan olet yksi meistä. Olemme yhdessä enemmän kuin osiemme summa ja tämä näkyy tekemässämme tuloksessa ja laadukkaassa työssä."

  • Pitää täysin paikkansa. Perähuoneen uurastajaksi ei päädy ellei ole johtaja. Muut istuu maisemassa.


  • Älkää hyvät yhmiset vaan uskoko tekstin lausetta 'Meillä esimiehet kantavat vastuuta ja huolehtivat sinusta sekä arjen sujuvuudesta' - jo tälläisen kirjoittaminen työpaikkailmoitukseen kertoo, että asiat eivät todellakaan ole näin.

   Esimiehen tehtävähän on juuri tuo, ei sitä tarvits erikseen mainita. Tietty jos sen puuttuminen on herättänyt närästystä ja ongelmia niin ilmoituksen sekaan se lisätään.


  • Itseänikin hymyilytti tuo lause. Varsinkin kun tietää miten huonolla tolalla kyseisen firman esimiestyö on verrattuna kilpailijoihin. Ihan niin kuin asiat rekryilmoitukseen kirjoittamalla paranisivat :)


  • Kakskytäyks kirjoitti:

   Pitää täysin paikkansa. Perähuoneen uurastajaksi ei päädy ellei ole johtaja. Muut istuu maisemassa.

   hahhah, tuosta näkökulmasta ihan rehellinen ilmoitus että urakehitysmahdollisuuksia ei firmassa ole :D


 • Kaveri kertoi nykyisestä loistavasta urakehityksestä: Sharepoint-kehitystä opetellaan Lycnhin kautta. Mielistelijät pääsevät petusluokkaan ja loput katsovat Lychillä, että mitäs ne muut puuhaavat ;) Opetusergonomia mitä parhain.

 • Ei vois firman työtapa vähempää kiinnostaa. Se lause-pitäkää hitto tunkkinne ja softanne kuvaa asiaa parhaiten.

 • Paikka jossa työntekijöitä nöyryytetään lain vastaisesti. Näin ainakin Helsingissä.
  Vaikea uskoa miten työpaikka kohtelee työntekijöitään. Siksi en jää kyseiseen paikaan töihin.

  Kokeilkaa itse ja ennen sitä tehkää jokin backup-plan.
  Multa loppuu juuri, enkä sen jälkeen näitä juttuja enää lueskele.

  Adios!

  • Aha. täällä toinen jolta loppuu juuri pesti digialta Helsingistä.
   Meitä lienee enemmän kuin "vähemmän". En yleensä kirjoittele tänne, mutta nyt oli komentoitava, että kohtelu ei mennyt "käytöksen kultaisen oppaan" mukaan.

   Enkä aio enää itsekään lukea näitä tarinoita. Koettakaa pärjätä tavalla tai toisella. Ainakin sillä toisella pääsee tarvittaessa ulos.


  • Mitähän tuo nöyryytys on ollut? Kehtaatko avata?


 • Yllättävää, että tällainen ulospäin hyvältä näyttävä it-talo onkin sisältä aivan paska. Nyt olisi Hannu Karpolle käyttöä.

 • Mitäs digian "hr-gurut" ovat tällä kertaa saaneet aikaan?

  • Tampereen insinöörien lehtinen on saanut oman palstansa digialle tämän vuoden ensimmäisessä julkaisussa.

   Otsikko on artikkelissa mahtipontinen:

   "OIKEA ASENNE JOPA TÄRKEÄMPI KUIN TEKNOLOGISET TAIDOT -
   Digia rekrytoi Tampereella" eli sama holotus siitä, että työntekijöiden asenne on tärkeämpi kuin mikään muu. Toisaalta ihmettelen, että jos asiat ovat näin niin mihin HR:ää ja johtoportaan keskitasoa oikeastaan tarvitaan tässä mittakaavassa?? Ja mistä digialaisten työntekijöiden erittäin iso irtisanoutumismäärä oikein kertoo tässä taloudentilanteessa yrityksestä? Joku ei nyt täsmää oikein tässä yhtälössä.

   Hauskin lause artikkelissa on: "Ohjelmisto- ja palveluyritys Digia on
   potenut kroonista pulaa osaajista jo usean vuoden ajan".

   No totta kai. Ihmisiä on lähtenyt näinä aikoina omaehoisesti ulos firmasta toisin kuten vastaavissa muissa ohjelmistoyrityksissä. Tekijöistä on suurta pulaa mitä ilmeisemmin. Kuka tekee työt kun iso joukko on jo lähtenyt firmasta ja projektit ovat kesken.

   Mitä uusilta rekrytoitavilta odotetaan taloon tullessa kun he joutuvat projekteihin joissa ei ole alkuperäisiä tekijöitä tai perehdyttäjiä?

   Asennetta? Ihmeitä? Aikataulussa pysymistä projekteissa joiden taustat eivät ole tuttuja uusille tekijöille?


  • "OIKEA ASENNE JOPA TÄRKEÄMPI KUIN TEKNOLOGISET TAIDOT"

   Asenne ei paljon lämmitä, jos/kun tarvitaan syvällistä teknologian osaamista. Asiakasprojektien ei pitäisi olla harjoitustöitä, joihin otetaan ihmisiä koulunpenkiltä opettelemaan koodausta tai suunnittelua.

   Kuulostaa kuin olisivat palkkaamassa palvelualalle myyjiä tai sihteereitä tms.


 • Lähtiskö Karpo oikomaan asioita ja mieluiten se karvalakki päässä

 • Digia on yksi parhaita IT-firmoja tällä hetkellä. Palkka hyvä ja työilmapiiri myös.

  • Aivan. Eikä ole YT:tä tulossa. Sen verran suuri on tuo vaihtuvuus koko firmassa.


  • Taitaa hoitua piilo-YT:llä tässä firmassa nämä asiat, eli kaverille tarjotaan jotain henkilökohtaista pikkupakettia tai sitten jos ei kelpaa niin tennaria. Voihan tuossa välissä olla vaikka joku varoituskin tms. kikka, joita työantajat käyttävät savustaakseen kansaa pihalle ilman YT:tä.

   Näin saadaan väki katoamaan ilman YT:tä. Voilaa!!

   Piilo-YT -firmoihin ei missään nimessä kannata mennä töihin, koska sinulla ei loppupeleissä ole sitten mitään tukea eikä hajuakaan toiminnan reiluudesta.


  • Tuon puljun taktiikka tosiaan tuntuu olevan ulossavustaminen antamalla täysin aiheettomia varoituksia ja muutenkin tekemällä työnteosta tuskaa. Pitäköön pulju vaan tunkkinsa. Tsemppistä kaikille kohtalon tovereille jotka tuossa kiirastulessa vielä taisteletta! Ainakin itse vaan voitin ja pääsin huomattavasti vihreämmän ruohon äärelle.


  • Sen verran on kommentteja kertynyt tähän ketjuun, että kyllä jotain todenperäisyyttä näissä täytyy olla. Ketjun perusteella Digia vaikuttaa suorastaan helvetiltä maan päällä työntekijälle!


  • melkeinmonoamullekin kirjoitti:

   Tuon puljun taktiikka tosiaan tuntuu olevan ulossavustaminen antamalla täysin aiheettomia varoituksia ja muutenkin tekemällä työnteosta tuskaa. Pitäköön pulju vaan tunkkinsa. Tsemppistä kaikille kohtalon tovereille jotka tuossa kiirastulessa vielä taisteletta! Ainakin itse vaan voitin ja pääsin huomattavasti vihreämmän ruohon äärelle.

   Miksi kummassa kukaan haluaisi savustaa *hyvän työntekijän* ulos? Varsinkin kun koko ajan haetaan kasvua ja kauppa on käynyt hyvin, niin niitähän pitäisi saada taloon lisää.

   Itse olen ollut kohta 10v Digialla, ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Työtarjouksia on tullut muualtakin, mutta en ole nähnyt mitään syytä vaihtaa paikkaa.


  • DigiaJKL kirjoitti:

   Miksi kummassa kukaan haluaisi savustaa *hyvän työntekijän* ulos? Varsinkin kun koko ajan haetaan kasvua ja kauppa on käynyt hyvin, niin niitähän pitäisi saada taloon lisää.

   Itse olen ollut kohta 10v Digialla, ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Työtarjouksia on tullut muualtakin, mutta en ole nähnyt mitään syytä vaihtaa paikkaa.

   Miksikö? No jos esimiestä ei satu vaikka naama miellyttämään. Tai sillä on paha päivä. Tai esimies huomaa, että olet fiksumpi kuin se tms. Tai miljoona muuta syytä.


  • No onpa ollut hölömö esimies :-( Tuollaisesta kannattaisi aina ehdottomasti viedä viestiä ylöspäin, koska juuri tuollaisista epävarmoista pikkupomoista pitäisi ihan kaikissa firmoissa päästä eroon. Onneksi en vielä ole moiseen törmännyt, itselleni on Digialla 10 vuoden aikana sattunut vain hyviä pomoja ja mukavia työkavereita.

   Luonnollisesti jokainen huono tapaus on liikaa, mutta kannattaa myös muistaa että tämän kokoisessa firmassa on varmasti jotain 50-100 esimiestä yms. päällikköä. Ja yksikin mätämuna kuuluu paljon kauemmas ja kovempaa kuin ne 49 hyvää.


  • Väitöksiä löytyy vaikka miten paljon mutta konkretiaa nolla. Kertokaa nyt tarkemmin mikä siellä oli niin kauheaa?


  • kaikellaista kirjoitti:

   Väitöksiä löytyy vaikka miten paljon mutta konkretiaa nolla. Kertokaa nyt tarkemmin mikä siellä oli niin kauheaa?

   Käy itse katsomassa?


  • savua kirjoitti:

   Miksikö? No jos esimiestä ei satu vaikka naama miellyttämään. Tai sillä on paha päivä. Tai esimies huomaa, että olet fiksumpi kuin se tms. Tai miljoona muuta syytä.

   Tutulta kuullostavaa tarinaa. Kaiken paskan päälle esimiehen esimies soitti irtisanoutumisen jälkeen taivuttelu puhelun kun olisi muka uusia mielenkiintoisia hommia tarjolla. No way.


  • Toivottavasti muistit kertoa selkeästi tuosta kohtelustasi sille esimiehen esimiehelle...


  • dasdsadad kirjoitti:

   Toivottavasti muistit kertoa selkeästi tuosta kohtelustasi sille esimiehen esimiehelle...

   Tuollanen kertominen esimiehen esimiehelle ei todellakaan toimi digian kaltaisessa firmassa. Päinvastoin. Mitä todennäköisimmin saat niskaasi myös hänen vihansa ja viimeistään silloin sinua "siunataan" jollain konstilla firmasta ulos. Näitä tapauksia on nähty tuossa firmassa aivan tarpeeksi.

   Toinen asia on vielä se, että ko. firmassa esimiesasemassa olevia ei yksinkertaisesti kiinnosta se miten työntekijöitä kohdellaan. Ja tätä asennetta esiintyy siis eri osastoilla eli ongelmapaikkoja firmassa ei ole ainoastaan joku tietty osasto vaan asenne on pesiytynyt pitkin firmaa. Helsinki pahimpana esimerkkinä.


 • Olen nyt ollut Digiassa 5 vuotta hommissa eikä ole muuta kuin positiivista sanottavaa :) Suosittelen!

  • Niin. kuka lienet kirjoittaja vai omaatko hyvät ominaisuudet "slick-slick"-nuolentaan. Qt:n asioista en tiedä, mutta eiköhän se jossain vaiheessa myydä pois :)


  • Puhut pa*kaa! Joku HR:n edustaja heittelee tekstiä tänne siinä toivossa että edes joku tarttuisi koukkuun rekry-sivustolla.


  • Niinpä, onneksi lähdin pois firmasta viime vuonna. Eikä ole IKÄVÄ!!


  • DoNotTouch kirjoitti:

   Puhut pa*kaa! Joku HR:n edustaja heittelee tekstiä tänne siinä toivossa että edes joku tarttuisi koukkuun rekry-sivustolla.

   Hieman ihmeellistä käyttäytymistä; saiko täällä tosiaan vain haukkua Digiaa, ei siis jakaa omia kokemuksiaan myös jos ne ovat positiivisia? Voin 10v Digia kokemuksella (ja ilman yhtään alaista missään vaiheessa!) vakuuttaa että ainakin meidän porukoissa on ollut koko ajan todella hyvä meininki ja fiksut esimiehet.

   Ymmärrän hyvin että harmittaa jos omalla kohdalla on käynyt toisin, mutta ei se kai oikeuta dissaamaan kaikkien muiden kokemuksia ja mielipiteitä ja väittämään niitä valheeksi. Tuo jos mikä on pa*kaa.


 • Tästä ketjusta päätellen ilmeisesti huono fiilis firmassa jatkuu edelleen vaikka on erilaisia esimiestyön parannusohjelmia jne? Firman nykyiset sivut näyttää kivan raikkailta ja olisi muutama ihan mielenkiintoisen tuntuinen työpaikkakin tarjolla, mutta onko niin että tämä kaikki on vain silmänlumetta?

  • Siis mitä ihmeen "esimiestyön parannusohjelmia"??? Jumalauta lähdin siitä firmasta pois viime vuoden lopussa eikä siinä talossa ollut eikä vanhojen työkamujen mukaan ole vieläkään mitään "esimiestyön parannusohjelmia".

   Mihin tuollaisia parannusohjelmia tarvitaan jos kohdejoukko on se pilaantunut esimieskerros joka aikaansaa ongelmat, pilaa työkulttuurin ja saa tekijät lähtemään. Mistä kumman syystä kyseiset esimiehet pysyvät talossa??? Ilmeisesti valehtelemalla alaisistaan ja lykkäämällä kaikki heidän syykseen.

   Toi on täysin samaa kuin klu-klux-klaanin jäsenille opetettaisiin "ei arjalaisten parannusohjelmaa". Tämä on esimerkki ei rasistinen ilmaisu.

   Digian ongelmat eivät häviä ennen kuin sieltä heitetään ulos pätemättömät esimiehet.

   Ja noista mielenkiintoisista työpaikkailmoituksista sen verran, että kun firmassa ei ole ketään jotka kyseiset hommat hoitaisivat niin niihin yritetään saada joku ulkopuolelta. Ja kun ulkopuolelta tulee kaveri duuniin niin todella nopeasti hän tajuaa olevansa yksin satojen ongelmien kera.  • Pelkkää kaunista puhetta. Tuollaista ei digialla ole ollut.

   On eri asia kirjoittaa firman omalle sivulle sitä sun tätä mutta todellisuus on jotain aivan muuta.


 • Nimim. eskolanesko kirjoitti:"käsittääkseni digia on myös edellä kävijä toimintatavassa jossa jokainen saa valita itse kuka on esimies"

  Onko tämä joku puujalkavitsi vai ennenaikainen aprillipila?

  En ole ikinä kuullutkaan moisesta toimintatavasta.

  Itselläni on ollut ties kuinka monta eri esimiestä, viime aikoinakin vaihtuneet aika tiuhaan. Ei minulla ole ollut mitään vaikutusmahdollisuuksia asiaan.

 • Kyllähän niitä oli jotain 'esimiestyön kehittämisjuttuja' tässä taannoin... Kovasti niitä esimiehiä koulutettiin sun muuta, mutta mitään tuloksia moisesta ohjelmasta ei ole näkynyt. Päinvastoin - silloinen esimies oli itse asiassa pettymys, aivan häntäpäästä niiden monien esimiesten joukossa joita vuosien varrella minulla on ollut.

  Eikä toimikaan enää esimiehenä. Ja on yksi niistä oudoista tyypeistä firmassa, joiden on vaikea tervehtiä käytävällä vastaan tullessa - jostain syystä katse suuntautuu ohi vastaantulijan jonnekin muualle - mitä lie mielenkiintoista tavoittaen...

  • Koko esimieskoulutus oli pelkkää sumeeta kusetusta. Siihen kulutettiin aikaa eikä se johtanyt yhtään mihinkään. Kutsuttiinpa paikalle täysin kouluttamattomia poppamiehiä kertomaan muka, että mihinkä ihmisryhmään kuuluit. Tuosta tuli psykologeilta yms. vastaavilta jyrkkää palautetta kun ammattitaidottomat henkilöt alkoivat analysoida ihmisiä muka eri ryhmiin.

   Esimieskuvioissa pyöriteltiin samoja naamoja koko ajan. Ja mikää ei siis muuttunut miksikään. Enpä ole nahnyt samanlaista tuloksetonta hyörimistä missään muussaan talossa aikaisemmin. Ja samaan aikaan tiputettiin tekaistuja varoituksia osille duunareista. Sitten nämä "valitut" esimiehet keskittyivät siihen että kyseiset devaajat yritettiin saada firmasta ulos tavalla tai toisella. Syyksi riitti se, ettei naama vaan yksinkertaisesti mielyttänyt.

   Kukaan ei luonnollisesti kysynyt miellyttivätkä näiden esimiesten naamat ketään duunareiden piireissä.

   Kaikenlaista turhaa pikku manageria jotka eivät tee mitään laskustettavaa työtä firmassa löytyy yllin kyllin - portofolio manageria sun muuta turhaa tyyppiä jolla ei ole mitään virkaa koko talossa.


 • Mua on nyt Digialle suora rekrytointi kautta houkuteltu ja päätöksen teko olis edessä. Esimies ja muut ketä olen tavannut tuntuvat mukavilta ja reiluilta. Tän ketjun lukeminen tuntuu uskomattomalta ja saakin mielen harkitsemaan muutoksen mielekkyyttä nykyisestä 'vakaasta' toimesta. Syy muutokselle on halu saada jotain täysin uutta. Kertokaahan rehellisesti että onko digialle siirtymiselle mitään positiivista?

  • Kyllä on: sieltä pääsee äkkiä pois!


  • akkia_pois kirjoitti:

   Kyllä on: sieltä pääsee äkkiä pois!

   Mikä siinä tekee niin pahan? Harvoin olen saanut lukea tälläisiä kommentteja mistään yrityksestä....


  • Sisäänmenos kirjoitti:

   Mikä siinä tekee niin pahan? Harvoin olen saanut lukea tälläisiä kommentteja mistään yrityksestä....

   Ilmeisesti et ole ajatellen lukenut lähes kahtasataa aikaisempaa kommenttia jotka tuossa yläpuolella ovat?

   Osa kommentoijista on yhä talossa osa lähteneet kuten minä.
   Kukaan ei ala kirjoittamaan tänne liian spesifistä tietoa tapauksestaan ei etenkään silloin jos ei ole saanut sopimusta vielä muualle.

   Jos olet nimimerkkisi mukaisesti 'sisäänmenossa' niin huomaat asiat hyvin nopeasti itse.

   Se miten firma kohteleen omia työntekijöitään on todella töykeää. En enää mistään rahasummasta meni sinne takaisin.


  • Sisäänmenos kirjoitti:

   Mikä siinä tekee niin pahan? Harvoin olen saanut lukea tälläisiä kommentteja mistään yrityksestä....

   Ilmeisesti HR:n edustaja tai joku "joukkoesimies" siellä yrittää pistää kyselyjä perään.


  • Sisäänmenos kirjoitti:

   Mikä siinä tekee niin pahan? Harvoin olen saanut lukea tälläisiä kommentteja mistään yrityksestä....

   Digia ei ole sen huonompi tai parempi kuin muutkaan saman kokoluokan it-talot. Ovi käy molempiin suuntiin ja myös aikaisemmin lähteneitä tulee takaisin. Ihan normimeininkiä.


  • Ettäsemmoista kirjoitti:

   Digia ei ole sen huonompi tai parempi kuin muutkaan saman kokoluokan it-talot. Ovi käy molempiin suuntiin ja myös aikaisemmin lähteneitä tulee takaisin. Ihan normimeininkiä.

   Tilastoja vahingossa nähneenä tilanne ei olekkaan noin. Firmasta on lähtenyt viime vuonna yli 11% väestöstä ulos ja "ovi sisään" on käynyt sitä harvemmin. Vastaavasti "ovi ulospäin" on natissut etenkin Helsingissä saranoistaan ihan isoilla jengoilla.

   Toki sisääntulijoiden määrää voidaan aina perustella säästöillä ja "tehostamisella" jne, mutta firman työsuhdeasioista tietävillä tai kokeneilla on siitä aivan omat käsityksensä.

   Ken haluaa ottaa riskin sen tehkööt. Tosin backup-suunnitelma kannattaa pitää mielessä jos tuonne aikoo mennä.


  • "Tilastoja vahingossa nähneenä tilanne ei olekkaan noin. Firmasta on lähtenyt viime vuonna yli 11% väestöstä ulos ja "ovi sisään" on käynyt sitä harvemmin. Vastaavasti "ovi ulospäin" on natissut etenkin Helsingissä saranoistaan ihan isoilla jengoilla."

   Miksi tämä väheneminen ei näy virallisissa luvuissa? Vuoden 2015 viimeisen kvartaalin tilinpäätöstiedotteen mukaan vuoden lopussa konsernissa oli 944 henkilöä ja vuoden 2014 lopussa 932. Määrästä ulkomaista henkilöstöä on ollut vastaavasti 2015: 145 ja 2014: 146. Tuosta laskien Suomen henkilöstö on kasvanut vuodessa 13 henkilöä, mikä ei tietysti ole paljon, mutta ei toisaalta tue väitettä henkilöstön vähenemisestä.


  • Ettäsemmosta kirjoitti:

   "Tilastoja vahingossa nähneenä tilanne ei olekkaan noin. Firmasta on lähtenyt viime vuonna yli 11% väestöstä ulos ja "ovi sisään" on käynyt sitä harvemmin. Vastaavasti "ovi ulospäin" on natissut etenkin Helsingissä saranoistaan ihan isoilla jengoilla."

   Miksi tämä väheneminen ei näy virallisissa luvuissa? Vuoden 2015 viimeisen kvartaalin tilinpäätöstiedotteen mukaan vuoden lopussa konsernissa oli 944 henkilöä ja vuoden 2014 lopussa 932. Määrästä ulkomaista henkilöstöä on ollut vastaavasti 2015: 145 ja 2014: 146. Tuosta laskien Suomen henkilöstö on kasvanut vuodessa 13 henkilöä, mikä ei tietysti ole paljon, mutta ei toisaalta tue väitettä henkilöstön vähenemisestä.

   Sitä sinun, mitä ilmeisemmin HR:n tai muun osaston henkilönä pitää kysyä firman johdolta jollet sitä itse tiedä :) Kukaan duunari tai etenkään ulkopuolinen ei tiedä henkilöstön määristä tuolla tasolla niin kuin sinä.

   "Että semmosta"


  • ValopilkkuFirmanSisältä kirjoitti:

   Sitä sinun, mitä ilmeisemmin HR:n tai muun osaston henkilönä pitää kysyä firman johdolta jollet sitä itse tiedä :) Kukaan duunari tai etenkään ulkopuolinen ei tiedä henkilöstön määristä tuolla tasolla niin kuin sinä.

   "Että semmosta"

   Kvartaali sanaa käyttää ainoastaan firman työntekijä joka on jonkinlaisessa esimiestehtävässä. Kovin vähän olette oppineet tuntemaan omia työntekijöitänne.


  • LstenMalts kirjoitti:

   Kvartaali sanaa käyttää ainoastaan firman työntekijä joka on jonkinlaisessa esimiestehtävässä. Kovin vähän olette oppineet tuntemaan omia työntekijöitänne.

   Aivan, "kvartaali" sanaa käyttävät palaverikoneet eli esimiesasemassa olevat. Mitä ilmeisemmin heitä on täällä keskusteluissa mukana heittämässä omia kommenttejaan asioista.


  • Kerropa mihin puolelle olet hakemassa niin saat arvion pomojen reiluudesta in real life. Haastattelussa tyypit toki laittaa aina parastaan


  • ValopilkkuFirmanSisältä kirjoitti:

   Sitä sinun, mitä ilmeisemmin HR:n tai muun osaston henkilönä pitää kysyä firman johdolta jollet sitä itse tiedä :) Kukaan duunari tai etenkään ulkopuolinen ei tiedä henkilöstön määristä tuolla tasolla niin kuin sinä.

   "Että semmosta"

   Trollaatko vai etkö oikeasti tiedä? Minä kirjoitin ottaneeni luvut tilinpäätöstiedotteesta ja sinä väität tiedon olevan jotenkin salaista. Hakusanoiksi "Digia tilinpäätöstiedote" niin pääset sinäkin tähän erittäin salaiseen tietoon käsiksi.


  • LstenMalts kirjoitti:

   Kvartaali sanaa käyttää ainoastaan firman työntekijä joka on jonkinlaisessa esimiestehtävässä. Kovin vähän olette oppineet tuntemaan omia työntekijöitänne.

   Joopa joo, koodaajathan ei osaa puhua tai kirjoittaa eivätkä tunne "sivistyssanoja". Nyt aletaankin olla jo todella vahvalla Suomi24 tasolla. Huoh.


  • Ettäsemmosta kirjoitti:

   Trollaatko vai etkö oikeasti tiedä? Minä kirjoitin ottaneeni luvut tilinpäätöstiedotteesta ja sinä väität tiedon olevan jotenkin salaista. Hakusanoiksi "Digia tilinpäätöstiedote" niin pääset sinäkin tähän erittäin salaiseen tietoon käsiksi.

   Joko yrität kusettaa tai sinua ON kusetettu.

   Ei siinä sen kummempaa. Monessa paikassa tiedetään mikä ko. firman vaihtuvuus on.


 • Koska kyseessä on kuitenkin suht iso talo joka toimii monella paikkakunnalla ja useassa eri liiketoimintayksikössä, voisitteko hommaan pettyneet tarkentaa edes sen verran että millä paikkakunnalla ja missä yksikössä olitte?

  • Jos siis ette halua vihjata ihan esimiehen nimeä... ;=)


  • gergtertterte kirjoitti:

   Jos siis ette halua vihjata ihan esimiehen nimeä... ;=)

   No jokos Digialla on ruvettu heivaamaan ulos niin pirullisimpia esimiehiä tai vastaavissa asemassa olevia (esim. arkkitehdit jotka nuolevat osastopääliköitä ja kusettavat muita) ulos? Ennen ei sitä kaivattua muutosta tule.


 • Helsinki ja tässä keskustelussa useaan otteeseen mainittu yksikkö. Esimiehiään ei ollut vain yhtä vaan kokonainen esimiestiimi :D

  • Helsinki. En tiedä mitä yksikköä tässä edellä mainittu tarkoittaa, mutta MS-yksikkö. Ja tosiaan koko esimiestiimi.


 • himputti. firmat kertoo www sivuillaan millasia paikkoja ne on. katsokaa sieltä, elkää arvuutelko or spekuloiko
  http://digia.fi/rekrytointi/

  Digia on...
  Ammattilaisia jotka pelastavat päivän

  Ihmiset, tiimiläiset, työkaverit – sen kuulet todennäköisesti ensimmäiseksi, kun kysyt digialaiselta, mikä meillä on parasta. Työpäivän aikana voi luottaa kaverin apuun, ja vapaa-ajan toiminta tarjoaa mahdollisuuksia tempauksiin toimiston ulkopuolella.
  Nuoreen nälkään ja kokeneemmille ketuille

  Kokeneille ketuille laajoissa, koko suomalaiseen yhteiskuntaan ja yritysmaailmaan vaikuttavissa projekteissamme löytyy aina uudenlaista haastetta. Nuoret ja nälkäiset pääsevät riveissämme näyttämään kyntensä, ja mikäpä siinä osaamista kartuttaessa, kun mentorina häärii joukko Suomen kovimpia ohjelmistoammattilaisia. Toimimme viidellä paikkakunnalla, usealla eri toimialalla ja ratkaisualueella. Kanssamme olet kehittämässä sitä, kuinka IT:tä Suomessa tehdään ja toimitetaan.
  Suomalaisia
  sankaritekoja

  Digia on kotimainen yhtiö. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa sujuvaa arkea suomalaisille. Työlläsi on merkitystä, jonka näet omassa ja läheistesi arjessa päivittäin. Arki ei ole enää entisensä, se on digiarkea – 112 Suomi -hätäpaikannussovellus tai veroilmoitus verkossa ovat siitä oivallisia esimerkkejä.
  Kunnianhimoisesti parempien ohjelmistoratkaisujen asialla

  Softa on meille pääasia, johon suhtaudumme äärimmäisellä vakavuudella ja intohimolla. Kunnia-asiamme on, että kehitämme jatkuvasti parhaita tapoja tehdä ja toimittaa ohjelmistoratkaisuja. Koska asiakkuuksien ja projektien kirjo on meillä suuri, vaatii se laajaa työkalupakkia. Monipuoliset ratkaisut ja työskentely useiden eri teknologioiden parissa takaavat jatkuvan oppimisen.

  • Mä en enää lue ko firman sivustoja. Entisenä "digiaanina" tiedän että nuo kirjoitukset on puppu-generaattorin suoltamaa ***kaa. Eikä muiden kannata luulla tai kuvitella että hommat siellä olisi jotenkin "loistavaa ja arvostettua" työntekoa.

   Tuolla on muiden entisten digiaanien raapustuksia siitä miten firma kohtelee työntekijöitä vaikka heillä olisi kovakin into tehdä kunnon softaa ja siististi.

   Ei vaan toimi.


 • Aika monta avainhenkilöä lähtenyt tälläkin viikolla. Osaajat lähtee paska jää :D

  • Mistäs sen tietää jos et ole siellä enää töissä??


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   Mistäs sen tietää jos et ole siellä enää töissä??

   Kysy siltä hiton esimieheltäsi että kuka tiimistäsi, firmastasi jne on enää töissä.
   Voi paljastua kaikenlaista jota et ollut uskonutkaan.


  • Mitä todennäköisimmin jos kaverisi on ollut fixu mies tai nainen työssään niin hän EI ole firmassa enää töissä.

   Firmastahan on lähtenyt kaikenlaista osaajaa viime aikoina muualla duuniin. Ja vieläpä osaavimmasta ja "kauneimmasta" päästä. Siis normimiehen kulmasta katsoen.


  • FuckOff kirjoitti:

   Kysy siltä hiton esimieheltäsi että kuka tiimistäsi, firmastasi jne on enää töissä.
   Voi paljastua kaikenlaista jota et ollut uskonutkaan.

   No pitipä ihan kysyä; 12kk aikana meidän osaston henkilömäärä on kasvanut 70 -> 90. Ja lisää haetaan ja tulee koko ajan. Lähtijoitä ko. aikana 3.

   Eli on aivan turha arvioida koko n.1000 hengen firmaa yhden tiimin tai edes yhden osaston pohjalta. Sen tiedän että meidän porukassa on ihan hiton hyvä pössis.


  • Kyllä se pössis siitä ryytyy ja väkimäärä kääntyy laskuun. Odottele vain hetki.


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   No pitipä ihan kysyä; 12kk aikana meidän osaston henkilömäärä on kasvanut 70 -> 90. Ja lisää haetaan ja tulee koko ajan. Lähtijoitä ko. aikana 3.

   Eli on aivan turha arvioida koko n.1000 hengen firmaa yhden tiimin tai edes yhden osaston pohjalta. Sen tiedän että meidän porukassa on ihan hiton hyvä pössis.

   Olisit kysynyt mitä väkimäärä oli 24 kk sitten. Varmaan ne pimittää oikeita tietoja. Itse laskin että viimeisen vuoden aikana lähti ainakin 10 henkilöä ja koski vain omaa yksikköäni. Selvää kusetusta nyt kun yleiseen tietoisuuteen on valunut tätä tietoa. Ruskeakilisetkin saa pidemmän päälle paskan kohtelun. Narrit ei liian kauaa naurata.


  • Huugosr kirjoitti:

   Olisit kysynyt mitä väkimäärä oli 24 kk sitten. Varmaan ne pimittää oikeita tietoja. Itse laskin että viimeisen vuoden aikana lähti ainakin 10 henkilöä ja koski vain omaa yksikköäni. Selvää kusetusta nyt kun yleiseen tietoisuuteen on valunut tätä tietoa. Ruskeakilisetkin saa pidemmän päälle paskan kohtelun. Narrit ei liian kauaa naurata.

   No 24kk sitten meidän osastolla oli porukkaa n. 40, eli ollaan yli tuplaannuttu parissa vuodessa. Ja koko ajan haetaan uutta eli sama suunta jatkuu.

   Ja kyllä kyllä, varmasti joltain osastolta on hyvinkin voinut lähteä 10 henkeä. Mutta jälleen kerran; ei se 1000 hengen firmassa juuri tunnu jos kaikkialla muualla rekrytään ja kasvetaan.

   "Varmaan ne pimittää oikeita tietoja". No nyt alkaa kyllä olla jo kunnon foliohattu touhua, että pörssiyrityksessä ihan pimitetään henkilöstön määriä, kylläpä kyllä! ;-)


  • Lainataan yrityksen 'erittäin salaista', joskin julkiseen nettiin laitettua tiedotetta, joka kertoo henkilöstön määrästä maaliskuun -16 lopussa seuraavaa:
   "Konsernin henkilöstön määrä oli katsauskauden lopussa 967, jossa oli kasvua 23
   henkilöä eli 2,4 prosenttia verrattuna tilikauden 2015 loppuun (12/2015: 944
   henkilöä)."

   "Ulkomailla työskenteli katsauskauden lopussa yhteensä 152 (12/2015: 145)
   henkilöä."

   Kovasti kasvua pukkaa.

   Lopuksi mieltä päräyttävä ennuste. Tilanne muuttuu radikaalisti kuluvan KVARTAALIN (https://fi.wiktionary.org/wiki/kvartaali) aikana. Varelius lähtee Digialta, henkilöstön määrä tulee putoamaan jopa 20%, pörssikurssi saattaa puolittua. Kaikki tämä tapahtuu jo ensi viikolla.


 • Kirjoittelussa näkyy melkoinen joissa ei totuuden häivää!!!

  Surku tulee näitäkin kirjoittelijoita...
  Ammattitaito ei ole riittänyt..
  Esimiestoiminta ei ole ollut ks. henkilölle oikean laista jne..
  Näkyy ettei ks. henkilöt voi olla mihinkään tyytyväisiä.. tälläisen skeidan nakkaamien on sittten se törkeyden huippu ja edustaa ks. henkilön (-den) yksittäistä näkökulmaa.. kannattaisiko katsoa peiliin, josko se vika olsikin jossain muualla :)?

  Itse yli 15v Digialla ja ollut tyytyväinen koko työsuhteen ajan ja aion myös jatkaa eläkeikään asti. Hyvä fiilisi ja hyvä kasvuphöhinä koko ajan käynnissä.
  Nämä kirjoitttelut täyttä sontaa, ja kirjoittelijan (-joiden) (oletan että yksi mielensä pahoittaja kun ei päässyt töihin tai ei pystynyt niihin) provokatiivista kirjoittelua..
  Joka tapauksessa suosittelen kaikille ehdottomast Digiaa ja erityisesti integraatioiyksikköä.. hyvä prositiivien phöhinä koko ajan töttöressä kute Jorma Uotienen sanoisi.. :)

  Eli kannattaa katsoa peiliin tai muutenkin tehdä itsearvointia ennenkuin tänne kirjoittelee, vai mitä pikku sieluiset veljeni siellä ruudun takana.. tämäkin kirjoittelu tulee herrojen (oletus) kieliä kirvoittamaan.. heh heh..
  Sitä tikulla silmää joka entisiä muistelee.. menkää eteenpäin.. ja jatkakaa elämää :) Se on kaikille eduksi vai mitä?

  Jos olet intoa hinkunkua, intoa piukassa tehdä huippuosajaajien kanssa töitä suosittelen Digiaa..

  • Haiskahtaa lauantain viinan ja näppiksen yhteenvedolta :)

   Eiköhän se ole niin, että mielipiteitä voi sanoa kuka tahansa sekä puolesta että vastaan. Mutta erityisen tärkeänä ainakin itse pidän sitä, että ihmiset kirjoittavat suoraan jos työpaikalla ei osata hoitaa asioista kunnolla.


  • "aion myös jatkaa eläkeikään asti"

   Toivotan onnea yritykseen, sitä tarvitset. Olethan varannut lauantait, pyhät ja lomapäivät opiskeluun pitääksesi osaamisesi ajan tasalla?


  • Tai jos et ole niin tarkka kielesi väristä ... sillä tavalla saattaa myös pystyä it-alalla työpaikkansa säilyttämään.


  • eituuonnistuu kirjoitti:

   "aion myös jatkaa eläkeikään asti"

   Toivotan onnea yritykseen, sitä tarvitset. Olethan varannut lauantait, pyhät ja lomapäivät opiskeluun pitääksesi osaamisesi ajan tasalla?

   Toi oli kyllä paras. Saattaa lähtö tulla jo seuraavissa YT:ssä.


  • Sori, mutta taitaa osaajat mennä pienempiin ja ketterämpiin mestoihin duuniin. Sellasiin, joilla on varaa maksaa kunnon palkaa, kun ei ole ylimääräisiä kuormasta syöjiä ohentamassa katetta.


  • Jos sinne astuu jalallaan niin kannatta kysyä ja tehdä selväksi, että millaiseen projektiin/tehtäviin on oikein menossa. Tämä sen vuoksi ettet huomaa itseäsi ylläpitämässä jotain hiton legacy-softaa johon ei löydy dokumentaatiota lainkaan ja josta viimeisetkin tekijät ovat häipyneet jo muutama kuukausi sitten.

   Nähty ja koettu tämäkin enkä tuota tyyliä suosittele kenellekään. Se v-käyrä alkaa nousta ekspotentiaalisesti parissa kuukaudessa. Ja selän takana kuppaavia riittää "tuputtamassa" tahtia työntekoosi.


 • Paska firma! 80% työntekijöistä on elättejä joita 20% varsinaisista devaajista elättää.
  Esimiehet lukevat tai heillä on hyllyssä opus "sovitteleva esimies" jota toiminnasta päätellen pidetään vuoroviikoin koristeena joko hyllyssä tai pöydällä. Se niistä massa esimiehistä.

  • No nyt on taas tiukkaa faktaa! ;=) Mahtaa olla toooodella kovia tekijöitä ne 20% jos pystyvät omalla laskutuksellaan tekemään koko firmasta kasvavan ja kannattavan.

   "Digia-konsernin liikevaihto jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden 2016 ensimmäisellä
   neljänneksellä. Kasvuvauhti ylitti 10 prosenttia molemmissa liiketoiminnoissa
   ollen kotimaassa 10,5 prosenttia ja Qt:ssä 14,3 prosenttia. Konsernitasolla
   kasvu oli 11,4 prosenttia edellisvuoden vertailuluvuista.

   Liikevaihdon kasvun myötä myös konsernin liikevoitto parani selvästi."

   http://otp.investis.com/clients/fi/digia1/omx/omx-story.aspx?cid=1057&newsid=48405&culture=fi-FI

   Vai tulikohan tässä nyt sellainen Stubb tyylinen prosenttilaskuerehdys? ;=)


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   No nyt on taas tiukkaa faktaa! ;=) Mahtaa olla toooodella kovia tekijöitä ne 20% jos pystyvät omalla laskutuksellaan tekemään koko firmasta kasvavan ja kannattavan.

   "Digia-konsernin liikevaihto jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden 2016 ensimmäisellä
   neljänneksellä. Kasvuvauhti ylitti 10 prosenttia molemmissa liiketoiminnoissa
   ollen kotimaassa 10,5 prosenttia ja Qt:ssä 14,3 prosenttia. Konsernitasolla
   kasvu oli 11,4 prosenttia edellisvuoden vertailuluvuista.

   Liikevaihdon kasvun myötä myös konsernin liikevoitto parani selvästi."

   http://otp.investis.com/clients/fi/digia1/omx/omx-story.aspx?cid=1057&newsid=48405&culture=fi-FI

   Vai tulikohan tässä nyt sellainen Stubb tyylinen prosenttilaskuerehdys? ;=)

   Ja taas suolletaan paskaa tuubasta ulos.
   Katsokaa siitä Pitskun toimitilojen ikkunasta ulos ja muistelkaa miten se Sysopen digia Towerkin tuli huonosti hoidetun business-toiminnan vuoksi menetettyä. Digia on firma joka elvistelee joka asiassa mutta ei pysty oikeastaan mihinkään. Samat vanhat paskat pyörivät talossa eikä asiakkaatkaan halua ostaa perseelleen hoidettujen projektien vuoksi mitään uutta. Noita floppiprojekteja tuli 2010 luvulla ihan tarpeeksi ja niitä on korjattu vuosikausia. Ammattitaito on kaukana.


  • ShipOfFools kirjoitti:

   Ja taas suolletaan paskaa tuubasta ulos.
   Katsokaa siitä Pitskun toimitilojen ikkunasta ulos ja muistelkaa miten se Sysopen digia Towerkin tuli huonosti hoidetun business-toiminnan vuoksi menetettyä. Digia on firma joka elvistelee joka asiassa mutta ei pysty oikeastaan mihinkään. Samat vanhat paskat pyörivät talossa eikä asiakkaatkaan halua ostaa perseelleen hoidettujen projektien vuoksi mitään uutta. Noita floppiprojekteja tuli 2010 luvulla ihan tarpeeksi ja niitä on korjattu vuosikausia. Ammattitaito on kaukana.

   Siis väitätkö tosiaan että pörssiyhtiö voi puhua paskaa tulosluvuistaan?? No voin kertoa että ei voi.

   Ja Toweristahan piti aikoinaan muuttaa pois siksi kun koko Helsingin porukka ei sinne mahtunut, ja halusivat kuitenkin kaikki työntekijät samaan taloon. Samallahan yhdistyi tosiaan kolme Helsingin konttoria saman katon alle.

   "Samat vanhat paskat pyörivät talossa". Ja juuri aiemmin väitettiin että "kaikki lähtee muualle". Koettakaa jo päättää :-)

   Ymmärrän kyllä että harmittaa jos on ollut huonoja kokemuksia yhden esimiehen kanssa, mutta siitä huolimatta voisi edes yrittää pysyä tosiasioissa.


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   Siis väitätkö tosiaan että pörssiyhtiö voi puhua paskaa tulosluvuistaan?? No voin kertoa että ei voi.

   Ja Toweristahan piti aikoinaan muuttaa pois siksi kun koko Helsingin porukka ei sinne mahtunut, ja halusivat kuitenkin kaikki työntekijät samaan taloon. Samallahan yhdistyi tosiaan kolme Helsingin konttoria saman katon alle.

   "Samat vanhat paskat pyörivät talossa". Ja juuri aiemmin väitettiin että "kaikki lähtee muualle". Koettakaa jo päättää :-)

   Ymmärrän kyllä että harmittaa jos on ollut huonoja kokemuksia yhden esimiehen kanssa, mutta siitä huolimatta voisi edes yrittää pysyä tosiasioissa.

   Kuules jäbä, eiköhän tässä ja monessa muussa maassa pörssiyhtiöt ovat NIMENOMAAN puhuneet tai kirjoittaneet PASKAA tulosluvuistaan, väärennelleet niitä, kusettaneet osakeanneissan sijoittajia jne. Kelaa jollet aivan junnu ole mitä 2000-luvun alussa tapahtui.

   Talousrikollisia löytyy joka business-alalta. En suoraan viittaa kehenkään mutta jokainen joka tietää edes perusteet busineksesta ovat näistä asioista perillä.

   Helvetin naurettavaa väittää etteikö sellaista olisi esiintynyt viimeisien vuosikymmenien aikana.

   Aku Ankkaako luet, ei ihme jollet tajuaa paskaakaan siitä mitä eri yritykset voivat ja pystyvät tekemään.


  • otk kirjoitti:

   Kuules jäbä, eiköhän tässä ja monessa muussa maassa pörssiyhtiöt ovat NIMENOMAAN puhuneet tai kirjoittaneet PASKAA tulosluvuistaan, väärennelleet niitä, kusettaneet osakeanneissan sijoittajia jne. Kelaa jollet aivan junnu ole mitä 2000-luvun alussa tapahtui.

   Talousrikollisia löytyy joka business-alalta. En suoraan viittaa kehenkään mutta jokainen joka tietää edes perusteet busineksesta ovat näistä asioista perillä.

   Helvetin naurettavaa väittää etteikö sellaista olisi esiintynyt viimeisien vuosikymmenien aikana.

   Aku Ankkaako luet, ei ihme jollet tajuaa paskaakaan siitä mitä eri yritykset voivat ja pystyvät tekemään.

   Kyllä, nyt vaan foliohattuja syvemmälle ja antennit heilumaan. :-)

   Jos keskustelun ja perustelujen taso on tämä, niin enpä ihmettele yhtään jos tulee ongelmia esimiesten ja työkavereiden kanssa, ihan missä vaan firmassa...


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   Kyllä, nyt vaan foliohattuja syvemmälle ja antennit heilumaan. :-)

   Jos keskustelun ja perustelujen taso on tämä, niin enpä ihmettele yhtään jos tulee ongelmia esimiesten ja työkavereiden kanssa, ihan missä vaan firmassa...

   Puhu sinä vaan omasta puolestasi foliohattuinesi tai mitä skeidaa sitten levitteletkin pääkopastasi. Älä sotke muita omiin perversioihisi.

   Juuri tuollaiset hiton "vetokoukut" jotka nuolevat esimiesten perseen ja puukottavat devaajien selkään tarinoivat juuri tuollaista tekstiä. Sun kaltasilla tyypeillä ei kokemukseni mukaan edes ole mitään työkavereita.

   Juurui tollaset tyypit haukkuvat ja panettelevat esimiesten edessä itseään paremman tyypit ja mielistelevät itseään epätoivoisesti esimiesten edessä.


  • Juuri noita itseään täynnä olevia tyyppejä Digia on täynnä. Eivät tee projektissa mitään muuta kuin nälvivät muita, sotkevat koodin ja puhuvat mitä sylki suuhun tuo.

   Lopputulos on se, että projekti menee kuralle ja sitten sitä tehdään uudelleen ties montako kertaa. Omituisinta siinä on se, että nämä tyypit eivät saa edes kenkää. Syyttelevät vain muita tekijöitä pelastaakseen oman nahkansa.


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   No nyt on taas tiukkaa faktaa! ;=) Mahtaa olla toooodella kovia tekijöitä ne 20% jos pystyvät omalla laskutuksellaan tekemään koko firmasta kasvavan ja kannattavan.

   "Digia-konsernin liikevaihto jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden 2016 ensimmäisellä
   neljänneksellä. Kasvuvauhti ylitti 10 prosenttia molemmissa liiketoiminnoissa
   ollen kotimaassa 10,5 prosenttia ja Qt:ssä 14,3 prosenttia. Konsernitasolla
   kasvu oli 11,4 prosenttia edellisvuoden vertailuluvuista.

   Liikevaihdon kasvun myötä myös konsernin liikevoitto parani selvästi."

   http://otp.investis.com/clients/fi/digia1/omx/omx-story.aspx?cid=1057&newsid=48405&culture=fi-FI

   Vai tulikohan tässä nyt sellainen Stubb tyylinen prosenttilaskuerehdys? ;=)

   Haista sinä jätkä pitkä p..´ka! Koska olet viimeksi itse tehnyt jotain tuottavaa työtä? Eikö oikein tulee mieleen, ai niin sinähän et osaa edes koodata.


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   Kyllä, nyt vaan foliohattuja syvemmälle ja antennit heilumaan. :-)

   Jos keskustelun ja perustelujen taso on tämä, niin enpä ihmettele yhtään jos tulee ongelmia esimiesten ja työkavereiden kanssa, ihan missä vaan firmassa...

   Nimimerkki "ffdffsfsfsff" on naiviivi ja mitä ilmeisemmin täysin tietämätön ja kokematon ymmärtämään sitä asiaa, että Suomessa on nostettu useita syytteitä erityisesti pörssissä olevia osakeyhtiöitä vastaan. Totean tämän yleisesti, mutta viittaan kirjoittajan tietämättömyyten eri osakeyhtiöistä.


 • Jotenkin alkaa vaikuttaa siltä että tässä "keskustelussa" yksi ja sama henkilö kirjoittaa kovinkin useilla eri nimimerkeillä näitä mollaavia kommenttejaan..? Eikö edes Suomi24:een voi enää luottaa?!?! :-o ;-)

  • Jotenkin alkaa vaikuttaa siltä, että sinä tykkäät ottaa parrua kakkoseen.


  • Sama tyyppi on meuhkannut tällä palstalla muidenkin firmojen ketjuissa. Ehkä se on saanut potkut useammastakin paikasta. Lopulta se päätyy pohtimaan muiden ihmisten seksuaalisia mieltymyksiä, niin tälläkin kertaa.


  • Juu, kuten jo aiemmin totesin, jos keskustelun ja perustelujen taso on tämä, niin enpä ihmettele yhtään jos tulee ongelmia esimiesten ja työkavereiden kanssa, ihan missä vaan firmassa.


  • ffdffsfsfsff kirjoitti:

   Juu, kuten jo aiemmin totesin, jos keskustelun ja perustelujen taso on tämä, niin enpä ihmettele yhtään jos tulee ongelmia esimiesten ja työkavereiden kanssa, ihan missä vaan firmassa.

   Ja sinäkö "kotipsykologina" kirjoitat ne totuuden lauseet? Taitaa olla sama vaiva kun Hitlerillä.


  • Kun Digialla on on työpaikka auki niin tietää sen että:
   a) yksi on lähettynyt
   b) kahta palkataan tuon pois lähteneen tilalle duunit tekemämään

   Buhaaahh, buhaah!!


 • Jätä suosiolla hakemuksesi tuohon firmaan. Varmaankin nyt kannattaa hakea muualle kun muuallakin on auennut hakuja.

  Suosittelen näin, vältyt turhalta tuskalta ja työpaikanvaihdoksilta.

  • Digialle meno on melkoinen riski. On olemassa myös turvallisempia paikkoja.


  • Ilmeisesti siellä on taas paketteja jaettu tekijöille ainakin microsoft-puolella?


  • Firma johon en ikinä astuisi jalallanikaan. Piste.


  • jdks879r3jfkr893 kirjoitti:

   Firma johon en ikinä astuisi jalallanikaan. Piste.

   Ei ikinä enää tuohon firmaan.


  • tillustelija kirjoitti:

   Ilmeisesti siellä on taas paketteja jaettu tekijöille ainakin microsoft-puolella?

   Mitä ihmettä, ja mitä ihmeen paketteja???

   Jos digian Microsoft puoli toimii edelleenkin samaan malliin kuin ennen niin en epäile etteikö siellä käytetettäisi "ikäviä" keinoja ihmisten ulostamiseen. Mistään paketeista en aikanaan edes kuullut. Ei se talo edes tarjoa mitään paketteja. Ite lähdin jo parisen vuotta sitten ja ihan omatoimisesti.

   Hitto mikä sotku. Onneksi en ole ollut enää ko firman kanssa missään tekemisissä. Ei mitään halua edes muistella koko taloa.


 • Menisin Digialle töihin koska tahansa.

 • http://studio.kauppalehti.fi/studiovieras/integraatio-osaajalta-vaaditaan-kykya-ja-asennetta

  "Yrityksellä on käytössä Suomessa vielä toistaiseksi melko harvinainen asiantuntijakeskusmalli, jossa tuodaan joukko asiantuntijoita asiakkaan luo ja ollaan tämän apuna vuorokauden ja viikon ympäri kaikissa teknisissä haasteissa. Kattavan osaamisensa ansiosta keskus pystyy ratkomaan vaikeitakin haasteita joustavasti ja ihmisläheisesti."

  Joko tuolla on keskeytymätön 3-vuorotyö kaikilla tasoilla (koodari, arkkitehti jne..)
  tai sitten porukka on 24/7 varallaolossa (365/24/7)?

  • Tuohon "asiantuntijakeskusmalliin" voi kommentoida sen verran, että ns. "arkkitehdit" tekevät mitä huvittavat, v*ttuilevat muille eivätkä kuuntele muita ja sitten nakittavat omat yltiöpäiset ja niin hyvin usein täysin epäselvät kuviot muiden niskaan.

   24/7 siis on paikalla joku muu kuin edellä mainittu "arkkitehti" joka istuu kotona.

   Tälläistä se oli ja on kuulemma edelleen.


 • Mikäs o digian meno tällä hetkellä? Onko parantunut vuodessa? Näyttäs olevan mielenkiintoisia projektipäällikköä paikkoja auki

  • No sen voin ainakin kertoa "sisäpiirin tietona" että uusi toimari on todella hyvän oloinen tyyppi, ihan eri luokkaa kuin aiempi mörököllien mörökölli jota kiinnosti vain seuraavan kvartaalin kate. Ja tuo valitettavasti näkyi koko johtoryhmän toiminnassa ja tavoitteissa. Timo taas on nostanut nimenomaan henkilöstön tyytyväisyyden ja osaamisen kehittämisen ykkösjutuksi, ja siihen tullaan siis panostamaan täysillä tulevina vuosina. Ja myös keskijohtoon on jo palkattu ulkopuolelta oikein fiksun oloisia tyyppejä usealle liiketoiminta-alueelle. Uudessa julkaistussa strategiassahan Digian tavoitteena on kasvaa kaksinkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä, eli nyt jos koskaan alkaa olla hyviä merkkejä ilmassa!  • digidigi kirjoitti:

   No sen voin ainakin kertoa "sisäpiirin tietona" että uusi toimari on todella hyvän oloinen tyyppi, ihan eri luokkaa kuin aiempi mörököllien mörökölli jota kiinnosti vain seuraavan kvartaalin kate. Ja tuo valitettavasti näkyi koko johtoryhmän toiminnassa ja tavoitteissa. Timo taas on nostanut nimenomaan henkilöstön tyytyväisyyden ja osaamisen kehittämisen ykkösjutuksi, ja siihen tullaan siis panostamaan täysillä tulevina vuosina. Ja myös keskijohtoon on jo palkattu ulkopuolelta oikein fiksun oloisia tyyppejä usealle liiketoiminta-alueelle. Uudessa julkaistussa strategiassahan Digian tavoitteena on kasvaa kaksinkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä, eli nyt jos koskaan alkaa olla hyviä merkkejä ilmassa!

   Ei taida kuule enää kiinnostaa ketään


  • ...paitsi tuota tyyppiä joka tuossa yläpuolella juurikin kyseli aiheesta ja jonka viestiin ystävällisesti vastasin. :-o


  • digidigi kirjoitti:

   No sen voin ainakin kertoa "sisäpiirin tietona" että uusi toimari on todella hyvän oloinen tyyppi, ihan eri luokkaa kuin aiempi mörököllien mörökölli jota kiinnosti vain seuraavan kvartaalin kate. Ja tuo valitettavasti näkyi koko johtoryhmän toiminnassa ja tavoitteissa. Timo taas on nostanut nimenomaan henkilöstön tyytyväisyyden ja osaamisen kehittämisen ykkösjutuksi, ja siihen tullaan siis panostamaan täysillä tulevina vuosina. Ja myös keskijohtoon on jo palkattu ulkopuolelta oikein fiksun oloisia tyyppejä usealle liiketoiminta-alueelle. Uudessa julkaistussa strategiassahan Digian tavoitteena on kasvaa kaksinkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä, eli nyt jos koskaan alkaa olla hyviä merkkejä ilmassa!

   kiitos asiallisesta vastauksesta. kuulostaa lupaavalta!


 • Olin integraatiopuolella ja ei voi sanoa muuta kuin että pomo oli kaikkien aikojen paskin

 • Olen ollut yli 10-vuotta Digialla toissa (20-vuotta it-alalla) Helsingissa koodaushommissa ja mielestani hyva tyopaikka. Kaikki ei ole aina taydellista, mutta itse olen viihtynyt, ehka en ole viela kohdannut noita pahoja esimiehia...

 • Uusi toimitusjohtaja, jolla on nyt kova näytön paikka.
  Firmalla kasvustrategia ja se hyötyy nyt voimakkaasti siitä kun Tieto ja CGI ajavat omaa myyntiään sekä liiketoiminnan alas. Mielenkiintoinen talo ehdottomasti, joskin palkkataso ja edut kuulemma jää paljon kilpailijoiden alle.

  • Ei kai Tieto ja CGI nyt sentään liiketoimintojaan alas aja :)
   Digia ei ole sen paremmassa putkessa pidemmän päälle kuin muutkaan.

   Rekrytoivat vain nyt viime aikoina poislähtijöiden tilalle uudet kokelaat.
   Eihän niitä keskeneräisiä hommia voi keskenkään jättää.


  • No on se nyt kuitenkin aika paljon paremmassa "putkessa" kuin nuo edellä mainitut:

   "Digian liikevaihto jatkoi kasvuaan vuoden 2016 toisella neljänneksellä, ja tammi-kesäkuussa kasvu oli 9,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Liikevaihdon kehitystä tukivat erityisesti yhtiön omiin teknologioihin perustuvan ERP-liiketoiminnan, asiakaskohtaisten ratkaisujen palveluliiketoiminnan, integraatioliiketoiminnan ja finanssialueen tuoteratkaisuihin perustuvan liiketoiminnan kasvu Suomessa. Myös liikevoittomarginaali tammi-kesäkuussa parani 6,2 prosenttiin verrattuna edellisvuoden vastaavan ajanjakson 4,8 prosenttiin.
   ...
   Digia haluaa kasvaa IT-markkinaa merkittävästi voimakkaammin ja tavoittelee strategiakaudella keskimäärin 15 prosentin vuosikasvua. Kasvua tavoitellaan sekä orgaanisesti että epäorgaanisesti." • Digia on syvältä

 • Olen aina pitänyt Digiasta :)

 • En hakis ikinä! Kerran hain, pääsin, kokeilin sekä todella ison koin!

 • Kukaan ei ole tainnut mainita työsuhde-eduista, joten sanotaan siitäkin pari sanaa: en missään ole törmännyt yhtä surkeisiin etuihin.

  1. ei bonuksia, ei edes joululahjoja tänä vuonna (viime vuonna kämäinen kahvimuki lol)
  2. surkeat kännykät (paitsi harvoille ja valituille)
  3. surkeat matkapuhelinliittymät, hyvä että youtubea voi katsoa pätkimättä
  4. surkeat läppärit (paitsi harvoille ja valituille)
  5. ei nettiliittymää kotiin
  6. firman juhlat aika kuppaisia, kesäjuhlat keskellä viikkoa ja pikkujouluissa kolme drinkkilippua + buffa

  Olen usein miettinyt tyrmistyksen vallassa voiko tämä oikeasti olla tälläistä nykypäivänä, mutta näköjään voi.

  Tapaturmavakuutuksen saa ja hammashuollon, se nyt on ihan ok, mutta aika peruskauraa se on muuallakin. Sitten on kaikkea henkilöstökerhoa mitä ne mainostavat työsuhde-etuna, mutta sekin on kyllä aika peruskauraa myös muualla eikä kaikkia kiinnosta sosialisointi työajan ulkopuolella.

  • Se viime vuotinen "savinen" kahvikuppi kumisella kannella oli kaiken huippu!
   Hah, sinne se jäi kun firmasta lähdin.

   Eihän se touhu miksikään muutu kun johdossa on samalla asenteella toimivat samat henkilöt vuodesta toiseen.


  • Kyllä sieltä joululahja tuli kuin tulikin: työajanpidennys ilman ansiotason muutosta. Vuosi 2017 alkaa juhlavasti kiky-tangon askelin ::D:D


  • Aikanaan bonukset vaihdettiin Digia Awardseihin, mitkä ovat taitaneet kuihtua jonkinlaiseksi tiimipalkinnoksi nykyään... Hoh-hoijaa.


  • tunnit.laskutettaviksi kirjoitti:

   Se viime vuotinen "savinen" kahvikuppi kumisella kannella oli kaiken huippu!
   Hah, sinne se jäi kun firmasta lähdin.

   Eihän se touhu miksikään muutu kun johdossa on samalla asenteella toimivat samat henkilöt vuodesta toiseen.

   "Eihän se touhu miksikään muutu kun johdossa on samalla asenteella toimivat samat henkilöt vuodesta toiseen".

   Itse asiassa ei ole enää; faktaa on se että 2016 aikana vaihtui TJ:n lisäksi liiketoimintajohtajat ainakin kuudella LT- alueella, eli uutta verta ja uutta asennetta on tullut johtotasolle enemmän kuin moniin vuosiin aiemmin. Mm. noita aiemmin mainittuja "esimies tiimejä" on jo purettu, ja myös tiimien vetäjiä on vaihdettu monessakin paikassa enemmän ajantasalla oleviin. Henkilöstön määrä kasvoi vuoden 2016 aikana yli sadalla hengellä, ja sama tahti jatkunee tänäkin vuonna. Eli kokonaisuutena näkisin että Digian tulevaisuus näyttää paremmalta kuin aikoihin. Itse olen ainakin viihtynyt enemmän kuin hyvin.


  • TyytyväinenDigialainen kirjoitti:

   "Eihän se touhu miksikään muutu kun johdossa on samalla asenteella toimivat samat henkilöt vuodesta toiseen".

   Itse asiassa ei ole enää; faktaa on se että 2016 aikana vaihtui TJ:n lisäksi liiketoimintajohtajat ainakin kuudella LT- alueella, eli uutta verta ja uutta asennetta on tullut johtotasolle enemmän kuin moniin vuosiin aiemmin. Mm. noita aiemmin mainittuja "esimies tiimejä" on jo purettu, ja myös tiimien vetäjiä on vaihdettu monessakin paikassa enemmän ajantasalla oleviin. Henkilöstön määrä kasvoi vuoden 2016 aikana yli sadalla hengellä, ja sama tahti jatkunee tänäkin vuonna. Eli kokonaisuutena näkisin että Digian tulevaisuus näyttää paremmalta kuin aikoihin. Itse olen ainakin viihtynyt enemmän kuin hyvin.

   Ehkä sinä kuulut juuri niihin joiden ei tarvitse tehdä mitään?


  • pappia.kyydissä kirjoitti:

   Ehkä sinä kuulut juuri niihin joiden ei tarvitse tehdä mitään?

   Jotenkin kummallista että jos toinen yrittää ihan asiallisesti ottaa osaa keskusteluun ja tuo esiin hiemankin eriävän näkökulman, mennään heti henkilökohtaisiin loukkauksiin??


  • TyytyväinenDigialainen kirjoitti:

   "Eihän se touhu miksikään muutu kun johdossa on samalla asenteella toimivat samat henkilöt vuodesta toiseen".

   Itse asiassa ei ole enää; faktaa on se että 2016 aikana vaihtui TJ:n lisäksi liiketoimintajohtajat ainakin kuudella LT- alueella, eli uutta verta ja uutta asennetta on tullut johtotasolle enemmän kuin moniin vuosiin aiemmin. Mm. noita aiemmin mainittuja "esimies tiimejä" on jo purettu, ja myös tiimien vetäjiä on vaihdettu monessakin paikassa enemmän ajantasalla oleviin. Henkilöstön määrä kasvoi vuoden 2016 aikana yli sadalla hengellä, ja sama tahti jatkunee tänäkin vuonna. Eli kokonaisuutena näkisin että Digian tulevaisuus näyttää paremmalta kuin aikoihin. Itse olen ainakin viihtynyt enemmän kuin hyvin.

   Voi olla, että uutta porukkaa on tullut mutta byrokratia ja kaikenmaailman menneestä maailmasta peräisin olevat policyt eivät ole hävinneet mihinkään.


  • SuomenSurkeinDuuni kirjoitti:

   Voi olla, että uutta porukkaa on tullut mutta byrokratia ja kaikenmaailman menneestä maailmasta peräisin olevat policyt eivät ole hävinneet mihinkään.

   Kuulemani mukaan työsopimuksen yhteydessä pakotetaan allekirjoittamaan lupa käyttäjätunnusten luovuttamiseen työntantajalle.
   Heikolta osaamistasolta vaikuttaa hr-palveluiden osalta jos työntekijöiden oikeuksia poljetaan!


 • http://digia.com/rekrytointi/avoimet-tyopaikat/integraatioasiantuntija-ibm-integration-bus/

  "Miksi Digia?

  Tutkimme integraatio- ja pilviratkaisukenttää tuntosarvet pystyssä ja IBM:n teknologiaosaajille riittää kiinnostavia haasteita ajankohtaisten ilmiöiden parissa. Integraatio-osaaminen on meillä keskitetty omaan yksikköön, mikä tarjoaa mallin myös pitkiin asiakassuhteisiin ja ylläpitopalveluihin. Meidän on mahdollista rakentaa sinulle monipuolisia urapolkuja laajan teknologiavalikoiman parissa ja huomioida niissä sinun motivaatiosi, intohimosi ja toiveesi tulevasta. Esimiehemme kantavat vastuuta ja huolehtivat sinusta sekä arjen sujuvuudesta. Meille elämä on muutakin kuin työtä ja haluamme sinun viihtyvän kanssamme, joten tarjoamme myös joustavat työajat, kattavat työsuhde-edut ja tietenkin mahtavat työkaverit."

  • Hah hah, "Esimiehemme kantavat vastuuta ja huolehtivat sinusta sekä arjen sujuvuudesta. Meille elämä on muutakin kuin työtä ja haluamme sinun viihtyvän kanssamme" - ja mistäköhän lähtien???


  • Kukahan se on sorvannut tuonkin 'mainostekstin'?

   "Tutkimme integraatio- ja pilviratkaisukenttää tuntosarvet pystyssä "

   Mitä himskattia tuo tarkoittaa??? Onks hää joku etana tai muu öttiäinen?


  • Niissä digian rekrysivujen valokuvissa olevat henkilöt ovat pikkutakkimanagereita ja projektipääliköitä sun muita, ei mitään developereita.

   Samat naamat pyörinyt niissä rekrykuvissa viimeiset pari vuotta.


  • "...kattavat työsuhde-edut..."

   Hahah, hyvä vitsi.


  • Takkipikku kirjoitti:

   Niissä digian rekrysivujen valokuvissa olevat henkilöt ovat pikkutakkimanagereita ja projektipääliköitä sun muita, ei mitään developereita.

   Samat naamat pyörinyt niissä rekrykuvissa viimeiset pari vuotta.

   Siinäpä se juttu onkin kun Digialla ei developeria arvosteta. Devaaja on digialla pelkkä liukuhihnatyöläisen kaltainen resurssi.


  • kokemustaon234 kirjoitti:

   Siinäpä se juttu onkin kun Digialla ei developeria arvosteta. Devaaja on digialla pelkkä liukuhihnatyöläisen kaltainen resurssi.

   So? Sitähän se devaaja on. Mitä oikein odotit. Konsultit on erikseen, mutta devaaja ei ole konsultti. Konsultilla on aina puku päällä sentään ja kaupallinen koulutus, kts. SAP tai MS konsultit.


  • EsimiesOliPainajainen kirjoitti:

   Hah hah, "Esimiehemme kantavat vastuuta ja huolehtivat sinusta sekä arjen sujuvuudesta. Meille elämä on muutakin kuin työtä ja haluamme sinun viihtyvän kanssamme" - ja mistäköhän lähtien???

   Esimies oli todellakin painajainen eikä mitään esimieskoulutusta tai kokemusta takana. Söi tehokkaasti työntekijöiden viihtyvyyttä työmaalla haukkumalla kaikkia.


  • narsistiesimiehenä kirjoitti:

   Esimies oli todellakin painajainen eikä mitään esimieskoulutusta tai kokemusta takana. Söi tehokkaasti työntekijöiden viihtyvyyttä työmaalla haukkumalla kaikkia.

   kaikki tietää nykyään firman tyylin joka ei ole muuttunut parempaan suuntaan pätkän vertaa muutamien vuosien aikana


 • Ehdottomasti ei kannata mennä Digialle.
  Huonot työvälineet ja HR:n palvelut sekä koko yrityksen johdon tietotaso. Johtoon pääsee vaatimattomalla taustalla olevia henkilöitä ilman merkittäviä johtotaitoja tai ihmissuhdetaitoja.
  Koodareita ja muita asiantuntijoita löytyy varmasti hyviä, mutta tapa jolla taloa johdetaan on huono. Levorannan aikana tilanne on työntekijöiden mielestä parantunut, mutta aika heikko se on edelleen ja todella heikko aiemmin.
  Luottamusmiehillä ei ole joko osaamista tai halua tarttua asioihin, joita heidän pitäisi edistää, joten talossa sovelletaan esim. lakeja miten sattuu.
  Ihmettelen ettei Digian maine ole kantautunut vielä sen laajemmalti kuin mitä alalla on tietoa. Palkkataso on heikompi kuin kilpailijoilla ja esimiestyö huonoa.
  Onneksi itse olen jo pois työelämästä, mutta kokemusteni pohjalta en suosittele.

 • Paljon nuo maksavat liksaa? Irtooko yli 4.5k€ osaavalle devaajalle?

  • Ei irtoo. Vaikka olisit kuinka osaava niin ne keksivät kaikenlaisia verukkeita mollata kovaa ammattitaitoasi. Eli eivät maksa mitä pyydät mutta hommiksi saat mitä pirullisen vaativia hommia. Ja useampia saman aikaisesti.


  • Projekti jonka saat saattaa olla täyttä kuraa.


  • nähtyonmyös kirjoitti:

   Projekti jonka saat saattaa olla täyttä kuraa.

   Nimenomaan. Esimerkkinä yksi 2010 alkanut projekti jota ei saatu kasaan edes asiakkaan vaatimilla uusimiskierroksilla vuoteen 2016 mennessä.
   Kaikki alkuperäiset tekijät lähteneet. Eli siitä sitten vaan jatkamaan tässä dynaamisessa työympäristössä.


 • Aloittajan kysymykseen vastaus: EHDOTON EI Digialle menoon.
  Missään ei mistään työnantajasta ole kirjoitettu yhtä paljon negatiivista, joten uskokaa nyt hyvät ihmiset.

 • Ei varsinkaan integraatiopuolelle.

  • Integraatiot on ylipäätään vihoviimeistä hommaa missä tahansa


  • Varsinkin Digialla - osaavaa porukkaa vaan ei löydy täältä. Enemmän kuin joka toinen on arkkitehtitittelillä mutta osaamista ei silti löydy. On se kumma kun asiakkaat ei tätä hoksaa.


 • Fimassa on niin kehno kehitysjohtaja, ettei mitään rajaa. Riittääkö, että ITILit on hallussa, mutta muu ei :D?! Tosin nekin on jalkauttamatta, mutta ehkä päivä meneekin meuhkatessa vertaisessa seurassa.

  • Ihan mielenkiinnosta; kuka on Digian kehitysjohtaja?? :-o


  • Ei sitä tiedä edes Digian johtoryhmä!
   Heh, mutta jossain siellä syvässä pimennossa se kuitenkin kummittelee.


  • Mistä nää oikein näitä juttunsa keksii?? Digialla EI EDES OLE sellaista roolia kuin kehitysjohtaja ;=)


 • Onhan yhteisissä palveluissa Puusolan alla henkilö, joka tuota titteliä käyttää!

  • Useimmissa moderneissa yhtiöissähän ei edes ole johtajia tai esimiehiä. Eli kuka tahansa saa sanoa itseään miksi tahansa.


  • Paitsi että Puusolakaan ei enää ole talossa. Uusi TJ:hän on nyt uudistanut koko johtoryhmän, eli noita wanhoja Digia-jääriä ei ole johtoryhmässä enää ollenkaan :=)


  • MuutostaPukkaa kirjoitti:

   Paitsi että Puusolakaan ei enää ole talossa. Uusi TJ:hän on nyt uudistanut koko johtoryhmän, eli noita wanhoja Digia-jääriä ei ole johtoryhmässä enää ollenkaan :=)

   No mitä viksua ja vilmaattista porukkaa sinne muka on hankittu tilalle??


 • onhan siellä vielä pitkään talossa olleita johtoryhmässä joskin ne pahimmat ehkä saivat lähteä vaikka Puusolan alaisia sai vielä jäädä. Siinä joukossa olisi runsaasti karsittavaa ja lähtöpassien myötä myös henkilöstön hyvinvointi kasvaisi.

  • Ketäs Puusolan alaisuudessa on / oli? Mun Digialla ollessani veti täällä parjattua integraatioliiketoimintaa.


 • Mitäs kuohuntaa Digian johdossa nyt on?

 • Kaikki kirjoittajat eivät ole enää ajan tasalla. Johto on käytännössä kokonaan vaihdettu, vanha toimitusjohtaja on jo aikaisemmin vapautettu ja ilmapiiri on todella huimasti parantunut. Kuulemani mukaan on ehkä Suomen paras ja osaavin integraatiotiimi. Kannattaa liittyä ehdottomasti.

  • Kenen mielestä?


  • Aika omituinen kirjoitus. Jokainen meistä voi kirjoittaa että mikä työssä innostaa, eri asia on se, että saako sitä innostavaa työtä tehdä. Yleensä tässä ko. firmassa ei saa. Eli se siitä ja sen paikkansa pitävyydestä. Ei se negatiivinen maine lähde mistään firmasta muutamien höpö-kirjoitusten jälkeen.


 • Eim hännätä,,,, kuin hölmölässä silloin sanoivat ne seittemän velestä laihialta notta äläkää perkele menkö,,, ei se saatana minun optimisti mutta ei perkele,,,, nuita intekraatioita minäki perkele mutta ei siitä mittään tullut kun perunat lopelta,,,, asiakkaat mukavia sakkeja muttanotta ne omat perkeleen pienpomot ja muut insinööriunivormuset perkele (puvun takki ja varkut, aatelkaa!!!),,, ei siitä sitten minä lähin menee,,,, kun ei ne minää pitäneet asiakkaita tai meikäläestä,,,,,, kumma on meno notta perkele!

 • Ilmeisesti konsensus on että Digialle ei kannata mennä missään tapauksessa. Kiitos tästä tiedosta!

 • Näillä muuten on rekrytointiprosessikin ihan puhdasta sekoilua. Itse en edes hakenut firmaan vaan rekrytointipäällikkö headhunttasi. Sitten oltiin useampaan kertaan jo allekirjoittamassa papereita, mutta aina tuli joku viive. Lopulta ei sitten jostain syystä tullutkaan diiliä.

  Opetus: kannattaa varoa tätä firmaa jo rekrytointivaiheessa. Menee kivasti suunnitelmat sekaisin kun luvataan useampaan ja sitten muutetaan mieltä. Luonnollisesti nämä viestit luettuani olen varsin tyytyväinen etten joutunut tähän ahdistavaan paskakasaan.

 • Mulla olis haastattelu 2 viikon päästä. Nyt kun tätä lukee niin pitäisköhän perua koko haastattelu ja laittaa tää ketju tiedox :) ?

  • Ei tietenkään. Käyt haastattelussa ja jos pääset töihin, niin se on yksi kokemus lisää. Joko sovit työporukkaan tai et. Ja jos et, niin lähdet pois yhtä kokemusta rikkaampana. Toki silloin hukkaan heitettyä aikaa, jonka aikana olisi voinut kehittää työkokemusta ja osaamista jossain muualla. Mutta never knows.
   Itselleni haastattelun piti ihan muu henkilö kuin joka oli lähiesimiehenä. Jos olisi ollut live-tapaaminen projektipäällikön kanssa, niin en olisi ottanut paikkaa vastaan. Kyllä sen heti huomaa, jos kemiat eivät kohtaa.


  • Älä mene!


 • Sen verran rankkaa juttua on kuulunut että en mene.

 • Mikset menisi? Ex-TJ joka epäonnistui täysin on vapautettu jo vuosia sitten.

  • Ei ilmapiiri ole tj:stä kiinni vaan ongelma on paljon laajempi.


 • Johtoasemissa edelleen liikaa älämölö mikromanagereita, joilla ei ole minkäänlaista esimiesosaamista eikä oikeita luonteenpiirteitä siihen hommaan. Heille tärkeintä on oman egon pönkitys; ei firma eikä alaiset. Eli riippuu tehtävistä ja yksiköstä; voi olla huippu paikka tai yhtä helvettiä, jos joutuu näiden öykkäreiden kanssa samoihin piireihin.

 • Mikromanagerit ovat mennyttä aikaa. Nyt pitäisi rakentaa itseohjautuvia tiimejä. On toisaalta firmalle iso säästömahdollisuus jos turhat mikromanagerit vapautettaisiin.

 • Koko Digia pitäis vapauttaa kaatopaikalle

 • Kokoonsa nähden todella byrokraattinen ja hierarkinen firma. Johtaminen ja esimiestyö vuodelta miekka ja kivi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.