Opettajilla on tunnetusti ollut koko kesän mittainen loma. Oppilaat kun ovat kesälaitumilla. Kaikkihan tämän ovat tienneet ja hyväksyneet.
Nyt kun on aika kiristää rakenteita, lomien pituutta on alettu kyseenalaistamaan. OAJ ja tietyt muutkin tahot ovat alkaneet puhumaan että ei opettajien "kesäloma" ole oikeaa lomaa vaan asioiden järjestelyihin kuluu työaikaa kesälläkin. Kuka tätä uskoo? Tokihan "pöytä" pitää tyhjätä kesän aikana ja uuden lukuvuoden järjestelyjä pitää suunnitella, mutta kuinka paljon siihen oikeasti kuluu aikaa? Kun oppilaita ei ole, työajan pitäisi olla ihan oikean mittainen (kokeita ei tarvitse "korjailla" iltaisin). Peruskoulun opettajan työssä vuoden aikana ei todellakaan tule paljoa uutta asiaa, jota tarvitsisi montaa päivää suunnitella.
Täyttävätkö opettajat kesän "työpäiviltä" jotain tunti-ilmoitusta, josta ilmenee miten työaika käytetään? Miksi opettajia ei kouluteta/kurssiteta työhönsä liittyvissä asioissa kesän aikana? Opetushenkilökunnasta ei pitäisi olla pulaa... Ainakin asuinkunnassani syyslukukauden alkua leimaa lukujärjestyste suuri määrä poikkeavia ohjelmia. Syynä on hyvin usein esim. opettajien kokous, jonka olisi voinut järjestää jo ennen oppilaiden saapumista (opettajathan ovat OAJ:n mukaan tuolloin työssä eikä lomalla).
Sitten tulee syysloma ja pitkä joululoma, joita tavallisilla tallaajilla ei ole. Kesä- ja joululomaa pyritään vielä pidentämään lauantaityöpäivillä, jotka ovat minimimittaisia ja jotka koostuvat poikkeavasta ohjelmasta joka ei liity täysin opetussuunnitelmaan (mieleen tulee esim. pääsiäiskuvaelma, jonka asiasisällön olisi voinut opiskella muullakin tavalla, kyse oli enemmänkin esiintymistaidon opettelusta). Syynä poikkeaviin ohjelmiin on opettajien runsas poissaolo lauantaityöpäivinä. Oppilaille jaetaan lisäksi lauantaityöpäiville varsin avokätisesti vapautuksia.
Entäpä sitten työpäivien lyhyys... Kokeiden korjaaminen ja yhteistyö kotien kanssa eivät vie päivässä keskimäärin kuin alle tunnin. Kokeita ei ole edes joka viikko ja rutinoitunut opettaja korjaa kokeet todellisuudessa hyvinkin nopeasti. Kotona kun ei ole kukaan seuraamassa ajankäyttöä, niin ajaksi voi ilmoittaa mitä haluaa. Entäpä tuo yhteistyö? Oletetaan että 24 oppilaan luokasta joka kolmannen oppilaan kanssa tulee jotain viestitettävää/päivä (arvioitu tahallisti yläkanttiin). Kahdeksan Wilmaviestiä ("Hei! Kiitos tiedosta. Tarkkailen asiaa. terv. Opettaja Omanimi") á 3 minuuttia = 24 min.
Opettajien kesäloma
41
3741
Vastaukset
- näinkö_on
Huomaa kyllä, että et ole koskaan tehnyt opettajan työtä. Tuo on vähän kuin minä sanoisin, että kyllä rekkamiehen työ on helppoa - ei tartte ku ajella autoa ja kuunnella musiikkia siinä ajellessa. Tai entäs tarjoilijat - kantelee vähän tavaroita pöytiin ja niistä pois ja juttelee mukavia asiakkaiden kanssa. Ja voi ju*alauta kansanedustajat - nostavat törkeetä palkkaa, ajelevat taksilla ja saavat siitäkin työmatkakorvauksen ja käyvät välillä painelemassa nappia siellä istuntosalissa.
Mitäs jos kouluttautuisit opettajaksi, tekisit sitä työtä vähän aikaa ja tulet sitten kertomaan uudestaan näkemyksiäsi tällä kertaa todellisuuteen perustuen.- Santerialkio
En ole tehnyt, mutta katselen aitiopaikalta vieressä.
Näyttäisi siltä, että sinä et ole tehnyt yksityisen puolen töitä ja tutustunut mitä työtahti on pahimmillaan. - näinkö_on
Santerialkio kirjoitti:
En ole tehnyt, mutta katselen aitiopaikalta vieressä.
Näyttäisi siltä, että sinä et ole tehnyt yksityisen puolen töitä ja tutustunut mitä työtahti on pahimmillaan.Toisin kuin sinä, minä en usko, että esittämäni väitteet jostain alasta ovat sellaisia, millä olisi kovinkaan suurta todellisuuspohjaa. Tiedän, etten tiedä näistä ammateista tarpeeksi voidakseni tosissani väittää niiden olevan sellaisia, mitä tuossa edellä kuvasin. Silläpä siinä olikin vain kärjistettyjä esimerkkejä sellaisen suusta, joka ei asioista tiedä. Aivan samalla tavalla sinä kuvasit opettajan työtä.
Päivittäinen helkkarinmoinen kiire on kyllä tuttua. Suosittelen olettamaan vähemmän ja perehtymään asioihin enemmän. - Santerialkio
näinkö_on kirjoitti:
Toisin kuin sinä, minä en usko, että esittämäni väitteet jostain alasta ovat sellaisia, millä olisi kovinkaan suurta todellisuuspohjaa. Tiedän, etten tiedä näistä ammateista tarpeeksi voidakseni tosissani väittää niiden olevan sellaisia, mitä tuossa edellä kuvasin. Silläpä siinä olikin vain kärjistettyjä esimerkkejä sellaisen suusta, joka ei asioista tiedä. Aivan samalla tavalla sinä kuvasit opettajan työtä.
Päivittäinen helkkarinmoinen kiire on kyllä tuttua. Suosittelen olettamaan vähemmän ja perehtymään asioihin enemmän.Kiire on tietysti riippuvainen mm. työmenetelmien tehokkuudesta...
Kerropa oma mielipiteesi opettajien kesälomien käytöstä.
Entäpä mikä on opettajan todellisen työviikon mitta, jos oppitunteja on (vaikkapa) 25? Tokihan ensimmäisinä vuosina pitää muodostaa oppimateriaalit, mutta oletetaan että rutiinit on saatu rullaamaan. - TulpenAusAmsterdam
Ihan samaa mieltä! Opettajan työhän on todellisuudessa erittäin vaativaa ja vastuullista. Osa ihmisistä luulee, että se on hauskaa ja helppoa leikkimistä ja laulelua kilttien pilttien kanssa pari tuntia päivässä ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Ovatko siis heidän kouluaikaiset luokkansa olleet varsinaisia unelmien satuluokkia ja opettajansa kultakoruilla lastattu, luksusautolla ajeleva ja suuressa kartanossa asuva raharikas?
- yritäedes
Nolo provo. Mene töihin ja lopeta paskanjauhaminen.
- Santerialkio
Perusteluja tälle?
- joukko-oppi
Santerialkio kirjoitti:
Perusteluja tälle?
Vaikka palstan yleisen viihtyvyyden takia.
- exopettaja
Hiukan tietoa sinullekin santerialkio. Opettajilla on tasan kuukauden mittainen kesäloma eli 15 - heinäkuun 15 väli. Loppuaika on ns kesäkeskeytystä. Lisäksi opettajille maksetaan palkkaa ainoastaan pitämistään oppitunneista. Se että palkka on jaettu maksettavaksi 12 kuukaudelle tasaisesti on saanut sinut luulemaan että palkallista lomaa on 2 kk. Yhtä hyvin palkkasumma voitaisiin maksaa 10 osassa ja kesä olisi "palkaton" . Olisitko onnellisempi??
- Santerialkio
Ok. Tuota kesäkeskeytyksen sisältöä en silti ymmärrä. Jos se on työtä eikä lomaa, missä on selvitykset tehdystä "työstä"? Eiköhän tuo aika kuitenkin ole pääasiassa aivan samaa lomaa kuin ne 15.6.-15.7.? Ollaan aika heikoilla, jos OAJ puolustelee pitkää kesälomaa työnteolla.
Paljonko opettajan keskituntiansio siis on? Paljonko vuodessa on aktiivisia tunteja luokkahuoneessa opettaen? Paljonko tähän tulee lisäksi pakollisia osallistumisia koulun muihin aktiviteetteihin?
Ainahan sitä opettajat ovat perustelleet erikoista työaikamalliaan työn erilaisuudella. Tätä verhoa saisi pikkuhiljaa raottaa ja tutkia oikeasi, onko kyse oikeasti "erilaisuudesta" vai onko kyse työyhteisöstä, jossa kehittyminen on jäänyt 70-luvulle?
Tuohon kysymykseen: Olisin onnellisempi jos opettajien kesälomakeskeytyksen aikan teetettäisiin oikeasti sitä lukuvuoden suunnittelua. Opettajille voitaisiin antaa lisäkoulutusta myös muuntyyppisiin ongelmiin. Esim. kouluissa esiintyy entistä enemmän väkivaltaa, jonka fyysiseen puuttumiseen voitaisiin antaa koulutusta. Nythän opettaja ei pääsääntöisesti saa koskea oppilaaseen. Miksi ihmeessä ei? Koskeehan poliisi tai järjestyksenvalvojakin asiakkaaseensa ja siitä ei tule haloota. Onko opettajat poliiseja tyhmempiä kun heille ei voida antaa koulutusta tappelujen lopettamiseen tai oppilaan poistamiseen luokasta? - KilttiOpettaja
Santerialkio kirjoitti:
Ok. Tuota kesäkeskeytyksen sisältöä en silti ymmärrä. Jos se on työtä eikä lomaa, missä on selvitykset tehdystä "työstä"? Eiköhän tuo aika kuitenkin ole pääasiassa aivan samaa lomaa kuin ne 15.6.-15.7.? Ollaan aika heikoilla, jos OAJ puolustelee pitkää kesälomaa työnteolla.
Paljonko opettajan keskituntiansio siis on? Paljonko vuodessa on aktiivisia tunteja luokkahuoneessa opettaen? Paljonko tähän tulee lisäksi pakollisia osallistumisia koulun muihin aktiviteetteihin?
Ainahan sitä opettajat ovat perustelleet erikoista työaikamalliaan työn erilaisuudella. Tätä verhoa saisi pikkuhiljaa raottaa ja tutkia oikeasi, onko kyse oikeasti "erilaisuudesta" vai onko kyse työyhteisöstä, jossa kehittyminen on jäänyt 70-luvulle?
Tuohon kysymykseen: Olisin onnellisempi jos opettajien kesälomakeskeytyksen aikan teetettäisiin oikeasti sitä lukuvuoden suunnittelua. Opettajille voitaisiin antaa lisäkoulutusta myös muuntyyppisiin ongelmiin. Esim. kouluissa esiintyy entistä enemmän väkivaltaa, jonka fyysiseen puuttumiseen voitaisiin antaa koulutusta. Nythän opettaja ei pääsääntöisesti saa koskea oppilaaseen. Miksi ihmeessä ei? Koskeehan poliisi tai järjestyksenvalvojakin asiakkaaseensa ja siitä ei tule haloota. Onko opettajat poliiseja tyhmempiä kun heille ei voida antaa koulutusta tappelujen lopettamiseen tai oppilaan poistamiseen luokasta?Kesäkeskeytyksen ajalta ei saa palkkaa, vaan silloin maksetaan ulos lukuvuoden mittaan tienattuja rahoja. Varmaan moni muukin haluaisi mielellään ns. tehdä sisään pitkän kesäloman, mutta suurimmalla osalla se ei ole mahdollista. Opettajilla ei muuta mahdollisuutta olekaan.
Sinulla on opettajan todellisesta työajasta ja sen vaativuudesta ihan eri käsitys kuin meillä, jotka sillä leipämme tienaamme. Siitä siis on ihan turha vääntää.
Todella monet opettajat kouluttautuvat kesäkeskeytyksen aikana lisää - ihan omalla kustannuksellaan.
Nykyisin opettajalla on tietyissä tilanteissa oikeus käyttää voimakeinoja, mutta niihin turvaudutaan ylen harvoin. Jos haluat opettajalle laajemmat oikeudet fyysiseen puuttumiseen, oikea osoite on lainsäädäntöprosessi. Ajattelepa sitä, kun 155-senttinen hentoinen naisopettaja yrittää saada 190-senttisen ysiluokkalaisen karjun tottelemaan esimerkiksi ulosmenokehoitusta tai siirtymään luokassa omalle paikalleen... - yksi_per_koulu
KilttiOpettaja kirjoitti:
Kesäkeskeytyksen ajalta ei saa palkkaa, vaan silloin maksetaan ulos lukuvuoden mittaan tienattuja rahoja. Varmaan moni muukin haluaisi mielellään ns. tehdä sisään pitkän kesäloman, mutta suurimmalla osalla se ei ole mahdollista. Opettajilla ei muuta mahdollisuutta olekaan.
Sinulla on opettajan todellisesta työajasta ja sen vaativuudesta ihan eri käsitys kuin meillä, jotka sillä leipämme tienaamme. Siitä siis on ihan turha vääntää.
Todella monet opettajat kouluttautuvat kesäkeskeytyksen aikana lisää - ihan omalla kustannuksellaan.
Nykyisin opettajalla on tietyissä tilanteissa oikeus käyttää voimakeinoja, mutta niihin turvaudutaan ylen harvoin. Jos haluat opettajalle laajemmat oikeudet fyysiseen puuttumiseen, oikea osoite on lainsäädäntöprosessi. Ajattelepa sitä, kun 155-senttinen hentoinen naisopettaja yrittää saada 190-senttisen ysiluokkalaisen karjun tottelemaan esimerkiksi ulosmenokehoitusta tai siirtymään luokassa omalle paikalleen...Kouluihin vaikka yhteinen (jos kouluja useampi lähekkäin) yli kaksimetrinen ladonovi heittämään se kaveri niskaperseestä pihalle ja tavarat perässä. Takaisin ei ole tulemista. Työtön luuseri siitä kuitenkin kasvaa, turha sitä kouluttaa.
- Santerialkio
KilttiOpettaja kirjoitti:
Kesäkeskeytyksen ajalta ei saa palkkaa, vaan silloin maksetaan ulos lukuvuoden mittaan tienattuja rahoja. Varmaan moni muukin haluaisi mielellään ns. tehdä sisään pitkän kesäloman, mutta suurimmalla osalla se ei ole mahdollista. Opettajilla ei muuta mahdollisuutta olekaan.
Sinulla on opettajan todellisesta työajasta ja sen vaativuudesta ihan eri käsitys kuin meillä, jotka sillä leipämme tienaamme. Siitä siis on ihan turha vääntää.
Todella monet opettajat kouluttautuvat kesäkeskeytyksen aikana lisää - ihan omalla kustannuksellaan.
Nykyisin opettajalla on tietyissä tilanteissa oikeus käyttää voimakeinoja, mutta niihin turvaudutaan ylen harvoin. Jos haluat opettajalle laajemmat oikeudet fyysiseen puuttumiseen, oikea osoite on lainsäädäntöprosessi. Ajattelepa sitä, kun 155-senttinen hentoinen naisopettaja yrittää saada 190-senttisen ysiluokkalaisen karjun tottelemaan esimerkiksi ulosmenokehoitusta tai siirtymään luokassa omalle paikalleen...Eli nyt siis tämä kääntyi siihen, että kesäkeskeytys ei olekaan palkallinen. Päättäkää nyt jo viimein.
Eli paljon se kta on? Paljonko opettaja tekee sen eteen tunteja, joilla on läsnäolovelvoite?
Tuo esimerkkini voimankäytön koulutuksesta opettajille ei tainut oikein kolahtaa. Toki siinä tulee vastaan fyysiset lainalaisuudet, mutta niin se tulee turvallisuusalallakin (jos temppuvalikoima ei riitä, kuonoonkaan ei oteta). Jos opettajlla on oikeus käyttää voimakeinoja, miksi turvallisia käyttötapoja ei opeteta? Säästyttäisiin ylilyönneiltä, jotka voivat johtaa loukkaantumisiin. Turvallisuusalallakin painotetaan, että fyysinen voima tulee vasta viimeisenä. Sitä ennen täytyy tehdä aika paljon muuta, mieli pitää hallita äkillisissä stressitilanteissa ym. Tämä koulutus soveltuisi myös sille 155 senttiselle hissukallekin.
Koulutusta voi toki tehdä muullakin tavalla. Opot (on muuten oppilaan elämään eniten vaikuttava opettaja) kiertämään yrityksiä ja tutustumaan työntekoon ja ammatteihin. Psykologiaa, esiintymistaitoa, tietotekniikkaa, somekulttuuria, työtapojen kehittämistä jne. Onhan noita tapoja kehittää työntekijöitää, mutta ainahan opettajat ovat nousseet barrikaadeille, kun heidän työtään on arvosteltu. Julkinen ammatti - julkinen arvostelu sallittua. - ToBeOrNotToBe
Santerialkio kirjoitti:
Eli nyt siis tämä kääntyi siihen, että kesäkeskeytys ei olekaan palkallinen. Päättäkää nyt jo viimein.
Eli paljon se kta on? Paljonko opettaja tekee sen eteen tunteja, joilla on läsnäolovelvoite?
Tuo esimerkkini voimankäytön koulutuksesta opettajille ei tainut oikein kolahtaa. Toki siinä tulee vastaan fyysiset lainalaisuudet, mutta niin se tulee turvallisuusalallakin (jos temppuvalikoima ei riitä, kuonoonkaan ei oteta). Jos opettajlla on oikeus käyttää voimakeinoja, miksi turvallisia käyttötapoja ei opeteta? Säästyttäisiin ylilyönneiltä, jotka voivat johtaa loukkaantumisiin. Turvallisuusalallakin painotetaan, että fyysinen voima tulee vasta viimeisenä. Sitä ennen täytyy tehdä aika paljon muuta, mieli pitää hallita äkillisissä stressitilanteissa ym. Tämä koulutus soveltuisi myös sille 155 senttiselle hissukallekin.
Koulutusta voi toki tehdä muullakin tavalla. Opot (on muuten oppilaan elämään eniten vaikuttava opettaja) kiertämään yrityksiä ja tutustumaan työntekoon ja ammatteihin. Psykologiaa, esiintymistaitoa, tietotekniikkaa, somekulttuuria, työtapojen kehittämistä jne. Onhan noita tapoja kehittää työntekijöitää, mutta ainahan opettajat ovat nousseet barrikaadeille, kun heidän työtään on arvosteltu. Julkinen ammatti - julkinen arvostelu sallittua."Eli paljon se kta on? Paljonko opettaja tekee sen eteen tunteja, joilla on läsnäolovelvoite?" - Onko sinulla oikeasti se käsitys, että opettajan työtä ovat ainoastaan luokkatunnit ja opettajainkokoukset?
Minusta on melkoisen outoa, että opettajalla pitäisi olla myös turvallisuusalan koulutus. Joku raja sentään siinäkin, mitä kaikkia ammatteja meidän pitäisi hallita varsinaisen työmme lisäksi. Psykologi, sosiaaliohjaaja, talousneuvoja, sairaanhoitaja - ja nyt vielä vartija!
"Julkinen ammatti - julkinen arvostelu sallittua." Tietenkin arvostelu on sallittua, oikeastaan jopa toivottavaa. Sen pitää kuitenkin perustua faktoihin, ei esim. kateuteen (!) tai täysin virheellisiin olettamiin - joita ei ole mahdollista korjata, kun informaatio ei millään mene perille. - Santerialkio
ToBeOrNotToBe kirjoitti:
"Eli paljon se kta on? Paljonko opettaja tekee sen eteen tunteja, joilla on läsnäolovelvoite?" - Onko sinulla oikeasti se käsitys, että opettajan työtä ovat ainoastaan luokkatunnit ja opettajainkokoukset?
Minusta on melkoisen outoa, että opettajalla pitäisi olla myös turvallisuusalan koulutus. Joku raja sentään siinäkin, mitä kaikkia ammatteja meidän pitäisi hallita varsinaisen työmme lisäksi. Psykologi, sosiaaliohjaaja, talousneuvoja, sairaanhoitaja - ja nyt vielä vartija!
"Julkinen ammatti - julkinen arvostelu sallittua." Tietenkin arvostelu on sallittua, oikeastaan jopa toivottavaa. Sen pitää kuitenkin perustua faktoihin, ei esim. kateuteen (!) tai täysin virheellisiin olettamiin - joita ei ole mahdollista korjata, kun informaatio ei millään mene perille.Aiemmin totesinkin, että toki niitä kokeiden korjauksia ja kodin ja koulun yhteistyötäkin on. Koska tunneista ei raportoida mitään, niiden tehokkuus on aivan arvailujen varassa. Opettajista tämä on tietysti aivan käsittämättömän kuormittavaa, mutta voisi siitä esittää todisteitakin. Paperihommia ja kirjeenvaihtoa voi aina tehostaa.
Minusta on vastaavasti outoa, että opettajat kokevat entistä enemmän turvattomuutta ja neuvottomuutta nimenomaan lisääntyneen väkivallan takia. Miksi he eivät haluaisi siitä eroon? Ehdotinko opettajille suojaliivejä ja voimankäyttövyötä, jotka ovat vartijan työkaluja? Kaikkea voi suhteuttaa. Paljonko tuollainen koulutus lisäisi 155 senttisen naisopettajan itseluottamusta, arvovaltaa ja auktoriteettiä? Uskoisin että aika paljon. Ei opettaja ole myöskään täysin koulutettu sairaanhoitaja vai onko TEO eri mieltä?
Kateellinen en ole. Paska duunihan teillä on ja en vaihtaisi omaani siihen millään. Lomaetuisuudet opettajilla, kuten julkishallinnossa yleensäkin ovat silti aivan pöyristyttäviä ottaen huomioon maamme talouden nykytilanteen. Yksityisellä puolella prosessien tehokkuutta on kiristetty jo tätä edellisestä lamasta alkaen. Julkishallinnon olisi aika tehdä sama. - fattabungaa
Santerialkio kirjoitti:
Aiemmin totesinkin, että toki niitä kokeiden korjauksia ja kodin ja koulun yhteistyötäkin on. Koska tunneista ei raportoida mitään, niiden tehokkuus on aivan arvailujen varassa. Opettajista tämä on tietysti aivan käsittämättömän kuormittavaa, mutta voisi siitä esittää todisteitakin. Paperihommia ja kirjeenvaihtoa voi aina tehostaa.
Minusta on vastaavasti outoa, että opettajat kokevat entistä enemmän turvattomuutta ja neuvottomuutta nimenomaan lisääntyneen väkivallan takia. Miksi he eivät haluaisi siitä eroon? Ehdotinko opettajille suojaliivejä ja voimankäyttövyötä, jotka ovat vartijan työkaluja? Kaikkea voi suhteuttaa. Paljonko tuollainen koulutus lisäisi 155 senttisen naisopettajan itseluottamusta, arvovaltaa ja auktoriteettiä? Uskoisin että aika paljon. Ei opettaja ole myöskään täysin koulutettu sairaanhoitaja vai onko TEO eri mieltä?
Kateellinen en ole. Paska duunihan teillä on ja en vaihtaisi omaani siihen millään. Lomaetuisuudet opettajilla, kuten julkishallinnossa yleensäkin ovat silti aivan pöyristyttäviä ottaen huomioon maamme talouden nykytilanteen. Yksityisellä puolella prosessien tehokkuutta on kiristetty jo tätä edellisestä lamasta alkaen. Julkishallinnon olisi aika tehdä sama."...en vaihtaisi omaani siihen millään."
Kukapa Kelan hommista lähtisi..... - Santerialkio
fattabungaa kirjoitti:
"...en vaihtaisi omaani siihen millään."
Kukapa Kelan hommista lähtisi.....Olen tuota otaksumaasi hieman kiireellisempi. Vaikka vieraalla olenkin töissä niin osa toissavuoden lomista pitämättä. Edellisvuotiset kokonaan pitämättä ja reilut 400 tuntia tehtyjä palkattomia ja korvauksettomia ylitöitä kahden vuoden aikana (saa pitää vapaana, mutta lomatkin pitäisi pitää). Joutuu yksityiselläkin puolella huhkimaan työajan päälle. Nyt vielä kun on kyse normaalista 7,5 h päivittäisestä työajasta. Pidän silti työstäni. En vaihtaisi opettajaksi, enkä Kelan palkkalistoille.
- hsommi
Santerialkio kirjoitti:
Olen tuota otaksumaasi hieman kiireellisempi. Vaikka vieraalla olenkin töissä niin osa toissavuoden lomista pitämättä. Edellisvuotiset kokonaan pitämättä ja reilut 400 tuntia tehtyjä palkattomia ja korvauksettomia ylitöitä kahden vuoden aikana (saa pitää vapaana, mutta lomatkin pitäisi pitää). Joutuu yksityiselläkin puolella huhkimaan työajan päälle. Nyt vielä kun on kyse normaalista 7,5 h päivittäisestä työajasta. Pidän silti työstäni. En vaihtaisi opettajaksi, enkä Kelan palkkalistoille.
On varmasti hirveä kiire jatkuvasti. Mutta ei koskaan niin kiire ettei ehtisi jauhamaan paskaa suolikaksnelosella, kesken työpäivän:)))
- Santerialkio
hsommi kirjoitti:
On varmasti hirveä kiire jatkuvasti. Mutta ei koskaan niin kiire ettei ehtisi jauhamaan paskaa suolikaksnelosella, kesken työpäivän:)))
Jep jep...
Nostin iänikuisen kissan jälleen pöydälle. Vastaukset olivat:
- et ymmärrä opettajan työtä
- opettajat eivät lomaile yhtään enempää kuin muutkaan
- opettajia ei voida jatkokouluttaa
- olet itse laiska
Huomaatteko mitä puuttuu?
- opettajien palkkamallin avaaminen. Paljonko peruskoulun opettaja tienaa? Paljonko tekee töitä (työaikakirjanpito ja sen ulkopuolinen erikseen)?
- mitä opettaja tekee kesäloman aikana käytännössä? Paljonko työpöydän putsaamiseen ja seuraavan vuoden suunnitteluun käytetään aikaa? Miksi opettajakokoukset pidetään vasta lukuvuoden alettua?
- miksi työssä hyödynnettävä lisäopetus ei kelpaa? - varuillasi
Santerialkio kirjoitti:
Jep jep...
Nostin iänikuisen kissan jälleen pöydälle. Vastaukset olivat:
- et ymmärrä opettajan työtä
- opettajat eivät lomaile yhtään enempää kuin muutkaan
- opettajia ei voida jatkokouluttaa
- olet itse laiska
Huomaatteko mitä puuttuu?
- opettajien palkkamallin avaaminen. Paljonko peruskoulun opettaja tienaa? Paljonko tekee töitä (työaikakirjanpito ja sen ulkopuolinen erikseen)?
- mitä opettaja tekee kesäloman aikana käytännössä? Paljonko työpöydän putsaamiseen ja seuraavan vuoden suunnitteluun käytetään aikaa? Miksi opettajakokoukset pidetään vasta lukuvuoden alettua?
- miksi työssä hyödynnettävä lisäopetus ei kelpaa?Olipa hyvä että osui tauko kesken hektisen työpäivän. Pääsit rentoutumaan:)))))
Jotkut työnantajat eivät suhtaudu positiivisesti nettisurffailuun työaikana. - Santerialkio
varuillasi kirjoitti:
Olipa hyvä että osui tauko kesken hektisen työpäivän. Pääsit rentoutumaan:)))))
Jotkut työnantajat eivät suhtaudu positiivisesti nettisurffailuun työaikana.Miten niin? Työpäiväni alkaa klo 17.15.
- kuuklailin
Santerialkio kirjoitti:
Jep jep...
Nostin iänikuisen kissan jälleen pöydälle. Vastaukset olivat:
- et ymmärrä opettajan työtä
- opettajat eivät lomaile yhtään enempää kuin muutkaan
- opettajia ei voida jatkokouluttaa
- olet itse laiska
Huomaatteko mitä puuttuu?
- opettajien palkkamallin avaaminen. Paljonko peruskoulun opettaja tienaa? Paljonko tekee töitä (työaikakirjanpito ja sen ulkopuolinen erikseen)?
- mitä opettaja tekee kesäloman aikana käytännössä? Paljonko työpöydän putsaamiseen ja seuraavan vuoden suunnitteluun käytetään aikaa? Miksi opettajakokoukset pidetään vasta lukuvuoden alettua?
- miksi työssä hyödynnettävä lisäopetus ei kelpaa?Esim. luokanopettajan keskimääräinen kokonaisansio lisineen on 3 471 €/kk. http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/tilastot/palkat/keskiansioita/Sivut/default.aspx
Opetusvelvollisuustyöaikaan ei ole sovittu seurantajärjestelmiä. Ainoastaan oppituntien pitämistä ja yhteissuunnitteluaikaa sekä pakollisiin koulutus- ja suunnittelupäiviin osallistumista seurataan (rehtori seuraa). Muuta työtä onkin sitten työnantajan vaikeampi seurata, koska suuri osa siitä tehdään muualla kuin työpaikalla. Kesäkeskeytysaikana työnantaja seuraa vain sitä, että uusinta- ja ehtolaiskuulusteluihin saapuvat paikalle ne opettajat, joita kuulustelut koskevat. Muuten opettajat saavat tehdä mitä haluavat.
Työnantaja- ja työntekijäjärjestö ovat virittelemässä uutta työaikajärjestelmää, jossa opetusvelvollisuustyöaika korvataan vuosityöajalla, joka sisältää kaiken opettajan työn. Opettajan vuotuiset työt suunnitellaan lukuvuoden alkaessa ja työajan toteutumista seurataan lukuvuoden aikana.
Mitä mahdat tarkoittaa työssä hyödynnettävällä lisäopetuksella? - menejo
Santerialkio kirjoitti:
Miten niin? Työpäiväni alkaa klo 17.15.
"...niin osa toissavuoden lomista pitämättä. "
Jos olisit joskus työelämässä ollut, tietäisi että em.lomat ovat mennyttä. Viime vuotiset saat,ehkä,pitää tänä vuonna.
"...400 tuntia tehtyjä palkattomia ja korvauksettomia ylitöitä kahden vuoden aikana (saa pitää vapaana... "
Palkattomia ja korvauksettomia mutta korvataan vapaana :))))
Joku ei vaan ymmärrä milloin pitäisi poistua hiljaa takavasemmalle..... - Santerialkio
kuuklailin kirjoitti:
Esim. luokanopettajan keskimääräinen kokonaisansio lisineen on 3 471 €/kk. http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/tilastot/palkat/keskiansioita/Sivut/default.aspx
Opetusvelvollisuustyöaikaan ei ole sovittu seurantajärjestelmiä. Ainoastaan oppituntien pitämistä ja yhteissuunnitteluaikaa sekä pakollisiin koulutus- ja suunnittelupäiviin osallistumista seurataan (rehtori seuraa). Muuta työtä onkin sitten työnantajan vaikeampi seurata, koska suuri osa siitä tehdään muualla kuin työpaikalla. Kesäkeskeytysaikana työnantaja seuraa vain sitä, että uusinta- ja ehtolaiskuulusteluihin saapuvat paikalle ne opettajat, joita kuulustelut koskevat. Muuten opettajat saavat tehdä mitä haluavat.
Työnantaja- ja työntekijäjärjestö ovat virittelemässä uutta työaikajärjestelmää, jossa opetusvelvollisuustyöaika korvataan vuosityöajalla, joka sisältää kaiken opettajan työn. Opettajan vuotuiset työt suunnitellaan lukuvuoden alkaessa ja työajan toteutumista seurataan lukuvuoden aikana.
Mitä mahdat tarkoittaa työssä hyödynnettävällä lisäopetuksella?"Mitä mahdat tarkoittaa työssä hyödynnettävällä lisäopetuksella?"
No tässähän on juuri ehdotettu, että tuo kesäkeskeytys käytettäisiin kouluttautumiseen eikä lomailuun. Tästä ei herunut juurikaan positiivista kommentointia. - Santerialkio
menejo kirjoitti:
"...niin osa toissavuoden lomista pitämättä. "
Jos olisit joskus työelämässä ollut, tietäisi että em.lomat ovat mennyttä. Viime vuotiset saat,ehkä,pitää tänä vuonna.
"...400 tuntia tehtyjä palkattomia ja korvauksettomia ylitöitä kahden vuoden aikana (saa pitää vapaana... "
Palkattomia ja korvauksettomia mutta korvataan vapaana :))))
Joku ei vaan ymmärrä milloin pitäisi poistua hiljaa takavasemmalle.....Olen tietoinen lomasäännöksistä. Kaikki vaan eivät pysty noita soveltamaan. Mikäli olisin pitänyt nuo lomat ajallaan, työvuori olisi kasvanut entistä enemmän. Tokihan nuo lomat ovat jo mennyttä kalua juridisesti, mutta siitä huolimatta ne vaikuttavat.
Mistäs nuo hymiöt? Tokihan nuo saa pitää vapaana, mutta milloin. Kysehän on täysin virtuaalisesta mahdollisuudesta. Entäpä entisaikojen ylityökorvaukset? Tässähän ei puututa niihin.
Keskustelussa on siitä huolimatta opettajien lomaetuisuudet, joiden oikeutusta olen alkanut epäillä vahvasti. Yksityisellä puolella työtekijät tehostavat toimintaansa uusilla työjärjestelyillä ja venyttämällä. Opettajilla tuo olisi tehokkainta puuttumalla tuohon "kesäkeskeytykseen". Pysytäänkö aiheessa? - Santerialkio
kuuklailin kirjoitti:
Esim. luokanopettajan keskimääräinen kokonaisansio lisineen on 3 471 €/kk. http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/tilastot/palkat/keskiansioita/Sivut/default.aspx
Opetusvelvollisuustyöaikaan ei ole sovittu seurantajärjestelmiä. Ainoastaan oppituntien pitämistä ja yhteissuunnitteluaikaa sekä pakollisiin koulutus- ja suunnittelupäiviin osallistumista seurataan (rehtori seuraa). Muuta työtä onkin sitten työnantajan vaikeampi seurata, koska suuri osa siitä tehdään muualla kuin työpaikalla. Kesäkeskeytysaikana työnantaja seuraa vain sitä, että uusinta- ja ehtolaiskuulusteluihin saapuvat paikalle ne opettajat, joita kuulustelut koskevat. Muuten opettajat saavat tehdä mitä haluavat.
Työnantaja- ja työntekijäjärjestö ovat virittelemässä uutta työaikajärjestelmää, jossa opetusvelvollisuustyöaika korvataan vuosityöajalla, joka sisältää kaiken opettajan työn. Opettajan vuotuiset työt suunnitellaan lukuvuoden alkaessa ja työajan toteutumista seurataan lukuvuoden aikana.
Mitä mahdat tarkoittaa työssä hyödynnettävällä lisäopetuksella?Kiitokset tästä vastauksesta! Hyvä että saadaan lukuja.
Löysitkö mitään tilastoa viikoittaisesta työajasta? Tiedän, että muilla aloilla liitot tekevät kyselyperusteisia tilastoja näistä. Onko opetusalalla vastaavia?
Enpä ole aikoihin kuullutkaan perusopetuksessa jaettavista ehdoista. Ne siis yhä ovat olemassa. Vaikuttaakohan noiden määräämiseen se asia, että nehän vievät opettajien lomasuunnitelmista merkittävän osan? Hieman sama asia kuin jälki-istuntojen määräämisessä. Niiden määräämisen kynnys on noussut, koska byrokratia on tehnyt asiasta liian hankalaa. Ei tehdä asiasta suurta numeroa ja päästään itse helpolla... - eimuuhunpysty
Santerialkio kirjoitti:
Olen tietoinen lomasäännöksistä. Kaikki vaan eivät pysty noita soveltamaan. Mikäli olisin pitänyt nuo lomat ajallaan, työvuori olisi kasvanut entistä enemmän. Tokihan nuo lomat ovat jo mennyttä kalua juridisesti, mutta siitä huolimatta ne vaikuttavat.
Mistäs nuo hymiöt? Tokihan nuo saa pitää vapaana, mutta milloin. Kysehän on täysin virtuaalisesta mahdollisuudesta. Entäpä entisaikojen ylityökorvaukset? Tässähän ei puututa niihin.
Keskustelussa on siitä huolimatta opettajien lomaetuisuudet, joiden oikeutusta olen alkanut epäillä vahvasti. Yksityisellä puolella työtekijät tehostavat toimintaansa uusilla työjärjestelyillä ja venyttämällä. Opettajilla tuo olisi tehokkainta puuttumalla tuohon "kesäkeskeytykseen". Pysytäänkö aiheessa?Satumainen selittäjä:))))))))))))))))))))))))))))
- Santerialkio
eimuuhunpysty kirjoitti:
Satumainen selittäjä:))))))))))))))))))))))))))))
Taidat oikeasti pelätä menettäväsi lomaedut.
Millainen opettaja oikein olet? Ovatko oppilaat päässeet pomottamaan vai miksi se nuttura kiristää? - sohvalle
Santerialkio kirjoitti:
Taidat oikeasti pelätä menettäväsi lomaedut.
Millainen opettaja oikein olet? Ovatko oppilaat päässeet pomottamaan vai miksi se nuttura kiristää?Sinua ilmeisesti kiusasi joku opettaja, jäi noin paha trauma. Eikö paikallinen terveyskeskus voi auttaa ?
- Santerialkio
sohvalle kirjoitti:
Sinua ilmeisesti kiusasi joku opettaja, jäi noin paha trauma. Eikö paikallinen terveyskeskus voi auttaa ?
Menee sinulta jo asiattomuuksiin. Ilman sinua tämä keskustelu on ollut asiallista. Voisitko nyt lopettaa jos et asialinjaan pysty.
- voihanvälihousut
Santerialkio kirjoitti:
Menee sinulta jo asiattomuuksiin. Ilman sinua tämä keskustelu on ollut asiallista. Voisitko nyt lopettaa jos et asialinjaan pysty.
Ja sinä olet käyttänyt pelkkiä faktoja :)))))))))))))))))))))))
- Santerialkio
voihanvälihousut kirjoitti:
Ja sinä olet käyttänyt pelkkiä faktoja :)))))))))))))))))))))))
Kyse ei ole nyt faktojen esittämisestä vaan asiassa pysymisestä. Olen nimenomaan pyytänyt muita esittämään faktoja, kuten esimerkiksi opettajien todellisia viikkotunteja.
Sinä sensijaan pyrit välttelemään aihetta ja keskittymään minun pilkkaamiseen tuolla sarkasmillasi ja väljähtyneillä hymiöilläsi. Jos etsitään entistä koulukiusattua niin sinä olet ensimmäinen veikkaukseni. - Iloinenope
Santerialkio kirjoitti:
Kyse ei ole nyt faktojen esittämisestä vaan asiassa pysymisestä. Olen nimenomaan pyytänyt muita esittämään faktoja, kuten esimerkiksi opettajien todellisia viikkotunteja.
Sinä sensijaan pyrit välttelemään aihetta ja keskittymään minun pilkkaamiseen tuolla sarkasmillasi ja väljähtyneillä hymiöilläsi. Jos etsitään entistä koulukiusattua niin sinä olet ensimmäinen veikkaukseni.Teen kouluttajan työtä, jota voisi verrata opettajan työhön. Minulla on myös pitkä kesäloma; etu joka sisältyy opettajatyyliseen työhön. Eihän se ole muuta kuin ammatinvalintakysymys; jokaisella on mahdollista pyrkiä opettajaksi ja päästä nauttimaan tästä työn tuomasta luontaisedusta. Luultavasti muissakin töissä on vastaavanlaisia etuja esim. henkilökunta-alennuksia liike-elämän puolella yms.
Varsinaista opetusta minulla on viikossa noin 30 tuntia, joskus vähemmän joskus enemmän. Muut ajat valmistelen tunteja, teen materiaaleja sekä koordinoin ylipäätään koko koulutuksia. Koulutukset eivät ole vuosi vuoden perään samanlaisia vaan niitä on jatkuvasti kehitettävä ja otettava uusia teemoja sekä huomioitava myös aina kulloisenkin ryhmän ja yksilöiden oppimistyylit yms.
On varmasti vaikeaa ymmärtää asiaa, josta ei tiedä muuta kuin suht asenteellisesti käsitetyn asiat eli pitkän kesäloman. Se on fakta ja etu, josta en todellakaan ole valmis luopumaan, miksi olisinkaan?
Santerialkiolaisten on nyt vain siedettävä tilanne. On aivan turhaa selittää ihmiselle, joka on fakkiutunut omaan käsitykseensä, miten asiat todellisuudessa ovat, joten ei tästä sen enempää - Santerialkio
Iloinenope kirjoitti:
Teen kouluttajan työtä, jota voisi verrata opettajan työhön. Minulla on myös pitkä kesäloma; etu joka sisältyy opettajatyyliseen työhön. Eihän se ole muuta kuin ammatinvalintakysymys; jokaisella on mahdollista pyrkiä opettajaksi ja päästä nauttimaan tästä työn tuomasta luontaisedusta. Luultavasti muissakin töissä on vastaavanlaisia etuja esim. henkilökunta-alennuksia liike-elämän puolella yms.
Varsinaista opetusta minulla on viikossa noin 30 tuntia, joskus vähemmän joskus enemmän. Muut ajat valmistelen tunteja, teen materiaaleja sekä koordinoin ylipäätään koko koulutuksia. Koulutukset eivät ole vuosi vuoden perään samanlaisia vaan niitä on jatkuvasti kehitettävä ja otettava uusia teemoja sekä huomioitava myös aina kulloisenkin ryhmän ja yksilöiden oppimistyylit yms.
On varmasti vaikeaa ymmärtää asiaa, josta ei tiedä muuta kuin suht asenteellisesti käsitetyn asiat eli pitkän kesäloman. Se on fakta ja etu, josta en todellakaan ole valmis luopumaan, miksi olisinkaan?
Santerialkiolaisten on nyt vain siedettävä tilanne. On aivan turhaa selittää ihmiselle, joka on fakkiutunut omaan käsitykseensä, miten asiat todellisuudessa ovat, joten ei tästä sen enempääYmmärrät varmaan, että et ihan kuulu tähän parjattujen ryhmään. Lomia toki sinulla on paljon, mutta työtehtäväkin on vaikeampi kuin joku peruskoulun matematiikan opettajan virka.
Jos otetaan vaikkapa nämä "suunnitteluviikot", joita nyt jossain kunnassa karsittiin. Opettaja tulee (ainakin näennäisesti, työajan seurantaahan ei ole) suunnittelemaan lukuvuottaan. 25 oppilaan papereiden läpikäyminen kestää huolellisesti tehtynä puoli päivää. Tutustutaan turvallisuussuunnitelmaan toiset puoli päivää (tämäkin varsin yläkanttiin mitoitettuna). Loppuaika ilmeisesti tutustutaan opetettavaan aiheeseen. Mitä tutustumista siinä on? Pythagoraan lause ei ole näköjään kesän aikana muuttunut. Numeroiden järjestys on sama. Kertotaulutkin ovat entisellään...
Tokihan tuossa ammatinvalintakysymyksessä on vinha perä. Oletko valinnut työsi tuon perusteella? Onhan se toisaalta näinä aikoina todettava, että valtiovalta ottaa sieltä mistä on otettavissa. Jos lomaetuisuuksiasi kavennetaan, vaihdatko alaa?
Ai niin - nyt kirjoitat pitkästä kesälomasta. Miten se nyt olikaan OAJ:n mielestä? Eihän opettajilla ole kuin kuukauden loma. Valehteleeko OAJ tässä?
- opetsi
opettajilla on ehdottomasti parhaat lomaetuisuudet..kesälomakin aina koko kesän..monellakun ei saa edes itse päättää lomansa ajankohtaa..isekkin olen joutunut monesti syksyllä olemaan lomilla
- näinhänseolikin
Sen sijaan opettaja saa itse päättää, koska on lomalla. Vai miten se nyt oli.
- jessjessjess
näinhänseolikin kirjoitti:
Sen sijaan opettaja saa itse päättää, koska on lomalla. Vai miten se nyt oli.
Näin sen pitää ollakin!
- enoleopettaja
Yhtä varmasti kuin muuttolinnut keväällä, saapuu tämä aihe jollekin Suomi24:n palstalle.
Keneltä se on poissa, jos peruskoulun opettajien ei tarvitse olla työnantajiensa käytettävissä koulun kesätauon aikana? Mitä te haluatte opettajien tekevän koulussa silloin, kun siellä ei ole oppilaita?- Santerialkio
Jokuhan se maksaa palkat toimettomille lomailijoillekin. Se taidat olla osaltasi sinä. Siitä syystä se siis kiinnostaa.
Lue tämä ketju oikeasti läpi ja sieltä löytyy ehdotuksia kesäkeskeytyksen ajalle. Vastaavasti oppilaiden kouluvuotta voisi hieman pidentää, jotta ne "liikunta- ja kulttuuripäivät" eivät verottaisi opetusta. Jos kerran opettajille maksetaan palkkaa kesäkeskeytykseltä, miksi he eivät voisi pitää lapsille kesällä esim. liikunta- ja harrastekerhoja? Voisi syrjytyminenkin hieman helpottaa. - tikkuristissä
Eikös kaikki työntekijät saa palkkaa lomallaan, vaikka eivät pane tikkua ristiin työnsä hyväksi?
Pitääkö ruveta vaatimaan, että kaikki muutkin kunnan työntekijät tekevät töitä osan kesälomastaan, koska heillä on pitempi loma kuin mitä vuosilomalain mukaan saisi?
Äkkiä keksimään sairaanhoitajille lomatyötä! - Santerialkio
tikkuristissä kirjoitti:
Eikös kaikki työntekijät saa palkkaa lomallaan, vaikka eivät pane tikkua ristiin työnsä hyväksi?
Pitääkö ruveta vaatimaan, että kaikki muutkin kunnan työntekijät tekevät töitä osan kesälomastaan, koska heillä on pitempi loma kuin mitä vuosilomalain mukaan saisi?
Äkkiä keksimään sairaanhoitajille lomatyötä!Siinäpä tehtäväsarkaa. Sairaanhoitajille on varmasti helppo keksiä lisätöitä, mutta tuo aikanaan neuvoteltu tulos pitäisi ensin muuttaa vastaamaan tätä päivää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta445269Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä243450Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2992850Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui572672- 1722338
- 252137
Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.
Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi1271889Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3661855Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881771M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti161391