Kuusipaneelikatto valkeaksi

Kalevi2

Ajatuksena keittiöremontin yhteydessä uusia vanha aikanaan lakattu 6 tuuman kuusipaneelikatto valkeaksi. Vanha kuusipaneeli on laitettu kiinni kuparinauloilla ja sen maalaaminen valkeaksi on mielestäni ongelmallista.
Olen ajatellut laittaa vanhan katon päälle ensin koolausrimat ja sitten niihin kiinni mdf valkean kattolevyn.
Minkä vahvuiset rimat kannattaisi laittaa, jottei katon pinta laske kovin alas vai onko parempi kiinnittää mdf paneeli suoraan vanhaan kattoon. Mikä mdf kattopaneeli olisi hyvä tuohon tarkoitukseen ja mistä sitä olisi saatavissa Kemi-Tornio alueella? Onko kokemuksia?

12

2828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seppo3

      Maalasin useamman huoneen mäntypanelikatot, jotka oli kiinitetty kuparinauloilla, valkeiksi jo vuosia sitten. Käytin Luja-maalia ja kaksi maalauskertaa riitti, myös kuparinauloille!

      • remonttimies1

        Tuo maalaminen paras, jos mdf laitat joudut laittaan erisuuntaisesti tai rimottamaan kiinnitysalustan.


    • BauHerr

      Oikein tai väärin, niin minä olen käyttänyt vastaaavissa tapauksissa sävytettyä saunasuojaa. Tulee kuultava pinta, josta minä pidän.

    • Duunari2

      Ei kannata maalata vanhaa paneelikattoa sillä ajan kanssa, kun paneeli elää ponttien reunoihin voi hyvin tulla maalaamaton puu näkyviin tai useimmiten ainakin maali repeilee ruman näköisesti.

      1 Vaihtoehto on Bloomin paneelivaha, ei tosin saa peittävää valkoista, mutta paljon vaaleamman kuin vanha tummunut paneeli.

      Tai jos päädyt laittamaan MDF-paneelin vanhan päälle niin sen voi kiinnittää suoraan, mutta parempi on laittaa vaikka 10 mm rimat joihin kiinnittää uudet paneelit niin saa suoremman pinnan aikaiseksi.

    • kalevi2

      Mielestäni paneekaton maalaus suojauksineen on todella kova homma ja lisäksi reunoihin saattaa tulla näkyviin maalamaton puu yms.
      Yksi vaihtoehto on laittaa suoraan vanhan paneelikaton päälle (ikkunan suuntaisesti) samaan suuntaan uusi mdf-paneeli. Katto on kyllä hyvin kiinni ja vaikuttaa olevan suorassa mutta nuo kuparinauhat on hieman koholla. Rimojen laitolla on todella se hyöty, että saa ainakin katon suoraan. Tuskin kannattaa kuitenkaan repiä alas vanhaa sisäkattoa kuminauloineen vaikka sen alla on 2"x2" rimoitus.

    • koytiyi

      Miksi tyytyä mdf:fään , pistä samantien aaltopahvia , jos ei oikea puu edes maalattuna sovi , ihme venkuroita , jos kuitenkin tyydyt luonnon materiaaliin ja maalaat kattosi , pyydä valkoiseen kattomaaliin tippa sävytettä , , pelkkä valkoinen tympeä , ota maalarinvalkoista!

    • jhkt

      Kas kun ei neuvota aaltopahvia pistämään...?

    • zjtjik

      aaltopahvia vaan jos puu ei sovellu ?

    • sghj

      Meni överiksi , kun ei viesti kulkenut , jos palstalla joku vaksi voi pari viimeistä poistaa , jooko ?

    • Sutinoitu

      Paneelikatto on helppo purkaa, ei yhessä katossa mene ku puol tuntia. Meillä purettiin osa ja pantiin haltexia tilalle, osa maalattiin useammassa erässä, ku nälkä kasvo syödessä:).
      Otettiin listat irti, imuroitiin ja maalattiin kolmeen kertaan. Käytettiin sekäTikkurilan, että Teknoksen paneelikattomaalia ja kosteessa tilassa Tikkurilan Lujaa, kaikki toimii yhtä hyvin, sävyissä ei juurikaan eroja. Luja on himmeäpintasempaa, en tiedä saako eri kiitoasteista. Pensseleissä ei kannata säästää, työ on helpompaa ja jälki siistimpää kunnon vehkeillä. Jos ei käytä Lujaa koko kattoon, voi nauloihin vetästä sitä tai tartuntamaalia ennen ylimaalaamista.
      Jos katto on ollut paikallaan kauan ja ilmankosteudessa ei oo isoja vaihteluja, niin pontit ei enää elä. Meillä vanhimmat maalaukset olleet viis vuotta eikä mistään lurki vanhaa pintaa. Oksanreikiä täytettiin akryylillä, sekin pysynyt mainiosti.

    • rahalmuutakinkäyttöä

      Otex maalia kolme ohennettua kerrosta, niin se on siinä. Turha mitään uusia paneeleita laittaa.
      Oma talo vääntyilee savimaastossa kivien päällä ja ei panelien väliin kovin isoa rakoa tule, siitä huolimatta ei näy panelien vanha väri saumoista. Olisi kannattanut itse maalata kahden ohentamattoman kerran sijasta kolmella hieman ohennetulla, niin olisi ollut saumahalkeamat minimaalisia.

    • Pientä pintaremonttia ohjelmassa olen nähnyt vanhan paneelikaton päälle laitettavan MDF-levyn, joka ammattimiesten mukaan on aivan hyvä ratkaisu. Minulla on leveä kuusipaneelikatto kuparinauloilla kiinni ja olen kokeillut MDF-kattolevyä sen päälle ja vaikuttaa siltä, että nuo hieman koholla olevat kuparinaulat uppoavat kattolevyn pohjaosaan. Tuo kattolevyn laitto vanhan katon päälle olisi huomattavasti helpompi kuin alkaa maalaamaan vanhaa kuusipaneelikattoa. Vanhan katon repiminen alas on taas mielestäni turhaa kun paneelit ovat tukevasti kiinni alustan rimoituksessa kuparinaulojen avulla. Levyt voi sitten asentaa ikkunaan päin kuten nyt kun vain huomio, että kiinnitys ei tule entisen katon saumakohtaan. Pitää vain löytää kaupasta laatu/hintasuhteelta hyvä MDF-kattolevy. Onko kokemuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe