Havanna ja Varadero, kokemuksia?

taikku6

Suunnittelemme matkaa Kuubaan ensi vuoden maaliskuussa., Aurinkomatkat tarjoaa hyvältä kuulostavaa pakettia Iberostar Parque Central ja Iberostar Laguna Azul. Onko teillä kokemuksia ko.kohteista? Mikä on maan hygienia taso?

10

1509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LaRampa

      Varaderossa riittää yksi päivä. Parque on ihan vanhan Havannan keskustassa oleva steriili "hyvätasoinen" hotelli. Melkein vastapäätä Capitolia ja kivenheitto vanhan kaupungin kujille.
      Jos mietit pelkästään hygieniatasoa niin silloin on parempi jäädä sinne Varaderoon mikä on yksi tylsimpiä rantalomapaikkoja missä olen käynyt. Täys vastakohta todelliselle Kuuballe. Fidelin "näyteikkuna" länsimaalaisille.

    • lonkero5

      noi hotellit on aika kaukana varaderon keskustasta Havannassa on paljon mielenkiintoista nähtävää mutta Varadero on rikkaitten asuma-alue jossa ei ole paljoa nähtävää

    • kuubatar

      Laguna Azul on todella hyvä hotelli. Kaikki toimii ja siistiä on. Ei ollut mitään moitittavaa, päinvastoin. Ja pitkin maailmaa olen reissannut.

    • kierretty_kerran

      kaikkihan riippuu siitä mitä on hakemassa. Havanna on mielenkiintoinen paikka riittää ihmettelemistä muutamaksi päiväksi. Vielä on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta pian on kaikki unholassa. Syyn jokainen arvaa.
      Varadero on hieno paikka jos haluaa pelkkää löhöämistä ja aurinkoa. Hotelleissa kuitenkin aika tylsää pitemmän päälle. Nauttikaa vielä kun voitte.

    • miksimatkustat

      Kysymykset on aika korneja. Hygieniataso? Hotelli? Miks lähtisit jos pelkäät? Mitä haet? Mä matkustin busseilla 1500 km Kuubassa, kanat hyppi pöydälle maaseudulla. Mukavaa porukkaa. Hieno luonto. Säilyin hyvin hengissä. Ja söin jätelöö hotellis.

    • Hiebohelma

      Ymmärrän täysin kysymyksesi. Minä ajattelin kovasti lähtiessäni, et mitä uskallan syödä, etten joudu sänkyyn moneksi päiväksi. Asuimme Havannassa kaksi viikkoa ja koko ajan vatsani voi hyvin. Tosin katukeittiöistä en ruokaani ostanut. Ja pullovettä join, ravintolassa pyysin pöytään aina avaamattoman vesipullon.
      Havanna näyttäytyi likaisena ja paikalliset olivat ystävällisiä rahan toivossa.
      Helmikuussa ilmat suosivat, lyhythiaisella päivisin pärjäsi.
      Neljän tähden hotellissakin siisteystaso oli sitä, että huone haisi tunkkaiselta ja kaikki oli sellaista hällä väliä. Mutta maassa maan tavalla.
      Huoneessa ei kyllä näkynyt yhtään ötököitä, se oli helpotus.

    • matkallemenossa

      Me olemme varanneet matkan ensi talveksi tuohon hotelliin, ja äsken luin tukka pystyssä englanninkielisiä kokemuksia. Pitääköhän ottaa omat pyyhkeet ja lakanat matkaan? Paljonkohan siellä pesulapalvelu maksaa?

      • VarmuusOnParas

        Kannattaa ottaa myös oma sänky mukaan, kun hotellin sänky voi olla liian kova.


    • Varaderossa

      Loma sujuu varmasti oikein hyvin. Monet negatiiviset kokemukset ovat siitä johtuvia, että oletetaan neljän tähden tason Kuubassa vastaavan oman maan neljän tähden tasoa. Minä nappaisn Varaderoon matkalla varoiksi omat pyyhkeet mukaan. Toisinaan pyyhkeitä ei ollut saatavilla vaihdettaessa, pesula ei tainnut toimia niin tehokkaasti kuin olemme tottuneet. Kaikkea ei ollut aina saatavilla, mutta paljon siitä huolimatta. Kun huomioi maan tilanteen ja asenne on sen mukainen, matkasta tulee loistava :)

    • ghf

      Olin pari vuotta sitten viikon Aurinkomatkojen pakettimatkalla Havannassa. Omat pyyhkeet ja lakanat eivät ole mitenkään huono ajatus. Ötököitä ei huoneissa ollut, mutta muuten siivous ala-arvoista, hotellin aamiaisella astiat tiskaamattomia ja altaan vesi ei todellakaan houkutellut uimaan. Kuubassa on kosteaa ja kuumaa, joten maakellarimainen homeenhaju leijailee sisätiloissa kaikkialla ja mukana olleet vaihtovaatteet jätin hotelliin, koska olisivat menneet roskikseen joka tapauksessa. Pesulapalvelusta en osaa sanoa, mutta esimerkiksi pyyhkeitä oli tuskin joka asiakkaan jälkeen pesty. Asenne kaikkeen on hälläväliä, kunhan sinnepäin.

      Viikko riitti vallan mainiosti. Havannassa ei ole uimarantoja, joten rantalomaa kaipaavalle Varadero oikeampi paikka.

      Jenkkien myötä laatu- ja hintataso ovat varmaan jo nousseet. Turvallinen, omalaatuinen ja edullinen paikka, mutta vaatii kyllä peruslomakohteita enemmän joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2369
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1366
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe