Soini uskovaisten määrä supistuu

Kaikkeasitäonkin

Viime vaalikaudella tällä palstalla Soini uskovaiset hehkuttivat kuinka persujen hallitukseen / valtaannousun jälkeen koko politiikkaa pannaan uusiksi. Ei tulisi jäämään kiveä kiven päälle kun persut pääsevät vauhtiin. Tulisi uusi, uljas ja rotupuhdas Suomi.

Tarkoitti että annetaan pakolaisille kenkää, annetaan köyhille kääretorttua, otetaan rikkailta rahat pois, puretaan Venäjä pakotteet, erotaan eurosta, erotaan EU:sta, otetaan markka takas, kriminalisoidaan homous, pakkoruåtsi lopetetaan, rakennetaan lastensairaala, rakennetaan reumasairaala yms. yms.

Tällöin ns. antipersut yrittivät jarrutella ja kertoivat talouden realiteetista ja muistuttivat samalla että ajatus esim siitä että Suomen talous laitetaan kuntoon mamurahoista leikkaamalla on absurdi. Näin siksi että mamurahat on mitätön summa kun ajattellaan koko budjettia.

Uskoivatko persut? Eivät. Eivät sitten niin millään. He jatkoivat entiseen malliin oman satumaailmansa rakentamista. Ja kun sitten vaaleissa ei tullutkaan kovinkaan paljon takkiin ja hallitusneuvottelut alkoivat alkoi uusi rumputuli. Nyt se tapahtuisi! Nyt persujen taivas toteusi maan päällä niin kuin taivaissa.

Joku pölhö täällä jopa hehkutti sitä kuinka YLEn toimittajissa suoritetaan karsintaa ja kuinka väärille toimittajille annetaan kenkää. Tarkoitti siis että kaikki vihertävät ja punertavat toimittajat tuli potkia pois. Innostuipa joku pönttö ehdottamaan jopa että Turkkilasta tehtäisiin YLEn uusi pomo.

Moni "antipersu" yritti vielä toppuutella kiimaa. Ei työsuhteessa olevaa ihmistä voi potkia siksi että jonkun porukan mielestä hän "ajattelee" väärin. Erottaminen ei onnistu vaikka jos tuolla "porukalla" olisi ehdoton enemmistö. Näin siksi että se loukkaa ihmisen poisottamattomia perusoikeuksia.

Kun sitten ensimmäiset tiedot halitusohjelman sisällöstä tulivat, joissa ei pakolaisille annetukaan kenkään eikä hinttejä hinattu hirteen, palsta alkoi persujen puolelta hiljentymään. Samalla ns. antipersut sanoivat että "pahin" on vasta tulossa. Nimittäin kun leikkauslistat tulevat esille niin se on kylmää kyytiä.

Ja näinhän todella kävi. Yksinkertaisesti siksi että taloudella on omat rautaiset lakinsa, jota ei romuta mikään poliittinen uskonto. Leikkauslistojen tultua julki palstan persut hiljenivät lähes täysin. Asia on linjassa sen kanssa, että persupuolueen facebook sivusto on jumissa negatiivisen palautteen vuoksi.

Mutta joku jaksaa uskoa. "Halla-ahon äänestäjä" pelle hehkuttaa että persujen linja pitää. Että muka sitä mukaan kun persuministeri esiintyy telkkarissa niin sitä mukaan kannatus nousee ja nousee. Ei kyseinen pönttö tajunnut ollenkaan sitä että kun sosiaali ja terveyspuoli leikaa, niin asia hoitava persuministeri joutuu puolueineen kovaa opposition rumputuleen.

Kyseinen pelle ei tajua ollenkaan että hallituksen puolueiden toimia syynätään media taholta paljon tehokkaammin kuin oppostion. Kun aikaisemmin persut olivat valokeilassa yksittäisten kansanedustajien mokailujen vuoksi, niin nyt tarkastelun kohteeksi joutuu koko puolue. Kyyti on kylmää, varsinkin kun taustalla ovat "unohdetut" vaalilupaukset ja eduskunnassa pidetyt puheet.

Jussi T taas vakuuttaa että persuissa voi olla montaa eri mieltä samaan aikaan. Että eduskunnassa persut voisivat näin ollen muka olla samaan aikaan muka oppositiossa että hallituksessa. Osa äänestäisi hallituksen esityksiä vastaan ja osa puolesta. Kuinka lapsellinen ja poliittisesti tietämätön sitä voi olla että laukoo moisia lapsuksia?

No, mitä tulee tapahtumaan. Veikkaan jakautumista. Ensimmäiset pari vuotta voi olla että homma kyteen pinnan alla. Mutta kunnallisvaalien jälkeen alkaa varmaan tapahtumaan. Leikkaukset konkretisoituvat kannatuksen laskuna. Halla-aholaiset ryhtyvät puuhaamaan omaa jengiä Saarakkalan ja Immosen johdolla.

Jos puolue todella hajoaa kahtia, niin se tulee tapahtumaan kuitenkin vasta vähän ennen 2019 vaaleja. Näin siksi että silloin on Soini oppositiolla hyvä mahdollisuus nostaa profiilia. Näin kävi virheille. Erosivat halituksesta vähän ennen vaaleja ja kuittasivat kivan vaalivoiton.

Taustalla on myös Soinin junailema lakimuutos siitä että puoluetukirahat menevät eduskuntavaalien mukaisesti. Niitä ei voi erolla puolueesta siirtää toisella pankkitilille. Näin ero kannattaa ajoittaa vähän ennen uusia ek-vaaleja sillä uudet puoluetukirahat tulevat uuteen jakoon vaalien jälkeen.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koroljov

      "puretaan Venäjä pakotteet"

      Niin -- Soini ja Perussuomalaiset eivät kykene saamaan edes sitä aikaan.

    • Kaikkeasitäonkin

      Höh. Näyttää siltä että kaikki persuministerit eivät todellakaan osaa laskea. Vaikka avauksessa niin oletettiin. Viittaan tällä Lindströmin kannanottoon KELA maksun palauttamisesta. Se osoittaa selvästi että kyseinen persuministeri on asiasta pihalla kuin lumiukko.

    • 555527

      Uusi puolue Saarakkalan johdolla.

      • Kaikkeasitäonkin

        Voi hyvinkin olla loppuvuodesta 2018. Toinen vaihtoehto hallituksen hajoaminen enne sitä,


    • KansaKiittää

      Kerrankin hyvä ja asiallinen aloitus!

      • Olen samaa mieltä.


      • v.tutaa

        Oikeassa olet ollut, ja minä väärässä.Pari päivää meni käännöksessä persujen puolustajasta, persujen vihaajaksi.En ole tuntenut koskaan itseäni näin petetyksi.Antakaa anteeksi väärä ääneni.


    • Mulkutmulkut

      Helvetinkuuseen koko persujengi. Poliitikko on poliitikko vaikka voissa paistaisit ja paskassa pyörittelisit.
      Tosin tämä Soinin touhu on nyt jo ihan ylivertaista kusetusta.
      Vaan vielä ne tulee uudet vaalit ja Soini putoaa takaisin sinne minne kuuluukin.
      Tosin eihän meillä ole enää ketä äänestää.

    • exxxx.persehinen

      Tosiaankin: Hyvä ja asiallinen avauskirjoitus. Lisää tuollaista, niin palstan taso nousee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      105
      2363
    2. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      433
      2056
    3. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      72
      1503
    4. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      75
      1195
    5. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      42
      1166
    6. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1135
    7. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      74
      1069
    8. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      191
      1059
    9. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      93
      1039
    10. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      54
      978
    Aihe