koiran ulkotarhan koko

metakka

Naapurissa kolme karjalan karhukoiraa samassa ulkotarhassa. Koirat huutavat yötäpäivää, isäntä käyttää koirat kerran pari päivässä pienellä kävelylenkillä lähiympäristössä. Liikuntaa koirat eivät missään nimessä saa tarpeeksi ja juuri tämän takia ilmeisesti huutavat turhautuneina häkissään.
Minkä verran liikuntaa olisi minimi vaatimus ko. rotuiselle koiralle? Ja minkä kokoinen häkin kuuluisi olla? Koirat ovat kaikki narttuja ja häkki on jaettu kahteen osaan, joista toisessa on yksi koira yksin ja toisen osan jakavat kaksi koiraa.
Onko näin, että häkin tulisi olla yhdelle tuon kokoiselle koiralle ainakin 40neliötä, kun koirat ovat siellä jatkuvasti? Ja mitä tarkoittaa jatkuvasti... jos koiria käytetään sisällä syömässä ja sen lisäksi nuo pikkulenkit päivän mittaan, onko se sitten jotain muuta kun jatkuvaa häkissä pitämistä?

17

4213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metakka

      ...ja vielä- kopit on jokaiselle koiralle asialliset ja omat. Häkki muutenkin on ihan ok, minun mielestäni vaan liian pieni kolmelle koiralle. Koirien huutamisesta ollaan sanottu naapurille useaan otteeseen, mutta hän ei tee asialle mitään. :(

      • agraari.maalta

        Koiralla on 33 hehtaaria omaa tonttia sekä muutama sata metriä rantaviivaa, eipä tuo ole valittanut eikä myöskään naapurit.


    • Pro_koirat
      • Pro_koirat

        jos koirien tarpeita ei selvästikään täytetä, voit ottaa yhteyttä eläinsuojeluviranomaiseen, joka käy tarkistamassa asian ja puuttuu asiaan jos näkee tarvetta. Ilmoituksen voi tehdä anonyymisti vaikka netissäkin.

        lisätietoja:
        https://sites.google.com/site/prokoirat/elainsuojelu

        ps. kuulostaa jatkuvalta, väliaikaisen käsite on ollut eläinsuojelutapauksissa yleensä max 1h, eli esim. väliaikaisesti saa olla kytkettynä lyhyempään liekaan mitä laki vaatii.


      • metakka

        Kiitos. Eli taulukon logiikan mukaan kahtia jaettu häkki tulisi olla kahdelle koiralle vähintään 14neliötä ja yksin olevalle koiralle 10neliömetriä. Häkki on siis jaettu kahtia, toisella puolella on yksi ja toisella kaksi narttua. Eivät voi olla yhdessä tilassa, kun tappelevat. Jos kaikki kolme on samassa häkissä, olisi sen oltava 17 neliötä. Mutta mikä tuo 40m tilavaatimus on? Koskeeko se vain kiinni kytkettyjä koiria? Ymmärsinkö oiken, että häkissä riittää tuon mukaan pienempi alue? Liikuntasuositukset ei täyty missään nimessä,koska koiria ei voi viedä kaikkia yhtä aikaa lenkille, koska ne vievät isäntäänsä ja rähisevät toisille koirille kohdatessa. Mies käyttää koirat lenkillä kahdessa erässä, ensin nuo kaksi sopuisampaa ja kolmannen rähisijän yksin. Menisi niin monta tuntia koirien lenkittämiseen, että ei muuhun aikaa jäisikään. Ja kuten todettua, nyt ne pääsevät pari kertaa päivässä pikku lenkille (alle 30min/lenkki) ja lenkin ajan häkkiin jätetty koira/koirat ulvoo lenkille päässeiden perään. *huoh*


      • metakka

        Ja tuo siis parhaimpina päivinä. Useimmiten taitaa lenkkiaika jäädä reilusti alle tuonkin. Koskaan niitä ei kolmea kertaa kävelytetä.


      • Pro_koirat

        Jos karjalankarhukoiran narttu painaa n. 20kg*, niin silloin yhdellä oltava häkin koko on min. 2.5m2 (esim: 1.58m x 1.58m) ja kun häkissä näitä koiria on kaksi, niin silloin tilavaatimus on min. 3.5m2 (esim: 1.87m x 1.87).

        *wikipedia: "urokset 25–28 kg, nartut 17–20 kg"

        40m2 tilavaatimus koskee muistaakseni juurikin kytkettyä koiraa.

        Eläinsuojeluvalvoja on ammattilainen näissä asioissa, hänen kanssaan voi keskustella ja osaa varmasti ammattitaidollaan antaa parhaan vastauksen ja kysyä oikeat kysymykset. Lenkityksenä 2x25min ei kuulosta häkissä päivänsä elävälle karjalankarhukoiralle alkuunkaan riittävältä, joten ei ihme jos sitten purkaan itseään haukkumalla. Rotu on vielä jalostettu haukkumaan..


      • Pro_koirat
        Pro_koirat kirjoitti:

        Jos karjalankarhukoiran narttu painaa n. 20kg*, niin silloin yhdellä oltava häkin koko on min. 2.5m2 (esim: 1.58m x 1.58m) ja kun häkissä näitä koiria on kaksi, niin silloin tilavaatimus on min. 3.5m2 (esim: 1.87m x 1.87).

        *wikipedia: "urokset 25–28 kg, nartut 17–20 kg"

        40m2 tilavaatimus koskee muistaakseni juurikin kytkettyä koiraa.

        Eläinsuojeluvalvoja on ammattilainen näissä asioissa, hänen kanssaan voi keskustella ja osaa varmasti ammattitaidollaan antaa parhaan vastauksen ja kysyä oikeat kysymykset. Lenkityksenä 2x25min ei kuulosta häkissä päivänsä elävälle karjalankarhukoiralle alkuunkaan riittävältä, joten ei ihme jos sitten purkaan itseään haukkumalla. Rotu on vielä jalostettu haukkumaan..

        hups, luen taulukkoa ajattelematta asiaa.., tuohan oli siis häkin, ei ulkotarhan koko mistä puhuin. Hämäännyin termistä, mutta olisihan tuo pitänyt huomata, anteeksi moka :(

        Täällä lukuja:
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20100674
        ->
        "Koiran ulkotarhan vähimmäiskoko"

        eli 8m2 yhdelle ja 10m2 kahdelle koiralle tietysti.


      • metakka

        Mitä eroa on ulkotarhalla tai häkillä :D Taitaa mulla mennä itellänikin termit sekaisin! Naapurilla on siis oman talonsa takapihalla häkki, joka on jaettu kahtia. Kopit sun muut olot on moitteetomassa kunnossa ja siistit. Kopit ovat siis siellä häkin sisällä. Koirat ovat häkissä suurimman osan vuorokaudesta ja aina koko sen ajan kun mies on töissä. Tekee kolmivuorotyötä, eli on poissa miten sattuu, mutta aina vähintään sen 9-10 tuntia kerrallaan.
        Elikkä onko tuo nyt häkki vai ulkotarha?


      • Pro_koirat

        Häkki on sellainen liikuteltava kapistus missä kuljetetaan koiria esim. autossa tai lentokoneessa, tai pidetään koiraa väliaikaisesti vaikka näyttelyn aikana, ei sillä juuri muuta pidempiaikaista käyttöä pitäisi olla, jos sitten ei koira siellä tykkää kotona sisällä myös nukkkua (häkin ovi auki). Ulkona oleva aidattu alue on ulkotarha, sellainen kiinteä kyhäelmä jolla on myös joskus katto ja esim. sementoitu lattia, ettei koira pääse kiipeämään/kaivamaan pois sieltä, ulkotarha on aina myös häkkiä selvästi isompi. Näin tuon tulkkaisin.

        Ei siinä sen isompaa virhettä käytännössä yleensä tule jos nyt ulkotarhaan viittaakin ulkona olevana häkkinä, mutta aivan eri vaatimukset näille ja näiden käytölle on sitten laissa :)


      • metakka

        kiitos taas :) Eli ulkotarha on tässä tapauksessa kyseessä.


    • normimettis

      Sillä lailla metsästäjät tuppaavat koiriaan kohtelemaan...

    • murrejuniori

      Tuttu tapaus taitaa ikävä kyllä olla. Elikkä asuvat sellaisen ojan varressa johon paasskaat kerran pari vuodessa huuhdotaan häkistä. Aiemmin on lopetettu syntymähulluna jopa viisi vuotiaita koiria... Kun uusi saatu kiristettyä. Aiemmin ollut myös kissa tai kissojaa jotka kusi naapureiden pyykit ja muut. Seinähulllu eukko talossa...

    • aitaarittääkyllä

      en tiedä mikä pitäisi aitauksen koko olla,mutta meidän mökille on rakennettu verkkoaidasta tontin laitoja kiertämään siten että sivut on n70m päädyt n50m eli kokoa löytyy aitauksesta,nyt on vaan niin,että koira ei käytä läheskään kokoaluetta hyväkseen,suurimmaksi osaksi pyörii järven puolella etupihalla,turhan iso siis,mutta eipä häiritse omaakaan silmää kun laajemmalla alueella,ja isosilmäistä maastoutuvaa verkkoaitaa,,,,

    • doghater

      No sellainen samanlainen kettuhäkki, jossa on häkkipohja, ettei sotke turkkiaan ulosteeseen. Eli pattiarallaa sellainen 75cm x 75cm on sopiva.

      • Trollinpeikkohuspois

        Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo Trollollollollooo lololololoollololololooooo trololollooo trololooooooooo


    • Anonyymi

      Kyllä koiralle tulee olla ulkona 30x30 metrin piha käytettävissä vähintään. Nykyinen laki on aivan perseestä ja mahdollistaa eläinrääkkäyksen. Lisäksi pitää olla lämmitettävä ja äänieristetty koppi. On se kumma ettei koiraa oteta yöksi sisälle, koira kaipaa omistajansa läheisyyttä etenkin öisin. Toivottavasti tulee rangaistus näille eläinrääkkääjille jos eivät tässä elämässä tee parannusta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4349
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      239
      2143
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1580
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      256
      1129
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1077
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      939
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe