…hallitusneuvotteluissa. Sanoi eilen televisiossa Timo Soini. No, voi sen noinkin kuvata. Oikeampi kuvaus kai kuitenkin olisi, että omien kuppikuntien etupyrkimykset alkavat nousta pintaan ja aluksi kaikkien hallitusta muodostavien puolueiden tärkeimpänä pitämä isänmaan etu alkaa jäädä taka-alalle.
Soinin johtamat persut ovat jo paljon joustaneet vaalien alla ja varsinkin vielä vuosi sitten esittämistään ehdottomista vaatimuksistaan. Suuri haaste persuilla on nyt olla hallitusneuvottelujen ja tulevan hallituksen työväenpuolue. Luontevampi rooli on kokoomuksella olla parempiosaisen kansan ja pääoman puolue. Mikä rooli jää kepulle? Olla vähän noiden kaikkien ja siten kovin huonosti minkään väestönosan puolue. Paitsi tietenkin sopiva puolue n. viittä prosenttia kansasta edustaville maajusseille. No, kyllähän kepu pyrkii puhumaan myös niiden suurten alueiden puolesta, joilla metsäneläimiä on paljon enemmän kuin ihmisiä, mutta jos ne metsäneläimet saisivat äänestää, kai ne äänestäisivät vihreitä eivätkä kepua;))
Paljosta oppositiokaudellaan ja vielä vaaliohjelmissaankin vaatimistaan on kepukin jo joutunut luopumaan. Periaatteissaan se on täysin kääntänyt takkinsa. Tänäisessä Hesarissa ruåtsalaisten Carl Haglund muistuttaa, että kepu piti kovaa meteliä siitä, ettei Kataisen hallitus ottanut oppositiota mukaansa sote-uudistuksen valmisteluun, ja nyt tuo puheenjohtajatroikka aikoo sopia uudistuksesta kolmistaan. No, eiköhän vain se toteudu jokseenkin sellaisena mitä edellinen hallitus yritti. Hallitusneuvotteluissa on jo päätetty, että EU-politiikassa ja Euroopan kriisimaiden tukemisessa jatketaan täysin edellisen hallituksen linjoilla. Joten suurin voittaja noissa hallitusneuvotteluissa näyttää olevan kokoomus, ja hyvä niin.
Täysi tunnustus Juha Sipilälle sitkeästä yrityksestään saada hallitus kasaan ennalta ilmoittamassaan aikataulussa. Se ei kuitenkaan taida aivan onnistua, sillä kovaa vääntöä on vielä monissa asioissa. Tänään pitäisi olla suurten ratkaisujen päivä, niin Sipilä on ilmoittanut. Niitä suuria ratkaisuja pitäisi tehdä sotessa, valtion- ja aluehallintoa, kuntien tehtäviä, koulutusta, verotusta ja säästöjä koskevissa kysymyksissä, sopeutuksessa laajemminkin. Mielenkiinnolla odotan, mitä illalla kuullaan.
Mutta vaikka tänään tuossa troikassa päästäisiin noista päätöksiin, vääntö ei ole vielä ohi. Se todellinen vääntö alkaa vasta sitten, kun hallitus aloittaa toimintansa. On mm. yksityiskohtaisemmin sovittava ja päätettävä väistämättä eteen tulevista säästöistä ja leikkauksista ja niiden kohteista. Sellainen varmaan edellyttää parlamentaarista käsittelyä ja siinä on oppositiollakin roolinsa, joskin vankan enemmistön omaava hallitus saa haluamansa läpi. Sikäli kun se on noista asioista edes sisäisesti yksimielinen. Epäilen sitä, joskin toivon sen olevan paljon yksimielisemmän kuin oli edellinen hallituksemme.
Tunnustan, että helsinkiläisenä olen hieman pelännyt tulevan kepujohtoisen hallituksen aikeita ja tekemisiä tämän Stadin ja koko pääkaupunkiseudun, Suomen henkisen ja taloudellisen veturin osalta. Pelottavia puheita on kuultu kepulaisilta tahoilta noista asioista. Mutta järki lienee voittanut kepussakin niin, että siellä on tajuttu tämän pääkaupunkiseudun menestys on tärkeää myös kepun kannattajakunnan kannalta, sillä täältähän eniten rahaa kärrätään sinne, jossa ei omin avuin pärjätä. Järjen voitto on kai kahden muun hallitusta muodostavan puolueen ansiota. Niiden puheenjohtajat kun ovat täältä pääkaupunkiseudulta ja noissa molemmissa puolueissa on myös kansanedustajia ja varmaan tulee olemaan ministereitäkin täältä enemmän kuin kepulla.
Ja vaikka oma sotilasurani on jo kaukaista menneisyyttä, lähellä sydäntäni myös maanpuolustuksen asiat vielä ovat. Huojentavalta tuntuu silläkin alueella tapahtunut edistys. Tarkoitan nyt lähinnä sitä, että on luvattu tehdä Nato-selvitys eikä Natoon liittymisenkään mahdollisuutta ole suljettu pois tältä vaalikaudelta, kuten edellinen hallitus joutui typerästi tekemään. Tuleva puolustusministeri - niin uskon - Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti, reservin yliluutnantti Jussi Niinistö varmasti tarpeemme ymmärtää, sillä esittelyssään hän sanoo: ”arvostan maanpuolustuksen eteen tehtyä ja tehtävää työtä”.
Joten hyvä tästä saattaa sittenkin vielä tulla! Ja kepun johdolla! Enpä olisi muutamia aikoja sitten uskonut, että voin tällaista luottamusta kepuun osoittaa! Mutta kun nyt niin on, oikein mielelläni sen teen.
Ideologiset erot alkavat näkyä…
42
104
Vastaukset
- on_se_aika_sonni
No nyt on kapista tullut keskustalainen. Iteroi vatulaattorilla kuin olisi ikänsä ollut lihakarjantuottaja tai kanatilallinen.
Lyhyesti vain.
Osaaminen alkaa kiinnostaan. Ei siitä mihinkään pääse.
Joka ymmärtää osaamisen päälle. Ja pakko alkaa kiinostamaankin, ei näin voi jatkua, kuin aikansa vain, velalla.
Silmät alkaa pikkuhiljaa aukeamaan, tosiasioihin.
Pääkaupunkiseutu tulee olemaan murheenkryyni?
Raja tulee vastaan, pelkästään sosiaaliturvalla asujillekkin.
Miksi ihmeessä pakata kalliseen kolkkaań maata, väkeä joka ei tuota kuin harmaita hiuksia vain. Ei kaduilla maleksimalla edes opita mitään työnkuvaan kuuluvaa.
Nyt ponnistamaan maan hyväksi, maan parhaalla mahdollisella hallituksella.
Hyvää päivänjatkoa.
Itsekkin lähden maleksimaan, ensin verkot käydä katsomassa, sitten muuta puuhaa iltaan asti.
Ja päivän kruunaa tietenkin x?
Aivan oikein -savusauna. "puolisavu".- kysymys_
Miten pankkoelätti ottaisitko Sipilän takaapäin ?
Ihan suora kysymys, turhaa te peräkammarinpojat sitä kainostelette.
Tehän homoja lähes kaikki. - Jessus_sentään
kysymys_ kirjoitti:
Miten pankkoelätti ottaisitko Sipilän takaapäin ?
Ihan suora kysymys, turhaa te peräkammarinpojat sitä kainostelette.
Tehän homoja lähes kaikki.kapi ko ?
Hällä pankkoelättejä korvien välissä. - Yksikköpäällikkö
Ei kukaan muu voi niin höhlä olla, että kysyisi kuten HV:ni!
- Höpöhöpöhöpö
Vai kokoomus suurin voittaja hallitusneuvotteluissa. Mitä se on voittanut? Ei mitään, eikä voitakkaan. Sote ja kuntauudistus tapahtuu keskustan oppositiosta esittämällä tavalla. Jos nyt keskustan johdolla päästään eteen päin niissäkin asioissa, joita kokoomus turhaan yritti, se ei ole kokoomuksen voitto vaan keskustan voitto se on.
- hohohohojijo
Nehän noudattaa vain edellisen hallituksen esitystä. Mitä natoon tulee, niin sinne liittymällä suomi ei voita. Mieluummin rahat talouskasvuun tai edes velanmaksuun, kuin asevarusteluun. Asevarusteluun sijoittavat vain kehitysmaat.
Sote-uudistusta tuskin perustetaan keskustan maakuntahallintopohjalle siinä mielessä, että sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaava elin valittaisiin vapailla vaaleilla, vaan sen valitsevat jatkossakin kunnat. Tuollainen uudistus olisi liian raju kokoomukselle ja näyttää olevan sitä "välilliseen demokratiaan" tottuneiden kuntien enemmistöllekin. Pahaa pelkään, ettei uudistuksen tavoitteita tätä kautta saavuteta.
Voidaan kysyä, muuttuuko sitten mitään. Muuttuu paljonkin, jos sosiaalitoimi siirtyy pois kuntien harteilta. Sitä paitsi muutaman vuoden päästä Suomi voi olla valmis suoraan kansalaisdemokratiaan ja sote-hallinto valitaan vapailla vaaleilla. Silloin siinä toimivat eivät ole enää kuntien käskyläisiä, vaan pääsevät riidoitta järkeistämään käytännöt taloudellisesti edullisimmalla tavalla.- NäinoN--
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Sote-uudistusta tuskin perustetaan keskustan maakuntahallintopohjalle siinä mielessä, että sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaava elin valittaisiin vapailla vaaleilla, vaan sen valitsevat jatkossakin kunnat. Tuollainen uudistus olisi liian raju kokoomukselle ja näyttää olevan sitä "välilliseen demokratiaan" tottuneiden kuntien enemmistöllekin. Pahaa pelkään, ettei uudistuksen tavoitteita tätä kautta saavuteta.
Voidaan kysyä, muuttuuko sitten mitään. Muuttuu paljonkin, jos sosiaalitoimi siirtyy pois kuntien harteilta. Sitä paitsi muutaman vuoden päästä Suomi voi olla valmis suoraan kansalaisdemokratiaan ja sote-hallinto valitaan vapailla vaaleilla. Silloin siinä toimivat eivät ole enää kuntien käskyläisiä, vaan pääsevät riidoitta järkeistämään käytännöt taloudellisesti edullisimmalla tavalla.Lopulta menee siihen. jos ei heti niin ajan kanssa.
Maakuntahallinnolle on tarkoitus siirtää muitakin tehtäviä kuin pelkkä sote, seutuaavoitus, elinkeino, ympäristöasiat...
Nyt nuo toiminnat on Helsikijohtoisia eikä ne vastaa alueiden tarpeita. Jos Suomen aikoo saada jaloilleen tuosta keskusjohtoisuudesta pitää päästä pois. Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Sote-uudistusta tuskin perustetaan keskustan maakuntahallintopohjalle siinä mielessä, että sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaava elin valittaisiin vapailla vaaleilla, vaan sen valitsevat jatkossakin kunnat. Tuollainen uudistus olisi liian raju kokoomukselle ja näyttää olevan sitä "välilliseen demokratiaan" tottuneiden kuntien enemmistöllekin. Pahaa pelkään, ettei uudistuksen tavoitteita tätä kautta saavuteta.
Voidaan kysyä, muuttuuko sitten mitään. Muuttuu paljonkin, jos sosiaalitoimi siirtyy pois kuntien harteilta. Sitä paitsi muutaman vuoden päästä Suomi voi olla valmis suoraan kansalaisdemokratiaan ja sote-hallinto valitaan vapailla vaaleilla. Silloin siinä toimivat eivät ole enää kuntien käskyläisiä, vaan pääsevät riidoitta järkeistämään käytännöt taloudellisesti edullisimmalla tavalla.Sote-uudistusta ei todellakaan perustettane se kepun mallin pohjalle. HS:n saamien tietojen mukaan se synnyttänee väliportaan hallinnon, jossa järjestämisvastuussa olisivat itsehallintoalueet, joita olisi vähemmän kuin nykyiset 18 maakuntaa. Kova vääntö asiasta tuntuu vielä olevan. Sipilä on hermostunut Rehulan vetämän työryhmän takkuiseen etenemiseen ja siksi torstaina perustettiin työryhmä setvimään kuntien säästöjä ja normeja. Enpä ole minäkään vakuuttunut siitä, että edellisen hallituksen uudistuspyrkimyksen tavoitteet saavutettaisiin tuotakaan kautta.
Varmaan tulee muuttumaan paljonkin, yhdessä jos toisessa asiassa, sillä muutoksiin on pakko. Emme voi jatkaa entiseen tapaan, kun alamme olla EU:n kriisimaita. Sosiaalitoimen siirtyminen pois kuntien harteilta voi hyvinkin toteutua, mutta suoraan kansalaisdemokratiaan siirtyminen ei ole näköpiirissä. Usko siihen ei ole realismia, ja enemmänhän sitä ideaa ovat ylläpitäneetkin eräät pienryhmät kuin nuo hallituksen muodostamisesta neuvottelevat. Ne pakolliset muutokset tulevat kyllä olemaan paljolti sellaisia, joita kepu oppositiossa ja vielä vaaliohjelmissaankin vastusti.kapi_ kirjoitti:
Sote-uudistusta ei todellakaan perustettane se kepun mallin pohjalle. HS:n saamien tietojen mukaan se synnyttänee väliportaan hallinnon, jossa järjestämisvastuussa olisivat itsehallintoalueet, joita olisi vähemmän kuin nykyiset 18 maakuntaa. Kova vääntö asiasta tuntuu vielä olevan. Sipilä on hermostunut Rehulan vetämän työryhmän takkuiseen etenemiseen ja siksi torstaina perustettiin työryhmä setvimään kuntien säästöjä ja normeja. Enpä ole minäkään vakuuttunut siitä, että edellisen hallituksen uudistuspyrkimyksen tavoitteet saavutettaisiin tuotakaan kautta.
Varmaan tulee muuttumaan paljonkin, yhdessä jos toisessa asiassa, sillä muutoksiin on pakko. Emme voi jatkaa entiseen tapaan, kun alamme olla EU:n kriisimaita. Sosiaalitoimen siirtyminen pois kuntien harteilta voi hyvinkin toteutua, mutta suoraan kansalaisdemokratiaan siirtyminen ei ole näköpiirissä. Usko siihen ei ole realismia, ja enemmänhän sitä ideaa ovat ylläpitäneetkin eräät pienryhmät kuin nuo hallituksen muodostamisesta neuvottelevat. Ne pakolliset muutokset tulevat kyllä olemaan paljolti sellaisia, joita kepu oppositiossa ja vielä vaaliohjelmissaankin vastusti.Muistanet että vuosi sitten sovittu väliaikainen sote-ratkaisu kaatui viime talvena perustuslakivaliokunnassa siihen, ettei valiokunta pitänyt sen hallintoa demokraattisena. Vapailla vaaleilla valittu sote-hallinto, jota keskusta on kutsunut maakuntamalliksi, takaisi demokraattisen hallinnon ja samalla sen, että ratkaisu kelpaisi myös perustuslakivaliokunnalle. Kysymys ei siis ole vain siitä, mitä keskusta tai Helsingin Sanomat haluaa.
Näyttää kuitenkin siltä, että sote-hallinnossa päädytään jonkinlaiseen kuntainliittomalliin, joka on välillistä demokratiaa, mutta jota sorvataan niin, että se näyttää perustuslakivaliokunnalle demokraattisemmalta kuin nykyisten kuntainliittojen muodostamien sairaanhoitopiirien välillinen demokratia.
Väliportaan kuitenkin kuntainliittokin muodostaa. Väliportaiden määrä on aivan sama kuin suorilla vaaleilla valitussakin hallinnossa, mutta toiminta kankeampaa kuin maakuntamallissa, koska kuntainliittoissa ratkaisuja joudutaan pompottelemaan niiden ja kuntien välillä. Voi käydä niin, että koko sote-uudistus vesittyy ja muutaman vuoden päästä sote-piirien hallintoa päätetään yksinkertaistaa maakuntamallin mukaiseksi.
Et ole tainnut paljonkaan seurata sote-uudistusta, kun toteat näin "Sosiaalitoimen siirtyminen pois kuntien harteilta voi hyvinkin toteutua". Juuri tuohan on sote-uudistuksen keskeisin uudistus.Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Muistanet että vuosi sitten sovittu väliaikainen sote-ratkaisu kaatui viime talvena perustuslakivaliokunnassa siihen, ettei valiokunta pitänyt sen hallintoa demokraattisena. Vapailla vaaleilla valittu sote-hallinto, jota keskusta on kutsunut maakuntamalliksi, takaisi demokraattisen hallinnon ja samalla sen, että ratkaisu kelpaisi myös perustuslakivaliokunnalle. Kysymys ei siis ole vain siitä, mitä keskusta tai Helsingin Sanomat haluaa.
Näyttää kuitenkin siltä, että sote-hallinnossa päädytään jonkinlaiseen kuntainliittomalliin, joka on välillistä demokratiaa, mutta jota sorvataan niin, että se näyttää perustuslakivaliokunnalle demokraattisemmalta kuin nykyisten kuntainliittojen muodostamien sairaanhoitopiirien välillinen demokratia.
Väliportaan kuitenkin kuntainliittokin muodostaa. Väliportaiden määrä on aivan sama kuin suorilla vaaleilla valitussakin hallinnossa, mutta toiminta kankeampaa kuin maakuntamallissa, koska kuntainliittoissa ratkaisuja joudutaan pompottelemaan niiden ja kuntien välillä. Voi käydä niin, että koko sote-uudistus vesittyy ja muutaman vuoden päästä sote-piirien hallintoa päätetään yksinkertaistaa maakuntamallin mukaiseksi.
Et ole tainnut paljonkaan seurata sote-uudistusta, kun toteat näin "Sosiaalitoimen siirtyminen pois kuntien harteilta voi hyvinkin toteutua". Juuri tuohan on sote-uudistuksen keskeisin uudistus.Noinhan sille väliaikaiselle sote-ratkaisulle taisi käydä. Ilman sitä perustuslakivaliokunnan väliintuloa kepukin olisi sen varmaan hyväksynyt;)) Se tarvittava välttämätön uudistus ei todellakaan synny vain kepun halusta, eikä Helsingin Sanomat ole omaa haluaan edes ilmoittanut, se on vain kertonut tietojaan hankkeen nykyvaiheista.
Käsittääkseni ounastelet tulevaksi jokseenkin samanlaista ratkaisua kuin Hesarikin. Ilmeisesti sellainen väliportaan hallinto on tarpeen, mutta jos se tulee, silloin pitäisi vapautua kunnilta melkoinen määrä ihmisiä muihin töihin. Olkoonpa ratkaisu mikä tahansa, toivottavasti se osoittautuu toimivaksi, jottei taas tarvittaisi ruveta hankkimaan toisenlaista ratkaisua.
En todellakaan ole kovinkaan paljon seurannut tuota sote-uudistusta, sen yrittämistä oikeammin sanoen. Kun olen käsityksessä, että minua se ei paljonkaan koske, ei ainakaan kovin kauan. Toivon vain, että säilyisi tuo Paloheinän terveysasema, kun sekin on ollut uhan alla suurempaan kokonaisuuteen - Maunulan jo nyt jättiasemaan - liitettäväksi. Järjetöntä, kun tällä Paloheinänkin asemalla lienee pitkälti toistakymmentätuhatta ihmistä piirissään (Paloheinä, Torpparinmäki ja osa Pakilaa). Siis enemmän kuin suurimmassa osassa Suomen kuntia.
Enpä onneksi tuonkaan palveluja paljon tarvitse. Vuosittain käyn sieltä hakemassa jumppalähetteen, kun osan jumppamaksuistani saan takaisin Kelalta. Äsken hain ja sain sieltä lääkärintodistuksen ajokortin uusimista varten. Reseptien uusimisethan nykyisin pystyy hoitelemaan apteekista.- Koroljov
hohohohojijo kirjoitti:
Nehän noudattaa vain edellisen hallituksen esitystä. Mitä natoon tulee, niin sinne liittymällä suomi ei voita. Mieluummin rahat talouskasvuun tai edes velanmaksuun, kuin asevarusteluun. Asevarusteluun sijoittavat vain kehitysmaat.
Suomelle NATO-jäsenyys merkitsisisi 1) Suomen itsenäisen, kansallisen maanpuolustuksen lopullista alasajoa Baltian maiden tapaan, 2) Suomen joutumista mukaan Venäjää vastaan suuntautuvaan sotaliittoon, mikä tietäisi Suomen varmaa ja nopeaa tuhoa mahdollisen NATO:n ja Venäjän välisen konfliktin puhjetessa. -- Toisaalta Suomi on solminut NATO:n kanssa nk. isäntämaasopimuksen, jossa Suomi de facto luovuttaa alueensa NATO:n hyökkäysalustaksi Venäjää vastaan. Venäjän on jo ollut pakko reagoida siihen ja tehdä asiasta johtopäätöksensä. Vain Suomen NATO-sitoutuneen politiikan purkaminen mitä pikimmiten uuden hallituksen toimesta voi palauttaa luottamuksen.
Koroljov kirjoitti:
Suomelle NATO-jäsenyys merkitsisisi 1) Suomen itsenäisen, kansallisen maanpuolustuksen lopullista alasajoa Baltian maiden tapaan, 2) Suomen joutumista mukaan Venäjää vastaan suuntautuvaan sotaliittoon, mikä tietäisi Suomen varmaa ja nopeaa tuhoa mahdollisen NATO:n ja Venäjän välisen konfliktin puhjetessa. -- Toisaalta Suomi on solminut NATO:n kanssa nk. isäntämaasopimuksen, jossa Suomi de facto luovuttaa alueensa NATO:n hyökkäysalustaksi Venäjää vastaan. Venäjän on jo ollut pakko reagoida siihen ja tehdä asiasta johtopäätöksensä. Vain Suomen NATO-sitoutuneen politiikan purkaminen mitä pikimmiten uuden hallituksen toimesta voi palauttaa luottamuksen.
Onko nykyinen Venäjän suurlähettiläs täällä nimeltään Koroljov? Vai tulisiko tuo puheenvuoro dosentti Johan Bäckmanilta? En usko Paavo Väyrysenkään sentään ihan tuohon yltävän.
- Evlevp
Sipilän kyyti Stubbille ja Soinille on kylmää. Ei ole epäselvyyttä tahtipuikon pitelijästä.
Joo, yhtä kylmää kyytiä saavat Stubb ja Soini kuin minunkin sanotaan saavan täällä;)) Totta kai tahtipuikkoa pitää nyt pääministeriehdokas, mutta ei hän voi johtaa noita neuvottelujakaan eikä myöhemmin hallitusta samoin kuin kapellimestari johtaa orkesteria; jos yrittäisi, tuon ”orkesterin” soitto alkaisi olla samanlaista kuin on sillä torvisoittokunta Retuperän VPK:lla.
”Everstiluutnantti evp:llä” voi olla oikeakin näkemys orkesterin johtamisesta, mutta nyt ei johdeta orkesteria, joten ”tahtipuikon” liikkeiden tulee olla erilaisia kuin siinä puuhassa.
- NäinoN--
"Olen kyllästynty siihen sulle mulle politiikkaan..."
Kertoo Kokoomuksen roolista hallitusneuvotteluissa paljon. Stuppin uho on hävinnyt kolmessa viikossa täysin. Vaalien jälkeen uhosi että hallitus johon Kokoomus osallistuu täytyy olla sellainen jossa Kokoomuksen käden jälki näkyy tukevasti,.
Mutta niin täytyy ollakin. Ei yhdelläkään puolueella ole aihetta uhoon. Uhoajat on nyt jäämässä oppositioon.SDP, Vihreät, RKPEnpä ole huomannut Stubbin mitenkään erityisesti uhonneen vaalien allakaan. Noissa neuvotteluissa ainakaan hänen ei ole tarvinnut uhota, kun on saanut ihan uhoamatta paljolti läpi puolueensa tavoitteita. Tuostahan esitän avauksessanikin muutaman esimerkin, ja lisää varmaan tullaan näkemään. Enemmän noissa neuvotteluissa ovat joutuneet perääntymään nuo kaksi muuta puoluetta, ja hyvä niin, sillä järjen voittoahan se on.
- NäinoN--
kapi_ kirjoitti:
Enpä ole huomannut Stubbin mitenkään erityisesti uhonneen vaalien allakaan. Noissa neuvotteluissa ainakaan hänen ei ole tarvinnut uhota, kun on saanut ihan uhoamatta paljolti läpi puolueensa tavoitteita. Tuostahan esitän avauksessanikin muutaman esimerkin, ja lisää varmaan tullaan näkemään. Enemmän noissa neuvotteluissa ovat joutuneet perääntymään nuo kaksi muuta puoluetta, ja hyvä niin, sillä järjen voittoahan se on.
Hei osaatko lukea?
"Vaalien jälkeen uhosi että..." - Ei-ole-julkastu
kapi_ kirjoitti:
Enpä ole huomannut Stubbin mitenkään erityisesti uhonneen vaalien allakaan. Noissa neuvotteluissa ainakaan hänen ei ole tarvinnut uhota, kun on saanut ihan uhoamatta paljolti läpi puolueensa tavoitteita. Tuostahan esitän avauksessanikin muutaman esimerkin, ja lisää varmaan tullaan näkemään. Enemmän noissa neuvotteluissa ovat joutuneet perääntymään nuo kaksi muuta puoluetta, ja hyvä niin, sillä järjen voittoahan se on.
Mitä tavoitteita Kokoomus on saanut läpi?
Ei sieltä vielä ole paljon kuulunut hallitusohjelmaa. Oletko nähnyt unta vai onko sinulla suoria kontakteja neuvottelijoihin?
- Yksikköpäällikkö
Milläs mittarilla mittailet Tsadia taloudelliseksi ja henkiseksi veturiksi?
Eikö Sinua HV:ni rasita kun aina pitää joku olla hampaissasi? - Oikea-stadilainen
On taas kapimaista loputonta jollotusta. Ilman päätä ja häntää.
Älä huolehdi maanpuolustuksen asiasta. Sitä hoitaa muut kuin joku aliupseeri.
Stadin asioista huolehtii muut kuin Rautavaaralainen tulokas.Jaksoitpa kuitenkin lukea avaukseni loppuun asti, vaikka lujille se varmaan otti. Näköjään ymmärsitkin sanomani, ja koit ahaa-elämyksen, ”noin ne asiat ovatkin”. Mutta se kolahti kipeäsi sinuun, kun olit uskonut niiden olevan toisin, ja siksi tuollainen reaktio.
Maanpuolustuksen asiasta voi kantaa huolta kuka tahansa vastuullinen kansalainen, jopa ilman sotilasuraakin, jota minulla sattuu olemaan. Ja pääkaupunkiseudun ja varsinkin tämän Stadin asioista minulla on oikeus kantaa huolta, kun tänne olen veroni yli 60 vuotta maksanut.
Lienet muuten yhtä ”oikeasti” stadilainen kuin nuo johtaja-yksikköpäällikkö, res. maj ja evl evp ovat oikeasti sitä, mitä esittävät olevansa;))
- prööt--stuff
Ideologinen ero näkyy siinä, että helsinkiläinen vanha vaarikin on ottanut jo liberaalisti peräaukon viihdekäyttöön.
Tulevan hallituksen väri on sinivalkoinen.
Se miellyttää kovasti. Suomi kyllä saataisiin hyvään kuntoon, kun tahtoa olisi kaikilla (vasemmistolla myös). Maa kuitenkin niin pieni, ettei olisi varaa ainakaan isoihin jarrutuksiin. Tuotteet nappaa joku toinen, kun näin jatketaan.
Aikanaan aktiivipalveluksessa, kun oltiin esim. kertauharjoituksissa, se oli 24 h vuorokausi, kun oltiin mukana. ns "harjoituslisä" tuli. Joka vastasi päivärahaa.
Eikä siellä kukaan edes ajatellut lakkoilla.
Nyt vartti päivässä lisää työaikaa, ei nyt siihen saisi tukehtua.
SAK kuin Pääesikunta henkilöstöltään. Kenraalista > lähettiin.
Ja tehtävänsä "jarrutus". Ihan lapsellisistakin asioista.
Mutta sellaista se vallanhalu. Ei kuitenkaan nyt (1918) aseitten kanssa länträtä.
Sepä siitä!
Olipa sellaiset tuulenpyörteet, että palattiin vesiltä takaisin.
Ei muuta kuin kohta "puolisavu" saunaan.
Ja tuntuu, luissa ja ytimissä.
Niin on lämpö. tunkevaa.
Joka savusaunassa kylpenyt, tietää sen. Hiki suorastaan lentää..
Hyvää Yötä! Ja viikonloppua.
Tostaina maisemissa.>>>Tulevan hallituksen väri on sinivalkoinen.<<<
Eikös sen päävärin ole tarkoitus olla vihreä?- Voihan_homonmulkku
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
>>>Tulevan hallituksen väri on sinivalkoinen.<<<
Eikös sen päävärin ole tarkoitus olla vihreä?Ei ole vihreä.
Mitättömät viherpiiperot pilanneet sen värin. Vaikka vihreillä Paskanruskea se oikea väri olisi. Homot näkee mulkuistaan sen värin.
Suomenlipussa vain sininen ja valkoinen. Sitä se tarkoittaa.
Vihreät puinukoot hevon kuuseen, ottakoot vasurit mukaansa. Voihan_homonmulkku kirjoitti:
Ei ole vihreä.
Mitättömät viherpiiperot pilanneet sen värin. Vaikka vihreillä Paskanruskea se oikea väri olisi. Homot näkee mulkuistaan sen värin.
Suomenlipussa vain sininen ja valkoinen. Sitä se tarkoittaa.
Vihreät puinukoot hevon kuuseen, ottakoot vasurit mukaansa.Keskusta kantaa ylpeästi vihreää lippua ja käyttää vihreää logoa. Vain vaalikampanjoissa se käyttää rinnalla myös muita värejä, yleensä punaista.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Etusivu
”Tulevan hallituksen ohjelma on jo liki valmis”, sanoo Juha Sipilä aamun Hesarissa. Ja kertoo, että sopuun on jo päästy isoissa kysymyksissä, kuten leikkauksissa, veroissa ja sote-uudistuksessa. Mutta jättää kuitenkin kertomatta, mitä noista isoista kysymyksistä on sovittu.
Viimeistään keskiviikkona on luvattu kertoa noista asioista yksityiskohtaisesti. Huomenna lähden kahden päivän reissuun, jossa noista asioista ei varmaan kuulla eivätkä ne siellä kiinnostakaan, mutta palattuani varmaan saan pian noistakin asioista enemmän tietää.
Kumpaankohan malliin siinä sote-uudistuksessa ollaan päätymässä: annetaanko terveydenhuolto kuntayhtymien tai jonkinlaisen muun itsehallintoalueen vastuulle. Enpä halua spekuloida, pian se tiedetään. Ja koskevatko veriratkaisut - mahdolliset verohelpotukset - kaikkia tuloluokkia vai vain pieni ja keskituloisia? Stubb on ollut ensiksi mainitun mallin kannalla, Soini toisen. Olisikohan Soini päässyt tuossa voitonpuolelle, kun sanoo sovun olevan suhteellisen oikeudenmukainen ja monipuolinen ja toteaa: ”se paperi oli kiva kuitata”. Sipilä pyörittelee asiaa toteamalla, että ”kokonaisveroaste ei karkeasti ottaen nouse, muttei laskekaan”.
Melkeinpä eniten tässä kiinnostaa se, millaisia ne sovitut leikkaukset ovat ja mihin kaikkeen ne kohdistuvat. Omakohtaisesti tuo asia ei kiinnosta, sillä minulta voidaan leikata vain vähän eläkkeestäni, ja pieni se uhraus on Sipilän uhrauksen rinnalla.
Toisaalla lehdessä Sipilä kertoo, että kun hänet valittiin kepun puheenjohtajaksi kesällä 2012, hän jääviysongelmat välttääkseen luopui osakeomistuksistaan ja eri yhtiöiden hallintopaikoistaan, ja myi syksyllä 2013 omistusoikeutensa Elektrobitistä 6,5 miljoonan euron hinnasta. Nyt tuo Sipilän potin arvo olisi 18,6 miljoonaa euroa. Eli hän on kärsinyt lähes 12 miljoonan euron tappion. No, ehkä hänelle vielä jotakin on jäänyt. Tulevan pääministerin palkan lisäksi.- Dipl_ins
Älä ole kateellinen Sipilälle. Hän on omaisuutensa työllään ansainnut. Vaativissa ja vastuullisissa töissä. Ei ole heikkolahjainen. On käynyt muitakin kouluja kuin rottakoulun. Ei ole tarvinnut olla nälkäpalkalla aliupseerin vaatimattomissa aputehtävissä.
Dipl_ins kirjoitti:
Älä ole kateellinen Sipilälle. Hän on omaisuutensa työllään ansainnut. Vaativissa ja vastuullisissa töissä. Ei ole heikkolahjainen. On käynyt muitakin kouluja kuin rottakoulun. Ei ole tarvinnut olla nälkäpalkalla aliupseerin vaatimattomissa aputehtävissä.
Enpä ole tiennytkään, että Sipilä on käynyt myös sen Rottakoulun. On kai käynyt, kun sanot, että hän on käynyt muitaKIN kouluja kuin rottakoulun;))
Sinä olet varmaan valmistunut diplomi-insinööriksi siellä samassa korkeakoulussa, josta ovat valmistuneet myös palstan res.maj ja yksikköpäällikkö-johtaja;))
Eipä tuo avaukseni aihe näy enää juuri kiinnostavan. Ymmärrän, sillä koskihan se vain tätä välivaihetta. Ei vielä tämäkään päivä antanut parempaa tietoa. Millähän kielellä ne tähänastiset ohjelmat on kirjoitettu, kun kuuden uutisissa Sipilä sanoi, että täytyy vielä varmistua, että muutkin - siis ne kaksi - ovat ymmärtäneet asian samalla tavalla.
Ministeriöiden vähentämisessä nuo pääneuvottelijat lienevät saavuttaneet yksimielisyyden. Ympäristöministeriön ja maatalousministeriön yhdistämistä luonnonvaraministeriöksi ainakin kepu näkyy tavoittelevan. Kysyn vaan, että mitä luonnonvaraa nykyinen teholannoitettu maatalous on? Eikä luonnonvaraksi voi nimittää sitäkään, mikä maatalouden tuottamana valuu vesistöihimme.
Palaan asiaan sitten, kun nuo vielä avoimina kysymyksinä olevat asiat ovat saaneet ratkaisujaan. Ehkäpä pian reissusta palattuani hallitusohjelma alkaa olla jo koossa ja ministeritkin paikoillaan. Siitä varmaan riittää jutun juurta niin minulle kuin muillekin. Nyt en jatka tätä enempää tällä avauksellani.
Niin, huomenna puolilta päivin lähden Päällystöliiton evp-yhdistyksen (sen valtakunnallisen) kaksipäiväiselle Tallinnan matkalle. Eckerö Linen m/s Finlandialla menemme ja palaamme ja Viru-hotellissa yövymme ja yhtä ja toista ohjelmaakin matkallamme on. Tuskin kuitenkaan puhetta vanhoista tekemisistämme sotaväessä, eikä luultavasti politiikastakaan.
Onhan muutama asiallinenkin viesti tullut ja niihin olen pyrkinyt vastailemaan. Eräille kuitenkin minä näyn olleen mielenkiintoisempi kuin avaukseni asia. Toissapäivänä tuolla palstalle väriä - siis Keristä - kaipailleen avauksella eräät veivät jutun vain minuun. Tarkemmin sanoen siihen, mitä olin tällä palstalla kirjoittanut joskus yli 10 vuotta sitten. Tällä avauksellani ilmeisesti nuo samat ovat osoittaneet kiinnostustaan vielä vanhempaan minua koskevaan historiaan. Rautavaaralaisuuteni ja aliupseeriaikaani. Pistänpä vielä tälle jatkoa noista aiheista, muutaman kuvan kanssa. Ehkäpä he kestävät poissaoloni niitä kuvia ihaillessaan ehkä heille riittää niistä keskustelevaakin minun tarvitsematta siihen osallistua;))
Näkemiin!Jotteivät nykyiset rautavaaralaiset ja aliupseerit saisi vuokseni rasitetta päällensä, laitetaanpa nyt nuo ajat kohdaltani kuvien kera oikeaan aikaperspektiiviinsä:
Tämä kuva on vuodelta 1938, ja siinä olen se rautavaaralainen äpärä:
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10982236_10153319772534182_8473916138667021889_n.jpg?oh=1dc8f68b644ddfb3522701c6c7463521&oe=55C34A3E
Ihan kivoja muistoja sieltä Rautavaaraltakin jäi, ja viime vuosina olen käynyt niitä elvyttämässä sen pitäjän kauniissa maisemissa, muutaman lapsuustoverinikin tavaten. Mutta tässä kuvassa olen edellistä kuvaa 18 vuotta myöhemmin jo stadilainen aliupseeri kersantin natsoissa, en vielä sitä rottakouluakaan käyneenä:
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11265015_10153352988654182_2607226254978954684_n.jpg?oh=c281d1839e902d074b57066eba2f707f&oe=55FB210A
Ja tässä v. 1979, edellistä kuvaa 23 vuotta myöhemmin, kokemusrikkaan uran loppuvaiheissa kapteenin ruusukkeissa:
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11329833_10153352989529182_2053170279206523615_n.jpg?oh=614f072ae4e7ed6a0cf9c5556b8275c2&oe=55C6285D
Mukavia muistoja ja aina tänne asti kestäneitä toveruussuhteita jäi sotilasurastani. Mutta noiden aikojen jälkeen elämässäni on ollut kovin paljon muuta. Kuten tällaistakin, 36 vuotta edellistä kuvaa myöhemmin:
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/10391428_10153174653189182_4370945624168990500_n.jpg?oh=f80bfa67d060fdfc98ba31d91525349e&oe=55C79EF4
Rautavaaralaisuudestani on aikaa jo 64 vuotta. Ja aikaa sotilasuranikin päättymisestä on jo kohta 35 vuotta, siis yli tuplaten pitempi aika kuin aika ensimmäisen kuvani ottamisen ajasta sotilasurani alkamiseen. Kohta 20 vuoteen en ole enää kuulunut reserviinkään, kun kapteeni poistuu siitä 60-vuotiaana.
Sotilasurani jälkeen minulla oli 18-vuotinen mielenkiintoinen ja antoisa siviilityöura, mutta siltäkin olen ollut eläkkeellä kohta 17 vuotta. Viimeisen avioliittonikin solmin vasta sotilasurani päättymisen jälkeen, siinä onnellisessa aviossa ehdin olla yli 20 vuotta, mutta jo yli 10 vuotta olen ollut leski. Hyvin paljon on siis tapahtunut elämässäni sotilasurani jälkeen.
Ja paljon on tapahtunut sen jälkeen maailmassa ja Suomessakin! Sotilasurani päättyessä presidenttinämme oli Urho Kekkonen, ja nyt meillä on jo viides presidentti hänen jälkeensä. Mutta eräille olen yhä aliupseeri! Siis uralla, jonka aloitin 60 vuotta sitten! Olen minä sitten kova poika! Pitäisiköhän minun nyt alkaa yksikköpäällikkö-johtajaksi? Tai res. majuriksi? Täällä nähdyn perusteella noille ei ole korkeat kelpoisuusvaatimukset.
Jaa, mutta en minä ala ainakaan yksikköpäällikkö-johtajaksi, kun siinä asemassa pitäisi metsästää tiettyä henkilöä tällä palstalla ja nähdä hänet aina siellä, minne katseensa kääntää. Ja pitäisi tehdä avauksia siitä tietystä henkilöstä ja keskustella niillä avauksillaan itsensä kanssa. Ei, sellainen ei houkuta minua. Sitä paitsi minulta puuttuu sellaiseen tarvittava välttämätön edellytys: sairas, harhoja tuottava pää.
Joten jatkan vain satunnaisena maailmanmatkaajana ja eräissä muissa riennoissa. Ja seuraten mielenkiinnolla jo kolmessa polvessa olevan jälkikasvuni elämää ja koettamalla olla mahdollisimman huomaavainen myös naisystävälleni, kun sellaisenkin olen vielä saanut. Ja olla välillä eräiden mielenkiinnon suurimpana kohteena tällä palstalla. Vielä vähän aikaa, sillä kun ihan kohta täytän 80 vuotta, kai silloin minulla on oikeus jättää tuo tehtävä, niin tärkeä kuin se onkin;))- Yksikköpäällikkö
Miksi Sinulla HV:ni pitää aina olla joku hampaissa? Miksi käytät elävien tai kuolleiden henkilöiden nimiä nikkeinä?
Sinä olet saanut ihan ansaitsemasi huomion täällä koska olet pääosassa monien nikkiesi kanssa.
Olen lisäksi antamut Sinun HV:ni aika suorastikin ymmärtää, että olet ihan tavallinen kuolevainen, jopa sieltä kaikein halveksittavammasta päästä.
Tänäänkin olet avannut "peltilehmistä", eri yrität keksiä kaikea, millä voisit Keskustaa halveerata. Olet Sinä perkeleen vittumainen ja äärimmäisen lapsellinen tsadilaisjuntti, vailla alkeellisintakaan empatiakykyä ja sivistystä yleensäkään.
Hyvää Yötä! Yritä mennä itseesi ja kuunnella, minun viisaaman neuvoa. Yksikköpäällikkö kirjoitti:
Miksi Sinulla HV:ni pitää aina olla joku hampaissa? Miksi käytät elävien tai kuolleiden henkilöiden nimiä nikkeinä?
Sinä olet saanut ihan ansaitsemasi huomion täällä koska olet pääosassa monien nikkiesi kanssa.
Olen lisäksi antamut Sinun HV:ni aika suorastikin ymmärtää, että olet ihan tavallinen kuolevainen, jopa sieltä kaikein halveksittavammasta päästä.
Tänäänkin olet avannut "peltilehmistä", eri yrität keksiä kaikea, millä voisit Keskustaa halveerata. Olet Sinä perkeleen vittumainen ja äärimmäisen lapsellinen tsadilaisjuntti, vailla alkeellisintakaan empatiakykyä ja sivistystä yleensäkään.
Hyvää Yötä! Yritä mennä itseesi ja kuunnella, minun viisaaman neuvoa.Täytyyhän minun vielä vastata sinulle, kun olet sitä yrittänyt saada tälläkin avauksellani jo muutaman kerran, ja varmaan samassa toivossa olet availlutkin vain minä aiheenasi.
Vastaukseni ansaitset varsinkin siksi, kun tuossa jälleen haluat todistaa todeksi sen, mitä tuossa edellä sanoin:
>>Jaa, mutta en minä ala ainakaan yksikköpäällikkö-johtajaksi, kun siinä asemassa pitäisi metsästää tiettyä henkilöä tällä palstalla ja nähdä hänet aina siellä, minne katseensa kääntää. Ja pitäisi tehdä avauksia siitä tietystä henkilöstä ja keskustella niillä avauksillaan itsensä kanssa. Ei, sellainen ei houkuta minua. Sitä paitsi minulta puuttuu sellaiseen tarvittava välttämätön edellytys: sairas, harhoja tuottava pää. <<
Lienet nyt tyytyväinen.- Yksikköpäällikkö
kapi_ kirjoitti:
Täytyyhän minun vielä vastata sinulle, kun olet sitä yrittänyt saada tälläkin avauksellani jo muutaman kerran, ja varmaan samassa toivossa olet availlutkin vain minä aiheenasi.
Vastaukseni ansaitset varsinkin siksi, kun tuossa jälleen haluat todistaa todeksi sen, mitä tuossa edellä sanoin:
>>Jaa, mutta en minä ala ainakaan yksikköpäällikkö-johtajaksi, kun siinä asemassa pitäisi metsästää tiettyä henkilöä tällä palstalla ja nähdä hänet aina siellä, minne katseensa kääntää. Ja pitäisi tehdä avauksia siitä tietystä henkilöstä ja keskustella niillä avauksillaan itsensä kanssa. Ei, sellainen ei houkuta minua. Sitä paitsi minulta puuttuu sellaiseen tarvittava välttämätön edellytys: sairas, harhoja tuottava pää. <<
Lienet nyt tyytyväinen.Kysyn edelleen: Miksi Sinulla täytyy aina olla joku hampaissasi? Onko noin paha olla?
En minä noista harhoista tiedä, mutta motiivin näkökulmasta osaan kyllä "ynnälaskun". - Lämpöiset_välit
kapi_ kirjoitti:
Täytyyhän minun vielä vastata sinulle, kun olet sitä yrittänyt saada tälläkin avauksellani jo muutaman kerran, ja varmaan samassa toivossa olet availlutkin vain minä aiheenasi.
Vastaukseni ansaitset varsinkin siksi, kun tuossa jälleen haluat todistaa todeksi sen, mitä tuossa edellä sanoin:
>>Jaa, mutta en minä ala ainakaan yksikköpäällikkö-johtajaksi, kun siinä asemassa pitäisi metsästää tiettyä henkilöä tällä palstalla ja nähdä hänet aina siellä, minne katseensa kääntää. Ja pitäisi tehdä avauksia siitä tietystä henkilöstä ja keskustella niillä avauksillaan itsensä kanssa. Ei, sellainen ei houkuta minua. Sitä paitsi minulta puuttuu sellaiseen tarvittava välttämätön edellytys: sairas, harhoja tuottava pää. <<
Lienet nyt tyytyväinen.on kahdella entisellä kapiaisella. Se on aseveljeyttä. Vai olisko toinen wannabe-kapiainen. Niin ainakin toinen on uskovinaan.
- Yksikköpäällikkö
Lämpöiset_välit kirjoitti:
on kahdella entisellä kapiaisella. Se on aseveljeyttä. Vai olisko toinen wannabe-kapiainen. Niin ainakin toinen on uskovinaan.
Kyllä HV:ni tietää tasan tarkkaan kuka minä olen ja millainen ihminen. Hän ei vain ymmärrä, että esikuntamies on tällaiselle kenttämiehelle täysi vastaantulija, jos kunnolla sitäkään.
Yksikköpäällikkö kirjoitti:
Kyllä HV:ni tietää tasan tarkkaan kuka minä olen ja millainen ihminen. Hän ei vain ymmärrä, että esikuntamies on tällaiselle kenttämiehelle täysi vastaantulija, jos kunnolla sitäkään.
Joku tuossa ylempänä ilmeisesti tarkoittaa vihjata, että minä en uskoisi sinun olleen koskaan kapiainen. Kyllä minä nyt uskon, kun noin hyvin tunnet nuo sotaväen käskyvaltasuhteet.
Joo, kentältähän sitä esikuntaa käskytettiin, sieltä ne suunnitelmat ja ohjeet meille sinne esikuntaan tulivat, ja sitten parhaamme mukaan niitä yritimme toteuttaa. Ja sitten te sieltä kentältä kirjoititte meille arvosteluja suorituksistamme. Noin oli ainakin minun ammoisena palvelusaikanani ja niin kai on edelleen.
Enpä tullut kysyneeksi asiasta keneltäkään tuolla evp-porukkamme Tallinnan matkalla, jossa yli 20-päisessä joukossa oli muutamia melko nuoriakin. Tosin varsin varttuneita enemmistömme oli, joukossa mm. yksi mestarikurssi- ja yksi luutnanttikurssitoverini, ja muutama entinen oppilaani Esikuntakoulun mestari- ja luutnanttikursseilta.
Jospa nyt valistaisit meitä, sujuivatko ne käskyvaltasuhteet kentältä esikuntaan kitkatta, toteuttiko esikunta aina kiltisti teiltä sieltä kentältä saamansa suunnitelmat, ohjeet ja käskyt ja minkälaisin tuloksin, milliasia arvosteluja kirjoititte niille esikuntaluusereille!
Itse kyllä luota Kepuun yhtään sen enempää kuin koskaan ennenkään. Historia on sen verran paljon karmaiseva. Sipilä voi olla hyvä sätkynukke, untuvikko, joka on Kepun väkevien taustavoimien johdettavissa tosipaikan tullen.
Talouskysymyksethän tässä ovat nyt pääroolissa. Leikkauksia on tiedossa paitsi tietysti maajusseille. Leikkauksilla ei Suomea nosteta nousuun. Rakenneuudistukset eli varsinkin sote ja kuntarakenneuudistus ovat tärkeitä. Soten vaikutukset alkavat näkyä viipeellä ja ratkaisun sisältö ratkaisee, onko siitä paljonkin taloudellista hyötyä. Kuntarakenneuudistuksen Kepu tietysti hautaa kokonaan ja rakentaa niiden päälle vielä maakuntahallinnon. Kun sääntöjä on tarkoitus vähentää, niin byrokratiaa lisätään sitten senkin edestä, jos Kepun maakuntahallinto-intoilu toteutuu.
Suurin kysymys on kuitenkin it-sektorin romahdus. Jotenkin luonnollista olisi panostaa nytkin koulutukseen ja tutkimukseen high-tech alojen kasvupohjaksi. Näin ei kuitenkaan taideta valitettavasti tehdä, vaan ylimääräiset eurot panna teiden ja väylien rakentamiseen ja kunnossapitoon. Tämä tapahtuu siinä uskossa, että biotaloudesta (mitä se sitten mahtaakin olla) tulee Suomen seuraava talousveturi. Tähän Sipilä ja Kepu uskovat kuin vuoreen ja sille sektorille tulee myös tukia. Pörssistä siis kannattaa lyhyellä aikavälillä ostaa Lemminkäistä ja metsäteollisuusosakkeita. Hypetys on kova, mutta näissä on aina se suuren kuplan mahdollisuus. Ei tietenkään Lemminkäisessä, koska se tekee kyllä asfalttia sen verran kuin tilataan. Mitään näyttöä biotalouden mahdollisuuksista ei ole, mutta toiveet ovat korkealla. Tässä on nyt Kepulla samaa intoa kuin Talvivaaran kanssa oli. Silloinkin kiviä oli muuraamassa kerralla kolemkin Kepu-ministeriä, mutta kun vastuunkannon aika tuli, heitä ei enää näkynyt mailla eikä halmeilla. No, Lehtomäki sai sentään vaaleissa ansionsa mukaan.Eipä luottamukseni kepuun ole ollut kovin korkea minullakaan, ja hieman huolestunut olen nytkin noiden avauksessanikin esille tuomieni asioiden suhteen. En itseni vuoksi, vaan koko Suomen menestyksen kannalta tärkeimmän alueen, tämän pääkaupunkiseudun vuoksi.
Mutta jospa sittenkin Sipilä olisi erilainen kepupoliitikko kuin ne perinteiset. Luulisi hänen menestyneenä yritysjohtajan ymmärtävän asioiden merkityksiä laajemminkin kuin vain oman nurkkakuntansa ja politrukkiensa edun kannalta. Ainakin hän on noita hallitusneuvotteluja vetäessään osoittanut määrätietoisuutta ja yhteistyökykyä.
Uhkia tarvittavalle nousulle ovat kyllä nuo esille ottamasi asiat, joissa kepu ainakin näihin asti on osoittanut sellaista vanhakantaista jämähtäneisyyttä, joka olisi kyllä paha este välttämättä tarvittaville muutoksille. Mahdollinen byrokratian lisääminen veisi päinvastoin yhä huonompaan suuntaan. Eikä todellakaan ole realistista uskoa, että Suomi saataisiin nousuun sillä ”biotaloudella”.
Tänäänhän saadaan kuulla se hallitusohjelma, jonka kuultuamme on paremmat edellytykset arvioida, onko siinä nousuun tarvittavia aikomuksia. Ilmeisesti kuullaan myös, keitä tulee ministereiksi. Niiden joukossa ei liene sentään Paavo Väyrystä, jonka tien Sipilä lienee tukkinut ihan itsesuojelusyistä, toivottavasti siinä on painanut myös Sipilän näkemys Suomen edusta.- MPPlle
Sipilähän näyttää toteuttavan oppositioon jäävien puolueiden vaatimuksia enemmän kuin Kepun itsensä ennen vaaleja esittämiä.
Väärin sammutettu, sitähän tuo MPP.n kirjoitus tarkoittaa, ja nyt siis väärin sammutetaan opposition kalustolla.
SDP ja Rinne puhui vientivetoisesta kasvusta. Biotehtaat ovat juuri sitä. Vientiin satsaamista. Rinne puhui myös tiestön kunnostuksesta. Uuden hallituksen infrapaketti on juuri sitä. Vihreille kaiken tärkein vaatimus oli Ympäristöministeriön säilyttäminen - ja sen uusi hallitus säilyttää. Vihreät vaativat niinikään tuohon biotalouteen satsaamista (tosin käyttivät sanaa cleantech) - ja sitähän hallitus juuri kaavailee. Yksin Äänekosken jo päätetty tehdasinvestointi putoaa pitkälti cleantech kategoriaan korvatessaan raskaan polttoöljyn käyttöä sellun keiton prosesseissa. Ja onhan tuossa infrapaketissa sitä Vasemmistoliiton vaatimaa elvytystäkin mukana.
Vaadit satsauksia IT alaan. It sektorin merkitys tulee vähenemään kun palvelut siirtyvät globaaleiksi pilvipalveluiksi, ainut kasvun paikka olisi näiden palvelinkeskusten saaminen Suomeen, mutta siinäkin olemme antaneet tuntuvan etumatkan mm. Ruotsille näiden vihreiden viime hallituksessa läpisaamien energiaverojen vuoksi. Ruotsi kun vapauttaa konesalit kokonaan sähköverosta. Vaatimuksesi satsauksesta IT alan tuotekehitykseen olisi suunnilleen sama, kuin vaatisit satsausta pokasahojen tuotekehitykseen metsätöissä.
Vaikkapa synteettisten kuitujen korvaaminen sellupohjaisilla on Suomelle paljon luontevampi tuotekehityssatsaus, siinä meillä on etumatkaa muihin ja sen säilyttäminen on tärkeää. Muovi korvautuu väistämättä kasvipohjaisilla tuotteilla, ja siinä on meillä paljon potentiaalia. Tehdään ensin muutama laitos kotimaahan, ja sen jälkeen meidän konepajoilla on tilauskirjat täynnä muualle tehtäviä biojalostamoita. Ja insinööreillä suunnittelutyötä (sitä hich tech työtä) yllin kyllin.
Näkee, että elät 20 vuoden takaista todellisuutta, täysin otteen nykyisyyteen kadottanut
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2332172Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101808Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse601436Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki801215- 611075
Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.171068Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään89994TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi15990Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos42834- 70832