Evesa-talot, kokemuksia?

Littlejacket

Eli googlella ei löytynyt yhtään mitään. Onko jolloin kokemusta tästä pienestä talovalmistajasta/rakennuttajasta? Etenkin tahtoisin tietää missä hintaluokassa liikutaan. Firman sivuilla ei ole mikään näköistä hinnastoa.

58

2912

Vastaukset

 • Itsellä ei kokemusta ole suoraa evasasta.

  Sen verta on tullu seurattua sivusta et toimita ihan normaalia uuden ja innokkaan firman toimintaa. Vaikuttaa paljon kangasalan suunassa. Viron miehet osalla työmailla töissä.

  Itse en ihan heti ostaisi heiltä.

  Kuka tietää onko seuraava ko-ti oy.

  Muistakaa ettei rahaa sisään ilman vakuuksia kenenkään talo toimittajan puolelle. Jos ei vakuuksia saa niin kertoo paljon yrityksestä. Eli on jotain pielessä.

  Ennen kun tuote pihassa maksettu esim rautakaupalle niin silloin se vasta teidän oman. Ei riitä et maksaa talotoimittajalle.

  On pieni hyviä urakka ryhmiä jotka tekee samalla tyylillä..

 • Meillä on Evesa-talo rakenteilla. Todella helppoa näin rakennuttajan vinkkelistä. Muutamia allekirjoituksia vaan papereihin, pohja- ja sisustussuunnittelussa käymistä ja sitten aikanaan tilataan vain multakuorma pihaan. Voin suositella

 • Oletteko kuinka tyytyväisiä laadun suhteen?

  Itse tuossa katselin yhtä heidän taloa niin en nyt voi ihan kehua. Esim terassit ammutaan pyssynaulalla ja samoin kaide rimoitus.

  Osa taloista joita tehneet aika "halvan" näköisen tyylisiä ulkoa.

  Työmailla näkyy ainakin myös Viron yms maalaisia. Hyvin Viron poika maalas tammikuussa räystään reunaan yhdessä talossa tuossa.

  Varmaan helppo ja vaivaton tapa ostaa talo.

  • Tähän asti olemme olleet ihan tyytyväisiä. Ei toki hirveästi täysin uusista taloista ole kokemusta.


 • Pyytäkää ehdottomasti tilinpäätötiedot vuodelta 2015 kyseiseltä toimittajalta.
  Näyttää omavaraisuus olevan vahvaa tasalo -24,80% ja liikevaihto kioskiyrityksen luokkaa. Kannattaako todellakin ostaa yritykseltä 200-250 000 € talotoimitus.
  Kasvu on varmaan huimaa luokkaa ja tulevaisuus on loistava!

  • Ei tilinpäätöksiä tarvitse kyselle- Ne ovat julkista tietoa


 • Ollaan oltu tyytyväisiä! Tosin ns. sisustussuunnittelu oli todellinen pettymys. Ammattitaidoton suunnittelija ja parempaa palvelua sai ihan rautakaupastakin.

  Muuten voi suositella.

  • me ollaan myös asuttu keväästä saakka uudessa kodissa ja pitää kompata! kaikki sujui hienosti!! sisustussuunnittelustakin ollaan samaa mieltä :D oli ala-arvoista toimintaa ja kaikki asiat piti lopulta hoitaa itse... muutoin ei mussuttamista


  • Samaa mieltä! Olikohan sama R.K kyseessä?

   Evesan kanssa muutoin mennyt kaikki hyvin!


  • Ainakin meidän kohdalla kyse on juurikin R.K. Onneksi asia taitaa muuttua tässä lähiaikoina! Ainakin hakevat uutta suunnittelijaa tuohon hommaan :)


 • Ko-ti oy meni konkurssiin, eli siinä referenssi.

  Omavaraisuusaste Evesa Oyllä miinuksella, eli firma on käytännössä konkurssissa. Omaa pääomaa ei enää ole. Miksi riskeeraisit ja ostaisit elämäsi suurimman hankinnan tällaiselta firmalta? Hae jännitystä elämääsi vaikka lottoamalla.
  https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/evesa-oy/07181860/taloustiedot

  • Ollut miinuksella jo vuosi ja nyt menossa taas vähemmän miinukselle. Eli koska konkurssi mahtaa toteutua? Toki kun riittävän kauan huutelee, niin vielä saattaa joskus osua jonkun yrityksen kohdalla.


  • Totuuskomissio toisaan taitaa jokaiseen ketjuun spämmätä samaa skeidaa? lopeta nyt jo...


  • Näino kirjoitti:

   Ollut miinuksella jo vuosi ja nyt menossa taas vähemmän miinukselle. Eli koska konkurssi mahtaa toteutua? Toki kun riittävän kauan huutelee, niin vielä saattaa joskus osua jonkun yrityksen kohdalla.

   Liiketoiminnan ollessa tappiollista ja yhtiön pääomien vähetessä tulee yrityksen johdon harkittavaksi kannattaako liiketoimintaa jatkaa. Vaihtoehtoja ovat konkurssi, yrityssaneeraus tai liiketoiminnan jatkaminen. Tällöin tulisi myös selvittää, mikä on yrityksen johdon vastuu jos liiketoimintaa jatketaan sen jälkeen, kun yrityksen oma pääoma on menetetty.
   http://lakiasiaintoimistojarisotka.palvelut.uusisuomi.fi/tag/osakepaaoma/

   Miksi ostaisit asunnon Evesa Oyltä, kun se ei osaa pitää omaakaan talouttaan kunnossa?


  • Hoh-hoijaa! Näytti ihan tavalliselta kasvavan yrityken tilinpäätökseltä. Kun näissä ei näy niitä sijoittajien panostuksia. Suosittelisin teitä käymään vaikka kauppakorkean tai sitten vaan lopettaa tämän supi suomalaisen "mua vituttaa kun toinen on yrittäjä" kommentit


 • Seuraillaan, että mihin suuntaan yritys lähtee!

 • vieläkö kyseisen puljun työmailla puutavarat yms jätetään peittelemättä sateeseen? ei niin hyvää rakentamista

  • jätetään


 • Vaimoko laitettu Evesaan toimitusjohtajaksi...

 • Katoin samaa. Huutonaurua:).
  Virallisis papereis Evesa toimitusjohtaja Ijäs Jenni Eveliina.
  Äsken teevees haastateltii Evesa toimitusjohtaja Teemu Ijäs.
  ..mitä ihmeen säätöä????

  Yleensä kun mies laittaa vaimon nimiin firmansa syy on menetetyt luottotiedot mut eipä mulla muuta..

 • Pätkässähän ei haastateltu Teemua, vaan Anttia. Eli ei ole ihme, jos tittelitkin menee väärin kun näyttää nimetkin menevän.

  Sinänsä tuo ei kait mikään ihmeellinen kuvio ole. Aika usein pienet perheyritykset alkaa toimimaan omin voimin, eli mies johtaa ja vaimo on mukana TJ:nä tai hallituksen PJ:nä.

  Toki täällä kaikki on aina niin epäilyttävää :)

 • Sopimuksia rustatessa ei talon rakennuttajan kannata minkään rakennusfirman kanssa tehdä sopimusta liian etupainotteisella laskutuksella. Kuprun käydessä rakennuttajalle voi jäädä käteen puolivalmis talo, vaikka koko talo on jo maksettu. Firman taloustiedot kertovat jotain niistä piilevistä riskeistä. Ne firman taloustiedot kannattaa selvittää aina ennen sopimuksen tekoa ja arvioida riskit ja valmius niihin omalta kantilta.

 • Osakeyhtiölain (24:23) mukaan, jos yhtiön hallitus havaitsee yhtiön oman pääoman olevan negatiivinen, hallituksen on viipymättä tehtävä osakepääoman menettämisestä rekisteri-ilmoitus kaupparekisteriin.

  Onko Evesa tehnyt yllä olevan ilmoituksen, koska oma pääoma on negatiivinen?
  https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/evesa-oy/07181860/taloustiedot

 • Miten yhteistyö firman kanssa on rakentamisen aikana toiminut? Entä reklamaatioiden vastaanotto ja käsittely?

  • Oikein hyvin. EI valittamista. Kaikki toimii. Luotettava tapa toimia. Laatu hyvä. Reklamaatio postissa. Odotan vastausta.


  • Me emme uskaltaneet ostaa Evesalta, koska pelkäsimme konkurssia (Evesalta on oma pääoma loppu). Päädyimme isoon luotettavaan firmaan, minkä kanssa talotyömaa saadaan varmasti päätökseen ja takuut palaavat tulevaisuudessakin. Emme ole katuneet.


 • Meillä kaikki mennyt hyvin valmista alkaa olemaan , ja kilpailijat näköjään hiukan kateellisia kun kauppa ei käy niin tarvii täällä huudella, ovat hoitaneet meille kaikki tyylikkäästi, antoivat tarjouksen mukana kaksikymmentä viimeistä kohdetta referensseinä joista kyseltiin kuinka mennyt eikä kukaan valittanut...
  Toki jos täältä palstalta hakee toimittajaa niin kannattaa rakentaminen varmaan unohtaa muutenkin...

  • juu ainakin tuo yksi ja sama jaksaa aina jauhaa tuosta omasta pääomasta yms. tuskin on asuntoa koskaan rakennuttanut (tai sitten on konkurssiin menneen rakennusliike ko-ti oyn katkeroitunut johtaja). meilläkin kaikki meni oikein malliikkaasti alusta loppuun. sisustussuunnittelu on perseestä, kuten täällä joku onkin jo maininnut. kyseiseltä r.k nimiseltä suunnittelijalta luvat pois!

   mut muuten kaikki hyvin! referenssejä voi tosiaan pyydellä ja niitä taitaa löytyä jo kymmeniä. kovimpia kasvajia tällä alalla pirkanmaalla.


 • Omavaraisuus % -15 %. Löytyykö sukulaisilta rahaa vai laitetaanko Evesa konkurssiin? Takuut eivät toimi konkurssitilanteessa.

 • Lopeta jo ja koita myydä sitä ison konsernin tuotetta joka on varmasti loistava kaikin puolin...

 • Meille valmistui keväällä 2016 evesa-talo. Alku vaikutti oikein lupaavalta ja talo valmistuikin kuukauden etuajassa. Rakennusvaiheessa oli mielestäni ns normaalia sähläämistä, mitä voi odottaa keneltä tahansa. Ongelmat alkoivat muuttomme jälkeen. Kohta 6 kk muutosta ja vieläkään listaamiamme puutteita ja laatuvirheitä ei olla korjattu ja kauheasti tämä ei ole rakennuttajaa hetkauttanut. Lisäksi talosopimuksesta tuli niin isoja tulkintaeroja, että olen jo kertaalleen ottanut yhteyttä asianajajaan. Melko raastavaa ja raskasta on ollut. En voi kauheasti suositella. Harmi.

 • Meillä toimi tuo sisustussuunnittelu ihan älyttömän hienosti. Ilmeisesti aiemmin ollut jonkun rautakaupan kautta, mutta nyt kaikki hoitui ihanasti keittiötoimittajan luona! Todella mukavia ideoita ja tyyliikkäitä materiaaleja. Tykkäsin!

 • Nimim. "Örm111":lle: Oletan, että rakennusfirma on jo kaikki rahansa saanut? Jos näin on, niin firmalla ei ole enää rahallista motiivia korjata puutteita ja rahahan on firmojen kanssa aina se paras motivaattori. Ikävää, mutta ei kannata antaa periksi, vaikka voimia tuollainen aina kysyykin. Tsemppiä teille!

 • Tuskin lähes 160 % kasvuvaudissa 12/2015 jos ei tekisi hommia oikein. Itse ostaisin Evesa-talon kaikista mahdollisista rakennuttajista. Ei mitään huonoa sanottavaa, itse asuin kuitenkin 5-vuotta sellaisessa ja ainoa syy myyntiin oli muutto paikkakunnalta. Tärkeintä on, että ovat terveet talot asua. Kukkien paikan voi itsekin muuttaa..

  Täällä on kyllä joku niin iso dissaattori, joka trollaa varmaan jonkun muun syyn takia, kuin laatusyiden. Harmi tietenkin, että tämän takia menee perusta kaikilta realistisilta kommenteilta.

 • Sitkeesti firma näyttää tämänkin vuoden klaaraavan vaikka tämän yhden Trollin mukaan pitäisi olla jo nurin :D

  Varmasti tulevaisuudessa todella iso toimija pirkanmaalla! (tai taitaa olla jo nytkin)

 • En tiedä liittyykö aiheeseen (kun tuntuu ettei tällä palstalla kauheasti itse asiasta kerrota, eli talojen laadusta). Kohta asuttu 3 vuotta Kangasalla ko. yrityksen rakennuttamassa talossa eikä ainakaan toistaiseksi parempi voisi olla. Kerrankin käytetty oikeasti järkeä tilasuunnittelun osalta sekä materiaalit ovat laadukkaat ml. ilmanvaihto. Tämä riittää meille.

 • Tämä yritys tulee tekemään saman kuin Ko-Ti aikonaan eli toiminta loppuu. Harmi sinänsä että taas kymmenet rakentajat menettävät sen 10-v rakennevastuun kantajan. Konkurssia tuskin tulee mutta tuskimpa omistaja jaksaa pitkään pyörittää nolla palkalla ja tuloksella yritystä yksinään. Myynti lienee ajankohtainen mutta yrityksen arvo on nolla koska se ei tuota mitään. Työntekijöitä ei voi palkata koska hinnoittelu on niin tiukaa ettei kiinteitä kuluja voi ottaa. Sinänsä harmi että hieno konsepti on pilattu sillä että työmaita pyöritetään kestämättömän pienellä katteella ja yhden miehen kohtuuttomalla työpanoksella. Taloudellisesti kannattamaton liiketoiminta ei pitkään pyöri.

 • Meillä juuri tulossa talo valmiiksi, ei mitään ongelmaa rakentamisen aikana ja ovat oikeasti hoitaneet kaikki niinkuin luvattu.
  Ja kurkkasin asiakastiedosta 2016 luvut niin valtavaan kasvuun nähden ihan ok tuloskin näköjään, eli taitaa kilpailijan pelkokin nyt olla turha....

  • OK tulos jos ei kurkista pintaa syvemmälle. Investoinnit nolla, tase tyhjä ja palkakulut kertoo että yrittäjä ei nosta rahaa firmasta. Millä tämä pyörii jos yrittäjä esim sairastuu? Vai onko omistaja robotti mikä tekee talkoilla taloja maailman tappiin saakka? Veikkaampa kuitenkin että yrittäjän taustat tietäen myyntiin menee koko roska. Tosin noin heikolla myyntikatteella tuskin kukaan firmaa ostaa.


 • Joku Sievitalokauppias taas täällä huutelemassa? :D

 • Olisiko jollakin kertoa tuoreita kokemuksia Evesasta? Miten kokonaisuus ja yhteistyö sujui ja millaista työn jälki oli? Täällä on pääasiassa ollut hyviä kommentteja aikaisemmin ja uskoisin, että jos negatiisia ei ole paljoa, niin hommat ovat hoituneet rakentamisen aikana ja sen jälkeen pääasiassa hyvin? Yrityksen taloudellinen puoli ei niinkään kiinnosta minua vaan se itse työ.

  • Työn jälkeä pääsee tarkastelemaan talonäyttelyissä, tuntuu siltä että näyttelyitä on viikottain.


 • Yritys on myynnissä. Ilmesesti omistaja ei jaksa enää tehdä talkoilla töitä. Tosin miksi kukaan ostaisi yritystä joka ei pysty tekemään tulosta joten se lienee lorun loppu. Se niistä 10-vuoden rakennetakuista. Harmi. Muuten kiva konsepti.

  • Onko sulla antaa faktatietoa tälle väitteellesi?


 • TJ Evesalla antaa outoja hintoja ja ympäripyöreitä vastauksia. Onko kokemuksia miten homma piti paikkansa?

  • Voitko avata tätä vastausta vähän enemmän? Mikä on outo hinta? Tarkoitatko että on ylihinnoiteltu tai alihinnoiteltu tarjous? Vai eikö kenties osannut suoraan vastata kysymykseen "Paljonko tällainen ja tällainen talo maksaa"?

   Olen ymmärtänyt että Evesa ei lähetä laskuja jälkikäteen, eli sovittu hinta pitää. Omakohtaisia kokemuksia ei ole vielä, mutta alan vahvasti kallistua Evesan puolelle.


 • suosittelen vahvasti! hinta hyvinkin kilpailukykyinen. ei siis varmasti halvin, mutta sisältökin on alansa parhaita.

 • Meitä vietiin kyllä kun litran mittaa koska emme todellakaan ymmärrä mitään rakentamisesta.

  Hinta oli halvin mutta eipä laatukaan kummallista ollut. Voin kertoa että hieman kyllä harmittaa kun samalle alueelle tuli nippu tismalleen samanlaisia taloja ja tästähän ei ollut tietoa meillä. Kaikki suunniteltu samaan muottiin ja sitten niitä tehtiin sarjatuotantona:(

  Tämän tehtaan konsepti on se että annetaan halvin hinta ja sen jälkeen kaikki suunnitellaan tiukan kustannuskurin kanssa että saadaan se hinta pitämään. Tuttava pariskunta rakennutti erään toisen talotehtaan kanssa projektinsa ja heidän kotinsa todella suunniteltiin heille kaikkia yksityiskohtia myöden. Minusta he saivat yksilöllisen unelmien kodin ja meille tuli "yksilöllinen" bulkkituote:(

  Saimme paljon suosituksia mutta todellisuus oli se että suurin osa näistä suositusten antajista oli tavalla tai toisella hyötyjiä tästä meidän projektista koska Evesa tilasi heiltä aliurakoita.

  Seuraavan kerran kun rakennamme emme haksahda esimmäiseen toimijaan pelkkien suositusten perusteella vaan kartoitamme kyllä todella muitakin vaihtoehtoja. Omaa hölmöyttämme oli se että annoimme kaikki valtuuden tälle firmalle tehdä meidän talo, kaikki valvonta oli ulkoistettu heille eli kukaan ei tässä projektissa ajanut meidän etua. Työnjohto, asentajat, suunnittelijat, tavarantoimittajat olivat kaikessa aina Evesan puolella eikä meillä ollut oikeaa sanavaltaa mihinkään. On paljon asioita mitä olisimme haluneet toteuttaa mutta aina meidät jotenkin ohjattiin siihen halvimpaan vaihtoehtoon.

  Kaikki valinnat mitä teimme ohjattiin niin taitavasti halvimpaan mahdolliseen että varmasti meidän rahoista saatiin hyvät katteet.

  Näiden kanssa pitää palkata edunvalvoja kuka ei ole missään sidoksissa Evesaan jotta pystyy pitämään puolensa heidän myllyssä. Moni asiakas ei varmaan edes ymmärrä näitä asioita ja niin kävi meillekkin mutta jälkikäteen asiat ovat alkaneet valkenemaan.

  Yhteydenpito on vaikeaa koska pöyrittävät niin pienellä organisaatiolla tätä ja kaikilla tuntuu olevan liian kiire jatkuvasti. Jos yrityksen omistajalle sattuisi jotain olen täysin varma että kaikki toiminta pysähtyy sillä sekunnilla koska kaikki tuntuu olevan hänen vastuullaan. Siinä mielessä hinta pitääkin olla halvempi kuin kilpailijoilla että rakentajalla on varaa tarvittaessa palkata joku muu viemään projekti loppuun.

  Positiivista on se että tämä projekti meni kuitenkin paljon paremmin kun aikoinaan Jukkatalon kanssa tekemämme ensimmäinen talo jonka rakentaminen oli totaalinen katastrofi :)

  • Oletko varma että valitsitte Evesan ? Kaksi vuotta sitten kun Evesa rakensi meille talon niin olivat hieman muita kalliimpia, mutta laatu ja materiaalit olivat myös hieman parempaa.. Tuli tosi laadukas koti. Suosittelen


  • Siis eka talo Jukka-talojen kanssa katastrofi, nyt toinen projekti Evesan kanssa ja edelleen kaipaat edunvalvojaa itsellesi... Ihan nyt ystävällisenä vinkkinä, että varmaan sun kyllä ihan oikeasti kannattaa hankkia sellainen, ihan jo jokapäiväistä elämää varten.


 • Minusta Evesan pitäisi keskittyä nimenomaan tuollaiaten bulkkipakettien kyhäämiseen.. ei missään nimessä arkkitehdin yksilöllisesti suunnittelemiin kivi-, hirsi-, tai varsinkaan CLT-taloihin. Ovat olleet katastrofeja lähes poikkeuksetta kaikki.

  • Ainakin meidän yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema kivitalo meni täysin putkeen. Oliko tämä sitten vain poikkeus?


 • Kaverin talossa ongelmia evesan miehet rikko ikkunoita elementtien pystytyksessä luvattiin
  vaihtaa uusiin itse johtaja lupasi eivät vaihda .Lukkojen kohdilla 15 sentin halkeemia osasta puutuu 20 paloja tiivisteet rikki karmeissa halkeemia ja kieroja .Yksi uusi lasi tuli kun oli rikki lasia vaihtaessa särkivät tämänkin. valvoja ei hoida hommiaan

  • Mitähän yritit sanoa? Tekstistäsi ei saa mitään selvää.


 • Nosto

 • Meillä meni projekti ihan ok. Tarjous oli halvin ja sisustustyöt olivat priimaa. Ainoa harmitus on se että talo vaikuttaa ulkoa melko halvalta joka lienee Lapwallin halpatuotantoelementeistä johtuvaa. Olisi pitänyt tehdä hirrestä...

 • Tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin. Tällä hetkellä odotellaan rakennuslupaa, ja kaupasta on sovittu Evesan kanssa. Ennen kuin päästiin yhteisymmärrykseen pohjakuvasta niin väännettiin pohjakuvat kokonaan uusiksi kerran, ja lukemattomia muutoksia on tehty matkan varrella. Iso kiitos Evesa-talon arkkitehdille kärsivällisyydestä.

  Kiintokaluste- ja keittiövalinnassa on tosiaan Keittiömaailma ja Puustelli vaihtoehtoina, tarjous otettiin molemmilta ja päädyttiin Puustelliin. Sisustussuunnittelijana on joko Hartman living tai Pukkila, tässä ei olla vielä tehty päätös.

  Summa summarum, on ollut todella helppoa tähän asti. Tuntuu siltä että Evesa-talot tosiaan hoitaa kaiken puolestasi, asianmukaiset tahot ovat soittaneet minulle aina kun on aika aloittaa uuden osa-alueen suunnittelu.

  Katsotaan miten rakennusprosessi lähtee käyntiin, kirjoittelen siitä sitten. Ajatuksena on ottaa avaimet-käteen ratkaisu kaiken osalta paitsi pihan suunnittelun ja kivetys yms.

  • Toivottavasti teette hirrestä tai kivestä. Noissa Evesan elementtitaloissa ei paljoa arkitehtuurista kannata puhua kun hierotaan pelkkää pohjaa ja tehdään ulkokuori halvimmasta shaipasta. Suurin osa valmistaloista on ulkoa ihan hirveen näkösiä. Neljän nurkan laatikko. Itse teetettiin pitkästä ja saatiin oikeasti hieno koti myös ulkoa.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  132
  5656
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1260
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  140
  1009
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  637
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  22
  412