Mitä pitää ehdottomasti muistaa??

Ensikertalainen

Eli mitä siis täytyy ehdottomasti muistaa ottaa mukaan kun lähtee Kuubaan? Mitä täytyy ehdottomasti muistaa Kuubassa toimiessa? Ja vielä yksi kysymys: miten erottaa peso ja turistipeso toisistaan, ovatko rahat aivan erinäkösiä vai mistä sen sitten tietää kumpaa on käsissä? Pankissa varmasti voi luottaa siihen että jos haluaa vaihtaa turistipesoja niin niitä myös saa, mutta entä silloin jos ostaa kadulta jotain, ruokaa ym, täytyykö olla tarkkana sen kanssa et saa samaa rahaa vaihtorahana takaisin kuin millä on maksanut? Kiitoksia kaikille jotka vaivaantuvat vastaamaan :)

5

2562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chiquita

      Huomasitko muuten viestini hyödyllisistä Kuuba-linkeistä? Niistä löytyy varsin paljon tietoa.

      Kysymykseesi voisi vastata hyvinkin laajasti... mutta aloitetaan nyt peson ja turistipeson erottamisesta. Seuraavasta linkistä avautunee sivu, jolla on mm. kuvat erilaisista pesoista.

      http://www.acrosscuba.com/index.php?L=3&B=35

      Kysyit mitä pitää ottaa ehdottomasti mukaan ja mitä täytyy muistaa Kuubassa toimiessa....
      Ensinnäkin, riippuu mm. siitä, miten aiot lomailla (vrt. all inclusive, casa particular, telttailu....), kuinka kauan olet (1 vko, 2 kk) yms yms.....

      No mutta...kirjoitan tähän nyt jotakin.... Kysy lisää myöhemmin jos haluat.......Ensinnäkin.... erilaisten tuotteiden saatavuus on rajoitettua. Dollarikaupoissakaan ei meidän kauppoihimme verrattuna ole hääppöinen valikoima ja moni asia maksaa jopa enemmän kuin täällä. Tosin et välttämättä turistina niin paljon tarvitsekaan erilaisia tuotteita....

      Periaatteessa ottaisin mukaan (lähes) "kaiken" (ruokaa, juomaa yms. lukuunottamatta hehe) jota lomalla tarvitsen. Erityisesti lääkkeet. Löydät kyllä kaupoista esim. kuukautissuojia mutta et välttämättä tamponeja, meikkejä, mutta et välttämättä haluamaasi väriä, laatua tai merkkiä, kenkiä mutta et välttämättä nahkaisia......yms yms. Etkä välttämättä halua viettää koko päivää etsimässä kyseisiä artikkeleita kaupoista....?!

      Mutta yleensä ottaen mukaan normaalit lomareleet...!

      Valuutaksi mukaan euroja (ei hirveän isoja seteleitä...) ja luottokortti esim. visa, jolla saa kätevästi rahaa pankeista ja rahanvaihtotoimistoista (cadeca). Jos haluat ottaa varman päälle, mukaan vararahastoksi Thomas Cookin (Travelex) europohjaisia matkashekkejä. Niistä tosin menee hiukan isompi komissio. Jotakin kirjoitinkin jo noista valuutoista tämän palstan aikaisempaan viestiini...

      Katuruokailusta; usein voit kyllä käyttää ostamiseen tavallisia pesoja, joten ei tarvitse paljon pelätä, mitä takaisin saa..... Luulenpa, että huomaat kyllä syöväsi useimmiten esim. casa particularissa tai vaikka paladarissa... ja niissä kyllä maksetaan turistipesoissa. Kannattaa tietysti aina katsoa, mitä takaisin saa...!

      En jaksa kirjoittaa romaania, joten mietipä, onko jotain erityisiä kysymyksiä, johon aiemmat viestit tai tämä viesti ei tuonut vastausta ja yritän sitten vastata niihin, jos pystyn...! : )

    • apv

      Hei!
      Koska suomalainen pariskunta ryöstettiin juuri Kuubassa (menetys 1000 euroa ja communicator):

      Älkää hyvät immeiset kantako tälläisiä summia mukana eikä puhelintakaan!
      Mielstäni 50 Euroa tai sinnepäin on maksimi. Epäilen, että suomalaisturistien hotellissa joku on viestinyt varkaille. (Työntekijä saa provikat)
      Sama systeemi kuin Venäjällä: hotellin siivojat tai ravintolan työntekijä)joskus ennen muinoin.
      Kaikki passit, lentoliput ja ylim. raha hotellin
      safety boxiin. Veloitus ei koskaan ole turha, jos
      joutuu maksaa.
      Eilen tuli juotua Mojitoa. Litran pullo rommia maksoi Gibraltarilla KUUSI euroa.
      Varmasti joutuu joka paikassa maksaa liikaa jos alkaa liikaa amerikan turistia. Pienet tipit ovat joskus avanneet ovia.

      • chiquita

        Oli sinällään ihan asiaa tossa edeltävässä viestissä. Kuuba on suhteessa vielä varsin turvallinen paikka, mutta rikollisuus on siellä kasvussa, ihmiset kun eivät millään saa tulojaan riittämään. Palkat ovat pienet, mutta kustannukset yllättävän suuret. Ja työttömyyttä on paljon. Ryöstetyksi voi tulla kuitenkin missä vaan, myös täällä kotomaassa.

        Casa particulareissa ei ole safety boxeja, mutta omistajat hyvin helposti menettävät lupansa, jos varkauksia tapahtuu. Siltikään ei kannata jättää rahojaan tms. arvokasta lojumaan, vaan esim. laittaa ne lukittuun matkalaukkuun joka on esim. vielä vaijerilla sängyssä tms. kiinni. Joka tapauksessa kaupungilla kulkeminen suurten rahasummien kanssa on suurempi riski kuin jättää ne casa particulariin. Eikä kannata ottaa käteistä niin hirveästi kerralla, kun luottokortilla sitä saa nostettua tarvittaessa. Sen verran vaan kerralla, mitä muutamana päivänä tarvitsee. Passista pari kopiota mukaan. Kopio kyllä yleensä riittää henkilöllisyystodistukseksi kaupungilla paitsi kun käyt hakemassa rahaa. Silloin tarvitset passin.


    • mukaan

      Ehdottomasti on otettava mukaan kaikki mahdolliset ennakkoluulot sekä mahdollisimman negatiivinen asenne. Hyvä on olla mukana myös pikkuinen taskulehtiö ja kynä, joiden avulla voi kirjoittaa ylös kaikki negatiiviset kokemukset. Sillä lailla sitä lomasta eniten nauttii.

      Ehkä kannattaa ottaa mukaan myös viikon annos näkkileipää, sulatejuustoa ja meetvurstia, ettei tarvitse tutusta sikäläiseen ruokakulttuuriin.

      Nonniih, olenpas minä ilkeä. Asiallisesti ottaen tarvitset Kuubaan mukaan samat henkilökohtaiseen hygieniaan ja terveydenhuoltoon liittyvät varusteet kuin tarvitset vastaavana aikana missä tahansa muualla. Kaikki länsitavara on Kuubassa kallista tai vaikea saada, joten kannattaa ottaa mukaan kaikki mitä kuvittelee tarvitsevansa. Ainakin paristot, filmit, elektroniikka, yms. on viisainta hankkia kotomaasta. (Noin ylipäätään ottaen matkustipa mihin maailmankolkkaan tahansa, ei välttämättömyystarvikkeiden hankintaa kannata jättää matkakohteeseen - miksi tuhlata lomapäiviä sellaisten etsimiseen?)

      Pesot erottaa toisistaan helposti, turistipesot kun ovat kaikki samanvärisiä ja miltei samannäköisiäkin. Tunnistamista helpottaa tieto siitä, että paikallisissa pesoissa kuva esittää aina jotain kansallissankaria, turistipesoissa kuvassa on joku patsas tai muistomerkki.

      En keksi yhtään syytä siihen miksi ostaisit kadulta ruokaa tai juomaa ? Ruokamyrkytyksen toivossa ? Elintarvikehygienia kuten muukin puhtaanapito on Kuubassa periaatteessa hyvin hoidettu, mutta kadulla 28 asteen lämmössä saattaa hyväkin tavara pilaantua hetkessä.

      Laskun ja vaihtorahojen tarkistaminen kuuluu asiaan kaikissa tilanteissa. Laskun tarkistaminen tarkoittaa sitä että tarkistat onko laskussa ylimääräisiä rivejä ja onko laskun loppusumma sama kuin riveiltä laskettu summa.

      Katukaupassa ja takseissa saatat jäädä kokonaan ilman vaihtorahoja. Kun maksat ravintoloissa, hotelleissa ja isommissa kaupoissa isoilla seteleillä saat pikkurahaa vaihtorahana, sitä tarvitset epämääräisemmissä yhteyksissä maksaaksesi tasarahalla. Esim. Plaza de Armasin käytettyjen kirjojen torilla liian suurella setelillä maksaminen saattaa aiheuttaa myyjän totaalisen häviämisen vaihtorahoja hakemaan. Esperaa esperaa, sanoo sijainen.

      Kuuba on liian ystävällinen maa turistille. Missä tahansa maailmankolkassa väärään paikkaan eksynyt turisti riisutaan turhista rahoista, mutta Kuubassa siihen vaaditaan jo yritystä. Kannattaa istahtaa hotelli inglaterran terassille, nostaa communicator pöydälle ja selata isoa setelinippua ja jättää tarjoilijalle 5 dollarin juomaraha. Se merkitsee kuuban kielellä sitä että "auttakaa, kun rahaa on ihan liikaa". Kuubalaiset on avuliasta ja ystävällistä kansaa.

      • apv

        Hei!
        Ymmärsit valuutan väärin! Tarkoitin, että summa esim. paikallisessa ja muussa valuutassa sopusoinnissa. Minä kyllä etsin lomakohteissa paikalliset suositut ruokapaikat.
        Kuubassa en ole tosin käynyt mutta lähellä Karibian Bimini saarella Miamista käsin.
        Kuuba on ollut vain haaveena niin kauan kuin Fideli elää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe