Sijaisvanhemmuus on palkkatyötä- ei vanhemmuutta

bisnesvanhemmuus

Sijaisvanhemmat hylkäävät sijoitetut rahantulon loppuessa?

Pysyvää huostaanottoa parempi ratkaisu tapauksissa, joissa kotiutus ei onnistu olisi avoin adoptio. Se myös varmistaisi sijaisperheiden asianmukaisen valikoinnin, valmennuksen ja todellisen kiintymyksen ja motiivit.

Julkisuudessa sijaisvanhemmuutta markkinoidaan usein kritiikittä aitona ihmissuhteena, vanhemmuutena.

En kuitenkaan tunne yhtäkään sijoitettua, jota sijaisvanhemmat tukisivat sijoitussopimuksen päätyttyä. Entisiin sijaislapsiin ei usein pidetä mitään yhteyttä tai ”tuki” typistyy satunnaisiin puhelinsoittoihin ja postikortteihin.

Kattavia tutkimuksia suomalaisten sijaisvanhempien ja -lasten yhteydenpidosta ei ole tehty. SOS-lapsikylissä kasvaneiden seurantatutkimuksessa lähes kolmannes entisistä sijoitetuista ilmoitti, ettei pitänyt täysi-ikäistyttyään lainkaan yhteyttä sijaisvanhempiinsa (Jahnukainen & Hyytiäinen, 2009, 21).

Sijaisvanhemmuus voikin olla joskus pikemmin ammatti tai palkkatyö kuin aitoa vanhemmuutta.

Sijoitettuja kuitenkin vaaditaan puhuttelemaan ja kohtelemaan heille palkattuja ammattikasvattajia isinä ja äiteinä.

Samalla sijoitettujen yhteydenpitoa biologisiin vanhempiin estetään ja rajoitetaan lainvastaisesti sijaishuoltoon kiinnittymisen varmistamiseksi. Sijaishuollon valvontaan viranomaisten resurssit eivät riitä. Oikeusasiamiehen mukaan kuntien lastensuojeluviranomaiset eivät ehdi riittävästi vierailla sijaishuoltopaikoissa eivätkä ole riittävän hyvin perillä lasten olosuhteista ja kohtelusta. Aluehallintovirastoilla ei ole riittävästi voimavaroja tarkastuksiin.

Minkälaisia vammoja jo muutenkin vähäosaiselle lapselle mahtaa koitua siitä, että ihmiset, joita hänelle on markkinoitu uusina pysyvinä ja turvallisina vanhempina saavat kohdella häntä sijoituksen aikana miten tahansa ilman valvontaa tai seuraamustoimia väärinkäytöksistä? Miltä lapsesta mahtaa tuntua kun sijaisvanhemmat katkaisevat välinsä häneen heti toimeksiantosopimuksen päätyttyä?
- See more at: http://www.lokakuunliike.com/media-analyysit/koskaan-ei-tieda-milloin-lapsi-lahtee-sijoitukseen#sthash.YMiN0P0R.dpuf

38

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reilut20vuottasijarina

      Montako sijaislasta tunnet? Meillä ainakin suhde useampaan lapseen on säilynyt ja mitä nuorempana lapsi tuli meille ja mitä kauemmin oli ,sitä tiiviimpi on yhteydenpito on nykyään. On tietysti väärin sanoa,mutta lapset on edelleen lapsiamme,vaikkeivat omia olekkaan. Me olemmekin niitä vanhanajan sijareita,jotka pian veteydymme eläkkeelle. Mutta on ihanaa,kun pitkä aikainen sijaispoikamme ilmoitti kesälomastaan ja sanoi tulevansa auttamaan pihatöissä ja saunaremontissa. Se se on sitä palkkaa,jos mikä. :)

    • tasapuolisuus

      Maksatteko hänelle palkkaa työstä, niin kuin teillekin on maksettu hänen hoitamisestaan?

      • reilut20v

        Kyllä maksamme....


      • jhfdlfh

        Joskus..biovanhemmat eivät tätä kyllä halua kuulla..perhehoidossa olleet lapset , joka aikuistuvat ja muuttavat omilleen haluavat itse osallistua sijaisvanhempiensa kanssa yhteiseen puuhailuun , jopa remontointiin. Yhteydenpito jatkuu mutenkin aivan samoin kuin perheen biolasten kanssa. Onpa jopa niin, että "sisarukset" ovat keskenään jatkuvassa yhteydessä kaikkien kanssa -ihan omasta halustaan. Näin meillä, eläkkeellä olevilla perhehoitajilla...


      • jepsjep
        jhfdlfh kirjoitti:

        Joskus..biovanhemmat eivät tätä kyllä halua kuulla..perhehoidossa olleet lapset , joka aikuistuvat ja muuttavat omilleen haluavat itse osallistua sijaisvanhempiensa kanssa yhteiseen puuhailuun , jopa remontointiin. Yhteydenpito jatkuu mutenkin aivan samoin kuin perheen biolasten kanssa. Onpa jopa niin, että "sisarukset" ovat keskenään jatkuvassa yhteydessä kaikkien kanssa -ihan omasta halustaan. Näin meillä, eläkkeellä olevilla perhehoitajilla...

        Ei haittaa, jos sijaisvanhemmat eivät ole kaltoin kohdelleet ja manipuloineet lapsia. Jos ovat inhimillisiä, hyviä tyyppejä, ei haittaa.


      • diddidii

        tässähån menee se jutska juuri vituralleen koska yhteiskunnan tehtävä ei ole kouluttaa/kasvattaa vanhempia nii täällänen bisnes vaa yleistyy nuoremmat saa viel palautettua biologisille jos oikiavat aikanaan


    • jopsi

      Vai saatteko edelleen palkkaa, kun pidätte häneen yhteyttä?

      • reilut20v

        Emme saa,koska sossut eivät tiedä yhteyden pidostamme. Lapset ovat aikuisia,eikä tilivelvollisia sossuille.


    • rosvotkiinni

      Järkyttävää. Valitettavasti olen todistanut saman kaltaista väkivaltaa eräässä sijaisperheessä. Tuo kertomasi paikka pitäisi ehdottomasti lopettaa. Jatkoiko vaan kaikkien poliisitutkintojen yms. Mikä kunta sinne edelleen laittaa lapsia? Vai onko se jokin yksityinen taho?

    • Sukulainen

      Ei ole juurikaan tietoa miten sijaisvanhemmuus toimii, mutta eräs sukulaiseni oli erittäin hyvässä sijaisperheessä. Sijaisvanhemmat olisi halunnut adoptoida tytön, vanhemmat ei suostunut. Täysi-ikäisenä jatkoi vielä asumista perheessä ja on toiminut hyvin.

    • syyllinen11

      lapseni sijoitettiin ns ammatilliseen perhekotiin. oli ainut ns terve lapsi siellä. muut oli kehitysvammaisia. ei tarvitse arvailla, kuka siellä kotityöt teki. sosiaalitoimi ei valvonut tapahtumia, ja vääristeli tilannetta. vasta kun kantelun seurauksena sinne tehtiin ennalta ilmoittamaton tarkastus avi:n toimesta, väärinkäytökset paljastui. sain lapseni kotiin, ja paikka suljettiin hieman myöhemmin. oli toiminut 20 v ja yrittäjillä oli myös toinen samanlainen laitos.

    • pelfpåå

      Ikävää kun näitä sattuu ja tiiän itsekin sijaisperheitä molemmista puolista.. Onneksi on myös hyviä perheitä, joissa on pidetty yhteyttä myös täysi-ikäisiin ja ovat kokeneet olevansa isoa perhettä kaikki. Ikävää kun asioita yleistetään. En usko, että huonoja kokemuksia olisi enemmän kun hyviä. Hyvistä vaan kukaan ei haluu puhuu tai lukee, siksihän lehdetki on täynnä huonoja uutisia.

    • sisäänhengitetty_juu

      Ite asun tälläki hetkellä sijaisperheessä, ja ihan rehellisesti ei mulla oo mitään valitettavaakaa ollu! Tottakai alkuaikoina jännitti hiukan yms, mut ei se sit loppupeleissä ollukaa niin paha paikka :D porukat on tosi rentoja ja elämä on säilyny ihan normaalina senkin jälkeen, ku tänne muutin. Ja jos sitä tarkemmin miettii, niin kyl kai tekin asuisitte mieluummin sijotettuna jossain ku pitkäaikaissijotuksella laitoksessa?

      Kaikella kunnioituksella, musta tuntuu että yli puolet näistä järjestelmän uhreista on elämäänsä kyllästyneitä keski-ikäsiä jotka tahtoo saada vaan eripuraa aikaan. Mut jos joku saa kiksejä siitä ni ihan miten vaan, en tuomitte! :)
      Mutta joo tl;dr - kaikki sijaisvanhemmat ei oo täysiä dorkia vaikka kylhän niitä huonojakin omenia sinne joukkoon mahtuu. Komppaan ylempää, huonoista tapauksista kyllä ulistaan mut hyviä ei oteta yhtään huomioon :1

    • työläisäiti

      Olen toiminut sijaisäitinä kehitysvammaiselle tytölle pian 20 v ja rakastan häntä enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Kohta hän kuitenkin itsenäistyy niin paljon kuin kykenee ja minä jään taka-alalle. Hän muuttaa palvelutaloon ja saa sieltä uusia ystäviä ja hyvä niin. Voin kuitenkin sanoa käsi sydämellä, että tämmöinen tavallinen sijaisäiti (ei siis ammatillinen perhekoti) on ollut tälle tytölle paljon parempi äiti kuin päihderiippuvainen ja holtiton biologinen äiti olisi koskaan voinut olla. Toivon ja uskon vahvasti, että meidän suhteemme on eliniäin kestävä (toivottavasti ikuinen). Tsemppiä kaikille sijoitetuille ja sijaisvanhemmille, pidetåän yhtä ja ollaan samalla puolella toisiamme tukien ja rakastaen.

    • euroirmeli

      Paljon hyviä vastauksia. Sossut vetoavat kiireeseen ja suureen työmäärään ja luovuttavat käytännössä paljon valtaa esim. ryhmäkodeille, joiden ylläpito on tuottoisa bisnes. Tähän pitäisi valvontaviranomaisten ehdottomasti puuttua. Siihen perustuu myös muodolliset asiakassuunnitelmien tarkistukset, joiden sisältö on mitätön. Etukäteen "lapsen (ja Oy ryhmäkoti Ab:n) edun mukaisesti" huostaanottoa jatketaan. Tavoitteeksi voidaan nimetä perheen yhdistäminen, mutta lyhyiden viikonloppulomien lisäksi ainuttakaan konkreettista keinoa tavoitteen saavuttamiseksi ei suunnitelma sisällä.

      Sosiaalikiemuroissa syvemmällä olevat hallintoihmiset ja ammatilliset esimiehet ovat vieraantuneet elämästä. He pitävät lapsia ja nuoria niin tyhminä, että luulevat etteivät lapset huomaa ja tiedä aikuisten tekevän työtä rahaa ansaitakseen. Kyllä nuori ymmärtää ainakin kun ryhmäkodin aikuinen sen sanallisesti selvästi hänelle ilmoittaa.

      Pelkään, että tapaus Eerikan takia tapahtuu heiluriliike, jolla siirretään varmuuden vuoksi "turvaan" lapsia ja nuoria, joiden tulevaisuus ei kuitenkaan ole parempi huostaanotettuina. Tiedän tapauksia, joissa nämä ammattikasvattajat ovat vaarantaneet lapsen terveyden esim. lääkekielteisenä yksikkönä sijoitettu lapsi ei saanut nuorisopsykiatrian erikoislääkärin määräämiä masennuslääkkeitä, 16-vuotiaan nuoren olisi pitänyt itse tilata aika terveyskeskukseen keuhkoputkentulehduksen takia ja anorektikkoa pidettiin vain oikuttelijana.

      Entä miten toimii ammattikasvattaja kun huostaanotettu lukiolainen lukee kokeeseen? Nuori velvoitetaan lähtemään edellisenä iltana ryhmäkodin ajanviettoon seinäkiipeilyä kokeilemaan. Ja kaikki, jotka kiipeävät kattoon asti saavat jäätelön, mutta korkeita paikkoja pelkäävä nuori jää seuraamaan sivusta muiden herkuttelua.

      Tiesittekö muuten, mitä eroa on, ilmoittaako nuoren karkuteille lähtemisestä poliisille ryhmäkodin työntekijä vai biologinen äiti tai isä? Sostt:n mukaan vanhemmat ovat keinottomia, mutta työntekijät toimivat ammatillisesti.

    • eikeskiarvo

      Kyse ei ole kuitenkaan mistään KESKIARVOSTA. Jokainen lapsi, joka joutuu sijaisperheessä kokemaan henkistä tai fyysistä väkivaltaa on liikaa. Sellainen, joka on sijoitettu hyvään paikkaan ei voi sanoa mitään niiden lasten puolesta, jotka elävät kärsimyksessä. Turha lässyttää, kun yksikin syytön lapsi kärsii.

      • ihmiset

        Olen samaa mieltä.


    • seisväkiv

      Ja jokaisen KÄRSIVÄN LAPSEN PUOLESTA on pidettävä KOVAA ÄÄNTÄ! Pidä sinäkin erinomainen sijaisäiti. Silloin voin arvostaa sinua, jos puolustat naapurisi pahoinpitelemää sijoitettua lasta. On valitettavaa kun moni viranomainenkin sulkee silmänsä väkivallalta.

      • ex-yksinhuoltaja

        Ja jokainen joka lapsia väsää maailmaan, hoitakoot lapsensa itse. Parempi kuin lasten huostaanotto on laittaa vanhemmat kursseille opettelemaan vanhemmuutta.

        Ei ole veronmaksajien asia elättää kuppuloissa istuskelevia luuserivanhempia, jotka eivät tiedä muuta kuin lastentekotavan. Me ei eletä missään Romaniassa, jossa takavuosina valtio otti lapset huostaan kasvatettavaksi.

        Mitään huostaanottoja ei tarvita, kun jokainen hoitaa hommansa, johon on itsensä järjestänyt, eikä huuda vastoinkäymisten tullessa viranomaisia apuun.


      • tååtttåååå

        Monikaan vanhempi ei läpäisisi testiä. Käytännössä jotkut oppii jotkut ei opi.
        Vanhemmuus on aliarvostettu taito.


    • karsimys

      Ällöttää tuollainen, että "on niitä hyviäkin..." Sama, että sanois, että mitä väliä kun Syyriassa kuolee lapsia, kun Ruotsissa ei. Se ei lohduta syyrialaisia lapsia yhtään.

      • totta.on

        Juuri niin!


    • kylmätotuus

      En voi yleistää sijaisvanhemmuutta noin karkeasti, mitä aloittaja esitti kommentissaan.

      Osa sijaisvanhemmista varmaan toimivat hyvin ja suhtautuvat lapsiin kuin omiinsa.

      Toisenlaisiakin sijaisvanhempia on ja myös "sijoituslaitoksia".
      Heille sijoituksesta saatava raha on jopa ainoa motiivi.

      Otan pari esimerkkiä. Sijaisperhe voi estää lapsen ja hänen biologisten vanhempiensa tapaamiset. Vasta kun sijoitettu lapsi on täysi-ikäinen tuo valta murtuu.
      Toinen tapaus, johon olen törmännyt on ns. perhekoti. Siellä vallankäyttö on aivan pöyristyttävää. Henkilökuntakin on kouluttamatonta porukkaa.

      Erään laitoksen johtoryhmään kuuluva mies osoittautui aivan sekopääksi. Hän uhkaili nuorta poikaa väkivallalla. Poika oli tullut vierailemaan ko. miehen perheen luokse, hän ei ollut sijoitusnuori, vaan aivan tavallinen pulliainen.

      Tuon nuoren pojan perhe otti yhteyttä kuntaan, jossa perhekoti sijaitsi ja esitti epäilynsä "perhevankilan" toiminasta. Turhaa se yhteydenotto oli silloin.
      Myöhemmin tätä yhtiötä, jolla oli jo 3-toimintapistettä alettiin tutkia. Syy tutkintaan oli sijoituslasten jatkuva karkailu "kodeistaan".

      Viranomaisilla, joille lastensuojelu kuuluu on aivan liian suuri työmäärä, että he voisivat hoitaa työtään kunnolla.
      Eihän ole mitenkään mahdollista, että yksi lastensuojelusta vastaava henkilö voi huolehtia sadoista lapsista, jotka on sijoitettu ympäri Suomea!

      Mitähän parannuksia ongelmaan uusi hallitus tuo tullessaan!?

    • BUUUUUUUUU

      Tunnen kaksi sijaisvanhempiperhettä, ja voin sanoa jo sen perusteella, että kirjoituksesi on täysin provosoiva, En epäile, etteikö näitäkin luusereita olisi, mutta on tedellinen vähemmistö ja sellainen, että jos näitä on, niin sijoitetut lapset voivat tehdä rikosilmoituksen. Tämän päivän lapset tietävät kyllä oikeutensa. Tosin jos nämä lapset on jossain lestadiolais-tyyppisessä yhteisössä, jossa määrää joku muu, niin ei varmasti ole helppoa. Kuten olemme viikossa nähneet miten uusi pm sanelee..

    • EiOoEiTuu1111

      Ai te ootte niitä joille valtionviranomaiset vie lapsia... just just...

    • petri85_

      On siinä varmasti ongelmansakin.
      Toit ongelmapaikan esille, mikä on sinänsä tärkeä - vaikkakaan ei riittävä - osa ongelmanratkaisua. Mikä on rakentava parannusehdotuksesi?
      Kuten tiedät, ei meillä useinkaan ole täydellisiä vaihtoehtoja, vaan valitaan paras vaihtoehtoista, jotka kaikki ovat jollakin tavalla viallisia. Parhaassa tapauksessa omat vanhemmat pystyisivät rakentavaan vanhemmuuteen.
      Mitkä ovat vaihtoehdot? En usko, että asia on myöskään niin mustavalkoinen, kuin väität; varmastikin totuus on ennemminkin jossakin puolivälissä. Sijainvanhemmuus on osittain palkkatyötä ja osittain vanhemmuutta. Se, kuinka paljon kumpaakin, vaihtelee varmastikin yksilökohdittain. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö siinä olisi joitakin kielteiseksi mieltämiämme rakenteellisia muuttujia, joihin on mahdollista puuttua.
      Siihen että osaa sitten sanoa, että miten tätä ratkaisumallia voitaisiin vielä parantaa, tarvitaan usein paljon ajattelu- ja tutkimustyötä.

    • 1021

      SItähän se sijaisvanhemmuus on, palkkatyötä. Siitä maksetaan palkkaa, että hoidat jonkun lasta 24/7 kuin omaasi, etkä siltikään tule ikinä olemaan lapsen vanhempi.

      Kun huostaanotetun lapsen vanhemmat ovat elatuskelpoisia, siirtyy lapsi heille takaisin. Useammassa vuodessa on varmasti tullut kiintymysside, joten rahantulon loppuminen ei ole ainoa kova paikka. Sijaislapseen ei voi pitää yhteyttä, mikäli lapsen biologinen vanhempi näin päättää, kun saa jälkeläisensä takaisin.

      Sijaisperheeseen joutuminen teini-ikäisenä on kova paikka jokaiselle, pelkät angsit ottaa vallan ja huolehtivasta sijaisemosta tulee huonolla onnella pahin, vihatuin ja kaikkeen syyllinen oleva hirviö. Lapsi ei ymmärrä miksi joutui pois vanhempien luota, ehkä kovin paikka onkin kaverimenetykset.

      Sijaisvanhemmat yrittävät parhaansa, siinäkin on useampi haastettelu, kun ylipäätänsä saa hyväksyntää koulutukseen, joten kovin moni huono vaihtoehto ei pääse valintaseulanläpi.

      Ylipäätänsä, yksikään ei tee yhtään mitään ikinä ilmaiseksi. Joka asiasta tulee aina jonkinlainen hyöty. Pitäisikö jollakin ventovieraalla olla velvollisuus vuotaa verta, hikeä ja kyyneliä, jotta voi ruokkia ja vaatettaa huostaanotettuja?

      1700 ilman kesälomaa ja lakisääteistä taukoa kk on kyllä naurettavan vähän, vielä kun suurinosa ko. summasta menee kädestä suuhun lapselle. Ihan kun se lapsi syömättä eläisi ja alasti kyyhöttäisi nurkassa.

      Taisi olla monelle palstalaiselle kova paikka saada oikeaa rakkautta ventovieraalta tädiltä, mihin omat vanhemmat eivät ikinä kyenneet. (Ei, iskän raiskaamat vinkuheinät, ei se ei ole rakkautta, se on hyväksikäyttöä)

      • rakkautttajaempatiaa

        Ei niitä sijoitettuja lapsia rahan takia pidä ottaa. Lapsia ei nykyään oteta kovinkaan helposti pois omilta vanhemmiltaan, mutta kun näin käy,niin sijaisvanhemman on annettava kaikki rakkautensa tälläiselle lapselle, mikä on jo joutunut kokemaan kovia. Kun lasta rakastaa, niin hänellä on mukavampi elää sellaisessa perheessä, ja kuulua siihen perheeseen. Sijaisperheitä pitäisi minusta tarkkailla vähäsen paremmin, kyllä sen lapsesta huomaa, jos kaikki on siinä perheessä hyvin tai huonosti. RAKASTAKAA LAPSIA KUIN OMIANNE! (unohtakaa se rahastus, vaikka helppoa rahaa olisikin)


      • 1021

        Minkä takia ylipäätänsä käydään töissä? Mitäköhän sinäkään tiedät sijaisvanhemmuudesta? Kaupungeilla ja kunnilla huostaanotetut lapset kasvavat puissa, sijaisvanhempia tarvitaan entistä enemmän. Kiinnostuneita ei sada ovista ja ikkunoista, eikä kovin monia valita edes sijaisvanhemmaksi, joko hakeva pariskunta on liian nuoria tai suhde on liian tuore tai ylipäätänsä ei hakeva henkilö ole sopiva, harva sosiaali- ja lähihoitaja hakevat sijaisvanhemmaksi, jotka pääsevät etulyöntiasemaan pelkästään koulutuksen avustuksella.

        Ne sijoitetut lapset otetaan juuri rahan takia, ei niitä ilman rahaa oteta, eikä edes kuulu ottaa. Ne ketkä ottavat ko. lapsia, ottavat juuri halusta auttaa, raha motivoi siihen pitkäjänteiseen työhön, joka on täysin epävarmaa ja voi alkaa pian uudestaan uuden lapsen kanssa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla löytyy niin paljon alkoholi- ja huumeongelmaisia, että jopa vastasyntyneitä joutuu vierottamaan.

        Normaalit aikuiset ihmiset käyvät töissä, sijaisvanhemmuus sitoo kotona olemiseen, jolloin ansiotyö jää taka-alalle. Normaali aikuinen ihminen tarvitsee rahaa, jotta voi suoriutua joka kuukaus pakollisista menoeristä. Rahastusta ei tarvitse edes unohtaa, sillä se kuuluu pakettiin joka tapauksessa, halusit tai et. Sijaisvanhempi tekee kohtalaista korvausta vastaan kovan työn, joka helpottaa sosiaaliviranomaisten loppumatonta työtaakkaa.

        Sinulle suosittelen takaisin tulemista, kun alapääkarvat on alkanut kasvaa.
        Mistä tietää, ettet tiedä yhtään mistään mitään? Sosiaaliviranomaiset käyvät säännöllisesti sijaisperheenluona tarkkailemassa, osallistumassa ja auttamassa. Myös huonolla onnella lapsen biologiset vanhemmat tekevät vierailuja sijaisvanhemman kotona sosiaalihuollon läsnäollessa.

        Jokainen lapsi on yksilö ja ikinä ei tiedä, onko joku lapsi helppo vai vaativa, kaikkia traumapelkotiloja on mahdoton tietää ennakkoon, eikä voi tietää onko lapsi ylipäätänsä kokenut kovia vai vasta syntynyt huumausaineongelmaiselle.
        Kasvamiseen kuuluu ylä- ja alamäkiä. Mikään ei ole ruusuilla tanssimista. Sinulle rakkaus on merkityksetön sana, et edes tiedä mitä se on, niin miksi siitä kirjoitat?
        Aidosti kiinnostunut toisesta ja valmis huolehtimaan, kasvattamaan, valvomaan, opettamaan, hoitamaan toisen asioita, laittamaan rajoja, sääntöjä ja ehtoja on rakkautta. Rakkautta ei ole intuitiivisen keskinkertaisen mistään mitään tietämättömän henkilön kirjoittama sana. Se mihin sijaisvanhempi ylipäätänsä sitoutuu osoittaa suurta rakkautta lapsia kohtaan.


      • petri86__
        1021 kirjoitti:

        Minkä takia ylipäätänsä käydään töissä? Mitäköhän sinäkään tiedät sijaisvanhemmuudesta? Kaupungeilla ja kunnilla huostaanotetut lapset kasvavat puissa, sijaisvanhempia tarvitaan entistä enemmän. Kiinnostuneita ei sada ovista ja ikkunoista, eikä kovin monia valita edes sijaisvanhemmaksi, joko hakeva pariskunta on liian nuoria tai suhde on liian tuore tai ylipäätänsä ei hakeva henkilö ole sopiva, harva sosiaali- ja lähihoitaja hakevat sijaisvanhemmaksi, jotka pääsevät etulyöntiasemaan pelkästään koulutuksen avustuksella.

        Ne sijoitetut lapset otetaan juuri rahan takia, ei niitä ilman rahaa oteta, eikä edes kuulu ottaa. Ne ketkä ottavat ko. lapsia, ottavat juuri halusta auttaa, raha motivoi siihen pitkäjänteiseen työhön, joka on täysin epävarmaa ja voi alkaa pian uudestaan uuden lapsen kanssa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla löytyy niin paljon alkoholi- ja huumeongelmaisia, että jopa vastasyntyneitä joutuu vierottamaan.

        Normaalit aikuiset ihmiset käyvät töissä, sijaisvanhemmuus sitoo kotona olemiseen, jolloin ansiotyö jää taka-alalle. Normaali aikuinen ihminen tarvitsee rahaa, jotta voi suoriutua joka kuukaus pakollisista menoeristä. Rahastusta ei tarvitse edes unohtaa, sillä se kuuluu pakettiin joka tapauksessa, halusit tai et. Sijaisvanhempi tekee kohtalaista korvausta vastaan kovan työn, joka helpottaa sosiaaliviranomaisten loppumatonta työtaakkaa.

        Sinulle suosittelen takaisin tulemista, kun alapääkarvat on alkanut kasvaa.
        Mistä tietää, ettet tiedä yhtään mistään mitään? Sosiaaliviranomaiset käyvät säännöllisesti sijaisperheenluona tarkkailemassa, osallistumassa ja auttamassa. Myös huonolla onnella lapsen biologiset vanhemmat tekevät vierailuja sijaisvanhemman kotona sosiaalihuollon läsnäollessa.

        Jokainen lapsi on yksilö ja ikinä ei tiedä, onko joku lapsi helppo vai vaativa, kaikkia traumapelkotiloja on mahdoton tietää ennakkoon, eikä voi tietää onko lapsi ylipäätänsä kokenut kovia vai vasta syntynyt huumausaineongelmaiselle.
        Kasvamiseen kuuluu ylä- ja alamäkiä. Mikään ei ole ruusuilla tanssimista. Sinulle rakkaus on merkityksetön sana, et edes tiedä mitä se on, niin miksi siitä kirjoitat?
        Aidosti kiinnostunut toisesta ja valmis huolehtimaan, kasvattamaan, valvomaan, opettamaan, hoitamaan toisen asioita, laittamaan rajoja, sääntöjä ja ehtoja on rakkautta. Rakkautta ei ole intuitiivisen keskinkertaisen mistään mitään tietämättömän henkilön kirjoittama sana. Se mihin sijaisvanhempi ylipäätänsä sitoutuu osoittaa suurta rakkautta lapsia kohtaan.

        1021 kommentoi: "Taisi olla monelle palstalaiselle kova paikka saada oikeaa rakkautta ventovieraalta tädiltä, mihin omat vanhemmat eivät ikinä kyenneet. (Ei, iskän raiskaamat vinkuheinät, ei se ei ole rakkautta, se on hyväksikäyttöä)"

        Viestissäsi oli ihan asiallistakin juttua, mutta tuo loppu oli pelkästään törkeää.

        1021 kommentoi: "Sinulle suosittelen takaisin tulemista, kun alapääkarvat on alkanut kasvaa."

        Kun puhut tuollaiseen sävyyn isän raiskaamaksi tulemisesta ja kutsut sellaista ihmistä "vinkuheinäksi", niin et käyttäydy kuitenkaan aikuismaisesti, kasvoipa sinulla karvoja tai ei. Päinvastoin, jos olet aikuinen, niin se on sinulle vielä enemmän häpeäksi, sillä lasta voi sentään puolustaa sillä, että hän kasvaa todennäköisesti ulos törkyjutuistaan.


      • kylmätotuus

        Nimim. "1021" taidat olla todella pihalla sijaishoidosta ja sen tasosta.
        Kirjoitat,että sosiaaliviranomainen tarkkailee säännöllisesti sijaisperheitä ja sijoitetttujen lapsien oloja.
        Toivoisin todella, että olisit oikeassa, mutta olettamuksesi on kaukana todellisuudesta.

        Kirjoitan nyt vain yhdestä sijaisperheestä ja sitä valvovasta sosiaalityöntekijästä.
        Vastaavia tapauksia on sadoittain tai tuhansittain.

        Pääkaupunkiseudun kaupungissa eräs pikkulapsi sijoitettiin n. 400:n kilometrin päähän biologisesta äidistään ja sijoitusta valvovasta sosiaalityöntekijästä.
        On huomioitava, että valvonta kuuluu sen kunnan tai kaupungin viranomaiselle, jossa sijoituspäätös on tehty, eikä sijoituspaikkakunnan viranomaisille.

        Valvova viranomainen kävi sijaisperheen luona 2 kertaa 17 vuotta kestäneen sijoituksen aikana. Eipä ravannut alvariinsa sijaisperhettä häiritsemässä.

        Puheet huostaanotettujen- ja sijoitettujen lasten olojen valvonnasta on silkkaa valhetta!
        Se on oma kokemukseni ja mielipiteeni asiaan.


    • sijaisperheestäTraumat

      Sinulle BUUUUUUUUU. Siis tunnet kaksi sijaispehettä ja siitä tiedät että paskat sijaisperheet on vähemmistö? Lyhyellä matikalla laskettuna, kuvitteletko että suomessa on max. kolme sijaisperhettä?

    • kuvatus

      Onneksi kaikista paskimmista otetaan lapset pois. Tiedän sellaisiakin - siis muka jotain sijaisperheitä. Kuvatuksia...

    • huonooo

      Ja sit kun he ovat esittäneet niin pirun hienoo, niin pirun hienoo, on pakko sepitellä yhtä jos toista tarinaa ympäristössä, kun TOTUUTTA ei voi kertoa,. Että tuli vähän harrastettua henkistä ja fyysistä väkivaltaa, että lapset otettiin parempiin paikkoihin. esitys on kova.

      • sijaisisk

        Nuo poistetut viestit olivat sen sijaisisän, joka on sijaissiskon kanssa pirun hyvissä väleissä. Kummallista, kun on. Väitän, että samainen sijaisisä on oikeastaan kahden sijaissiskon kanssa pirun hyvissä väleissä. Vaikka poistatit viestit, olen tallentanut ne - "SISJAISISKÄ". Mitä parahin sijaisiskä. Yäk!!!


    • Hyihelvetti

      Kauhukokemus maaseudulta 1980- luvulla oli tehdä minusta sijaisvanhemman vain pelastaakseni yhden muilta...Luokkakaverini oli sijoitettu vakavaraiseen karjatalouteen, ja peruskoulun yläasteen ajan piikahan vahti lapset ja hoiti karjaa nälkäpalkalla, asui vinttikomerossa. Käytyä kerran yökylässä vaadin äitiäni majoittamaan tytön usein meille, ja ilmeni ettei tällä ollut edes kasvunvaraa talvikengissä, viimevuotisilla mentiin varpaat kippurassa. Villapaidan emäntä kutoi kaikenkirjavista tähdelangoista, pääväri rumanharmaa. Itkettää vieläkin, minkä armopalan kova maailma siihen aikaan osoitti osattomalle. Tämänkin tytön vanhemmat olivat periaatteessa kyvyttömiä huoltajiksi, mutta KUKAAN ei kohtelisi lasta ja nuorta siten kuin em. rahastajat. Vahtikoiraakin pidetään metsäkansan parissa paremmin, mutta eihän se tarvitse kenkiä...

    • jotkutpois

      Hienoa kuitenkin, että jotkut kaikista surkeimmista sijaishuoltopaikoista jäävät kiinni henkisen ja fyysisen väkivallan viljelemisestä. Tällöin lapset siirretään parempiin paikkoihin.

      Ja sit kun sijaisperheet ovat esittäneet niin pirun hienoo, niin pirun hienoo, on pakko sepitellä yhtä jos toista tarinaa ympäristössä, kun TOTUUTTA ei voi kertoa,. Että tuli vähän harrastettua henkistä ja fyysistä väkivaltaa, että lapset otettiin parempiin paikkoihin. esitys on kova.

    • tabull

      kyllä on monilekkin biologisille vanhemille oikeus saada lapset kotio jos edetykset on hyvät ja katsoa asiat uudelta kantilta eikä sidottas niihin iänikuisiin asioihin

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe