HOAS-solut

Kokemuksia HOASin soluasunnoista? Mukavaa/ikävää? Toimiiko jutut hyvin (kunto jne.)? Kivat kämppikset? Minkä ikäisiä soluissa on?

Saitko asunnon nopeasti? Saitko esittää toivomusta sijainnista (pääsitkö sinne)?

Onko ilmainen nettiliittymä? Veitko oman tietokoneen mukanasi? Onko jokaisella omassa huoneessa TV vai yhteinen oleskelutilassa? Ovatko huoneet valmiiksi kalustettu vai viedäänkö omat huonekalut?

Itse olen keväällä 16 täyttävä tyttö ja syksyllä asunnon etsimistä. Kiitos vastauksista etukäteen :)
Ilmianna
Jaa

6 Vastaustawww.hoas.fi, josta löydät kaiken tiedon, jonka haluat tietää. Kaikkihan tietävät, että soluasuminen on hirveetä ja sitä kannattaa välttää, jos pystyy. Jos ei ole kykeneväinen viikottaiseen siivoukseen, päivittäiseen tiskaukseen ja hiljaiseen elämään, kannattaa unohtaa solut. Olet sillloin vain rasite toisillle. Kovin nuorena ei soluun kannata muuttaa, kannattaa opetella elämän alkeet vanhempien suojassa. Korkeakouluopiskelijat eivät jaksa katsella lapsien opettelemista kovin kauaa; opiskelu ei samaa kuin lukiossa tai amiksessa. Hyvin joustava sinun pitää olla ja ottaa toiset huomioon ja ennen kaikkea noudattaa sääntöjä. Bileet ja kaverin majoittamisen voit soluasunnossa unohtaa täysin. Niistä on niin paljon häiriötä toisille.
Ilmianna
Jaa
Asun Hoasilla 3 hengen solussa ja ihan mukavasti oon viihtynyt! Kohta vuosi tulee täyteen tässä boxissa asumista. Jos Hoasille haet asumaan solukämppä on ainut vaihtoehto jos haet ekaa kertaa! Yksiöitä, kaksioita jne. voi hakea vasta, kun on jo asunut Hoasilla solussa!

Oma solukämppäni on ihan hyvässä kunnossa, johtuen ehkä siitä, et täs on asunu tyttösiä alusta alkaen :P Mukavinta soluasumises on se että ei tartte heti asua ihan täysin yksin..varsinkin jos suoraan kotoa on muuttamassa ihka ensimmäiseen asuntoon! Vaikka onkin oma lukittava huone ja saa olla suht. rauhassa saattaa toisinaan kaivata juttukaveria. Mikäli välit kämppisten kans ovat vähääkään paremmalla tolalla kuin satunnaisesa tervehtimisessä (aina ei tietenkään käy niin hyvä säkä!) voi kämppisten kans tehdä vaikka mitä kivaa. Omista kämppiksistä, joista kumpainenkin on mua vuoden vanhempia, olen saanut hyviä kavereita. Teemme monia asioita yhdessä. Käymme lenkillä, kokkaamme, katellaan yhes telkkuu, autetaan koulujutuissa, sydänsurujen partaal jne. Ikävintä on ehkä tilojen jakaminen sikäli ettei pysty olemaan ja tekemään asunnossa ehkä ihan kaikkea sellaista mitä haluaa..sisustusjutuis pitää neuvotella ym. Solukämpän tarjouksen sain 3 päivää sen jälkeen kun hakemuksen olin jättänyt eli tosi nopeeta :)Toivomuksia sijainnin suhteen sai esittää mutta koska mulla oli hiukan kiire ei sillä ollu niin väliä. En päässyt haluamaani kaupunginosaan, koska hyväksyin ensimmäisen tarjouksen. Netti kuuluu vuokraan Hoasilla ja se saa siis olla auki vaikka yötä päivää :P Telkku on niillä jotka sitä haluaa pitää. Yhteinen on yhtiön kerhohuoneessa. Jotkut kämpistä on kalustettuja, jotkut ei..riippuu kohteesta! Omani ei ollut. Tulipa pitkä stoori..toivottavasti oli jotain apua :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Juups, kiitos asiallisista viesteistä :)

Kiva kuulla kokemuksista ja kirjoittakaa muutkin vielä ihmeessä lisää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Asuin pari vuotta Hoasin solussa. Sain solun samana päivänä kuin hakemuksen jätin, ja muutinkin jo kahden viikon päästä hakemuksen jättämisestä. Ainoana toiveenani oli kahden hengen solu, jonka myös sain.

Asunto oli ihan mukava ja toimiva, hieman kulunut mutta kuitenkin ok. Äänieristys oli heikko, kuten Hoasilla aika usein on. Kämppikseni oli aivan ihana tyyppi, ja tulimme hyvin toimeen. Uskoakseni ihmisten koulutustasoa ja ikää pyritään hieman katsomaan solukämppiä rakennettaessa; oma kämppikseni opiskeli korkeakoulussa kuten ja minäkin ja oli suunnilleen saman ikäinen kuin minä.

Nettiliittymä on Hoasilla ilmainen, ja kyllä, vein oman koneeni sinne. Minulla oli tv omassa huoneessani, kämppikselläni ei. Meidän solumme ei ollut kalustettu, vaan omat huoneet kalustimme itse ja yhteiset tilat yhdessä.
Ilmianna
Jaa
Miksi haluat muuttaa 16-vuotiaana pois kotoa? Aniharva HOASin asukas on 16-vuotias, joten ei ehkä ole niin hyvä idea. Opiskelijat ovat pääsääntöisesti soluissa 19-25-vuotiaita. Asunnon saat opiskelupaikkasi läheltä, joka voi olla jopa 10 kilometrin päästä. Jos olet pääkaupunkiseutulainen, niin joudut odottamaan asuntoa 6-12 kuukautta.
Ilmianna
Jaa
Olen itse asunut erinäisissä soluissa viitisen vuotta ja kämppiksiäkin on tähän mennessä kertynyt reilusti yli kymmenen. Kokemukseni mukaan soluasuminen voi parhaassa tapauksessa olla tosi kiva tapaa asua mutta pahimmillaan aika helvetillistä, ihan tuurista riippuen (minkälaisia kämppiksiä sattuu osumaan kohdalle ym.) Suurin osa HOASlaisista tosiaan on korkeakouluopiskelijoita ja päälle kakskymppisiä jotka viettävät omaa itsenäistä elämäänsä. On hyvä pitää mielessä että HOAS ei ole opiskelija-asuntola, jossa vietettäis aikaa paljon yhdessä vaan nimenomaan asunto. Siinä mielessä aikaisempi vastaaja oli oikeassa, että jokaisen tulisi pystyä tulemaan toimeen omillaan ja sääntöjä tulee noudattaa. Itselläni huonoimmat kokemukset on reilusti alle 20 vuotiaista normaalia nuorempana kotoa muuttaneista kämppiksistä, jotka ei ole ymmärtäneet että jos yhdellä on oma kämppä niin se ei tarkoita sitä että siitä tulee koko kaveriporukalle viikottainen biletysmesta tai että sinne saa muuttaa samalla poikakaverikin.En tarkoita et sinä olisit just tekemässä niin mutta tollaset asiat on kuitenkin hyvä pitää mielessä. Onnea asunnon etsintään!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

HOAS-solut

Kokemuksia HOASin soluasunnoista? Mukavaa/ikävää? Toimiiko jutut hyvin (kunto jne.)? Kivat kämppikset? Minkä ikäisiä soluissa on?

Saitko asunnon nopeasti? Saitko esittää toivomusta sijainnista (pääsitkö sinne)?

Onko ilmainen nettiliittymä? Veitko oman tietokoneen mukanasi? Onko jokaisella omassa huoneessa TV vai yhteinen oleskelutilassa? Ovatko huoneet valmiiksi kalustettu vai viedäänkö omat huonekalut?

Itse olen keväällä 16 täyttävä tyttö ja syksyllä asunnon etsimistä. Kiitos vastauksista etukäteen :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta