Apua ensimmäistä undua hankkivalle?

amatööri

Olen hankkimassa undulaatteja, kyseessä ovat ensimmäiset lintuni, aiemmin minulla on ollut vain koiria ja kissoja(tällä hetkellä ei kuitenkaan ainuttakaan lemmikkiä).
Olen löytänyt internetistä jo kaiken perustiedon, ja hommattu on jo iso häkki, sekä kaikki muu tarpeellinen. Olen myös perehtynyt jo hoitoon, ja melko varma kykeneväni pitämään undut terveinä ja onnellisina.
Minulla on kuitenkin vielä pari kysymystä, joihin haluaisin vastauksia.

1. Kuuntelen mielelläni musiikkia, onko undulaattien kuulo herkkä, ja näin ollen tarvitseeko äänenvoimakkuuden kanssa olla tarkkana? Entäpä saattaako rock-musiikki pelottaa lintuja?

2. Aion näin aluksi hankkia 2 lintua. Lintujen tulisi olla samaa sukupuolta, sillä en halua paineita siitä että pari yrittäisi lisääntyä. Tulevatko 2 urosta toimeen paremmin kuin 2 naarasta?

3. Kun hankin linnut, miten päästää ne tutustumaan toisiinsa? Päästänkö vain suoraan samaan häkkiin, vai olisiko parempi ensin jakaa kummallekkin oma puoli rauhallista tutustumista varten?

Kiitos jo etukäteen mikäli joku vaivautuu vastaamaan. :)

4

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entiedädesipeleistä

      Kannattaa ottaa samasta poikueesta samaa sukupuolta olevat undulaatit. Me hankimme kaksi naarasta eri poikueista ja jouduttiin lopulta hankkimaan toiselle oma häkki kun eivät tulleet toimeen. Käsittääkseni naaraiden pitäisi tulla paremmin toimeen keskenään, mutta ei sekään ole aina varmaa.

    • Lintutäti

      Usein undulaatit tulevat kyllä hyvin toimeen keskenään, kunhan vain häkki on tarpeeksi iso ja kaikille on yhtä hyviä istumaorsia ja ruokapaikkoja tarjolla. Yksi hyvä orsi tai vain yksi suosikkiruokakuppi aiheuttaa melko varmasti kränää. Myös mahdollisimman paljon vapaana oleminen huoneessa antaa undulaateille omaa tilaa ja kärhämiä syntyy harvemmin.
      Undulaatit pitävät itse melko paljon ääntä, joten en usko musiikin haittaavan niitä. Tietenkään aivan kamalalla musiikkia ei kannata pauhuttaa. Myös 12h nukkusmisrauha on aina turvattava linnuille. Eli jos linnut heräävät yhdeksältä aamulla on itse yhdeksältä illalla hiljennettävä elämistään, jotta linnut pääsevät nukkumaan.
      Voit aloittaa lintujen totuttamisen musiikkiin hieman hiljaisemmista desibeleistä, myöhemmin koventaen sille asteelle kuin itse tykkäät kuunnella. Omia lintuja kannattaa tarkkailla ja katsoa, miten musiikki niihin vaikuttaa. Useat linnut vain nauttivat musiikista, tai eivät juurikaan välitä siitä.
      Kaksi samaa sukkupuolta olevaa undulaattia on todella hyvä valinta. Tässäkin eroja on ehkä enemmän yksilötasolla, tulevatko naaraat vai koiraat paremmin toimeen keskenään. Kunhan ympäristö on järjestetty tarpeeksi suureksi ja monipuoliseksi, voivat mielestäni molemmat vaihtoehdot (koiras-koiras tai naaras-naaras) tulla vallan hyvin keskenään toimeen ilman suurempia kärhämöintejä. Poikaset kannattaa tosiaan ottaa samasta poikueesta, jossa näkee melko hyvin jo heti alkuun miten linnut tulevat toimeen keskenään. Tällöin undulaatit voi hyvin päästää suoraan samaan häkkiin. Jos ostaa kaksi eri paikoista olevaa undulaattia, voi kokeilla väliseinäratkaisua hetken aikaa. Undulaatti on usein kuitenkin melko sopuisa ja sopeutuva laji, jotka usein lasketaan suoraan samaan häkkiin.

      • kiitollinen-amatööri

        Kiitos kovasti avusta. Jotta kaikki sujuisi helposti ja stressittömästi niin linnuille kuin omistajallekin, taidan hommata tosiaan samalta kasvattajalta kaksi jo toisensa tuntevaa poikasta sitten.


      • 13undua

        Urokset tulevat yleensä paremmin toimeen keskenään kuin naaraat. Minun naaraani kinailevat paljon enemmän kuin urokset ja saattavat jopa purra aika pahasti. Eli itse suosittelen uroksia. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1910
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe