ammattikoulu 2 vuotiseksi ?

45gf54f46yh

Vihdoinkin järkeviä päätöksiä jos sitä kerran suunnittelevat. Omat muistoni amiksesta on; pelleilyä, pyyhekumisotaa ja käsi poskeen nojailua. Amisten vaikeustaso on asetettu niin alas, että läksyjä ei tarvinnut tehdä, täytti tehtäväkirjojen kohdat vaan tunnin alussa. 2 vuottakin on liikaa, toivottavasti ammattikoulun pituus rajataan 9 kuukauteen. Kirjoituksessa oli muuten laskentavirhe, peruskoulusta valmistutaan 16 vuotiaana joten 2 vuotisesta amiksesta valmistutaan 18 vuotiaana. Toisaalta jos amis saadaan 9 kk teen, sitten voisi määrätä armejan siihen heti perään ja armejasta pääsisi sopivasti suorittamaan ajokorttia.

12

2583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lpkoji

      osalla on syntymäpäivä vsta loppuvuodesta. kahden vuoden amiksesta valmistuisi alaikäisenä. Kuka ottaa töohin? Esim. lähäri ei voisi tehdä kaikkia työnkuvaan kuuluvia tehtäviä, koska laki kieltää. Vastuu kysymykset?

    • 2vamis

      se oli silloin 2v kun mä kävin

      • 2vamis

        juuh se oli vuonna 1974 ja toimi hyvin


      • eläkeukko

        62 -63v kävin ammattikoulun. Sieltä löytyi myös nykyinen pitkä aikainen tyttöystäväkin. !5v ammattikouluun ja 17v töihin. töitä 43v nyt maistuu eläkepäivät mukavasti. Eihän nykyisin tarvitse edes valmistua ammattikoulusta. Siellä käydään ammatikseen. Saa syödäkseen ilmaiseksi, kun muistaa mennä kouluun ennen ruoka-aikaa.
        Joskus yritin teettää meridieseliin remonttia. Ei huvittanut ketään, kun olin sen vienyt rukkilavalla.
        Lupasin sitten toisen luokan pojille 50e per nenä kolmelle pojalle kun edes purkavat sen jotta näkee saako siitä mitään.
        Sen jälkeen en ole tarvinnut siellä teettää mitään.Leikkiköön lapset siellä


    • AmisMiekii

      Kannatan myös amiksen lyhentämistä. Mielestäni riittää kahta vuotta lyhempikin aika. Mediassa yritetään perustella, että amiksen pitää olla kolmevuotinen, että voi jatkaa suoraan ammattikorkeakouluun. Selitys ontuu pahasti, sillä ammattikoulun perustarkoitus on tuottaa ammatin taitajia, eikä silotella vuosikurssien marginaalista porukkaa edustavien opiskelijoiden jatkomahdollisuuksia. Heitä varten voi kehittää jatkokurssit, eikä pakottaa heidän etujensa takia kaikkia käymään tätä teini-ikäisestä ikuisuudelta tuntuvaa kolmen vuoden jaksoa.

      Tämän ylimitoitetun pitkän opiskeluajan takia niin monet keskeyttävät. On parempi, että käydään läpi lyhempi koulutus loppuun, kuin että aloitetaan ja keskeytetään pitempiä. Ja oman vuosikurssini osalta voin sanoa, ettei sieltä amiksesta mitään todellisia ammattilaisia tule. Todelliseksi ammattilaiseksi opitaan oikeissa töissä. Ammattiin oppimisen kannalta on parempi, mitä nopeammin oikeisiin töihin pääsee.

    • sen_nähnyt

      Korkeintaan 2-vuotiseksi.
      Kallista päivähoitoa muutenkin.

    • LuKandi

      Mitenköhän käy jatko-opintokelpoisuuden? Nyt sentään kaikilla samanlaiset mahdollisuudet hakea amk tai yliopistoon oli sitten lukiossa tai amiksessa. Jos tutkinnon pituus lyhenee kahteen vuoteen (tai alle), alkaa varmaan ihmiset käyttämään tutkintoa "oikotienä" jatko-opinnoilleen.

      • Höpses

        En keksi millään jatko-opintoa, johon tällaisesta amiksen "oikotiestä" olisi hyötyä. Mitä sinulla oli mielessä? Hoitoalalla kenties olisi nopea käydä ensin lähihoitajakoulutus, mutta eihän se takaa että pääsisi heti jatko-opiskelemaan esim. kätilöksi tai sairaanhoitajaksi. Lyhyempi amis ei tarkoita että korkeakoulujen valintakokeita helpotettaisiin. Harva sitä edes tietää niin nuorena kuin peruskouluikäisenä miksi haluaa isona, niin että tajuaisi käyttää jotain tällaista kikkailua. Jos tietääkin niin ehkä heille sopii suoda oikeus tällaiseen "oikotiehen".


      • insinööriksi2018

        Ite ainakin jättäisin lukion välistä ja kävisin amiksen, jos pääsisin jo vuotta aikaisemmin mahdollisesti haluamaani koulutukseen.


      • Juuhhujgw
        insinööriksi2018 kirjoitti:

        Ite ainakin jättäisin lukion välistä ja kävisin amiksen, jos pääsisin jo vuotta aikaisemmin mahdollisesti haluamaani koulutukseen.

        Riippuu mihin koulutukseen tähtää. Aika monessa halutessa koulutuksessa on selvää hyötyä lukion oppimäärästä, esim. lääkis, oikis, yliopistot ylipäänsä.


      • LuKandi
        Juuhhujgw kirjoitti:

        Riippuu mihin koulutukseen tähtää. Aika monessa halutessa koulutuksessa on selvää hyötyä lukion oppimäärästä, esim. lääkis, oikis, yliopistot ylipäänsä.

        Kuinkakohan moni valitsee opintosuuntaustaan vaan rahanhimo tai televisiosta saatu kiiltokuva silmissään ja pyrkii mahdollisimman nopeasti kyseiseen koulutukseen, oli osaamista tai ei? Tunnetustihan sitä ei nuorena kaikkein järkevimpiä päätöksiä tule tehneeksi. Todennäköisesti tällöin ainakin ammattikoulun sisäänpääsyrajat nousevat(, jotka jo tietyillä aloilla ovat suurempia kuin lukion rajat konsanaan), kun nämä "tulevaisuuden toivot" rynnivät kaksivuotisen tutkinnon innoittamina ammattikouluun.

        Kuitenkin aika monelle korkeakoulualalle on vain se pääsykoe, jonka tulos ratkaisee. Pahimmillaan se saattaa olla vain jonkun kirjan lukeminen ja siitä kirjoitelman tekeminen tai psykologin juttusilla käyminen. Opinnoissa menestyminen se sitten voi olla ihan toinen juttu, kun tarkastelee kuinka hyvin tuo 2 vuotinen ammattikoulu antaa valmiuksia joillekin aloille. Nyt kun vielä kaavaillaan tuota kela tuen saamista vain yhteen korkeakoulututkintoon, olisi huonosti tutkintoon soveltuvilla pohjilla varustautunut opiskelija aika pahassa pulassa.


    • erinäkökylaaadf

      itse olen hiukan eri mieltä. en toki tiedä kuinkamuualla paikkakunnilla tai aloilla, mutta oman kokemuksen mukaan lähihoitajakoulutus pursuaa asiaa. ei sitä kahteen vuoteen normaali ihmien opiskele. ja tehtävät on kyllä tehtävä jos haluaa päästä koulun läpi kunnialla. eikä se joka paikassa sitä käteen nojailua ole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe