Riidoista ja Ratkaisuista

FAKTAAlöytyy

Kielimatkoja koskevia riitoja ja valituksia käsitellään jatkuvasti kuluttajariitalautakunnassa sekä tuomioistuimissa. Ylivoimaisesti eniten julkisia riitaprosesseja on STS Kielimatkoilla ja EF:llä.

Ihmisille tiedoksi ja vinkiksi:
- Kuluttajariitalautakunta ei anna tuomioita, ainoastaan "kompromissaavia" suosituksia, joita yritysten ei tarvitse noudattaa.
- Kuluttajariitalautakunta ei voi ottaa vastaan suullista todistelua, joten on ensiarvoisen tärkeää reklamoida järjestölle virheistä kirjallisesti heti virheet havaittuaan jo matkan aikana!
- Sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaan suorituksen on vastattava sitä, mistä on sovittu! Eli säilyttäkää ihmeessä kaikki vaihtariesitteet yms.!!
- OPH:n suosituksia myös noteerataan tehdessä ratkaisuja! Oleellista on esim. hostperheen valinta ja edellytykset isäntäperheeksi! (Kuvatkaa ja taltioikaa todisteet!!!)
- Suomessa kielimatkan myynyt järjestö ei halutessaankaan pysty aina vaikuttamaan yhteistyökumppaneidensa toimintaan kohdemaassa, mutta ON matkan MYYJÄNÄ VASTUUSSA ns. alihankkijoidensa tekemisistä!!!
- Kansainvälistä oppilasvaihtoa koskevien suositusten mukaan organisaatio ei ole velvollinen palauttamaan ohjelmamaksua, mikäli ohjelman keskeytys tapahtuu oppilaan ja/tai hänen vanhempiensa aloitteesta ja organisaatio on todistettavasti huolehtinut ohjelmasta asianmukaisesti...!!!
Luettuani läpi kasan kuluttajariitalautakunnan päätöksiä, koskien vaihto-oppilasmatkoja, on kaikissa tapauksissa järjestöstä riippumatta havaittavissa yhteisiä piirteitä:
- Järjestö kiisti kaikki virheet.
- Vaihto-oppilas leimattiin järjestön taholta syylliseksi ja huonosti käyttäytyväksi, vaikka isäntäperheet olisivat toista todistaneet.
- Vaihto-oppilasta ei tuettu eikä autettu ongelmatilanteissa. Aluevalvojiin ei saatu yhteyttä.
- Vaihto-oppilaalle annettiin varoitus/varoituksia. Huolimatta täysin kyseenalaisista perusteista, järjestöt vetosivat hanakasti jälkikäteen näihin antamiinsa varoituksiin, joiden avulla pyrkivät osoittamaan vaihtarin sopeutumattomuutta ohjelmaan.
- Vaihto-oppilasta savustettiin tekemään keskeytyspäätös ja/tai häneltä vaadittiin Suomeen palauttamisen uhalla allekirjoittamaan paperi, jossa nuori myönsi syyllistyneensä huonoon käytökseen, tai rangaistuksenomainen "käyttäytymissopimus".

Todella Surullista luettavaa!!! Olen äärettömän murheellinen näiden nuorten puolesta ja tulin entistä vakuuttuneemmaksi vaihto-oppilastoiminnan sairaalloisuudesta.
Tekemäni yhteenveto perustui seuraavia vaihto-oppilasyrityksiä koskeviin ratkaisuihin:
STS Kielimatkat (useita ratkaisuja)
EF Education Oy (useitavratkaisuja)
AFS Inter cultural Programs Finland r.y.
TR Kielimatkat
Myös Explorius Educationista valituksia.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymyksiäherää

      Järjestöt kerskuvat kilpaa vuosikymmenien kokemuksellaan vaihtaritoiminnasta. Näyttää vähän siltä, että kokemusta on kartutettu ensisijaisesti juonikkuudessa, miten viedään takuuvarmasti ihmisiltä rahat antamatta sovittua vastinetta. Suunnitelmallisuus toiminnassa on siksi silmiinpistävää! Alusta lähtien järjestöt varautuvat mahdollisiin tuleviin riitoihin ja pyrkivät olemaan askeleen pari edellä. Tarvittaessa järjestö lyö tekaisemaansa "faktaa" kuten varoituksia peliin ja todistelee oikeuttaan erottaa vaihtari ilman rahojen palautusta!!
      Likaista ja rikollista peliä!! Osaisiko joku ottaa kantaa, mikä on laillinen merkitys tällaisilla "sopimuksilla" ja "tunnustuksilla" joihin alaikäisiltä uhkailemalla painostetaan alkekirjoitus? Tämäkin on jo vakiintunut toimintatapa.

    • Erottamisperusteista

      Vaihtarijärjestöjen vallankäyttöä ja mielivaltaa kuvastaa hyvin vaihto-oppilaiden erottamiseen tekaistut perusteet...
      Raporteissa ja päätöksissä on esim. vaihtaritytön leikkimielinen ja vitsiksi tarkoitettu kielen näyttö koulukavereille johtanut varoitukseksi ja esitetty erottamisperusteena. Vaihtaripojan "olinpas tyhmä"-ele, jossa hän oli etusormellaan osoittanut ohimoonsa kuin aseella, oli järjestössa tulkittu merkiksi suisidaalisuudesta ja poika oli erotettu, koska järjestö katsoi pojan olevan altis itsemurhalle ja tilanteen edellyttävän välitöntä hoitoa kotimaassa!!!
      Näin siis kaiken tietävät ja taitavat manitdzerit päättävät!!! Eikä lääkäreitä konsultoida edes vanhempien pyynnöstä. Vastaavia esimerkkejä on antanut mm. STS:n maajohtaja Mira Silvonen.

    • Tilastoa

      Hieman tilastoa Ruotsin kuluttajariitalautakunnasta vuosilta 2000-2010:

      STS Språkresor: 66
      EF Education: 50
      International Meetings: 23
      SI Språkresor: 11
      Avista Språkreseförmedlarna: 10
      European Education center: 10
      Språkpunkten: 7

      Tahti jatkuu edelleen samaan malliin!! STS ja EF eivät kehitä toimintaansa yhtään parempaan suuntaan. Suomessa toiminta samalla mallilla eli eniten riitoja ja kanteluja juuri näistä järjestöistä!!!

    • Ongelmatilanteessa

      Mikäli vaihto-oppilasvuotesi aikana alkaa ilmetä ongelmia, joista järjestö ei ota vastuuta eikä pyri korjaamaan tilannetta, TOIMIKAA järjestelmällisesti ja hallitusti!!!! Apua ja neuvoja ongelmatilanteissa antaa mm. Danielle Grijalva http://www.csfes.org/ sekä hänen vapaaehtoiset yhteistyökumppaninsa, joita on myös Suomessa!!!
      On ensiarvoisen tärkeää taltioida todistusaineistoa (esim. valokuvat sekä tehdyt reklamaatiot kirjallisina!!)
      Muistakaa, että järjestöillä on keskimäärin vuosikymmenien kokemus tästä järjestelmällisestä hyväksikäytöstä ja järjestöt pyrkivät jo alkumetreistä lähtien turvaamaan omat selustansa, jotta saavat pysymään maksamanne rahat omalla tilillään.
      Älkää luovuttako väsytystaktiikan ja järjestöjen uhkailujen edessä ja salliko lapsenne hyväksikäyttöä, vaan vaatikaa oikeutta!!!

    • JuttujaVireillä

      Tiedoksi lukijoille, että tälläkin hetkellä on useita riitoja kuluttajariitakautakunnassa sekä oikeudessa törkeästi hoidetuista vaihto-oppilasohjelmista. Varsinkin STS:llä edelleen useita juttuja vireillä!!

    • ElinikäisetTraumat

      http://csfes.org/Search_Complaints.html

      Tässä esimerkki tyypillisestä tapauksesta vaihtarijärjestöjen kanssa. Vaikka esimerkki muutaman vuoden takaa, sama peli käynnissä edelleen.
      HYvät vanhemmat, te olette ainoat, jotka voitte lopettaa tämän touhun.

      Tällaista kirjeenvaihtoa, sanoinkuvaamatonta stressiä ja pelkoa aiheuttavat nämä järjestöt. Elinikäiset traumat jäivät koko meidänkin perheelle. Kuvottaa kovasti vieläkin.

    • KaikkiTuleeJulki

      Järjestöt eivät tunne vastuuta, mikä johtaa riitoihin ja päätösten hakemiseen kuluttajariitalautakunnasta sekä tuomioistuimista. Tiedoksi "kantrimanidzereille", että seuraamme toimintaanne ja tuomme julki törkeyksiänne. Vilpillistä ja moraalitonta toimintaanne tullaan valaisemaan myös muualla kuin tällä foorumilla.
      Vaihto-oppilaat vanhempineen voivat välittää kokemuksiaan järjestöjen törkeyksistä esim. CSFES Finland fb-sivujen tai Danielle Grijalvan kautta. On tärkeää saada alaikäisiin kohdistuneet rikkomukset julki!!
      Miralle tiedoksi, että vireillä olevat STS-jutut tullaan myös esittelemään aikanaan tällä foorumilla!

      • VAROITUS

        STS jutuillehan voisi avata oman ketjun!! Siksi paljonhan näitä STS riitoja on ratkottu ja ratkotaan paraikaa... Pelkästään kuluttajariitalautakunnassakin tehty KYMMENIÄ STS PÄÄTÖKSIÄ !!!
        Kuka luottaa ja kantaa rahaa tällaiseen firmaan??


      • Häpeäisit

        Hienoa Mira!! Oletko ylpeä?


      • 1708

        Voisko joku vakio kommentoijista tehdä tai saada jonkunlaisen yhteenvedon noista Sts jutuista? Kiinnostaisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe