NTFS vs ExFat Ulkoiselle kovalevylle

NTFS

Ostin ulkoisen kovalevyn, jossa on tiedostojärjestelmävaihtoehtoina joko NTFS tai exFat. Tarkoitukseni on käyttää kovalevyä sekä macbookillani että PC:llä.
Kumpi kyseisistä järjestelmistä on suositeltavampi? Aikaisemmin olen käyttänyt NTFS:sää. Onko tiedostojen säilyvyyden kannalta eroa NTFS:n ja ExFatin välillä?
Yksi vaihtoehto olisi ilmeisesti asentaa macbookilleni FUSE, jonka avulla pystyisin kirjoittamaan myös NTFS-levylle. Suosituksia ja kokemuksia otetaan mielellään vastaan! :)

4

76

Vastaukset

  • Hyvä kysymys, vaikka taitaa olla aivan väärällä osastolla... Vielä kk sitten olisin sanonut, että ilman muuta exFAT, mutta tuli sittemmin hankittua NAS-palvelin, joka ei tue exFATia, mutta NTFS käy. NTFS on tiedostojärjestelmänä kai vähän luotettavampi, mutta erolla ei taida olla juuri mitään merkitystä ulkoisella levyllä, joka ei ole systeemi- eikä ohjelmalevynä. Varmuuskopiontiohjelma voi vaatia Windowsissa NTFS:n ja Macissä HFS:n. Automaattinen pakkaus Windowsissa ei taida toimia exFAT-levylle, mutta kukapa sitä edes käyttää...

    Aiemmin Macbookiin liittämälleni varmuuskopiolevylle tein kaksi osiota, suurin osa HFS ja 30 gigaa exFat koneiden välistä tiedonsiirtoa varten. Lopulta HFS kävi varmuuskopiolle ahtaaksi ja yritin poistaa exFAT-osion. Sepä ei onnistunutkaan (ainakaan Macin levynhallinnassa), koska käytössä olikin ollut MBR eikä GPT osiotaulukko. Kannattaa siis valita GPT, vaikka se olisikin alle 2 TB levy, jos ei tarvita yhteensopivuutta vanhoihin järjestelmiin.

    Ohjelmia on sekä NTFS:n käyttämiseen Macissä että HFS:n käyttämiseen Windowsissa. Itse en noiden ohjelmien kanssa lähtisi kikkailemaan. Jos et käytä sitä varmuuskopiolevynä kummallakaan tietokoneella eikä NAS-palvelimen tms. Linux-koneen hankkiminen ole suunnitelmissa, niin valitse exFAT. Windowsin varmuuskopiointia varten siihen voi tehdä erillisen NTFS-osion.

  • Niin, joko tänä päivänä löytyy joku, joka tuntee asian.

  • ExFat on hyvä, unohda NTFS.

  • NTFS on hyvä, unohda ExFat.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.