Vihaan kehoani

HäpeenKehooni

Ihan oikeesti, hyi. En nykyää pysty ajattelee mitää muuta ku miten esim. vältän kesällä kaikki ne kerrat ku kaverit haluu uimaa ku mä en pysty ees ottaa paitaa pois.

Oon 18v/174cm/57kg. Noi luvut ei sano mitää siitä miltä oikeesti näytän, pelkkää läskiä aina ku katon peilii. Vihaan tätä kehoo. Ja vihaan itteeni ku en pysty alottaa mitää urheiluu esim. lenkkeilyy. Oon laihtunu jo 18kg mut sekää ei riitä. Vatsamakkarat on ja pysyy. Miten kukaa vois tykkää must jos en itekää siihen pysty. Vituttaa vaa.

9

169

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • netti_saapas

   Hei!

   Mielestäni olet pituuteesi nähden todella hoikassa kunnossa. Se, että olet laihduttanut 18 kiloa, on todella huikea saavutus, mutta sinun ei missään nimessä kannattaisi laihduttaa enempää. Joskus meillä on vääristynyt mielikuva itsestämme ja näemme peiliin katsoessamme vain vikoja, vaikka oikeasti sinullakaan tuskin on mitään vatsamakkaroita. :) Yritä hyväksyä itsesi juuri tuollaisena, ja kokeile (vaikka se tuntuisi tyhmältä) sanoa peilikuvallesi "olen hyvä juuri tällaisena". Kenties jossain vaiheessa pystys uskomaan siihen. :) Uskon vilpittömästi, että löydät jonain päivänä jonkun joka tykkää sinusta omana itsenäsi. Mene vain rohkeasti uimaan kavereidesi kanssa, äläkä tuhlaa kesääsi murehtimalla kropastasi, jossa ei ole mitään vikaa. Ja jos haluat aloittaa liikunnan, mutta se tuntuu vaikealta, niin ehdota vaikka kaverillesi lenkille lähtöä. Porukalla liikunnan aloittaminen on varmastikin paljon helpompaa. Tsemppiä sinulle!

   -NettiSaappaasta Kiuruvedeltä Marja

  • Nännilä

   Olen 176 cm pitkä ja painan 70 kg ja näytän ihan hyvältä. Joten sinun pitäisi näyttää normaalilta.

  • jk8555661

   Olen 15 vuotiaan tyttären vanhempi, joka ei ollut tyytyväinen kehoonsa. Hän makaa
   tällä hetkellä nuorten psykiatrisella osastolla anoreksian takia. Se alkoi pikku hiljaa
   tyytymättömänä omaan kehoonsa, peukalolla ja etusormella kun oiken puristi jäi sormien väliin lihaa, jota hän läskiksi mainitsi. Hän oli tuolloin 162 cm pitkä ja painoi
   48 kg, hiihti 50 km viikossa, kävi kuntosalilla, teki vatsalihaksia, punnerruksia ja nosteli
   käsipainoja, juosi ja maastopyöräili. Vanhempina heräsimme tilanteeseen, kun hän
   jonkun fitness laihduttajan ohjetta seuraten söi päivittäin 500 - 800 kcal. Jos kaverin
   synttäreillä erehtyi vastoin tahtoaan syömään palan kakkua, hän rankaisi siitä itseään
   hiihtämällä 15 km, 50 punnerrusta, 10 min kyynärnojassa ja 50 vatsalihasta. Todellisuudessa hänen energian saanti jäi yli 1500 kcal vajaaksi. Kunto ei enää
   noussut kun elimistö joutui hakemaan tarvitsemansa ravinnon lihaksista, paino
   putosi maaliskuussa 7,5 kg.
   Kerron tämän esimerkkinä mihin oman itsen hyväksymättömyys saattaa johtaa,
   muista, että olet ainutlaatuinen, äläkä vertaa itseäsi muihin. Tuo itseinhoinen
   ajattelu pisti minut kirjoittamaan, laihuudessa ei ole mitään ihannoitavaa, se on
   ainoastaan miesten luoma ihannekuva.
   Tyttöni joutuu viettämään kesän osastolla, vahdittavana, että jokainen ruokapala
   menee kurkusta alas. Jos kieltäytyy, niin edessä on nenä mahaletku ruokinta.

   • Anonyymi

    No vähän vaikee olla miehisessä maailmassa esim miesvaltaisella alalla kun kaikki arvostelee kuka on läskein ja kuka laihoin. Tai kuka näyttää parhaimmalta.
    Oon ihan kuullut 😒


  • HäpeenKehooni

   Se liikunta täs tavallaa onki ongelma ku en harrasta sitä yhtää. Ja siks mul onki tätä läskii näin paljon etten kestä sitä. Ok ainoo mist oon tyytyväinen on et solisluut näkyy aika hyvin. Mut silti vatsa on pelkkää mössöä.

   Ja mäki syön nyt 500kcal päivässä mut se riittää mulle. En oo syömättä sen takii et en haluu syödä vaan siks ku ei vaa ole nälkä. En usko et mitää anoreksiaa mul ois, vaikka siitä on multa kysytty. Kai mä ite tietäisin jos välttelisin syömistä ja urheilisin raivona.

   • hhhhggfd

    Mmm. Et. Anorektikko ei tajua häiriintynyttä käytöstään, ei hän tajua syövänsä aivan liian vähän, näkevänsä kehonsa vääristyneesti ja että hänellä on epäterve suhde liikuntaan( eli liikku äärettömän paljon tai ajattelee liiikkuvansa liian vähän jne) sinuna hakisin apua, keskustelisin jonkun kanssa, ystävän, vanhemman tai muun sukulaisen, kouluterkkarille tms tai vaikka anonyymisti luotettavalla sivustolla. Sinä tarvitset apua että saat parannuttua anoreksiasta mahdollisimman pian ja alkuvaiheessa, ennen kuin on liian myöhäistä. Koska että syöt noin vähän, ajattelet ettet liiku tarpeeksi ja pidät itseäsi läskinä on syömishäiriön oireita, vaikka et niin uskoisikaan ja se ettet usko tekee siitä pahemman häiriön. Se ettet tajua olevasi hoikka ja alipainoinen ja väität että sinulla on vatsamakkaroita vaikka painosi on alhainen pituuteesi nähden eli on mahdotonta että sinulla on mitään sitä mitä me muut vatsamakkaroiksi kutsumme, ja se että olet laihduttanit noin paljon on huolestuttavaa ja selviä merkkejä syömishäiriöstä. Jos et enää itse pysty alkamaan syödä normaalisti ja tajuta että olet hoikka eikä sinun tarvitse laihduttaa niin tarvitset apua.


   • gwawd

    No ei todellakaan riitä 500 kcal, ja tuolla määrälä lähtee ensin lihakset ja sitten vasta läski. Koita tajuta se niin ehkä tekee mieli syödäkkin. Keho ei halua luopua läskeistä kun se ei saa ruokaa.


  • ouiouioui

   Puhut läskistä. On paljon todennäköisempää, että laihdutettuasi 18 kiloa sinussa ei ole varsinaisesti läskiä, mutta löysää ihoa voi olla. Jos et harrasta yhtään liikuntaa (miten olet tuollaisen kilomäärän sitten pudottanut?), niin luultavasti pääsisit eroon löysästä nahkasta ihan vaan pienellä kiinteyttämisellä. Mitään tarvetta laihduttamiseen ei ole!

   Kuntosaleilta löytyisi kyllä niitä ammattilaisia joiden neuvoilla pääset kiinteytymisessä alkuun. Sitä motivaatiota treenaamiseen voisi tulla sieltäkin, kun tiedät, että joku sinua ohjaa ja opastaa. Ammattilaisen ohjeilla pysyy myös hanskassa se puoli, ettet laihdu liikaa vaan nimenomaan kyse on kiinteyttämisestä.

   ps. Jos alimitoitat syömisen tuollaiseksi kuin se nyt on, keho alkaa ns. syömään itseään. Lihakset häviävät ja mitä sinne ihon alle sitten jää? No vielä vähemmän mitään ja makkarat sen kuin lisääntyy, kun iho vaan roikkuu.

  • jk8555661

   Anorektikon vanhempi vielä, nuori keho tarvitsee ravintoa vähintään
   1400 kcal/vrk. Eli jos syöt ainoastaa 500 kcal, niin 900 kcal jää otettavaksi
   omasta kehostasi ja siitä suurin osa omista lihaksistasi. Korosta, että vastoin
   tämän päivän trendejä rasvat ja hiilarit ovat välttämättömiä ihmiskeholle.
   Kun lastani vietiin toisen kerran osastolle ampparilla, häneltä mitattiin
   veren paastosokeri, joka oli 2. Ei muuta kuin glukoosia suoneen. Lääkäri
   piti lapselleni puhuttelun, siitä kuinka lähellä kuolemaa hän oli käynyt.
   vaarana oli diabeteksen ja anoreksian sairastaminen samaan aikaan, ja
   se olisi ollut tappava yhdistelmä. Anoreksia on sairaus joka huijaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi perhe ei puutu Stefun ongelmiin?

   Vaikka onkin suvun musta lammas ja häpäissyt kaikki niin silti, miksi suku ei halua auttaa häntä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2268
  2. Maisa lomalla yksin?

   Yhdessäkään kuvassa ei näy edes vilahdusta miehestä..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   1927
  3. Joko Sofia löytää tänään uuden rakkaan

   On varmaan aika jättää entisen parisuhteen savuavat rauniot taakse ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nyt varakkaiden helsinkiläismiesten vaimojen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   1048
  4. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   19
   1040
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   878
  Aihe