miten kanin saa lihotettua?

iinu

mulla on puoli vuotias ristetys kani (valkoinen pitkäkarvainen, mutta ei kuitenkaan angora kani) , joka on aivan luuranko se ei liho millään. vapaana joka toinen päivä/ joka päivä silloin kun aikaa riittää. miten saan tämän kanin lihomaan? auringonkukan siemenillä niissähän on paljon rasvaa ja niistä kani lihoisi mutta ne ei taida olla ihan terveellisiä???? kaksi muuta kaniani ovat sopivan pyöreitä. risteytys kani on niihin verrattunu aivan luuranko ei minkäänlaista kanin pyöreyttä, mitä esim näyttelyssä vaaditaan.

11

1574

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • blackrat~

   Mä nyt en kaneista tiedä niin paljon, mutta yleensäkin seuraa, että se kani pääsee ruokakupille syömään. Joskus voi käydä niin että muut (arvojärjestyksessä ylemmät)eläimet eivät päästä toista eläintä kupille ja syövät kaiken itse. Laita myös monipuolista ruoka riittävästi. Rottien lihottamisessa ruokaan lisätään juustoa, mutta niinku sanoin, en kaneista paljoakaan tiedä:(

  • Kirsi

   Katso, että kanillasi on koko ajan jotakin ruokaa tarjolla.
   Oma kanini on ainakin pysynyt "tuhdissa" kunnossa
   runsaalla heinän syönnillä ja jyrsiöiden herkkusekoituksella.
   Muutama pähkinä päivässä pitää kanin pirteänä ja
   saa jopa sen tekemään erilaisia temppuja! Auringonkukan siemenet
   ovat varmasti myös hyvä vaihtoehto. Mutta rasvaista ruokaa ei
   kuitenkaan kannata antaa liikaa. Kaikkia ruokia runsaasti ja sopivassa
   suhteessa!

  • Milla

   blackrat~ ehdotti juustoa, jota älä missään nimessä mene kanillesi antamaan. Kanithan ovat kasvissyöjiä! Yleensäkin kaikki siemenseokset ja pähkinät ovat hyviä lihotukseen, mutta ei liian kanssa ettei tule muita ongelmia (en ole varma siemenistä, mutta ainakin liika banaanin ja muiden herkkujen syöttö voi aiheuttaa rasvamaksan). Myös leipä on sellaista joka lihottaa, mutta anna mieluiten näkkileipää, niin samalla pysyvät hampaat hyvässä kunnossa (ei siis mitään pullamössöä, joka näille herkkusuille maistuisi varmasti).
   Näitä kaikkia sitten tietenkin normaaliin ruoan lisukkeena, ei korvaamaan heinää/täysrehupellettejä/tuoreruokaa/jne.

   Onnea matkaan!

  • mooi

   Auringonkukan siemeniä EI KANNATA antaa kanille koska liiallisesta antamisesta voi tulla DIABETES eli en suosittele niitä, toisista siemenista en ole varma... riippu onko rasvaisia..

   Kannattaa lihottaa kani terveellisillä konsteilla, pidä ruokakuppi koko ajan häkissä....
   Mun mielestä kania pitäis pitää enemmän vapaana koska MITÄÄN ELÄINTÄ EI OLE LUOTU OLEMAAN HÄKISSÄ, EIKÄ VARSINKAAN YLI 20 TUNTIA!!!!!!!!

  • Riina

   Oletko varma, että kanisi on terve? Laihuus ja syömättömyys voi johtua jostain sairaudesta, varsinkin jos muut kanisi ovat ihan normaaleja. Kannattais ehkä käydä eläinlääkärillä.

  • LAIHELIINIT

   Minulla on kani jolla on sama ongelma...syötämme sille kaikkee mutta se ei vaan liho,luuranko se vaan on! ihan oikeesti se ei liho yhtään milään....millä sen sais lihoamaan? en haluaisi että se kuolee kun seon liian laiha!

   • tulikirahvi

    Sillä on hyvin todennäköisesti sisäloisia,koittakaapa madottaa :) Jos ei auta, niin voi olla kummallisempi sairaus ja eläinlääkäri tarpeen.


  • elut

   Mitä jos kyseessä ei olekaan sisäloiset, kuten yleensä, vaan kani on vain kovin liikkuvaista vähäruokasta sorttia?

   • tulikirahvi

    Sitten se ei ole luuranko. Mun mielestä kaksi loogista syytä on a) loiset b) liian pitkät hampaat joiden takia kani ei syö heinää ja pelkkää pellettiä ei ole riittävästi ravinnoksi. Liikkuvainen kani pysyy normaalina ja lihaksikkaana, mikä on tietenkin parempi tilanne kuin laiskanpulskea.


  • Anonyymi

   Mun ranskanluppakorvapupu ei halua syödä. Se synnytti paripäivää sitten se kyllä syö mutta se ei liho millään tavalla. Meillä on 2 ranskanluppakorvaa toinen on uros ja toinen naaras. Naaras ei vaan liho vaikka se syö. Se tosiaan synnytti paripäivää sitten eikä liho millään tavalla. Mitä mä syöttäisi sille että se lihoiksi. En halua sille mitään pahaa mutta se on tosi laiha vaikka mä syötän sitä Tosi paljon. Tepsiikö auringonkukan siemenet?

  • Anonyymi

   Kanit ovat niin aktiivisia sukupuolisessa kanssa käymimisessä, kuten ihmisetkin, että se laihdutta. Täytyy salvaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   147
   4031
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   254
   2625
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2153
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   15
   1890
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1179
  6. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1086
  7. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   42
   1080
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   930
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   857
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   63
   795
  Aihe