kotiutuminen

marsutin

neuvokaa miten saisin marsut kotiutumaan parhaiten saan marsut tänään

5

1370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autoinko

      Itselläni marsu kotiutui niin, että ihan vain puhuin rauhallisesti ja silittelin. Marsuja ei kannata silittää muualta kuin pään alueelta, marsuni ainakin hermostuu muuten. Eli kannattaa pitää marsuja vapaana niin että saavat tutustua sinuun itse, eikä niiden tarvitse pelätä sinua elleivät ole ihmisiin aiemmin tutustuneet. Häkkiin ne sitten tutustuvatkin itse ja siellä kannattaa olla jokin mökki tms jonne pääsevät piiloon ja turvapaikaksi. ;)

      • kukatietää

        Hei Autoinko! Ensimmäisen viikon ajan kannattaa olla ihan rauhassa ja jättää silittelyt vähemmälle. Annat vain tarpeeksi ruokaa ja vettä (muistathan, että heinää täytyy olla kokoajan saatavilla). Aluksi marsut lymyävät vain kopissa, eivätkä välttämättä viellä uskalla tulla syömään tai juomaan. Vaihda silti vesi ja ruoka jokapäivä, jotta marsut tottuvat tapoihisi. Kun ensimmäinen viikko on kulunut, voit alkaa jutella marsuillesi raihallisesti, ja silittää ns. "kopista käsin" (eli työnnät kätesi varovasti koppiin ja alat silitellä marsua varomasti. Tee näin vain vähän aikaa, jottei marsu säikähdä yhtäkkisiä silityksiä. Tämä tarkoittaa siis noi 1-2min. päivässä). Vähitellen voit ottaa marsun syliin, ja totuttaa se sylittelyyn. Ota marsu syliin rauhallisesti jutellen, ja niin, että marsu näkee lähestymisesi. Anna marsun ensin tarkastella kättäsi, ja sitten silitä sitä rauhassa. Ota se sitten syliisi ja istuudu lattialle. Silittele marsua sylissäsi, ja päästä sen hetken kuluttua takaisin häkkiin. Anna marsulle herkkunappula, tai porkkanaa sylittelyn jälkeen, jolloin se tietää tehneensä oikein. Toistä tätä kerran päivässä. Vähitellen marsusi alkavat tottua sinuun ja tapoihisi, ja sen huomaa siitä, että marsut uskaltavat liikkumaan, ruoka yön aikana kupista on vähentynyt ja juomapullo tyhjentynyt, mutta oikea kotiutuminen tapahtuu vasta marsun ensimmäisten iloisten kuikutusten aikana. Jos perheessäsi on muita jäseniä, anna heidän tutustua marsuihin vähän myöhemmin, vasta silloin, kun olet itse tutustuttanut marsut sinuun. (Ensimmäisen viikon aikana kannattaa myös olla niin, ettet tuo esim. ystäviäsi/tuttujasi huoneeseen, jotta marsut eivät mene ihmismäärästä sekaisin. On kyllä totta, että mitä enemmän ihmisiä marsusi tapaavat, sitä ihmisystävällisemmäksi ne tulevat, mutta marsulle ei kannata esittää edes kahta ihmistä kerralla, sillä marsu ei totu jatkuvaan ihmishälinään. Tutustuta marsu uuteen ihmiseen aina vähitellen). VINKKI! Kun annat marsuillesi ruokaa, naksauta sormiasi, tai tee suullasi joku ääsi, jotta marsut tottuvat äänen kuullessaan siihen, että ruokaa tulee. Voit myös laulaa jotain tuttua sävelmää marsuja ruokkiessasi. Itse käytän pilttipurkin kantta naksuttimena, ja se on toiminut oikein hyvinm. Vaikka ruokakupit olisivat jo häkissä, marsut tulevat syömään vasta tutun naksahduksen kuullessaan. Yritä myös osuttaa ruokkiminen samaan aikaan, jolloin marsut oppivat tietyn ajan, jolloin tietävät saavansa ruokaa, ja alkavat kuikuttaa iloisesti. Muistathan hoitaa marsujasi hyvin, ja rakastaa niitä niiden viimeiseen päivään asti. Marsu ei ole leikkikalu, joka tekee mitä haluat, mutta ovat mukavaa seuraa, esimerkiksi kivoja temppuja oppiessa, tai kun luet läksyjä tai kirjaa. Päästä marsu silloin lattialle ja anna sen tutkia paikkoja. Muistathan peittää sähköjohdot, jottei käy huonosti.

        -kukatietää


    • marsutyttö

      1. Kannattaa antaa marsun olla ihan rauhassa muutama tunti, jonka jälkeen voit rauhallisesti mennä marsun häkin viereen makoilemaan. Yritä matkia marsun ääntelyä aina kun se sanoo jotain. (marsut eivät voi vastustaa omia ääniään.)

      2. Huomenna voit varovasti antaa sen haistaa kättäsi ja yrittää silitellä sitä. Puhu ja rauhoittele marsua koko ajan että sillä olisi turvallinen olo.

      3. Ylihuomenna voit jo rakentaa sille jonkin laisen rampin pois häkistä ja houkutella sitä ulos esim. persiljalla. Kun marsu on kokonaan ulkona häkistä kehu sitä ja anna sille herkkupala. Toista tämä vaihe muutamana päivänä peräkkäin. Kun marsu leikkii se tarkoittaa että se on täysin rentoutunut.

    • kukatietäää

      Anteeksi. Tarkoitin, että hei marsutin, en hei autoinko. Luin väärin....

    • CavyJones

      Anna sen olla ainakin 5 päivää(suosittelen 7 päivää) ilman että nostat pois häkistä, sillä se saattaa tulla enemmän pelokkaaksi jos yrität "napata" sen väärin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe