kihloihin jo jouluna?

mie vaan

ollaan mieheni kanssa juteltu kihloista ja itse asiassa sovittukki jo, et mentäis ystävänpäivänä, mut ajattelin, et jospa ostaisinki yllätyxenä "joululahjax" miehelleni sormuxen ja kosaisisin häntä. en vaan tiedä tarkalleen sormuksen kokoa(maxaakohan sormuksen pienentäminen paljon?) ja toisexki kaiverretaanko sormukseen päiväys(sun muut) valmiiksi vai vasta jälkeen päin? kumpi kuulostaa mukavammalta ajankohdalta, joulu vai ystävänpäivä?

7

1632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin meillä...

      Me hankimme yhteistuumin ja super rakastuneina kaksi kuukautta aikaisemmin sormukset ja olimme valinneet tietyn päivän josta päätimme tehdä itsellemme ikimuistoisen. Saimme kaiverrukset ja oikean kokoiset kerralla. (Emme pitäneet sormuksia myöskään etukäteen sormessa vaan säilytimme ne kauniissa rasiassa siihen asti kunnes sovittu päivä koitti.)
      Sinulle kyllä suosittelisin että jättäisit kaiverrukset "avoimeksi" jos sitä joutuu pienentämään ym. tai jos miehesi haluaa pysyä alkuperäisessä suunnitelmassanne.

    • Emäntä

      Voithan toki kosia miestäsi aattona :) Kannattaa vain ottaa huomioon jos miehesi olisi suunnitellut jotain kivaa sovitulle ystävänpäivälle? Eikö kuitenkin olisi kiva käydä yhdessä katsomassa sormuksia? Voit toki ostaa sormuksen etukäteen: pienentäminen ei mitään hirveitä summia maksa, joihinkin sormuksiin saattaa vaan jäädä jälkiä pienennyksestä/suurennuksesta.Kannattaa vaan kaiverrus jättää silloin pois.

      Me päätimme mieheni kanssa yllättää meidän perheet menemällä nyt jouluaattona kihloihin, emme kerro mitään, katsotaan kuka huomaa ekana.Kauan ovat kaikki jo kyselleet kihloja ja me on oltu hirveän negatiivisia asiaa kohtaan;"ei me varmaan koskaan mennä kihloihin".

      Mieheni kosi jo kuukausi sitten mutta päätettiin ilmoittaa asiasta muille ja hankkia sormukset aatoksi.=) Saa omat perheet asian tietoon kerralla.

      • Tsii

        Siis, jos mies kosi jo kuukausi sitten ja vastasit myöntävästi, olette olleet jo kuukauden kihloissa, vaikka sormuksia ei vielä olekaan. Sormusten hankkiminen ja niiden sormiin laittaminen ei mitenkään vaikuta siihen. Sormukseenkin toivottavasti kaiverretaan kihlapäivä (=kosimispäivä) eikä sormustenlaittopäivä.


      • Emäntä
        Tsii kirjoitti:

        Siis, jos mies kosi jo kuukausi sitten ja vastasit myöntävästi, olette olleet jo kuukauden kihloissa, vaikka sormuksia ei vielä olekaan. Sormusten hankkiminen ja niiden sormiin laittaminen ei mitenkään vaikuta siihen. Sormukseenkin toivottavasti kaiverretaan kihlapäivä (=kosimispäivä) eikä sormustenlaittopäivä.

        Kyllähän tuo kihlaus=kosinta-asia nyt vanhoilla ihmisillä on tiedossa! Sormukset tilasimme aatoksi jolloin kerromme kaikille (perheillemme) että häät on tulossa....
        Anteeksi hirveästi jos kirjoitin sekavasti :}


      • Tsii
        Emäntä kirjoitti:

        Kyllähän tuo kihlaus=kosinta-asia nyt vanhoilla ihmisillä on tiedossa! Sormukset tilasimme aatoksi jolloin kerromme kaikille (perheillemme) että häät on tulossa....
        Anteeksi hirveästi jos kirjoitin sekavasti :}

        Näillä palstoilla pörrää niin paljon nuoria (ja ehkä vanhojakin) joilla on kihlaus- ja kosinta-käsitteet pahemman kerran sekaisin ja joiden mielestä kihlaus=sormus, ja sitä sormusta ei sitten ikinä koskaan voi ottaa pois sormesta...

        Kirjoitit: "...menemällä nyt jouluaattona kihloihin" ja "Mieheni kosi jo kuukausi sitten mutta päätettiin ilmoittaa asiasta muille ja hankkia sormukset aatoksi." Kyllähän tuosta sellaisen kuvan saa että sormukset tekevät kihlauksen. Mutta olette siis salakihloissa ja julkistatte kihlauksen jouluaattona.

        Anteeksi pilkunviilaus. Ja onnea kihlauksesta!


    • Omppu

      Sekä joulu, että ystävänpäivä kuulostaa hyvältä. Jos itse saisin valita niin ehkä joulu. Ystävänpäivä on ehkä tavanomaisempi tollasiin juttuihin.

      Mutta mä kyllä toivoisin, että kosinta ois yllätys. Että siitä ei puhuttas etukäteen, että toinen aikoo kosia ja koska aikoo.

      Sormuksen voi vaihtaa, jos sinne ei ole kaiverrettu vielä mitään. Eli ei tarvitse pienentää.

      • nälkään Omppu?

        Omppu toivoi "Mutta mä kyllä toivoisin, että kosinta ois yllätys. Että siitä ei puhuttas etukäteen, että toinen aikoo kosia ja koska aikoo".
        Meillä vähän aikuisemmilla tämä yleensä sujuu ihan sillai kivassa yhteishengessä, mitäs olet mieltä, eikös me ja niin edelleen.
        Ja sitten on ihana käydä ne sormukset yhdessä valitsemassa ja maksamassa.
        Omppu varmaan toivoo, että sulhanen hoitaa koko laskun?
        SIINÄ OMPPU OLI KYLLÄ OIKEASSA, ETTÄ JOULU ON HIEMAN POIS VALTAVIRRASTA, YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ MENEEN KOKO NUORISO KIHLOIHIN TAAS KUUDETTA KERTAA, NIINKUIN NYKYISIN TAPA TUPPAA OLEMAAN 2 KK SEURUSTELUN JÄLKEEN.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe