puutiainen meidän koirassa!!!

cljdädäm

Meidän koirallamme oli punkki 26.5 ttistaina. Huomasimme sen illalla. Perheen isä haki kaapista punkkipihdit, ja puhdistusainetta, siis koiralle tarkoittettua, ja äiti piti koiraamme sylissa paikallaan. Isä slkoi ottaa punkkia irti koiran kaulan ihosta... Siinä meni jonkin aikaa..... Sitten punkki oli vihdoin saatu irti, mutta punkista jäi koiran ihoon kiinni leuat. Luimme wikipediasta mitä tapahtuu jos koiran ihoon jää kiinni punkin leuat, ja siellä luki, että niistä ei tule onneksi tautia, ellei haava ole ehtinyt jo tulehtua, tai punkki ole oksentanut... Onneksi punkin poisto sujui hyvin , ja annoimme sen jälkeen 1 vuoden ikäiselle parsonrusselllin terrierillemme luun palkkioksi.

10

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • idlisterssi

      No totta, onneks saitte sen irti!!! Mut meillä on leonbergin koiria 3, nii niistä vasta onkin vaikee ettii punkkeja......:-)

    • rutiiniriitta

      Asun alueella, jossa punkkeja on paljon. Koirassamme on niitä usein punkkisuojauksesta huolimatta. Nyppäsen irti ja elämä jatkuu. Ei siinä sen kummempaa.

    • serobi12

      hei, hyväksi todettu hoito punkin irroittamisen jälkeen on se että puremakohta puhdistetaan desinfiointiaineella ja laita sen jälkeen Basibactia(sitä mitä ihminenkin haavoihin apteekista) toista pari kertaa päivässä väh. muutaman päivän ajan. Kysytty apteekista .
      Jos purema sellaisesssa kohdassa että pääsee nuolemaan , laita ainakin desinfiointiainetta punkin irroituksen jälkeen ja pyri suojaamaan ettei pääse nuolemaan. Basibactia ei siis saa nuolla tai syödä.
      Meillä onneksi uskoo ettei nuole.

    • luomuhurtta

      seuraile punkin poistopaikaa jokunen päivä, Jos tulee punainen läiskä, joka alkaa levitä, ota yhteys eläinlääkäriin. Jotkut koirat saavat punkista antibioottia vaativan tulehduksen, toiset eivät ole moksiksaan.

    • punkintorjuja

      Meillä noita punkkeja aikaisempina vuosina oli paljonkin, kymmeniä kesässä.Nypittiin vaan pois pihdeillä.Kokeiltiin alkuun myös erillaisia punkkipantoja, mutta eivät täysin auttaneet, muutamia punkkeja silti oli.
      Ei ne niskaanlaitettavat aineet ja pannatkaan täysin vaarattomia koiralle voi olla, jos punkitkin kerran kuolevat.En sellaisia ainakaan halua enää käyttää.
      Nyt tuttavan suosituksesta toinen vuosi menossa valkosipulinvoimin.Viime kesänä oli kaksi punkkia vaan.Nyt ei viellä ainuttakaan.
      Lisäksi yritän pitää koiran poissa heinikoista, ja poistan kävelevät punkit karvoista ennen sisälle tuloa.Näillä mennään ;)

    • mehhh

      Cool story bro.

    • Make131

      Löysin koiralta punkin, joka oli ollut koosta päätelle iholla jo 4-5 päivää. (Ihme että ei löytynyt aiemmin.)
      Itse tein kuten aina: Otin punkista todella varovaisen otteen paljain käsin ja kiersin vastapäivään. Näin punkin saa irti kokonaisena, jolloin tauti- ja tulehdusriski pienenee.

      Tämän jälkeen puremakohta on hyvä desinfioida. Punkkia ei kannata heittää vaan maahan, sillä verta imenyt punkki synnyttää parituhatta uutta punkkia. Tämän estämiseksi irroitettu punkki kannattaa polttaa.

      • Make131

        lisäys edelliseen: Punkista kiinni ottaessa sen puristamista on vältettävä. Ihan vaan kevyellä otteella noin 3 kierrosta, niin irti on. Puristus on juuri sopiva, kun punkki putoaa sormista irrotessaan. Jos punkki taas jää sormien väliin, niin "puremakohtaa" kannattaa tarkkailla pidemmän aikaan, kun sen normaalin pari päivää. Pinsettejä en suosittele käyttämään koska puristusvoiman arviointi on silloin hankalaa. Lisäksi pinsettejä käyttäessä punkki saattaa puhjeta, jolloin tautien riski kasvaa.
        Muistathan puremakohdan desinfioinnin lisäksi desinfioida myös kätesi. ;)


    • suksijokuuseen

      Olet niin lapsellinen tapaus, että pakko neuvoa: Työnnä se punkki persereikääsi ja opettele olemaan hiljaa.

      • Make131

        Tervehdys "suksijokuuseen"!
        Kiitos vinkistä, mutta taidan jättää väliin. Kaikki eivät välttämättä halua ahtaa punkkia ahteriin, vaikka fantasioisit siitä kuinka paljon vain. En halua olla epäkohtelias, joten vastaan toiseen infernaalisen älykkääseen pyyntöösi toteamalla, että en puhunut sanaakaan tuota kirjoittaessa. Pyydän myös anteeksi jos vastaukseni punkin tunkemisesta pyllyyn osui jotenkin arkaan paikkaan... Voimia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe