Evesa-talot, kokemuksia?

Littlejacket

Eli googlella ei löytynyt yhtään mitään. Onko jolloin kokemusta tästä pienestä talovalmistajasta/rakennuttajasta? Etenkin tahtoisin tietää missä hintaluokassa liikutaan. Firman sivuilla ei ole mikään näköistä hinnastoa.

251

35003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TDvolvo

      Itsellä ei kokemusta ole suoraa evasasta.

      Sen verta on tullu seurattua sivusta et toimita ihan normaalia uuden ja innokkaan firman toimintaa. Vaikuttaa paljon kangasalan suunassa. Viron miehet osalla työmailla töissä.

      Itse en ihan heti ostaisi heiltä.

      Kuka tietää onko seuraava ko-ti oy.

      Muistakaa ettei rahaa sisään ilman vakuuksia kenenkään talo toimittajan puolelle. Jos ei vakuuksia saa niin kertoo paljon yrityksestä. Eli on jotain pielessä.

      Ennen kun tuote pihassa maksettu esim rautakaupalle niin silloin se vasta teidän oman. Ei riitä et maksaa talotoimittajalle.

      On pieni hyviä urakka ryhmiä jotka tekee samalla tyylillä..

    • biha

      Meillä on Evesa-talo rakenteilla. Todella helppoa näin rakennuttajan vinkkelistä. Muutamia allekirjoituksia vaan papereihin, pohja- ja sisustussuunnittelussa käymistä ja sitten aikanaan tilataan vain multakuorma pihaan. Voin suositella

      • Anonyymi

        Mahdatko olla toimitusjohtaja itse kommentoimassa?


    • eivaan

      Oletteko kuinka tyytyväisiä laadun suhteen?

      Itse tuossa katselin yhtä heidän taloa niin en nyt voi ihan kehua. Esim terassit ammutaan pyssynaulalla ja samoin kaide rimoitus.

      Osa taloista joita tehneet aika "halvan" näköisen tyylisiä ulkoa.

      Työmailla näkyy ainakin myös Viron yms maalaisia. Hyvin Viron poika maalas tammikuussa räystään reunaan yhdessä talossa tuossa.

      Varmaan helppo ja vaivaton tapa ostaa talo.

      • Biha

        Tähän asti olemme olleet ihan tyytyväisiä. Ei toki hirveästi täysin uusista taloista ole kokemusta.


    • Pirkanperäläinen

      Pyytäkää ehdottomasti tilinpäätötiedot vuodelta 2015 kyseiseltä toimittajalta.
      Näyttää omavaraisuus olevan vahvaa tasalo -24,80% ja liikevaihto kioskiyrityksen luokkaa. Kannattaako todellakin ostaa yritykseltä 200-250 000 € talotoimitus.
      Kasvu on varmaan huimaa luokkaa ja tulevaisuus on loistava!

      • irland

        Ei tilinpäätöksiä tarvitse kyselle- Ne ovat julkista tietoa


    • tyytyväisetasiakkaat

      Ollaan oltu tyytyväisiä! Tosin ns. sisustussuunnittelu oli todellinen pettymys. Ammattitaidoton suunnittelija ja parempaa palvelua sai ihan rautakaupastakin.

      Muuten voi suositella.

      • raunorape

        me ollaan myös asuttu keväästä saakka uudessa kodissa ja pitää kompata! kaikki sujui hienosti!! sisustussuunnittelustakin ollaan samaa mieltä :D oli ala-arvoista toimintaa ja kaikki asiat piti lopulta hoitaa itse... muutoin ei mussuttamista


      • lasiku

        Samaa mieltä! Olikohan sama R.K kyseessä?

        Evesan kanssa muutoin mennyt kaikki hyvin!


      • R.K.HARTM

        Ainakin meidän kohdalla kyse on juurikin R.K. Onneksi asia taitaa muuttua tässä lähiaikoina! Ainakin hakevat uutta suunnittelijaa tuohon hommaan :)


    • Totuuskomissio

      Ko-ti oy meni konkurssiin, eli siinä referenssi.

      Omavaraisuusaste Evesa Oyllä miinuksella, eli firma on käytännössä konkurssissa. Omaa pääomaa ei enää ole. Miksi riskeeraisit ja ostaisit elämäsi suurimman hankinnan tällaiselta firmalta? Hae jännitystä elämääsi vaikka lottoamalla.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/evesa-oy/07181860/taloustiedot

      • Näino

        Ollut miinuksella jo vuosi ja nyt menossa taas vähemmän miinukselle. Eli koska konkurssi mahtaa toteutua? Toki kun riittävän kauan huutelee, niin vielä saattaa joskus osua jonkun yrityksen kohdalla.


      • ketäkiinnostaaoikeesti

        Totuuskomissio toisaan taitaa jokaiseen ketjuun spämmätä samaa skeidaa? lopeta nyt jo...


      • Totuuskomissio
        Näino kirjoitti:

        Ollut miinuksella jo vuosi ja nyt menossa taas vähemmän miinukselle. Eli koska konkurssi mahtaa toteutua? Toki kun riittävän kauan huutelee, niin vielä saattaa joskus osua jonkun yrityksen kohdalla.

        Liiketoiminnan ollessa tappiollista ja yhtiön pääomien vähetessä tulee yrityksen johdon harkittavaksi kannattaako liiketoimintaa jatkaa. Vaihtoehtoja ovat konkurssi, yrityssaneeraus tai liiketoiminnan jatkaminen. Tällöin tulisi myös selvittää, mikä on yrityksen johdon vastuu jos liiketoimintaa jatketaan sen jälkeen, kun yrityksen oma pääoma on menetetty.
        http://lakiasiaintoimistojarisotka.palvelut.uusisuomi.fi/tag/osakepaaoma/

        Miksi ostaisit asunnon Evesa Oyltä, kun se ei osaa pitää omaakaan talouttaan kunnossa?


      • Irland

        Hoh-hoijaa! Näytti ihan tavalliselta kasvavan yrityken tilinpäätökseltä. Kun näissä ei näy niitä sijoittajien panostuksia. Suosittelisin teitä käymään vaikka kauppakorkean tai sitten vaan lopettaa tämän supi suomalaisen "mua vituttaa kun toinen on yrittäjä" kommentit


    • mielenkiinnollaodotan

      Seuraillaan, että mihin suuntaan yritys lähtee!

    • kosteusonhyvästä

      vieläkö kyseisen puljun työmailla puutavarat yms jätetään peittelemättä sateeseen? ei niin hyvää rakentamista

      • tulisaderankka

        jätetään


    • Ihmettelijätär

      Vaimoko laitettu Evesaan toimitusjohtajaksi...

    • mustaaaaamakkaarraaaa

      Katoin samaa. Huutonaurua:).
      Virallisis papereis Evesa toimitusjohtaja Ijäs Jenni Eveliina.
      Äsken teevees haastateltii Evesa toimitusjohtaja Teemu Ijäs.
      ..mitä ihmeen säätöä????

      Yleensä kun mies laittaa vaimon nimiin firmansa syy on menetetyt luottotiedot mut eipä mulla muuta..

    • suomirulezforever

      Pätkässähän ei haastateltu Teemua, vaan Anttia. Eli ei ole ihme, jos tittelitkin menee väärin kun näyttää nimetkin menevän.

      Sinänsä tuo ei kait mikään ihmeellinen kuvio ole. Aika usein pienet perheyritykset alkaa toimimaan omin voimin, eli mies johtaa ja vaimo on mukana TJ:nä tai hallituksen PJ:nä.

      Toki täällä kaikki on aina niin epäilyttävää :)

    • RakennuttajanRiskit

      Sopimuksia rustatessa ei talon rakennuttajan kannata minkään rakennusfirman kanssa tehdä sopimusta liian etupainotteisella laskutuksella. Kuprun käydessä rakennuttajalle voi jäädä käteen puolivalmis talo, vaikka koko talo on jo maksettu. Firman taloustiedot kertovat jotain niistä piilevistä riskeistä. Ne firman taloustiedot kannattaa selvittää aina ennen sopimuksen tekoa ja arvioida riskit ja valmius niihin omalta kantilta.

    • rakennuttajanvertailija

      Osakeyhtiölain (24:23) mukaan, jos yhtiön hallitus havaitsee yhtiön oman pääoman olevan negatiivinen, hallituksen on viipymättä tehtävä osakepääoman menettämisestä rekisteri-ilmoitus kaupparekisteriin.

      Onko Evesa tehnyt yllä olevan ilmoituksen, koska oma pääoma on negatiivinen?
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/evesa-oy/07181860/taloustiedot

    • Yhteistyö

      Miten yhteistyö firman kanssa on rakentamisen aikana toiminut? Entä reklamaatioiden vastaanotto ja käsittely?

      • talorinteessä

        Oikein hyvin. EI valittamista. Kaikki toimii. Luotettava tapa toimia. Laatu hyvä. Reklamaatio postissa. Odotan vastausta.


      • Evesanhylännyt

        Me emme uskaltaneet ostaa Evesalta, koska pelkäsimme konkurssia (Evesalta on oma pääoma loppu). Päädyimme isoon luotettavaan firmaan, minkä kanssa talotyömaa saadaan varmasti päätökseen ja takuut palaavat tulevaisuudessakin. Emme ole katuneet.


    • Kilpaiiljoillavaikeaa

      Meillä kaikki mennyt hyvin valmista alkaa olemaan , ja kilpailijat näköjään hiukan kateellisia kun kauppa ei käy niin tarvii täällä huudella, ovat hoitaneet meille kaikki tyylikkäästi, antoivat tarjouksen mukana kaksikymmentä viimeistä kohdetta referensseinä joista kyseltiin kuinka mennyt eikä kukaan valittanut...
      Toki jos täältä palstalta hakee toimittajaa niin kannattaa rakentaminen varmaan unohtaa muutenkin...

      • kaikkiookoo

        juu ainakin tuo yksi ja sama jaksaa aina jauhaa tuosta omasta pääomasta yms. tuskin on asuntoa koskaan rakennuttanut (tai sitten on konkurssiin menneen rakennusliike ko-ti oyn katkeroitunut johtaja). meilläkin kaikki meni oikein malliikkaasti alusta loppuun. sisustussuunnittelu on perseestä, kuten täällä joku onkin jo maininnut. kyseiseltä r.k nimiseltä suunnittelijalta luvat pois!

        mut muuten kaikki hyvin! referenssejä voi tosiaan pyydellä ja niitä taitaa löytyä jo kymmeniä. kovimpia kasvajia tällä alalla pirkanmaalla.


      • Anonyymi

        Just näin


      • Anonyymi
        kaikkiookoo kirjoitti:

        juu ainakin tuo yksi ja sama jaksaa aina jauhaa tuosta omasta pääomasta yms. tuskin on asuntoa koskaan rakennuttanut (tai sitten on konkurssiin menneen rakennusliike ko-ti oyn katkeroitunut johtaja). meilläkin kaikki meni oikein malliikkaasti alusta loppuun. sisustussuunnittelu on perseestä, kuten täällä joku onkin jo maininnut. kyseiseltä r.k nimiseltä suunnittelijalta luvat pois!

        mut muuten kaikki hyvin! referenssejä voi tosiaan pyydellä ja niitä taitaa löytyä jo kymmeniä. kovimpia kasvajia tällä alalla pirkanmaalla.

        juurikin näin


    • murheellinen

      Omavaraisuus % -15 %. Löytyykö sukulaisilta rahaa vai laitetaanko Evesa konkurssiin? Takuut eivät toimi konkurssitilanteessa.

    • Ihanhöpöhöpöä

      Lopeta jo ja koita myydä sitä ison konsernin tuotetta joka on varmasti loistava kaikin puolin...

    • Örm111

      Meille valmistui keväällä 2016 evesa-talo. Alku vaikutti oikein lupaavalta ja talo valmistuikin kuukauden etuajassa. Rakennusvaiheessa oli mielestäni ns normaalia sähläämistä, mitä voi odottaa keneltä tahansa. Ongelmat alkoivat muuttomme jälkeen. Kohta 6 kk muutosta ja vieläkään listaamiamme puutteita ja laatuvirheitä ei olla korjattu ja kauheasti tämä ei ole rakennuttajaa hetkauttanut. Lisäksi talosopimuksesta tuli niin isoja tulkintaeroja, että olen jo kertaalleen ottanut yhteyttä asianajajaan. Melko raastavaa ja raskasta on ollut. En voi kauheasti suositella. Harmi.

    • Ootellen

      Meillä toimi tuo sisustussuunnittelu ihan älyttömän hienosti. Ilmeisesti aiemmin ollut jonkun rautakaupan kautta, mutta nyt kaikki hoitui ihanasti keittiötoimittajan luona! Todella mukavia ideoita ja tyyliikkäitä materiaaleja. Tykkäsin!

    • Tsemppiä

      Nimim. "Örm111":lle: Oletan, että rakennusfirma on jo kaikki rahansa saanut? Jos näin on, niin firmalla ei ole enää rahallista motiivia korjata puutteita ja rahahan on firmojen kanssa aina se paras motivaattori. Ikävää, mutta ei kannata antaa periksi, vaikka voimia tuollainen aina kysyykin. Tsemppiä teille!

    • TriTampere

      Tuskin lähes 160 % kasvuvaudissa 12/2015 jos ei tekisi hommia oikein. Itse ostaisin Evesa-talon kaikista mahdollisista rakennuttajista. Ei mitään huonoa sanottavaa, itse asuin kuitenkin 5-vuotta sellaisessa ja ainoa syy myyntiin oli muutto paikkakunnalta. Tärkeintä on, että ovat terveet talot asua. Kukkien paikan voi itsekin muuttaa..

      Täällä on kyllä joku niin iso dissaattori, joka trollaa varmaan jonkun muun syyn takia, kuin laatusyiden. Harmi tietenkin, että tämän takia menee perusta kaikilta realistisilta kommenteilta.

    • kasvuonkovaa

      Sitkeesti firma näyttää tämänkin vuoden klaaraavan vaikka tämän yhden Trollin mukaan pitäisi olla jo nurin :D

      Varmasti tulevaisuudessa todella iso toimija pirkanmaalla! (tai taitaa olla jo nytkin)

    • Evesa-taloista-asiaa

      En tiedä liittyykö aiheeseen (kun tuntuu ettei tällä palstalla kauheasti itse asiasta kerrota, eli talojen laadusta). Kohta asuttu 3 vuotta Kangasalla ko. yrityksen rakennuttamassa talossa eikä ainakaan toistaiseksi parempi voisi olla. Kerrankin käytetty oikeasti järkeä tilasuunnittelun osalta sekä materiaalit ovat laadukkaat ml. ilmanvaihto. Tämä riittää meille.

    • MestariRiihinen

      Tämä yritys tulee tekemään saman kuin Ko-Ti aikonaan eli toiminta loppuu. Harmi sinänsä että taas kymmenet rakentajat menettävät sen 10-v rakennevastuun kantajan. Konkurssia tuskin tulee mutta tuskimpa omistaja jaksaa pitkään pyörittää nolla palkalla ja tuloksella yritystä yksinään. Myynti lienee ajankohtainen mutta yrityksen arvo on nolla koska se ei tuota mitään. Työntekijöitä ei voi palkata koska hinnoittelu on niin tiukaa ettei kiinteitä kuluja voi ottaa. Sinänsä harmi että hieno konsepti on pilattu sillä että työmaita pyöritetään kestämättömän pienellä katteella ja yhden miehen kohtuuttomalla työpanoksella. Taloudellisesti kannattamaton liiketoiminta ei pitkään pyöri.

    • Mestarinmurheet

      Meillä juuri tulossa talo valmiiksi, ei mitään ongelmaa rakentamisen aikana ja ovat oikeasti hoitaneet kaikki niinkuin luvattu.
      Ja kurkkasin asiakastiedosta 2016 luvut niin valtavaan kasvuun nähden ihan ok tuloskin näköjään, eli taitaa kilpailijan pelkokin nyt olla turha....

      • MestariRiihinen

        OK tulos jos ei kurkista pintaa syvemmälle. Investoinnit nolla, tase tyhjä ja palkakulut kertoo että yrittäjä ei nosta rahaa firmasta. Millä tämä pyörii jos yrittäjä esim sairastuu? Vai onko omistaja robotti mikä tekee talkoilla taloja maailman tappiin saakka? Veikkaampa kuitenkin että yrittäjän taustat tietäen myyntiin menee koko roska. Tosin noin heikolla myyntikatteella tuskin kukaan firmaa ostaa.


    • Sienitalo

      Joku Sievitalokauppias taas täällä huutelemassa? :D

    • Evesasta

      Olisiko jollakin kertoa tuoreita kokemuksia Evesasta? Miten kokonaisuus ja yhteistyö sujui ja millaista työn jälki oli? Täällä on pääasiassa ollut hyviä kommentteja aikaisemmin ja uskoisin, että jos negatiisia ei ole paljoa, niin hommat ovat hoituneet rakentamisen aikana ja sen jälkeen pääasiassa hyvin? Yrityksen taloudellinen puoli ei niinkään kiinnosta minua vaan se itse työ.

      • MahdollinenOstaja

        Työn jälkeä pääsee tarkastelemaan talonäyttelyissä, tuntuu siltä että näyttelyitä on viikottain.


    • JumalanTervehdys

      Yritys on myynnissä. Ilmesesti omistaja ei jaksa enää tehdä talkoilla töitä. Tosin miksi kukaan ostaisi yritystä joka ei pysty tekemään tulosta joten se lienee lorun loppu. Se niistä 10-vuoden rakennetakuista. Harmi. Muuten kiva konsepti.

      • joumaaan

        Onko sulla antaa faktatietoa tälle väitteellesi?


    • ostajat

      TJ Evesalla antaa outoja hintoja ja ympäripyöreitä vastauksia. Onko kokemuksia miten homma piti paikkansa?

      • MahdollinenOstaja

        Voitko avata tätä vastausta vähän enemmän? Mikä on outo hinta? Tarkoitatko että on ylihinnoiteltu tai alihinnoiteltu tarjous? Vai eikö kenties osannut suoraan vastata kysymykseen "Paljonko tällainen ja tällainen talo maksaa"?

        Olen ymmärtänyt että Evesa ei lähetä laskuja jälkikäteen, eli sovittu hinta pitää. Omakohtaisia kokemuksia ei ole vielä, mutta alan vahvasti kallistua Evesan puolelle.


    • tyytyväinenasiakas

      suosittelen vahvasti! hinta hyvinkin kilpailukykyinen. ei siis varmasti halvin, mutta sisältökin on alansa parhaita.

    • Weeds

      Meitä vietiin kyllä kun litran mittaa koska emme todellakaan ymmärrä mitään rakentamisesta.

      Hinta oli halvin mutta eipä laatukaan kummallista ollut. Voin kertoa että hieman kyllä harmittaa kun samalle alueelle tuli nippu tismalleen samanlaisia taloja ja tästähän ei ollut tietoa meillä. Kaikki suunniteltu samaan muottiin ja sitten niitä tehtiin sarjatuotantona:(

      Tämän tehtaan konsepti on se että annetaan halvin hinta ja sen jälkeen kaikki suunnitellaan tiukan kustannuskurin kanssa että saadaan se hinta pitämään. Tuttava pariskunta rakennutti erään toisen talotehtaan kanssa projektinsa ja heidän kotinsa todella suunniteltiin heille kaikkia yksityiskohtia myöden. Minusta he saivat yksilöllisen unelmien kodin ja meille tuli "yksilöllinen" bulkkituote:(

      Saimme paljon suosituksia mutta todellisuus oli se että suurin osa näistä suositusten antajista oli tavalla tai toisella hyötyjiä tästä meidän projektista koska Evesa tilasi heiltä aliurakoita.

      Seuraavan kerran kun rakennamme emme haksahda esimmäiseen toimijaan pelkkien suositusten perusteella vaan kartoitamme kyllä todella muitakin vaihtoehtoja. Omaa hölmöyttämme oli se että annoimme kaikki valtuuden tälle firmalle tehdä meidän talo, kaikki valvonta oli ulkoistettu heille eli kukaan ei tässä projektissa ajanut meidän etua. Työnjohto, asentajat, suunnittelijat, tavarantoimittajat olivat kaikessa aina Evesan puolella eikä meillä ollut oikeaa sanavaltaa mihinkään. On paljon asioita mitä olisimme haluneet toteuttaa mutta aina meidät jotenkin ohjattiin siihen halvimpaan vaihtoehtoon.

      Kaikki valinnat mitä teimme ohjattiin niin taitavasti halvimpaan mahdolliseen että varmasti meidän rahoista saatiin hyvät katteet.

      Näiden kanssa pitää palkata edunvalvoja kuka ei ole missään sidoksissa Evesaan jotta pystyy pitämään puolensa heidän myllyssä. Moni asiakas ei varmaan edes ymmärrä näitä asioita ja niin kävi meillekkin mutta jälkikäteen asiat ovat alkaneet valkenemaan.

      Yhteydenpito on vaikeaa koska pöyrittävät niin pienellä organisaatiolla tätä ja kaikilla tuntuu olevan liian kiire jatkuvasti. Jos yrityksen omistajalle sattuisi jotain olen täysin varma että kaikki toiminta pysähtyy sillä sekunnilla koska kaikki tuntuu olevan hänen vastuullaan. Siinä mielessä hinta pitääkin olla halvempi kuin kilpailijoilla että rakentajalla on varaa tarvittaessa palkata joku muu viemään projekti loppuun.

      Positiivista on se että tämä projekti meni kuitenkin paljon paremmin kun aikoinaan Jukkatalon kanssa tekemämme ensimmäinen talo jonka rakentaminen oli totaalinen katastrofi :)

      • Ilja-561

        Oletko varma että valitsitte Evesan ? Kaksi vuotta sitten kun Evesa rakensi meille talon niin olivat hieman muita kalliimpia, mutta laatu ja materiaalit olivat myös hieman parempaa.. Tuli tosi laadukas koti. Suosittelen


      • Uunoonuuno

        Siis eka talo Jukka-talojen kanssa katastrofi, nyt toinen projekti Evesan kanssa ja edelleen kaipaat edunvalvojaa itsellesi... Ihan nyt ystävällisenä vinkkinä, että varmaan sun kyllä ihan oikeasti kannattaa hankkia sellainen, ihan jo jokapäiväistä elämää varten.


      • Anonyymi

        Kaverilla heiltä valmistunut talo. ihanan perheen elämän kamalin vuosi😢. Läheltä seuranneena EN SUOSITTELE. Toimitussisällössä halvat materiaalit. Kiireellä tehdään kaikki. Ylihinnoitellut muutosmateriaalit ja -työt. Sisustussuunnittelun asiakas tekee lupauksista huolimatta itse ja rautakaupan myyjä (kutsuvat sisustussuunnittelujaksi) kirjaa, hinnoittelee ja tilaa. Somessa markkinoivat harhaanjohtavasti näitä kalliilla lisähinnalla asiakkaiden itse/ulkopuolisten suunnittelijoiden ideoimia sisustusratkaisuja ominaan. Ketään ei saa kiinni ja EPÄKOHTELIASTA asiakaspalvelua, joka muuttui selvästi kun nimet paperissa. Vertailuna kaveripiirissä/naapureilla kannustalo, honka, kastelli, kodix, jopera ja sikla: asiallisemmin kohdattu asiakas ja hintakin piti lopulta paremmin, kun ei siistimmästä työstä tarvinnut maksaa niin paljon lisää. eli tuskin yleinen alan normi yhtä vinksahtanut kuin Evesalla??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaverilla heiltä valmistunut talo. ihanan perheen elämän kamalin vuosi😢. Läheltä seuranneena EN SUOSITTELE. Toimitussisällössä halvat materiaalit. Kiireellä tehdään kaikki. Ylihinnoitellut muutosmateriaalit ja -työt. Sisustussuunnittelun asiakas tekee lupauksista huolimatta itse ja rautakaupan myyjä (kutsuvat sisustussuunnittelujaksi) kirjaa, hinnoittelee ja tilaa. Somessa markkinoivat harhaanjohtavasti näitä kalliilla lisähinnalla asiakkaiden itse/ulkopuolisten suunnittelijoiden ideoimia sisustusratkaisuja ominaan. Ketään ei saa kiinni ja EPÄKOHTELIASTA asiakaspalvelua, joka muuttui selvästi kun nimet paperissa. Vertailuna kaveripiirissä/naapureilla kannustalo, honka, kastelli, kodix, jopera ja sikla: asiallisemmin kohdattu asiakas ja hintakin piti lopulta paremmin, kun ei siistimmästä työstä tarvinnut maksaa niin paljon lisää. eli tuskin yleinen alan normi yhtä vinksahtanut kuin Evesalla??

        ”Elämän kamalin vuosi” kuvaa hyvin omaakin kokemusta evesan kanssa. Varmasti on alalla yleisestikin laatuongelmia mutta ainakin sitä luulisi ja toivoisi ettei kellään olisi pitkän päälle varaa niin välinpitämättömään ja asiakasta halveksivaan asenteeseen. Lienee ollut liian helppoa saada aina uusia nimiä papereihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Elämän kamalin vuosi” kuvaa hyvin omaakin kokemusta evesan kanssa. Varmasti on alalla yleisestikin laatuongelmia mutta ainakin sitä luulisi ja toivoisi ettei kellään olisi pitkän päälle varaa niin välinpitämättömään ja asiakasta halveksivaan asenteeseen. Lienee ollut liian helppoa saada aina uusia nimiä papereihin.

        Kuulemma mennään kuluttajariitalautakuntaan Evesan ja Passiivitalojen kanssa... ihan ei ole putkeen mennyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Elämän kamalin vuosi” kuvaa hyvin omaakin kokemusta evesan kanssa. Varmasti on alalla yleisestikin laatuongelmia mutta ainakin sitä luulisi ja toivoisi ettei kellään olisi pitkän päälle varaa niin välinpitämättömään ja asiakasta halveksivaan asenteeseen. Lienee ollut liian helppoa saada aina uusia nimiä papereihin.

        Tismalleen samaa mieltä! Monesta asiasta olisi selvitty paremmin, jos olisi vähäistäkään kunnioitusta asiakasta kohtaan. Epärehellistä selittelyä ja asioiden hoitamatta jättämistä. Eivät edes puhelimeen tai sähköpostiin vaivautuneet vastaamaan, joten aika vaikea kommunikoida 😕.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulemma mennään kuluttajariitalautakuntaan Evesan ja Passiivitalojen kanssa... ihan ei ole putkeen mennyt

        Jaksatko avata, minkätasoiset virheet tähän johtivat? Tsemppiä ja jaksamista teille!!! Meillä oli myös isoja ongelmia Evesan ja etenkin LVIS-talojen kanssa läpi koko projekti, mutta saatiin suurin osa reklamoitua lopulta niin, että jäi projektista ”vain” muutama sopimuksen vastainen harmillinen toteutus sekä iso kasa henkisiä traumoja. Reklammaatiot oli haastavia ja vaativat itseltä aivan liikaa energiaa, kun ei vastuuhenkilöitä koskaan tavoittanut puhelimitse eivätkä vastanneet sähköposteihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaverilla heiltä valmistunut talo. ihanan perheen elämän kamalin vuosi😢. Läheltä seuranneena EN SUOSITTELE. Toimitussisällössä halvat materiaalit. Kiireellä tehdään kaikki. Ylihinnoitellut muutosmateriaalit ja -työt. Sisustussuunnittelun asiakas tekee lupauksista huolimatta itse ja rautakaupan myyjä (kutsuvat sisustussuunnittelujaksi) kirjaa, hinnoittelee ja tilaa. Somessa markkinoivat harhaanjohtavasti näitä kalliilla lisähinnalla asiakkaiden itse/ulkopuolisten suunnittelijoiden ideoimia sisustusratkaisuja ominaan. Ketään ei saa kiinni ja EPÄKOHTELIASTA asiakaspalvelua, joka muuttui selvästi kun nimet paperissa. Vertailuna kaveripiirissä/naapureilla kannustalo, honka, kastelli, kodix, jopera ja sikla: asiallisemmin kohdattu asiakas ja hintakin piti lopulta paremmin, kun ei siistimmästä työstä tarvinnut maksaa niin paljon lisää. eli tuskin yleinen alan normi yhtä vinksahtanut kuin Evesalla??

        Suoraan kuin meidän projektista! Ainoa, joka toimi ammattimaisesti, oli keittiösuunnittelija Keittiömaailmasta. Että pitikin tähän paskaan kädet lyödä!


    • Arkkitehtitreelta

      Minusta Evesan pitäisi keskittyä nimenomaan tuollaiaten bulkkipakettien kyhäämiseen.. ei missään nimessä arkkitehdin yksilöllisesti suunnittelemiin kivi-, hirsi-, tai varsinkaan CLT-taloihin. Ovat olleet katastrofeja lähes poikkeuksetta kaikki.

      • Onnellinenasuja

        Ainakin meidän yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema kivitalo meni täysin putkeen. Oliko tämä sitten vain poikkeus?


      • Anonyymi
        Onnellinenasuja kirjoitti:

        Ainakin meidän yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema kivitalo meni täysin putkeen. Oliko tämä sitten vain poikkeus?

        Teidän kivitalo oli poikkeus, olkaa onnellisia. Valitettavasti olen samaa mieltä ”yksilöllisten” talojen onnistumisesta alkuperäisen kommentoijan kanssa. Viimeistelyssä etenkin huomautettavaa talonäyttöjen perusteella. Ei vaan ole kiinnostusta ja sydäntä kehittää suunnittelutyötä ja toimitussisältöä tämän päivän tasoa vastaavaksi (vrt esim. asuntomessukohteet). Asiakkaita riittää kai silti ja panostavat näihin entistä vähemmän kiireissään. Ilmeisesti pirkanmaalaiset ei ymmärrä laadun ja tyylin perään kysellä riittävästi.


    • reino

      Kaverin talossa ongelmia evesan miehet rikko ikkunoita elementtien pystytyksessä luvattiin
      vaihtaa uusiin itse johtaja lupasi eivät vaihda .Lukkojen kohdilla 15 sentin halkeemia osasta puutuu 20 paloja tiivisteet rikki karmeissa halkeemia ja kieroja .Yksi uusi lasi tuli kun oli rikki lasia vaihtaessa särkivät tämänkin. valvoja ei hoida hommiaan

      • roboootti

        Mitähän yritit sanoa? Tekstistäsi ei saa mitään selvää.


    • SallyV

      Nosto

    • Himpunharmistus

      Meillä meni projekti ihan ok. Tarjous oli halvin ja sisustustyöt olivat priimaa. Ainoa harmitus on se että talo vaikuttaa ulkoa melko halvalta joka lienee Lapwallin halpatuotantoelementeistä johtuvaa. Olisi pitänyt tehdä hirrestä...

    • Anonyymi

      Tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin. Tällä hetkellä odotellaan rakennuslupaa, ja kaupasta on sovittu Evesan kanssa. Ennen kuin päästiin yhteisymmärrykseen pohjakuvasta niin väännettiin pohjakuvat kokonaan uusiksi kerran, ja lukemattomia muutoksia on tehty matkan varrella. Iso kiitos Evesa-talon arkkitehdille kärsivällisyydestä.

      Kiintokaluste- ja keittiövalinnassa on tosiaan Keittiömaailma ja Puustelli vaihtoehtoina, tarjous otettiin molemmilta ja päädyttiin Puustelliin. Sisustussuunnittelijana on joko Hartman living tai Pukkila, tässä ei olla vielä tehty päätös.

      Summa summarum, on ollut todella helppoa tähän asti. Tuntuu siltä että Evesa-talot tosiaan hoitaa kaiken puolestasi, asianmukaiset tahot ovat soittaneet minulle aina kun on aika aloittaa uuden osa-alueen suunnittelu.

      Katsotaan miten rakennusprosessi lähtee käyntiin, kirjoittelen siitä sitten. Ajatuksena on ottaa avaimet-käteen ratkaisu kaiken osalta paitsi pihan suunnittelun ja kivetys yms.

      • Anonyymi

        Toivottavasti teette hirrestä tai kivestä. Noissa Evesan elementtitaloissa ei paljoa arkitehtuurista kannata puhua kun hierotaan pelkkää pohjaa ja tehdään ulkokuori halvimmasta shaipasta. Suurin osa valmistaloista on ulkoa ihan hirveen näkösiä. Neljän nurkan laatikko. Itse teetettiin pitkästä ja saatiin oikeasti hieno koti myös ulkoa.


      • Anonyymi

        Evesan meille rakentama hirsitalo Tampereelle onnistui varsin hyvin, tämä oli merkittävässä määrin Ollikaisen Hirsirakenteen ansiota. Paljolti virheiltä vältyimme kun olin käytännössä koko ajan paikanpäällä itse valvomassa (vanha talomme sijaitsee naapurissa ja olin kotona etätöissä rakennusaikana). Teetin muutamia virheellisiä rakenteita uudelleen heti suoraan aliurakoitsijoiden kanssa ilman suurempia kinoja ilman lisäkustannuksia. Rakentamisen aikainen osaava valvonta on äärimmäisen tärkeätä rakentamisen aikana, on talotoimittaja sitten kuka tahansa. Kaupungin rakennusvalvonta, nimestään huolimatta, ei valvo rakentamista, heille riittää että papereissa on vastaavan mestarin allekirjoitukset. Vastaava mestari oli Evesan palkkaama eikä häntä näkynyt kuin aloitus- ja lopetustyömaakokouksissa. Talon suunnittelimme itse omaan tarpeeseen Ollikaisen Hirsirakenteen kanssa - Ollikainen ansaitsee 10 pistettä ja papukaijamerkin, muuten tähän tuskin olisimme ryhtyneetkään (meillä on mökillä näyttöä kolmesta Ollikaisen vuosien varrella toimittamasta hirsirakennuksesta). Suurin riski oli siinä että rakentaja menee nurin ennenkuin talo on luovutettu, mutta tässä tapauksessa selvisimme kuivin jaloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti teette hirrestä tai kivestä. Noissa Evesan elementtitaloissa ei paljoa arkitehtuurista kannata puhua kun hierotaan pelkkää pohjaa ja tehdään ulkokuori halvimmasta shaipasta. Suurin osa valmistaloista on ulkoa ihan hirveen näkösiä. Neljän nurkan laatikko. Itse teetettiin pitkästä ja saatiin oikeasti hieno koti myös ulkoa.

        Jos sää vajakki joskus viä luet tätä niin ne laatikko talot saattaa olla asiakkaan toiveen mukaan tehtyjä, onko käyny mielessä?


    • Anonyymi

      EN VOI SUOSITELLA! Evesa on firma TÄYSIN vailla järkevää organisaatiota, tarkoitan sillä että toimitusjohtaja hoitaa ihan kaiken reklamaation käsittelystä sidosryhmien kanssa kommunikointiin. Sinun projektia ei johda eikä valvo kukaan, vaikka paperilla on nimellinen valvoja joka kaupan mukana tulee.

      Reklamaatioita ei käsitellä kunnolla, viesteihin ei siis edes vastata vaan niitä edelleenlähetetään korkeintaan aliurakoitsijalle. Työn jälki on täysin tuurista kiinni, meille sattui onneton timpuri ja sen huomaa valitettavan monesta kohdasta.

      Tällä firmalla on hyvä konsepti paperilla, harmi vaan kun se on yhden miehen show, ja tällä miehellä on liikaa rautoja tulessa. Suosittelen kiertämään kaukaa.

      • Anonyymi

        Honkarakenteen tilauskanta oli viimeisellä kvartaalilta 44% suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Niillä on hommat kunnossa muuallakin kuin paperilla.


      • Anonyymi

        Samat huonot kokemukset täälläkin Evesasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat huonot kokemukset täälläkin Evesasta!

        Mikä olisi oikea kanava valittaa tästä firmasta? Oletteko saaneet tukea jostain ulkopuolelta firman virheisiin ja ylimieliseen asiakaspalveluun? Ollaan jo muutettu, mutta jäi tosi ***** maku😥. Kannattaako edes yrittää saada firmaa vastuuseen vai jyräisivätkö yhä vaan isomman oikeudella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olisi oikea kanava valittaa tästä firmasta? Oletteko saaneet tukea jostain ulkopuolelta firman virheisiin ja ylimieliseen asiakaspalveluun? Ollaan jo muutettu, mutta jäi tosi ***** maku😥. Kannattaako edes yrittää saada firmaa vastuuseen vai jyräisivätkö yhä vaan isomman oikeudella?

        Sitä samaa mekin mietimme. Kuka tässä voisi auttaa??? Ylimielistä ja välinpitämätöntä kohtelua. Perhe ostaa monen sadantuhannen euron talon ja samalla elämänsä (ehkä, me ainakin) isoimman hankinnan ja koko ajan on olo, että tuli tehtyä isoin VIRHE ikinä!!! Miten joku yritys voi olla pystyssä, kun palvelun ja rakentamisen taso on tämä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä samaa mekin mietimme. Kuka tässä voisi auttaa??? Ylimielistä ja välinpitämätöntä kohtelua. Perhe ostaa monen sadantuhannen euron talon ja samalla elämänsä (ehkä, me ainakin) isoimman hankinnan ja koko ajan on olo, että tuli tehtyä isoin VIRHE ikinä!!! Miten joku yritys voi olla pystyssä, kun palvelun ja rakentamisen taso on tämä!

        Hyvä idea voisi olla perustaa facebook-ryhmä jossa kaikki huonosti kohdellut rakentajaperheet voisivat valokuvin jakaa kokemuksia. Uskoisin että ne talotehtaat joille oikeasti asiakaspalvelu ja laatu on tärkeää niin onnistuvat pysymään poissa ko ryhmästä. Samaan aikaan rakentamista pohtivat perheet näkisivät ketä kannattaa välttää. Tai ainakin näkisivät todelliset asiakaskokemukset. Tällainen toiminta voisi nostaa laadun tasoa koko alalla karsimalla pois epärehelliset toimijat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä idea voisi olla perustaa facebook-ryhmä jossa kaikki huonosti kohdellut rakentajaperheet voisivat valokuvin jakaa kokemuksia. Uskoisin että ne talotehtaat joille oikeasti asiakaspalvelu ja laatu on tärkeää niin onnistuvat pysymään poissa ko ryhmästä. Samaan aikaan rakentamista pohtivat perheet näkisivät ketä kannattaa välttää. Tai ainakin näkisivät todelliset asiakaskokemukset. Tällainen toiminta voisi nostaa laadun tasoa koko alalla karsimalla pois epärehelliset toimijat.

        Erinomainen idea!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä idea voisi olla perustaa facebook-ryhmä jossa kaikki huonosti kohdellut rakentajaperheet voisivat valokuvin jakaa kokemuksia. Uskoisin että ne talotehtaat joille oikeasti asiakaspalvelu ja laatu on tärkeää niin onnistuvat pysymään poissa ko ryhmästä. Samaan aikaan rakentamista pohtivat perheet näkisivät ketä kannattaa välttää. Tai ainakin näkisivät todelliset asiakaskokemukset. Tällainen toiminta voisi nostaa laadun tasoa koko alalla karsimalla pois epärehelliset toimijat.

        Löytyisikin kyllä sellainen kuvasetti että itseni ainakin olisi vaikea uskoa kenenkään sen nähtyään kyseiseen firmaan päätyvän... Vaan jos sen julkaisisi niin saisiko syytteen taloudellisen vahingon tuottamisesta yritykselle tmv? Yrityksellä ei kuitenkaan ilmeisesti ole mitään esteitä jatkaa vahingon aiheuttamista asiakkailleen, kun ikävän tutun kuuloisia kokemuksia enenevästi näyttää tännekin ilmaantuvan. Voimia kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyisikin kyllä sellainen kuvasetti että itseni ainakin olisi vaikea uskoa kenenkään sen nähtyään kyseiseen firmaan päätyvän... Vaan jos sen julkaisisi niin saisiko syytteen taloudellisen vahingon tuottamisesta yritykselle tmv? Yrityksellä ei kuitenkaan ilmeisesti ole mitään esteitä jatkaa vahingon aiheuttamista asiakkailleen, kun ikävän tutun kuuloisia kokemuksia enenevästi näyttää tännekin ilmaantuvan. Voimia kaikille!

        Arvostelun vapaus on tärkeä osa sananvapautta, ja siksi perusoikeutena lailla turvattu. Sananvapaus ei ole kuitenkaan täysin rajoittamatonta, ja siksi on tärkeää tietää milloin arvostelu on hyväksyttävää. Pääsääntöisesti kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa. Ehtona kuitenkin on, että arvostelu ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Näin ollen esimerkiksi elinkeinonharjoittajan on siedettävä tuotteidensa arvostelua julkisuudessa, kunhan esitetyt tiedot vain pitävät paikkansa. Tarkoituksena siis on, että kritiikkiä on pystyttävä julkaisemaan.

        Kunnianloukkauksena ei pidetä myöskään yleiseltä kannalta merkittävän asian käsittelemisen vuoksi esitettyä ilmaisua, kunhan se ei selvästi ylitä sitä mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Esimerkiksi yhteiskunnallisista ongelmista tulee voida keskustella vapaasti.

        Kunnianloukkaus on säädetty laissa rangaistavaksi teoksi. Kunnianloukkaus on määritelty laissa teoksi, jolla halvennetaan toista esimerkiksi valheellisten tietojen tai vihjausten levittämisellä siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa loukatulle tai tähän kohdistuvaa halveksuntaa. Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa huolimatta siitä, miten sen esittäminen tapahtuu – se siis voidaan esimerkiksi esittää sosiaalisessa mediassa, jossa suurin osa kunnianloukkaustapauksista nykypäivänä yhä enenevissä määrin tapahtuu. Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kuusi kuukautta.

        Lähde: minilex.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä samaa mekin mietimme. Kuka tässä voisi auttaa??? Ylimielistä ja välinpitämätöntä kohtelua. Perhe ostaa monen sadantuhannen euron talon ja samalla elämänsä (ehkä, me ainakin) isoimman hankinnan ja koko ajan on olo, että tuli tehtyä isoin VIRHE ikinä!!! Miten joku yritys voi olla pystyssä, kun palvelun ja rakentamisen taso on tämä!

        Suosittelen kääntymään juristin puoleen. Hyvä lakimies kyllä kertoo mitä vaihtoehtoja teillä on ja myös mitä ei ole. Kotivakuutuksessa on usein oikeusturva, jonka kautta saa juristin kuluja katettua. Myös kuluttaja-asiamies voi auttaa alkuun. Kuluttajaneuvonnassa on erittäin päteviä ihmisiä töissä. Tiedän että reklamointi vie voimia, mutta ei kannata lannistua tai luovuttaa. Kyseessä kuitenkin satojen tuhansien hankinta, joten kannattaa pitää omista oikeuksista kiinni. Tsemppiä!


      • Anonyymi

        huh huh siellä taas kilpailijayritykseltä joku huutelemassa, naurettavaa tuo sinun toihusi jo


    • Anonyymi

      Jos aidosti kokee tulleensa väärinkohdelluksi niin kannattaa ilmoittaa poliisille sekä verottajalle. Monesti jos yritys ei toimi reilusti niin epäselvyyksiä voi olla myös verottajaa kiinnostavissa asioissa.

      • Anonyymi

        Vaikka Evesan ja LVIS-talojen ylimielisyydestä ja kommunikaatiovajeesta jäi itselle tosi paha mieli ja myös talon lopputulos kärsi, ei se taida vielä rikollista olla? Ehkäpä luottavat juuri siihen, että tällaisesta käytöksestä eivät saa mistään asiakkaan jupinaa suurempaa noottia kuitenkaan? Helpompaa ja rahakkaampaa heille kai pyörittää 100 asiakasta välttävästi kuin 20 vahvalla ammattiylpeydellä? Koskeekohan rakennusalaa mitkään asiakaspalvelun ”kultaiset käytössäännöt”, joiden rikkomisesta esim. kuluttajasuoja voisi sentään huomauttaa, jos meitä kohtalotovereita on monia? Heidän markkinointinsa esimerkiksi instagramissa on mielestäni todella harhaanjohtavaa esim. asiakkaan toiveiden kuulemisen suhteen. Olen itse saanut Evesalta vieläpä kokea, että olen vaan hankala persoona ja suurelta osin siksi huonommin kohdeltu asiakas. Tätä olen joutunut paljon yön tunteina miettimään, koska en mielestäni ole kovin riitaisa muuten kuin juuri vääryyttä (etenkin näin isoissa asioissa) kohdatessani. Joten on ollut lohdullista kuulla mm. täältä, että myös muilla todennäköisesti varsin täysjärkisisilläkin ihmisillä on vastaavia kokemuksia Evesasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka Evesan ja LVIS-talojen ylimielisyydestä ja kommunikaatiovajeesta jäi itselle tosi paha mieli ja myös talon lopputulos kärsi, ei se taida vielä rikollista olla? Ehkäpä luottavat juuri siihen, että tällaisesta käytöksestä eivät saa mistään asiakkaan jupinaa suurempaa noottia kuitenkaan? Helpompaa ja rahakkaampaa heille kai pyörittää 100 asiakasta välttävästi kuin 20 vahvalla ammattiylpeydellä? Koskeekohan rakennusalaa mitkään asiakaspalvelun ”kultaiset käytössäännöt”, joiden rikkomisesta esim. kuluttajasuoja voisi sentään huomauttaa, jos meitä kohtalotovereita on monia? Heidän markkinointinsa esimerkiksi instagramissa on mielestäni todella harhaanjohtavaa esim. asiakkaan toiveiden kuulemisen suhteen. Olen itse saanut Evesalta vieläpä kokea, että olen vaan hankala persoona ja suurelta osin siksi huonommin kohdeltu asiakas. Tätä olen joutunut paljon yön tunteina miettimään, koska en mielestäni ole kovin riitaisa muuten kuin juuri vääryyttä (etenkin näin isoissa asioissa) kohdatessani. Joten on ollut lohdullista kuulla mm. täältä, että myös muilla todennäköisesti varsin täysjärkisisilläkin ihmisillä on vastaavia kokemuksia Evesasta.

        Meille oli aivan nuivaa kohtelua talotehtaan toimesta koko projektin ajan. Toiminta muuttui välittömästi kun sopimukset oli allekirjoitettu. Aivan käsittämätön määrä rakennusvirheitä, epärehellisiä kustannusarvioita ja ensisijaisesti yrittivät lakaista maton alle virheensä. Kuitenkin olet rakentajana vastuussa niin harmittavaa yrittää tehdä laadukasta kun kumppanin lupaukset olivatkin vain ns. myyntipuheita. Oliko teillä kenen talopaketti Evesan kautta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka Evesan ja LVIS-talojen ylimielisyydestä ja kommunikaatiovajeesta jäi itselle tosi paha mieli ja myös talon lopputulos kärsi, ei se taida vielä rikollista olla? Ehkäpä luottavat juuri siihen, että tällaisesta käytöksestä eivät saa mistään asiakkaan jupinaa suurempaa noottia kuitenkaan? Helpompaa ja rahakkaampaa heille kai pyörittää 100 asiakasta välttävästi kuin 20 vahvalla ammattiylpeydellä? Koskeekohan rakennusalaa mitkään asiakaspalvelun ”kultaiset käytössäännöt”, joiden rikkomisesta esim. kuluttajasuoja voisi sentään huomauttaa, jos meitä kohtalotovereita on monia? Heidän markkinointinsa esimerkiksi instagramissa on mielestäni todella harhaanjohtavaa esim. asiakkaan toiveiden kuulemisen suhteen. Olen itse saanut Evesalta vieläpä kokea, että olen vaan hankala persoona ja suurelta osin siksi huonommin kohdeltu asiakas. Tätä olen joutunut paljon yön tunteina miettimään, koska en mielestäni ole kovin riitaisa muuten kuin juuri vääryyttä (etenkin näin isoissa asioissa) kohdatessani. Joten on ollut lohdullista kuulla mm. täältä, että myös muilla todennäköisesti varsin täysjärkisisilläkin ihmisillä on vastaavia kokemuksia Evesasta.

        Lvis-talolla on tosi huono maine, tiedän yhden talotehtaan joka ajautui heidän kanssa koviin riitoihin kun hoitivat työnsä miten sattuu ja rekkulat jäi korjaamatta. Johti lopulta siihen että talotehdas purki sopparit ja etsi toisen lvi urakoitsijan tekemään työt loppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka Evesan ja LVIS-talojen ylimielisyydestä ja kommunikaatiovajeesta jäi itselle tosi paha mieli ja myös talon lopputulos kärsi, ei se taida vielä rikollista olla? Ehkäpä luottavat juuri siihen, että tällaisesta käytöksestä eivät saa mistään asiakkaan jupinaa suurempaa noottia kuitenkaan? Helpompaa ja rahakkaampaa heille kai pyörittää 100 asiakasta välttävästi kuin 20 vahvalla ammattiylpeydellä? Koskeekohan rakennusalaa mitkään asiakaspalvelun ”kultaiset käytössäännöt”, joiden rikkomisesta esim. kuluttajasuoja voisi sentään huomauttaa, jos meitä kohtalotovereita on monia? Heidän markkinointinsa esimerkiksi instagramissa on mielestäni todella harhaanjohtavaa esim. asiakkaan toiveiden kuulemisen suhteen. Olen itse saanut Evesalta vieläpä kokea, että olen vaan hankala persoona ja suurelta osin siksi huonommin kohdeltu asiakas. Tätä olen joutunut paljon yön tunteina miettimään, koska en mielestäni ole kovin riitaisa muuten kuin juuri vääryyttä (etenkin näin isoissa asioissa) kohdatessani. Joten on ollut lohdullista kuulla mm. täältä, että myös muilla todennäköisesti varsin täysjärkisisilläkin ihmisillä on vastaavia kokemuksia Evesasta.

        Sinua tuntematta mutta Evesan kohtelun kokeneena voisin kuvitella sen muuttavan ihan kenet vaan hankalaksi persoonaksi. Itse annoin alkuun niille ihan liikaa periksi kiltteyttäni, mutta tuntui että kiitoksena siitä vain hullummaksi muuttui touhunsa. Sen seurauksena kyllä muutuin itsekin hankalammaksi projektin edetessä. Eipä siitäkään silti käteen jäänyt paljon muuta kuin mielipahaa kun ei vaan lopulta ollut enää riittävästi voimia vaatia omia oikeuksiaan. Yöunet meni tältäkin vääryyttä kokeneelta asiakkaalta. Aina välillä mietin että mitenköhän mahtaa toimitusjohtaja itse nukkua. Luulis ees vähän omantunnon hänelläkin kolkuttelevan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinua tuntematta mutta Evesan kohtelun kokeneena voisin kuvitella sen muuttavan ihan kenet vaan hankalaksi persoonaksi. Itse annoin alkuun niille ihan liikaa periksi kiltteyttäni, mutta tuntui että kiitoksena siitä vain hullummaksi muuttui touhunsa. Sen seurauksena kyllä muutuin itsekin hankalammaksi projektin edetessä. Eipä siitäkään silti käteen jäänyt paljon muuta kuin mielipahaa kun ei vaan lopulta ollut enää riittävästi voimia vaatia omia oikeuksiaan. Yöunet meni tältäkin vääryyttä kokeneelta asiakkaalta. Aina välillä mietin että mitenköhän mahtaa toimitusjohtaja itse nukkua. Luulis ees vähän omantunnon hänelläkin kolkuttelevan..

        oletko näitä Evesan lautta passiivikivitalopaketin ostaneita? Sillä sektorilla tuntuu ongelmia aina löytyvän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oletko näitä Evesan lautta passiivikivitalopaketin ostaneita? Sillä sektorilla tuntuu ongelmia aina löytyvän.

        Eiku ihan tuiki tavallinen tolpparunkoinen tapaus oli tämä, muttei todellakaan menny putkeen siltikään. Evesan huonosta suunnittelusta organisoinnista ja työnjohdosta enimmät ongelmat lähtivät. Piittaamaton oli asenne sekä rakennuskohteen että asiakkaan suhteen siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiku ihan tuiki tavallinen tolpparunkoinen tapaus oli tämä, muttei todellakaan menny putkeen siltikään. Evesan huonosta suunnittelusta organisoinnista ja työnjohdosta enimmät ongelmat lähtivät. Piittaamaton oli asenne sekä rakennuskohteen että asiakkaan suhteen siis.

        Mietimme jo vahvasti Uusi Koti Oy:n myymää kohdetta, jonka rakennuttajana toimisi Evesa.

        Onneksi tapani mukaan googletin - emme mieti enää.

        Tein myös mielenkiintoisen huomion - tämä T.I on myös kyseisen Uusi Koti Oy:n toimihenkilö, jonka kanssa olin laittanut viestiä (varmaan myös toimari). Ei yhtään haiskahda ei..

        Tosin, selvispä sekin, miksi viestit välitysfirmalta oli huonosti kirjoitettuja eivätkä edes vastanneet kysymyksiin.

        Kiitos, mutta ei jatkoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiku ihan tuiki tavallinen tolpparunkoinen tapaus oli tämä, muttei todellakaan menny putkeen siltikään. Evesan huonosta suunnittelusta organisoinnista ja työnjohdosta enimmät ongelmat lähtivät. Piittaamaton oli asenne sekä rakennuskohteen että asiakkaan suhteen siis.

        Meilläkään ei ollut Passiivikivitalo, vaan juuri nuo kommunikaatio-ongelmat ja ylimielisyys johtivat virheisiin ja niiden korjaamatta jättämiseen. Evesan sopimuksessa muuten lukee, että myyjän tulee vastata 7 vrk sisällä reklamaatioihin; suurimpaan osaan reklamaatioista tai muista kysymyksistä/muutostyötoiveista meille ei vastattu koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinua tuntematta mutta Evesan kohtelun kokeneena voisin kuvitella sen muuttavan ihan kenet vaan hankalaksi persoonaksi. Itse annoin alkuun niille ihan liikaa periksi kiltteyttäni, mutta tuntui että kiitoksena siitä vain hullummaksi muuttui touhunsa. Sen seurauksena kyllä muutuin itsekin hankalammaksi projektin edetessä. Eipä siitäkään silti käteen jäänyt paljon muuta kuin mielipahaa kun ei vaan lopulta ollut enää riittävästi voimia vaatia omia oikeuksiaan. Yöunet meni tältäkin vääryyttä kokeneelta asiakkaalta. Aina välillä mietin että mitenköhän mahtaa toimitusjohtaja itse nukkua. Luulis ees vähän omantunnon hänelläkin kolkuttelevan..

        Kiitos tästä kommentista/vertaistuesta. Vastuuhenkilöiden moraalitajua itsekin olen ihmetellyt...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietimme jo vahvasti Uusi Koti Oy:n myymää kohdetta, jonka rakennuttajana toimisi Evesa.

        Onneksi tapani mukaan googletin - emme mieti enää.

        Tein myös mielenkiintoisen huomion - tämä T.I on myös kyseisen Uusi Koti Oy:n toimihenkilö, jonka kanssa olin laittanut viestiä (varmaan myös toimari). Ei yhtään haiskahda ei..

        Tosin, selvispä sekin, miksi viestit välitysfirmalta oli huonosti kirjoitettuja eivätkä edes vastanneet kysymyksiin.

        Kiitos, mutta ei jatkoon!

        Olisi pitänyt itsekin aikoinaan uskoa googleteltuja kommentteja Evesan suhteen. Uskomatonta miten tutuilta rupes projektin edetessä tällä palstalla ja myös vauva.fi vastaavalla kuvatut ongelmat tuntumaan. Harmi vaan kun ei näitä tuoreimpia ollut täällä vielä sopimusta tehdessä, että olisin minäkin ymmärtänyt olla tähän miinaan astumatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi pitänyt itsekin aikoinaan uskoa googleteltuja kommentteja Evesan suhteen. Uskomatonta miten tutuilta rupes projektin edetessä tällä palstalla ja myös vauva.fi vastaavalla kuvatut ongelmat tuntumaan. Harmi vaan kun ei näitä tuoreimpia ollut täällä vielä sopimusta tehdessä, että olisin minäkin ymmärtänyt olla tähän miinaan astumatta.

        Hei! Samat sanat. Olisi vaan todellakin pitänyt uskoa kommentteja Evesasta eri keskustelupalstoilta. Silloin näitä ei ollut vielä näin paljoa tosin ja ajattelin, että kai kaikista nyt löytyy jotain negatiivista kommenttia. Kaikki ongelmat tämän toimijan suhteen, mitä tännekin kirjoiteltu, kuulostaa niin kovin tutulta valitettavasti. Meillä Evesa oli urakoitsijana, mutta runko muualta. Pienet jälkikorjaukset on saatu tehtyä, mutta niistäkin on pitänyt ruikuttaa moneen (!) kertaan perään ennen kuin asiat on hoidettu. Nyt kun onkin tulossa isompia korjauksia niin näitä virheitä selitellään aivan naurettavilla tekosyillä. En tiedä kuinka tyhmänä asiakasta pidetään, mutta ehkä näistä on yleensä päästy nimenomaan sepittelemällä. Moni varmasti uskoo ”selitykset” tai vaan väsyy ja luovuttaa :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Samat sanat. Olisi vaan todellakin pitänyt uskoa kommentteja Evesasta eri keskustelupalstoilta. Silloin näitä ei ollut vielä näin paljoa tosin ja ajattelin, että kai kaikista nyt löytyy jotain negatiivista kommenttia. Kaikki ongelmat tämän toimijan suhteen, mitä tännekin kirjoiteltu, kuulostaa niin kovin tutulta valitettavasti. Meillä Evesa oli urakoitsijana, mutta runko muualta. Pienet jälkikorjaukset on saatu tehtyä, mutta niistäkin on pitänyt ruikuttaa moneen (!) kertaan perään ennen kuin asiat on hoidettu. Nyt kun onkin tulossa isompia korjauksia niin näitä virheitä selitellään aivan naurettavilla tekosyillä. En tiedä kuinka tyhmänä asiakasta pidetään, mutta ehkä näistä on yleensä päästy nimenomaan sepittelemällä. Moni varmasti uskoo ”selitykset” tai vaan väsyy ja luovuttaa :(

        Voitko laittaa spostia: verkkari(a)protonmail.com

        Kai tässä nyt jotain voisi yrittää, koska asia koskettaa aika monia ja kuten todettu okt on elämän isoin hankinta. Silloin ei vaan voi hyväksyä sitä, että talopakettitoimittaja ottaa rahat ja juoksee. Samalla jättää asiakkaat kärsimään lautakasansa kanssa.

        En ole Evesan asialla, enkä pyydä rahaa yhtään mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Samat sanat. Olisi vaan todellakin pitänyt uskoa kommentteja Evesasta eri keskustelupalstoilta. Silloin näitä ei ollut vielä näin paljoa tosin ja ajattelin, että kai kaikista nyt löytyy jotain negatiivista kommenttia. Kaikki ongelmat tämän toimijan suhteen, mitä tännekin kirjoiteltu, kuulostaa niin kovin tutulta valitettavasti. Meillä Evesa oli urakoitsijana, mutta runko muualta. Pienet jälkikorjaukset on saatu tehtyä, mutta niistäkin on pitänyt ruikuttaa moneen (!) kertaan perään ennen kuin asiat on hoidettu. Nyt kun onkin tulossa isompia korjauksia niin näitä virheitä selitellään aivan naurettavilla tekosyillä. En tiedä kuinka tyhmänä asiakasta pidetään, mutta ehkä näistä on yleensä päästy nimenomaan sepittelemällä. Moni varmasti uskoo ”selitykset” tai vaan väsyy ja luovuttaa :(

        Meille myös tj itse aivan röyhkeästi valehtelee vastuitaan paetakseen. Jos moinen ei vastaa omaa arvomaailmaa niin kannattaa miettiä 2 kertaa ennen kuin kyseiseltä kaverilta ostaa yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Täällähän on kohtalotovereita. Jos haluatte niin laittakaa minulle sähköpostia: verkkari(a)protonmail.com. Uskoisin, että voin muutamissa Evesaan liittyvissä ongelmissa auttaa tai mahdollisesti saada apuja. Muutenkin olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia, jos on esim. tilanne päällä.

      Aika syvällä on käyty tämän kanssa

      • Anonyymi

        https://www.kkv.fi/Tietoa-KKVsta/kuluttaja-asiamies/kuluttajan-avustustaminen/ Jos löytyy paljon kohtalotovereita ylimielisestä asiakaspalvelusta, väärästä markkinoinnista (”saat asiakkaana ottaa osaa suunnitteluun juuri niin paljon kuin haluat”/”tehdään tästä teidänlainen koti”) ja reklammaatioviesteihin ym. vastaamatta jättämisestä, niin pitäiskö esim. tehdä ryhmäkanne kuluttaja-asiamiehen kautta? Meillä ei ainakaan ole energiaa yksin lähteä viemään asiaa oikeuteen. Taloudellista tavoitetta ei myöskään meillä olisi ensisijaisesti taustalla vaan lähinnä yrittää palauttaa edes hitunen uskoa siihen, minkälainen toiminta Suomessa oikein on sallittua😥


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.kkv.fi/Tietoa-KKVsta/kuluttaja-asiamies/kuluttajan-avustustaminen/ Jos löytyy paljon kohtalotovereita ylimielisestä asiakaspalvelusta, väärästä markkinoinnista (”saat asiakkaana ottaa osaa suunnitteluun juuri niin paljon kuin haluat”/”tehdään tästä teidänlainen koti”) ja reklammaatioviesteihin ym. vastaamatta jättämisestä, niin pitäiskö esim. tehdä ryhmäkanne kuluttaja-asiamiehen kautta? Meillä ei ainakaan ole energiaa yksin lähteä viemään asiaa oikeuteen. Taloudellista tavoitetta ei myöskään meillä olisi ensisijaisesti taustalla vaan lähinnä yrittää palauttaa edes hitunen uskoa siihen, minkälainen toiminta Suomessa oikein on sallittua😥

        Tai ryhmävalitus tmv. Vai onkohan joku mahdollisesti ollut jo tuonne yhteydessä? Evesasta ja LVIS-taloista meillä olisi sanottavaa väärin tehdyistä töistä ja etenkin tuosta ylimielisestä asiakaspalvelusta.


    • Anonyymi

      Aivan onneton lafka, myydä tj kyllä osaa ja puhua,,mutta laatu on hirveää. Useita taloja alueella, jossa asun aivan kelvottomia. Älkää koskaan ottako EVESAA

    • Anonyymi

      Mutta tärkeintähän on että saitte halvalla !

      • Anonyymi

        Halvasta en kyl puhuis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvasta en kyl puhuis.

        Olisikin tarttenu olla tosi halpa että ois ollu hinta-laatusuhde kohillaan... Minä hölmö vieläpä kuvittelin maksavani vähän enemmän saadakseni hyvän. Hintaa oli kyllä paljon, laatua ei niinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikin tarttenu olla tosi halpa että ois ollu hinta-laatusuhde kohillaan... Minä hölmö vieläpä kuvittelin maksavani vähän enemmän saadakseni hyvän. Hintaa oli kyllä paljon, laatua ei niinkään.

        Tämän päivän rakentamisen moraalilla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä itse, jos haluaa hyvän, ei siitäkään halpa tule.


    • Anonyymi

      Meillä juuri alkamassa Evesan taloprojekti (ilmeisesti, valitettavasti). Minkälaisia virheitä teillä on ollut, eli onko jotain tiettyjä asioita, mihin tulisi kiinnittää huomiota? Onko myös jotain muita lupauksia ollut mitä ei sitten ole ole toteutettu sovitusti?

      • Anonyymi

        Paljonkin tekisin nyt toisin, varmaan asuisin työmaalla valvomassa työtä. Mutta etupainotteisesti esim. ylimielisen asiakaspalvelun voit parhaiten välttää perustamalla Ig-tilin, johon haalit paljon seuraajia. Julkisuuskuva, ikävä kyllä, lienee tänä päivänä kuitenkin se, joka enää monelle firmalle merkitsee... Voimia ja jaksamista projektiin, toivottavasti teillä parempi ”tuuri” kuin meillä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonkin tekisin nyt toisin, varmaan asuisin työmaalla valvomassa työtä. Mutta etupainotteisesti esim. ylimielisen asiakaspalvelun voit parhaiten välttää perustamalla Ig-tilin, johon haalit paljon seuraajia. Julkisuuskuva, ikävä kyllä, lienee tänä päivänä kuitenkin se, joka enää monelle firmalle merkitsee... Voimia ja jaksamista projektiin, toivottavasti teillä parempi ”tuuri” kuin meillä!

        Mitenköhän tuollaisen ryhmävalituksen saisi koordinoitua/halukkaiden nimet ja lyhyt kuvaus projektin epäkohdista kirjattua mukaan? Jos löytyisi edes kolmekin asiakasta, niin voisi olla kuluttaja-asiamieheen yhteydessä?

        Luulen, että yksittäistapauksena pelkässä kuluttajaneuvonnassa tmv vaikeampi saada asiaa eteenpäin vaan juurikin systemaattisempi asiakkaiden yhteydenottopyyntöihin vastaamattomuus, virheiden korjaamattomuus ja markkinoitujen palveluiden ontuminen olisi helpompi osoittaa porukalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenköhän tuollaisen ryhmävalituksen saisi koordinoitua/halukkaiden nimet ja lyhyt kuvaus projektin epäkohdista kirjattua mukaan? Jos löytyisi edes kolmekin asiakasta, niin voisi olla kuluttaja-asiamieheen yhteydessä?

        Luulen, että yksittäistapauksena pelkässä kuluttajaneuvonnassa tmv vaikeampi saada asiaa eteenpäin vaan juurikin systemaattisempi asiakkaiden yhteydenottopyyntöihin vastaamattomuus, virheiden korjaamattomuus ja markkinoitujen palveluiden ontuminen olisi helpompi osoittaa porukalla.

        Vai onko joka projekti kuitenkin niin omanlaisensa, että parempi kaikkien eritellä asiansa erikseen kuluttajariitalautakunnalle? Meidän tapauksessa Evesan lapsellinen mykkäkoulu näyttää nyt vahvasti olevan johtamassa siihen että saavat sitten kuluttajariitalautakunnalle vastata kun eivät kerran meille vaivaudu. Itse turhan pitkään evesan seinään päätä hakanneena aattelen että ois ollu ehkä helpompi ja selkeämpi jo aiemmin, ja kannustaisin kyllä muitakin joilla aihetta. Jos sitten eivät noudattaisikaan lautakunnan suosituksia, niin edes muille näkyväksi tulisi.


      • Anonyymi

        Vahtia kannattaa tarkkaan että tekevät niin kuin on sovittu. Ulkopuolinen valvoja, mieluiten kunnollinen vastaava mestari joka myös oikeesti tekee työnsä ja tarkistaa oikeaan aikaan asiat kun vielä korjattavissa, ja huolehtii että tulee myös korjattua. Suunnittelu, työnjohto ja organisointi, asenne sekä kommunikaatio ainakin meillä isoimmat ongelmakohdat evesan puolelta (eli aikalailla kaikki oleelliset). Tuurista kiinni sitten yksittäiset vaiheet alihankkijoiden suhteen. Eli lupaukset huolettomuudesta kannattaa kyllä unohtaa, jos kiinnostaa mitä lopulta saa. Jos ois itse älynnyt ja osannut vahtia ja ajoissa huomata ja korjauttaa oleelliset virheet niin ois tullu ihan hyvä (tai palkata jonkun joka oikeasti noi hoitais, selvästikään ainakaan kaikki vastaavat mestarit ei sitä tee). Ja maksut jäihin kunnes kunnossa (tyhjiä lupauksia ainakin meille riitti, niiden varaan en laskusi), eikä mitään jo nähtävissä olevaa jättää tuleviin vuosikorjauksiin, joista ei oo mitään takeita että tapahtuvat vaikka evesa vielä olemassa olisikin (enkä valitettavasti hämmästyisi jos kuittaisi vastuunsa antamalla firman mennä nurin).


      • Anonyymi

        Jos EPS-muottiprojekti, niin kannattaa valvoa seinien valut ja kuvauttaa seinät kun ovat valmiit. Meillä muuttui rakenneterästen hinta arviosta kolminkertaiseksi ja valubetonien hinta tuplaantui. Seinien vinoutta ja harkkojen pykällystä kannattaa seurata myös.


    • Anonyymi

      Evesan isoin ongelma on se, että sen työnjohdossa ei ymmärrykseni ja kokemukseni mukaan ole kovinkaan ammattitaitoista porukkaa tekemässä. Sen verran amatöörimäisiä virheitä, että oikeat rakennusalan ihmiset pyörittelevät silmiään.

      Ensimmäinen asia onkin ottaa ihan oikea rakennusvalvoja, joka tekee työtä ammattiylpeydellä ja tarkasti. Ei sellaista, joka tekee sitä esimerkiksi sivutyönään.

      Toinen juttu on selvittää itse perustyövaiheita ja valvoa, että ne tulee tehdyiksi.

      Tarkemmin en tänne tule kirjoittamaan. Ketjusta löytyy spostiosoite, jos haluaa lisätietoja, niin nakkaa sinne yhteystietonsa.

      • Anonyymi

        Ei kai heillä asiakkaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa osaa suunnitteluun juuri niin paljon kuin haluaa ja ainoastaan vaan muuttaa sisään? Ainakin näin Instagramin postauksissaan mainostavat🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai heillä asiakkaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa osaa suunnitteluun juuri niin paljon kuin haluaa ja ainoastaan vaan muuttaa sisään? Ainakin näin Instagramin postauksissaan mainostavat🤣

        Kyllä tuohon huijaukseen vielä näköjään lähtiöitä on, kun katselee työmaakylttejä. Toisaalta myydäänhän Ranskalaisia autojakin koko ajan, niissä sentään on takuut ja suostuvat jopa korjaamaan viatkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuohon huijaukseen vielä näköjään lähtiöitä on, kun katselee työmaakylttejä. Toisaalta myydäänhän Ranskalaisia autojakin koko ajan, niissä sentään on takuut ja suostuvat jopa korjaamaan viatkin.

        Touhu oli niin surullista, että ei voi enää muuta kuin nauraa vähän itselleenkin, mihin sitä tuli oikein haksahdettua!!! Kummelien ”kulmasohva” ja ”tonnin seteli” -sketseistä mm. löytyy hyviä yhtymäkohtia, löytyy youtubesta molemmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Touhu oli niin surullista, että ei voi enää muuta kuin nauraa vähän itselleenkin, mihin sitä tuli oikein haksahdettua!!! Kummelien ”kulmasohva” ja ”tonnin seteli” -sketseistä mm. löytyy hyviä yhtymäkohtia, löytyy youtubesta molemmat.

        Ovatko kuvanneet kotianne markkinointiin esim. Instagramiin? kysyvätkö tai tarvitsevatko tähän erikseen lupaa? Pitävätkö talonäyttöjä myös jotenkin nyt korona-aikana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai heillä asiakkaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa osaa suunnitteluun juuri niin paljon kuin haluaa ja ainoastaan vaan muuttaa sisään? Ainakin näin Instagramin postauksissaan mainostavat🤣

        ...ja sisään muutettuaan sitten korjata itse pitkään ja hartaasti Evesan virheitä (niiltä osin kuin edes korjattavissa on), ne kun ei kanna vastuutaan sen paremmin tekemisistään kuin tekemättä jättämisistään, sopimuksesta huolimatta. Jos elämäntilanteenne ei mahdollista muuta kuin täysvalmista, niin Evesasta ei ole siihen ratkaisuksi, vaan pikemminkin päinvastoin. Omaan elämään toi ainakin vain ison kasan ongelmia lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...ja sisään muutettuaan sitten korjata itse pitkään ja hartaasti Evesan virheitä (niiltä osin kuin edes korjattavissa on), ne kun ei kanna vastuutaan sen paremmin tekemisistään kuin tekemättä jättämisistään, sopimuksesta huolimatta. Jos elämäntilanteenne ei mahdollista muuta kuin täysvalmista, niin Evesasta ei ole siihen ratkaisuksi, vaan pikemminkin päinvastoin. Omaan elämään toi ainakin vain ison kasan ongelmia lisää.

        Rakentamisvaiheesta suoraan remonttivaiheeseen…


    • Anonyymi

      No ei mee kauan kun on konkassa.. tää on niin nähty kuvio

    • Anonyymi

      Kaikki EVESA veteraanit huomio! Olettehan muistaneet tehdä radonmittauksen, meillä meni rajat raikuen yli :( Mukavaa vääntöä taas odotettavissa

      • Anonyymi

        Kannattaa samalla tarkastaa yläpohjassa radonputken läpivienti. Mikäli se on toteutettu sadevesiputkella, niin saattaa olla vähintään riskiä kondenssivesivuodosta.


    • Anonyymi

      Täällä taitaa olla kilpailijayrityksistä kirjoittelemassa, kun tietää itsekin, että Evesa pärjää parhaiten ja tekee laadukkaimin töitä. Eikä ole kyllä konkurssi lähelläkään Evesalla, kun tutkii enemmän niin liikevaihto on kokoajan vain suurentunut ja rakentaminen lisääntynyt. Todella lapsellista ihmisillä kirjoitella valheita, kun itsekin tietä ettwi ole totta

      • Anonyymi

        Rakentavin terveisin?


      • Anonyymi

        Liikevaihdon kasvulla ja konkurssilla on loppupelissä hyvin vähän tekemistä keskenään. Kurkatkaapa Evesan tuloskehitystä ja omaa pääomaa. Itse en lainoittaisi tai takaisi... ennakkomaksua vastaan myisin tälle putiikille ainoastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakentavin terveisin?

        Kirjoitustyylistäkin jo tunnistaa et ”rakentavin terveisin” ollaan liikenteessä 😀 Jep, jep… kilpailijat täällä vaan kateellisena puurnaa. Kumpa olisikin asia näin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakentavin terveisin?

        ole sineä jo hiljaa, saisit painua vittuun


    • Anonyymi

      Rakentavin terveisin sprinterin ratista, samalla painellen punaista luuria asiakkaille, joilta on jo saatu nimet paperille.

      • Anonyymi

        Tämä - niin totta!! :D :D


    • Anonyymi

      Taloprojekti Evesan kanssa sujui täysin aikataulussa, laadukkaasti ja sovitulla hinnalla. Jännä lukea tätä ketjua, ihan kuin puhuttaisiin eri firmasta. No, ainakin voin tässä sanoa että kääntyisin saman toimittajan puoleen jos rakennuttaisin uuden talon. Erityiskiitos Miia Korhoselle jolla oli loistavia ideoita suunnittelussa 😊 terkuin talonrakentajat vm 2018.

      • Anonyymi

        jepjep =)


      • Anonyymi

        Teidän projektista on jo aikaa, joten firman toiminta on muuttunut. Paljon selviteltiin etukäteen mekin ja hyvää kuultiin, vaan todellisuus olikin täysin toinen. Painajaismaisin vuosi! Vielä kun asenne virheitä ja asiakaspalvelun yleistä laatua kohtaan kahdella vetovastuussa olevalla sekä tilauksista vastaavalla taholla on luokkaa ”ei voisi vähempää kiinnostaa”, niin uuvuin itse ainakin täysin. Kaikki virheetkin käännetään kuitenkin lopulta asiakkaan vastuuksi. Tismalleen samoja kokemuksia siis kuin muilla tänne kirjoitelleilla, valitettavasti.


      • Anonyymi

        meilleki. valmistui talo 2020 ja monet tuttavat ovat saman firman kautta rakentaneet eivätkä ole mitään tälläisiä ongelmia huomanneet


    • Anonyymi

      Täällähän on kohtalo tovereita :(
      Painajaismainen projekti meilläkin, vesivahinkoja yms. joiden selvittelyssä valehdeltiin päin naamaa Evesan ja LVIS-talon toimesta. LVIS-talon putkipuolen vastaava jopa vihjaili, että itse olisimme liittimiä käännelleet... :|

      Takuutarkastukseen pitää listata kaikki virheet ja vaatia niiden korjaamista/hyvitystä. Mikäli eivät vastaa mitään niin viette asian kuluttajariitalautakuntaan. Älkää antako missään periksi, sillä jos myytte talon 10v päästä niin Evesan tekemät virheet ovatkin sitten myyjän vastuulla, jos vain annatte asian olla.

      • Anonyymi

        Jos itse olisin ansaan langennut niin teettäisin kyllä ulkopuolisella ilmatiiveyskokokeen, painekokeen käyttövesiputkille, kuvauttaisin viemärit ja ilmanvaihdon (mukaan lukien viemärin tuuletuksen ja radonputkiston, koska kuullut noita ratkaisuja sadevesiputkilla...), lämpökuvaukset, radonmittaukset, sähkömittauset. Noilla tutkimuksilla voi sitten nukkua yönsä rauhassa tai aloittaa kissahiirileikin löytyvien ongelmien korjauksien kanssa. Moni piilevä ongelmahan selviää vasta vuosien päästä, ja silloin korjauskulut nousevat mittavaksi mikäli edes korjattavissa.


      • Anonyymi

        Kannattaa muistaa, että urakoitsijan 10 vuoden vastuu koskee vain törkeällä huolimattomuudella tehtyjä virheitä. Törkeä huolimattomuus ja tavanomainen huolimattomuus ovat täysin eri asioita. Todistustaakka näistä on tilaajalla ja monesti on äärimmäisen vaikeaa kallista takuuajan jälkeen saada virheet urakoitsijan vastattavaksi. Ei siis missään nimessä kannata takuuaikana jättää virheitä ilmoittamatta ja vaatia oikaisua. Puhun valitettavasti kokemuksesta :’(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos itse olisin ansaan langennut niin teettäisin kyllä ulkopuolisella ilmatiiveyskokokeen, painekokeen käyttövesiputkille, kuvauttaisin viemärit ja ilmanvaihdon (mukaan lukien viemärin tuuletuksen ja radonputkiston, koska kuullut noita ratkaisuja sadevesiputkilla...), lämpökuvaukset, radonmittaukset, sähkömittauset. Noilla tutkimuksilla voi sitten nukkua yönsä rauhassa tai aloittaa kissahiirileikin löytyvien ongelmien korjauksien kanssa. Moni piilevä ongelmahan selviää vasta vuosien päästä, ja silloin korjauskulut nousevat mittavaksi mikäli edes korjattavissa.

        Onko olemassa yhtä firmaa joka tekisi kaikki nuo tarkistukset? Vai pitääkö kaikki tilata erikseen useasta firmasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos itse olisin ansaan langennut niin teettäisin kyllä ulkopuolisella ilmatiiveyskokokeen, painekokeen käyttövesiputkille, kuvauttaisin viemärit ja ilmanvaihdon (mukaan lukien viemärin tuuletuksen ja radonputkiston, koska kuullut noita ratkaisuja sadevesiputkilla...), lämpökuvaukset, radonmittaukset, sähkömittauset. Noilla tutkimuksilla voi sitten nukkua yönsä rauhassa tai aloittaa kissahiirileikin löytyvien ongelmien korjauksien kanssa. Moni piilevä ongelmahan selviää vasta vuosien päästä, ja silloin korjauskulut nousevat mittavaksi mikäli edes korjattavissa.

        Lisäisin tuohon listaan vielä salaoja- ja sadevesijärjestelmän, mitä ainakin tällä alueella korjaillaan Evesan (Haavisto) jäljiltä.


    • Anonyymi

      Tuohon Mia Korhosen kehumiseen yhdyn kyllä minäkin vaikka Evesasta ei muuta hyvää sanottavaa olekaan! Mia jaksaa vastailla sähköposteihin ja muutenkin ystävällinen ihminen, toisin kuin muut kyseisessä firmassa . Mia tuskin muutenkaan tietää kuinka hänen luomuksensa valmistuvat vaikka pääsuunnittelijana ehkä pitäisi jotain tietääkin.

      • Anonyymi

        Meiltäkin pisteet Mialle kivasta pohjapiirustuksesta. Tekninen puoli ja pääsuunnittelun osuus ei kuitenkaan ihan hallussa ollut tai muuten vaan laiminlöi sitä osuutta. Rakennepiirustuksiin kertyi todella harmillisia virheitä, joiden korjaamisen sijasta Evesan työnjohto pahensi tilannetta entisestään omalla vähemmän välkyllä soveltamisellaan.


    • Anonyymi

      Pitäisikö perustaa joku IG-tili: Evesan_virheet johon voitaisiin lisäillä kuvia ko. rakennusfirman toilailuista? Jos tulisi hieman ryhtiliikettä firman toimintaan

      • Anonyymi

        Pitäisi. Lisäksi voisi myös kokoontua lämpimikseen ja keskustella mitä asialle voisi tehdä. Tai esim. whatsapp-ryhmä tmv kaikki käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisi. Lisäksi voisi myös kokoontua lämpimikseen ja keskustella mitä asialle voisi tehdä. Tai esim. whatsapp-ryhmä tmv kaikki käy.

        Ehdottomasti!!


      • Anonyymi

        et ehkä ymmärrä että joka alalla tulee virheitä, itse et sekuntiakaan pärjäisi tuollaisessa noin haastavassa firmassa työntekijönä:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        et ehkä ymmärrä että joka alalla tulee virheitä, itse et sekuntiakaan pärjäisi tuollaisessa noin haastavassa firmassa työntekijönä:)

        Niin, virheitä sattuu jokaisessa projektissa sitä ei kukaan ole kieltänyt. Evesalla vaan tuntuu olevan ongelmana, ettei asiakkaiden reklamaatioihin vastata. Virheet jätetään korjaamatta.


    • Anonyymi

      Kertoisitteko tarkemmin millaisia rakennusvirheitä Evesan jäljiltä on jäänyt. Se kiinnostaisi kovasti. Itsellämme Evesa on ollut harkinnassa, mutta näitä lukiessa herää epäilys, että jälleen on yksi firma ajautunut tyypilliselle rakennusfirmojen toimintatavoille. Rakennusalalla tuntuu vallitsevan aivan omat säännöt ja aikataulut ja tuntuu, että rakennusalalla toimivat eivät usein halua/osaa/välitä ymmärtää, että lupaukset täytyy pitää ja asiat hoitaa niin kuin ihmisten kesken asiat hoidetaan. Asunto on ihmisen elämän suurin hankinta ja sen rakentamista ei sutaisten hoideta ja jälkikorjauksetkin on hoidettava. Tuntuu, että kaikki rakennusfirmat ovat samanlaisia.

      Kannattaa muuten kirjoituttaa niiden sopimusten maksuaikataulut sellaisiksi, että muutama tonni maksetaan vasta, kun lopputarkastuksen korjaukset on tehty. Se kannustaa rakentajaa hoitamaan hommat loppuun asti myös luovutuksen jälkeen.

      • Anonyymi

        Muutama isompi rakennusvirhe, joiden korjaamiseen menisi merkittävä määrä rahaa. Tai ainakin muutama kymmenen tuhatta on meille merkittävä rahasumma. En valitettavasti voi/ halua eritellä tähän tarkemmin, mutta sen verran voin sanoa, että nämä on huomattu jo rakennusaikana mutta vaan jatkettu rakentamista eikä meille hiiskuttu mitään. Huomattiin virheet itsekin toki aika pian muuton jälkeen ja osa paljastui vähän myöhemmin. Meilläkin on vielä ”rahaa sisässä”, mutta tällä ei ole ollut mitään merkitystä, eli ei ole motivoinut heitä hoitamaan asioita. Meidän perheen elämä muuttui painajaiseksi kun lähdettiin aikanaan tähän rakennusprojektiin ja kadun syvästi, että edes koskaan kuulin tästä koko puljusta.


      • Anonyymi

        itsellä ei ole ollut evesan kanssa mitään ongelmia, yleensä nämä ohmiset täällä jotka pa*kaa kirjoittelevat eivät edes ikinä ole rakentaneet evesalla vaik ovat kilpailuyrityksien työntekijöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itsellä ei ole ollut evesan kanssa mitään ongelmia, yleensä nämä ohmiset täällä jotka pa*kaa kirjoittelevat eivät edes ikinä ole rakentaneet evesalla vaik ovat kilpailuyrityksien työntekijöitä.

        Ei valitettavasti taida Evesa tarvita kilpailijoiden apua maineensa pilaamiseen. Meidän projektin aikana ei ainakaan tuntunut olevan minkäänlaista kiinnostusta vinoutuneen asenteen ja härskin toiminnan korjaamiseen, eikä näytä virheiden korjaaminen jälkikäteen kiinnostavan senkään vertaa.


    • Anonyymi

      Yksi rakennusalan ammattilainen arveli, että varmaan toimitusjohtajalla noussut kusi päähän. Kuulemma tyypillistä firman kasvaessa.

      • Anonyymi

        pidä sinä turpasi kiinni. sinun palkka luultavasti 6€/h, joten pitäisit vain turpasi kiinni. ihankun toimitusjohtajalla ei olisi muuta elämää , sinulla luultavasti ei olekkaan;)


      • Anonyymi

        Luullakseni Evesalla ollaan ymmärretty asianajankin avustuksella, ettei rakennuttajien reklamaatioiden kannata antaa liikuttaa. Suurin osa jättää asian sikseen ja joko kärsii talonsa kanssa tai sitten korjaa itse (osa varmasti myös myy talon eteenpäin). Oikeusprosessit on pitkiä ja siinä ajassa ehtii tapahtua aika paljon. Lisäksi heidän asianajajansa on erittäin tiukkalinjainen, mutta toki vastuu asioiden hoidosta on Evesalla.

        Olen aiemminkin tarjonnut (vertais)apuani ongelmien kanssa painiville ja teen sen taas. Mailitse saa kiinni [email protected]. On muutamia virheitä, jotka tiedän Evesan toistaneen useammassakin kohteessa. Mitä ongelmia ne sitten aiheuttaa on toinen juttu. Ei näitä viitsi hirveästi julkisesti huudella, koska Evesankin edustajat näitä juttuja varmasti lukee.


    • Anonyymi

      Todella surullista lukea kohtalotovereiden kokemuksia :( Että pitikin tähän miinaan astua!

    • Anonyymi

      Talo valmistui elokuussa. Projektin aikana ei mitään ihmeempiä ongelmia ollut. Välillä toki yhteydenpito oli hidasta, mutta kaikesta selvittiin ja tyytyväisiä ollaan edelleen valintaamme.

      Harmi, jos joillakin on erilaisia kokemuksia.

    • Anonyymi

      Joukkokanne?, sen verran on tämä firma ihmisiä kusettanut

    • Anonyymi

      Eiköhän Teemu laita kioskin kiinni, kun muutama suurempi case menee maksuun.

    • Anonyymi

      Kun ei ihan selviäkään virheitä sovinnolla korjaa/korvaa, niin maksaako tosiaan mieluummin isosti oikeudenkäyntikuluja niille harvoille jotka viitsivät sinne asti mennä, sen sijaan että hoitaisi melkein kaikki caset fiksusti samalla rahalla? Vai pelaako vaan aikaa ennenkuin laittaa kioskin kiinni? Vai luottaako siihen ettei juuri kukaan uskalla viedä asioita oikeuteen asti kun ei voi tietää onko pulju enää pystyssä kun maksun aika vihdoin koittaisi?

    • Anonyymi

      Evesalla on tulossa iso rakennuskohde Lamminrahkaan todennäköisesti v. 2022 aikana.

    • Anonyymi

      Älkää hyvät ihmiset, täällä Tampereen seudulla ostako noita kämppiä mitä tämä UUSI KOTISI OY myy, ovat taattua Evesa paska laatua

    • Anonyymi

      Montako tapausta mahtaa olla tällähetkellä odottamassa kuluttajariitalautakunnan lausuntoa? Onko kellään tiedossa?

    • Anonyymi

      Ainakin yksi.

    • Anonyymi

      Ja täältä toinen.

      • Anonyymi

        Kolmas.


    • Anonyymi

      Ottaen huomioon kuinka pieni toimija EVESA on niin kaksi tapausta kuluttajariitalautakunnassa kuulostaa huolestuttavalta...

      Ne joilla on riitaa Evesan kanssa niin suosittelisin tekemään "blogin" kuten tässä on tehty DEN-taloista https://ainoakotini.blogspot.com/ Itsekkin meinasin tuollaisen tehdä mikäli tämä meidän case ei ratkea. Meidän tapaus ei siis vielä ole kuluttajariitalautakunnan käsittelyssä

    • Anonyymi

      Ainakin kolme tapausta kuluttajariitalautakunnassa? Mitä ihmettä?

    • Anonyymi

      Pirkanmaan LVIS talo Oy konkassa 17.3.22.
      Evesa käyttänyt 100% tätä, mitähän evesalle käy nyt?
      Projektit jäissä talot ei etene.

      • Anonyymi

        Ko. puljun omistajalla on vähintään vahva kytkös myös toiseen LVI-alan yritykseen: TMP-Ilmastointi Oy.

        Eiköhän touhu jatku entiseen malliin eli laatua pukkaa..


      • Anonyymi

        Sama edessä Evesalla


    • Anonyymi

      Onks kellään tietoa miten evesan kohteet etenee nyt?
      Kuka hoitaa LVIS työt?

      • Anonyymi

        Päin persettä. Homma jatkuu samaan tuttuun tyyliin. Kukaan ei vastaa ja naureskellaan selän takana. LVIS-hommia hoitaa sama pulju eri nimellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päin persettä. Homma jatkuu samaan tuttuun tyyliin. Kukaan ei vastaa ja naureskellaan selän takana. LVIS-hommia hoitaa sama pulju eri nimellä.

        Mäensivun vaimon nimissä taitaa olla tämä pirkanmaan putki ja lämpöpumppu oy. Joka ilmeisesti jatkaa konkurssiin menneen LVIS-talon toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mäensivun vaimon nimissä taitaa olla tämä pirkanmaan putki ja lämpöpumppu oy. Joka ilmeisesti jatkaa konkurssiin menneen LVIS-talon toimintaa.

        Ei herätä luottamusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei herätä luottamusta

        Taitaa olla ainut mäensivu jonka nimi enää kelpaa yhtään minnekkään, tuskimpa sekään enää kauaa


    • Anonyymi

      Evesa meinasi tonttijaolla pilkkoa erillistaloyhtiölle osoitetun ison tontin erillisiksi omakotitalotonteiksi Kangasalan Lamminrahkassa. Ei tainnut kaupunki siihen suostua? Näyttikin aika ihmeelliseltä kuviolta.

      • Anonyymi

        No oishan se varmaan helpompi haistatella erikseen yksittäisille omakotitaloasujille, kuin väistellä taloyhtiön reklamaatiot. Ties vaikka yhtiön kanssa joutuisi vielä ongelmiin jos on tapana kusettaa asiakkaita, tehdä paskaa ja jättää virheet korjaamatta.


    • Anonyymi

      Onko kuluttajariitalautakunnassa oleviin tapauksiin saatu ratkaisua? Ja onko EVESA noudattanut lautakunnan ratkaisuja?

      • Anonyymi

        Eipä sieltä ole ratkaisuja tullut, joten tuskin sinne on kukaan mitään valituksia/kanteita tehnyt. Yleisesti käsittelyaika on 3 kk, joten ratkaisuja olisi jo tullut, jos siellä tapauksia olisi käsittelyssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sieltä ole ratkaisuja tullut, joten tuskin sinne on kukaan mitään valituksia/kanteita tehnyt. Yleisesti käsittelyaika on 3 kk, joten ratkaisuja olisi jo tullut, jos siellä tapauksia olisi käsittelyssä.

        Pitkälle toista vuotta käsittelyaika tällä hetkellä ja taatusti on tapauksia sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitkälle toista vuotta käsittelyaika tällä hetkellä ja taatusti on tapauksia sisällä.

        Pitkälle toista vuottakin on sellainen aika, että sieltä olisi pitänyt jo päätöksiä tulla. Tässäkin ketjussa näyttää olevan muutaman vuoden takaa ensimmäiset maininnat siitä, että asia on viety kyseiseen lautakuntaan.

        Noh, odotellaan ja katsellaan. Hieman kuitenkin herää epäilys, että onko sinne edes mitään tapauksia viety käsiteltäviksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitkälle toista vuottakin on sellainen aika, että sieltä olisi pitänyt jo päätöksiä tulla. Tässäkin ketjussa näyttää olevan muutaman vuoden takaa ensimmäiset maininnat siitä, että asia on viety kyseiseen lautakuntaan.

        Noh, odotellaan ja katsellaan. Hieman kuitenkin herää epäilys, että onko sinne edes mitään tapauksia viety käsiteltäviksi.

        Soita kuluttajariitalautakuntaan ja kysy. Kyllä ne sieltä jotain tietoja antaa.


    • Anonyymi

      Nyt on kesällä 2022 perustettu uusi firma:
      EVESA Rakennus Oy

      Vanha oli evesa oy.
      Mistähän tämä kertoo?
      Onko tietoa kenelläkään?

    • Anonyymi

      Evesa hakeutunut yrityssaneeraukseen.

    • Anonyymi

      Rahat loppu eikä ihme tj ihan pimee tyyppi

      • Anonyymi

        nyt lopp kusetus


    • Anonyymi

      Teemu pistää kioskin kiinni ja jatkaa uudella firmalla. Näin selvitään helposti kaikista vanhoista vastuista. Uusi firma pystyyn ja sama meno jatkuu… ? Miten mahtaa käydä Lamminrahkan projekteille?

    • Anonyymi

      Meille valmistui Evesa-talo toukokuussa 2022, ihan ajoissa. Evesa on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Toivon että saneeraus hyväksytään. Ihan jo omalta kannaltani sekä siksi että ei tällaisia toimijoita jotka oikeasti toimittavat talon yhdellä sopimuksella juurikaan ole. Mielestäni hyvä konsepti ja ansaitsisi jatkoon. Varmasti kaikilla rakentajilla on ongelmia, isoja ja pieniä mutta meidän osalta Evesan projekti sujui hyvin.

    • Anonyymi

      Tuskin rakennusfirmaa yritysaneeraukseen hyväksytään ja Evesan omistajakin sen tietää, kun on perustanut jo uuden yrityksen millä jatkaa toimintaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Säälittää kaikki ne, joilla on rakennusprojekti kesken ja rahat ovat valuneet Kankkulan kaivoon. Voimia heille.

    • Anonyymi

      Montako projektia kesken, joissa asiakkaan rahoja kiinni?

    • Anonyymi

      Evesa sai Lamminrahkasta rakennettavakseen koko paraatipaikalla sijaitsevan kukkulan. Mitenkähän käy sille kohteelle? Kangasalakin saa mennä itseensä, kun antoi kohteita firmoille, mitkä ovat vain keksineet hakea tonttia. Siellä sitten onkin jos jonkinlaista rakentajaa.
      Evesa ei ole edes pahimmasta päästä.

    • Anonyymi

      Onko evesa hakenut 5.8.22 velkajärjestely hakemuksen jälkeen kuitenkin konkurssia?
      Eli firman leikki loppuu lähipäivinä.....

      Evesalla useita uusia eri firmoja perustettu nyt 2022, evesa rakennus, evesa group, yms.... nyt kannattaa pitää rahoistaan kiinni, jos vanhalta evesalta ennakkolaskuja tulee, eikä varmaan uudellekkaan kannata ennakkoon rahaa antaa.

      • Anonyymi

        Ainakin toistaiseksi näyttää keskeneräisissä taloissa touhuavan työmiehet. Saas nähdä, että milloin loppuu.


    • Anonyymi

      Vanhat asiakkaat voivat varmaan sanoa heipat vuosikorjauksille/rakennetakuulle. Tämähän on mennyt hyvin, ensin LVIS-talo konkurssiin ja perään EVESA. Seuraavaksi varmaan Ollikainen ja Rakennus Henria

    • Anonyymi

      Aika riski olisi uutena asiakkaana ostaa Evesalta taloa.

    • Anonyymi

      eikös tää teemu ollut ennen deko talo myyjänä
      yritti kopsata ison talon toimintaa ihan v tyyppi

    • Anonyymi

      onko itse rakentanut mitään tietääkö mikä in tuuma

    • Anonyymi

      Lisää tulee: https://www.protestilista.com/yritys/0718186-0
      Nämä kaikki yhtäkkiset kustannusten nousut ovat aiheuttaneet ongelmia monille yrityksille. Potentiaalisten asiakkaiden täytyy kuitenkin olla tietoisia mahdollisista yritykseen liittyvistä riskeistä. Talo on kuitenkin ihmisen elämän suurimpia hankintoja eikä siinä kannata heittää rahaa hukkaan, etenkin jos riski siihen on erittäin iso.

    • Anonyymi

      Auts... nyt osuu. Lähtölaskenta.

    • Anonyymi

      Konkurssiin menee kohta.

      • Anonyymi

        Mihin perustat väitteesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin perustat väitteesi?

        Maksamatonta verovelkaa on vähintään 10 000 euroa. Tuo on jo aika iso osoitus siitä, että vaikeuksia on.


    • Anonyymi

      Julkisia velkoja alkaa olemaan lähes 100k. Pinnan alla voi kyteä reilusti isompikin summa.

      • Anonyymi

        Eräs urakoitsija puhui yli miljoonan veloista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs urakoitsija puhui yli miljoonan veloista...

        Kaksi ei riitä


    • Anonyymi

      Kyllä saavutettu talous ja "urakat kusee" maine ajaa jo itsessään konkkaan.
      Ei kukaan laita elämän isoimpia hankintoja tämmöisen firman varaan.
      Markkinoilta löytyy ihan toimivia talofirmoja.

      • Anonyymi

        Tästä olisi kyllä kiva kuulla lisää? Mitkä toimittajat toimittavat täysin avaimet käteen-paketteja? Jokin Sievi/Designtalo varmasti joo, mutta laatu on kyllä sitten halvinta mahdollista joka asiassa.

        Kiinnostaisi siis kuulla, kun oma projekti lähenee! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä olisi kyllä kiva kuulla lisää? Mitkä toimittajat toimittavat täysin avaimet käteen-paketteja? Jokin Sievi/Designtalo varmasti joo, mutta laatu on kyllä sitten halvinta mahdollista joka asiassa.

        Kiinnostaisi siis kuulla, kun oma projekti lähenee! :)

        Tuntuu, että kaikki toimittavat muuttovalmiita taloja. Osassa lämmitysmuoto oletusarvoisesti ilmalämpöpumppu, mutta rahallahan senkin saanee vaihdettua vaikka maalämpöön. Isoista Kastelli, Kannustalo jne... onhan näitä.


    • Anonyymi

      Kangasalan Lamminrahkassa tulee olemaan iso rakentamaton läntti pitkään ennen kuin etsivät ja löytävät uuden rakentajan sille mäelle. Hidastaa alueen rakentumista. Ei hyvä!

    • Anonyymi

      Ilmeisesti saneeraukseen pääsy on mahdollista. Yllättävä käänne!

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Tuntematta lakia tarkemmin, niin tuo päätös tarkoittaa saneerausmenettelyn aloittamista. Se että menettely edes aloitetaan lieneenkin ihan kohtuullista kaikkien kannalta. Vasta selvitysten perusteella oikeus tekee sen lopullisen päätöksen joskus ensi vuonna.


    • Anonyymi

      Evesa ei ole Lamminrahkan rivari- ja erillistalojen rakentajista ainoa, millä on/tulee olemaan ongelmia. Firmojen talousluvut jo kertovat sen.

    • Anonyymi

      Käräjäoikeudelle jätetyn saneeraushakemuksen mukaan yrityksellä on vuoden 2022 aikana työn alla 40 projektia. Niissä asiakkaina ovat pääosin kuluttaja-asiakkaat.

      Evesan toimitusjohtaja Teemu Ijäksen mukaan jo sovituista kaupoista viimeiset valmistuvat heti alkuvuodesta 2023.

      ”Sopimukset ovat kiinteähintaisia niin sanottuja avaimet käteen talotoimituksia. Kustannusnousua ei ole ollut mahdollista siirtää näihin sopimuksiin, ja käytännössä jokainen rakenteilla oleva talo on ollut tappiollinen tästä syystä. Tappiota tehtiin vuoden 2022 ensimmäisen puolikkaan aikana noin 2,3 miljoonaa euroa johtuen hintojen noususta ja materiaalipulasta”, Ijäs viestitti Aamulehdelle keskiviikkona.

      Yhtiölle on kertynyt rakennusprojektien venymisen vuoksi mittavia myyntisaatavia. Tilintarkastaja oli kiinnittänyt huomiota myyntisaataviin jo vuoden 2021 tilintarkastuskertomuksessa.

      Liikevaihto ja liikevoitto: Yhtiön liikevaihto tilikaudella 1.1.2021-31.12.2021 on ollut 19 044 593,78 euroa. Liikevoitto 20 363 euroa. Kuluvan tilikauden liikevaihto 1.1.-30.6.2022 noin 8,7 miljoonaa euroa.

      Velat: Oman ilmoituksen mukaan yhteensä noin 4 700 000 euroa. Suorat liiketoiminnasta johtuvat velat: Ostovelat noin 2,5 miljoonaa euroa. Verovelka ja viranomaismaksut noin 850 000 euroa. Vakuudelliset velat noin 850 000 euroa. Muut velat noin 500 000 euroa.

      Varallisuus: Oman ilmoituksen mukaan 2 450 000 euroa: myyntisaatavat noin 3 079 598 euroa (30.6.2022), keskeneräinen varasto noin 1 957 155 euroa (30.6.2022), omistuskiinteistöt noin 200 000 euroa, vaihto-omaisuus noin 50 000 euroa.

      Lähde: Pirkanmaan käräjäoikeudelle 5.8.2022 jätetty yrityssaneeraushakemus.

    • Anonyymi

      Jos rakennusliike on maksukyvytön, niin miten sellainen pystyy huolehtimaan a) keskeneräiset valmiiksi b) uusien kohteiden aloitukset, vaikka pääsisikin saneeraukseen? Kukaan tuskin myy mitään ja timpurit ja aliurakoitsijat eivät tee ilmaiseksi. Lamminrahkankin kohteet on tarkoitus Aamulehden jutun mukaan myydä valmiina. Joku tuossa yhtälössä mättää tai sitten omistajien tai muiden rahoittajien täytyy kaivaa aika rutkasti kuvetta. Tsemppiä kaikille asianosaisille ja etenkin keskeneräisen talonsa kanssa kamppaileville.

    • Anonyymi

      Teemu Ijäs 2021 tulot yhteensä: 240 000€
      Siellä on nostettu firman kassa osinkoina tyhjäksi ja jätetty asiakkaat maksamaan nousevat kustannukset.

      • Anonyymi

        Menee mielenkiintoiseksi, jos nuo tj:n aika mittavat pääomatulot on firman osinkoja. Eiköhän tuo vielä selviä saneerausmenettelyssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menee mielenkiintoiseksi, jos nuo tj:n aika mittavat pääomatulot on firman osinkoja. Eiköhän tuo vielä selviä saneerausmenettelyssä.

        Toivottavasti tutkivat kunnolla


    • Anonyymi

      Evesa on yrityssaneerauksessa 11.11.2022 alkaen... että silleen. Onnee Passiivikivitalon Evesalta tilaajille.

      • Anonyymi

        Menee Passiivi"kivi"talot perässä


    • Anonyymi

      Erikoinen tämä Lamminrahka kuvio. Aamulehden mukaan tontit on vuokrattu Evesalle elokuussa. Kangasalan kunnalla on jo kuitenkin heinäkuussa ollut saatavia Evesalta ja Evesa on hakeutunut yrityssaneeraukseen 5.elokuuta

      Miksi kunta tekee vuokrasopimuksen tonteista maksukyvyttömän firman kanssa?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ei taida Teemun puulaaki enää täyttää mitään Kangasalan asettamia ehtoja, koska Evesa on yrityssaneerauksessa

        "Tämän vuoksi kyseisestä tonttivuokrauksesta tehdään nyt ihan kokonaan uusi päätös”, Kaupungin johtaja Auvinen toteaa


    • Anonyymi

      Jos olisin velkoja, niin selvittäisin yritysaneerausta selvittelevältä asianajotoimistolta tj:n isojen osinkojen lähteen edes sillä tarkkudella, että onko kyseessä Evesan maksamat osingot.

      • Anonyymi

        Verottajaakin saattaa kiinnostaa, koska Evesalla on 850 000 verovelkaa aamulehden jutun mukaan.


    • Anonyymi

      Aamulehden jutun mukaan Kangasalan kaupungin juristin mielestä viranhaltijan esteellisyys tontinvuokrauspäätöksessä oli ilmeisesti inhimillinen erehdys. Ilmeisesti, vaikka tiedetään, että mm. rakenteellinen korruptio on Suomessa erittäin yleistä ja riskialueena nimenomaan rakentaminen. Toivoisin juristilta edes hieman varmempaa ulostuloa asiassa. Ja jos ei ole faktaa, se fakta on hankittava selvittelemällä tai lopetettava arvailu. Ilmeisesti?! 🤣

    • Anonyymi

      Nyt kun Evesa on ollut jo kahdessa Aamulehden uutisessa, niin ottakaa joku yhteyttä Aamulehteen jos teillä on jäänyt korjaukset tekemättä tai talo kesken.

      Uskon, että tekevät jutun hyvinkin helposti

    • Anonyymi

      ensin koti oy ja nyt evesa. mikä mättää kangasalan päättäjät missä kunnan vastuu onko otettu lahjuksia kun tontteja jaetaan nyt selvyyttä täällä perheet laittaa kaikki peliin että sain perheelle kodin

    • Anonyymi

      Saikohan Kangasala Evesalta marraskuun loppuun mennessä Lamminrahkan tonttivuokrat? Vai meneekö kukkula muille?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Se on käsittääkseni selvittelyvaiheessa. Oikeuden päätös pääsee/ei pääse saneeraukseen tullee joskus tammi-halmikuussa.


    • Anonyymi

      KONKURSSIASIA
      Velallinen: Evesa Oy
      Entiset nimet: Manse-Assistentti Oy
      Y-tunnus: 0718186-0
      Lähiosoite: Kissanmaankatu 9 B
      Postinumero: 33500
      Postitoimipaikka: KANGASALA
      Kotikunta: Kangasala
      HAKEMUKSET
      Konkurssihakemus
      Tuomioistuin: Pirkanmaan käräjäoikeus
      Lähiosoite: Kelloportinkatu 5 A
      Postinumero: 33100
      Postitoimipaikka: Tampere
      Diaarinumero: 2023/874
      Vireilletulopäivä: 5.1.2023

      • Anonyymi

        Onko päässyt velkasaneeraukseen vai? Vai onko mennyt konkurssiin? Saisiko faktoja kiitos🙏


    • Anonyymi

      Konkka se on fakta.
      Eipä evesalla enään viime vuoden lopussa ollut yhtään kohdetta työnalla.

    • Anonyymi

      Hakija
      Nimi: Evesa Oy
      Y-tunnus: 0718186-0
      c/o: Teemu Ijäs
      Lähiosoite: Kissanmaankatu 9b
      Postinumero: 33520
      Postitoimipaikka: TAMPERE
      Kotikunta: Tampere
      Puhelin: 0400 858 534

      HUOMAUTUKSET
      27.1.2023 Evesa Oy:n oma konkurssihakemus

      • Anonyymi

        Teemu laitto kioskin kiinni?


    • Anonyymi

      Onko kenelläkään tietoa, onko Evesan Lamminrahkan tontit jo jaettu uudelle rakentajalle?

    • Anonyymi

      Uutta näyttää pukkaavan ilmoille: https://evesa.co/konserni

      Evesa-talojen linkki näyttää vievän tosin konkurssi-ilmoitukseen.

    • Anonyymi

      Miten tuo homma oikein tehdään, edellinen konkurssiin ja uutta tilalle? Mistä rahat uuteen firmaan?

      • Anonyymi

        Ei konkurssi nyt kai mikään synti ole. Jos mitään velallisen epärehellisyyttä ei ole, niin uutta firmaa pystyyn vaan. Ja pankistahan sitä rahaa saa, kunhan vaan löytyy vakuuksia (ja niitähän löytyy, jos vaan laittaa omistustaan vakuudeksi).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei konkurssi nyt kai mikään synti ole. Jos mitään velallisen epärehellisyyttä ei ole, niin uutta firmaa pystyyn vaan. Ja pankistahan sitä rahaa saa, kunhan vaan löytyy vakuuksia (ja niitähän löytyy, jos vaan laittaa omistustaan vakuudeksi).

        Evesan tj:n pääomatulot olivat vuonna 2021 n. 250 000 eli sitä luulisi konkurssikäsittelyssä edes hieman tutkittavan.


      • Anonyymi

        Firman tili tyhjäksi, tappiot asiakkaille ja aliurakoitsijoille ja eiku uutta putiikkia kehiin. Konkurssi ei ole synti, mutta tässäkin tapauksessa rakennusliike sysää tappiot asiakkaille ja aliurakoitsijoille ja itse aloittaa tyhjältä pöydältä käytännössä samalla nimellä. Valitettavasti etenkin rakennusalaa vaivaava maan tapa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Firman tili tyhjäksi, tappiot asiakkaille ja aliurakoitsijoille ja eiku uutta putiikkia kehiin. Konkurssi ei ole synti, mutta tässäkin tapauksessa rakennusliike sysää tappiot asiakkaille ja aliurakoitsijoille ja itse aloittaa tyhjältä pöydältä käytännössä samalla nimellä. Valitettavasti etenkin rakennusalaa vaivaava maan tapa.

        Saattaa olla hankaluuksia löytää aliurakoitsijoita jotka suostuvat yhteistyöhön "uuden" Evesan kanssa. Evesa oli yli 2miljoonaa velkaa ympäri Pirkanmaata


    • Anonyymi

      31.1.2023 konkurssi päätös.
      Heihei evesa. Asiakkaat ovat nyt ilman takuita taloissaan.

      • Anonyymi

        Näinhän se on ja jäi useassa kohteessa vuosikorjaukset tekemättä


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onko Evesa-talojen omistajilla kokemusta, että saako rakennusvirheistä ja muista ongelmista konkurssin jälkeen vielä yrityksen vastuuvakuutuksesta? Periaatteessa kai tuo olisi mahdollista, koska yrityksellä on kai sellainen pakko olla ollut vielä toimiessaan.

      • Anonyymi

        Ei ole minullakaan tietoa, mutta samaa olen pohtinut. Mistään ei varmaan saa edes tietoa, missä kukin kohde on vakuutettu (jos on). Lisäksi, jos oikein ymmärsin Evesan ja urakoitsijoiden väliset YSE-sopparit oli vähän niin ja näin tai niitä ei ollut, joten sekin saattaa hankaloittaa asioita.

        Tämä oli vähän epävarmaa tietoa, kun en asiaa koskaan sen kummemmin varmistanut, mutta sivumennen kuulin tällaisen sopimuksen puutteesta. Ei ollut aihetta epäillä, kun sen verran huonosti kaikki asiat oli hoidettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole minullakaan tietoa, mutta samaa olen pohtinut. Mistään ei varmaan saa edes tietoa, missä kukin kohde on vakuutettu (jos on). Lisäksi, jos oikein ymmärsin Evesan ja urakoitsijoiden väliset YSE-sopparit oli vähän niin ja näin tai niitä ei ollut, joten sekin saattaa hankaloittaa asioita.

        Tämä oli vähän epävarmaa tietoa, kun en asiaa koskaan sen kummemmin varmistanut, mutta sivumennen kuulin tällaisen sopimuksen puutteesta. Ei ollut aihetta epäillä, kun sen verran huonosti kaikki asiat oli hoidettu.

        Koska asioiden hoito sopimusten osalta on ollut Evesalla vähän mitä sattuu niin urakoitsijat tietysti vetoavat olemattomiin soppareihin etteivät joutuisi virheitään korjaamaan. Ollikaisen Hirsirakenne esimerkkinä meidän tapauksessa, Evesan konkurssin jälkeen ko. rakennusvaihe ei enää kuulunutkaan Ollikaisen vastuulle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska asioiden hoito sopimusten osalta on ollut Evesalla vähän mitä sattuu niin urakoitsijat tietysti vetoavat olemattomiin soppareihin etteivät joutuisi virheitään korjaamaan. Ollikaisen Hirsirakenne esimerkkinä meidän tapauksessa, Evesan konkurssin jälkeen ko. rakennusvaihe ei enää kuulunutkaan Ollikaisen vastuulle...

        totta kai ollikainen vastaa kun kerran on toimittanut tavarat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        totta kai ollikainen vastaa kun kerran on toimittanut tavarat

        "Tämä työvaihe ei ole kuulunut Ollikaisen vastuulle"
        "Me emme ole missään sopimussuhteessa"
        "Voitte valittaa ihan minne haluatte"

        Nämä siis Ollikaisen toimitusjohtajan kommentteja meidän reklamaatioihin


    • Anonyymi

      Evesa Oy raunioille perustettu Evesa Group on näköjään vaihtanut nimensä TJ2 Groupiksi viime kesällä. Teemu Ijäs jatkaa firman toimarina.

      Onkohan taas kohta valmistaloja saatavilla?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe