Pedofiilien välttäminen

huolestunut-äiti

Lapseni Tuomas 9v on kertonut saaneensa outoja viestejä jossain "Habbo" pelisivustossa. Joku oli kuulemma kysellyt häneltä ikää, missä hän asuu ja mikä on hänen puhelin numeronsa! Tuomas ei ollut kertonut tuntemattomalle henkilölle mitään noista, kysyin Tuomakselta että voisiko hän lopettaa habossa käymisen, Tuomas sanoi että ei haluaisi lopettaa sitä, mutta lyhyen keskustelun jälkeen hän lupasi lopettaa habossa käymisen. Tapaus alkoi jälkeenpäin tuntua vakavammalta kuin se aluksi tuntui. Ajattelin että pitäisikö lapsilta kieltää sosiaaliset mediat ja rajoittaa habon kaltaisten pelien käyttöä rajusti. (Viestien lähettäminen/vastaanottaminen pois käytöstä alaikäisillä käyttäjillä) Kertokaa mielipiteenne asiasta kiitos ☺

7

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hahahahahahahaha

      Miksi lapselta pitäisi viedä mahdollisuus keskustella internetissä ja mahdollisesti hankkia uusia kavereita. Sitä paitsi eihän se että joku paha setä tulee kysymään tietoja tarkoita että pitäisi somet ja viestintä kieltää!

      • VainLastenParas

        Onko sinulla edes lapsia? Vai oletko joku 8v apina joka haluaa vain että saa itse pelata k-18 pelejä. Mutta olen keskustelun aloittaneen kanssa samaa mieltä että someja pitäis vähintäänkin rajoittaa ja mitä viestintään tulee niin se pitäisi kieltää alaikäisiltä kokonaan. Kuka muka haluaisi että pedofiili vie lapsen kotiinsa! Ja mitä internet "kavereihin" tulee, niin mitkä ovat mahdollisuudet saada noin saman ikäinen kaveri jostain pelistä, kun kuka tahansa voi olla joku pedofiili


    • Late22

      Mutta lapsesihan osasi hyvin reagoida tilanteeseen eikä kertonut tietojaansa.Olisit ylpeä!

      • huolestunut-äiti

        Tottakai olen Tuomaksesta ylpeä, mutta kun mietin myös että jos joku muu lapsi jossain päin suomea kertoisi tietonsa tuntemattomille. Sitten homma voi käydä oikeasti vakavaksi, eihän kukaan isä tai äiti halua lapsensa joutuvan pedofiilin kynsiin. Joten Tuomaksen lisäksi ajattelen muittenkin lapsia.


    • äitisomessa

      Kannattaa itse olla varovainen - kerrot lapsen tietoja itse tässä ketjussa (nimi, ikä). Useimmissa palveluissa on ikäraja. Habbo hotellin ohjeet: Kun olet alle 15 ja haluat pelata Habboa tarvitset vanhempiesi luvan siihen.https://help.habbo.fi/entries/22589103-Mikä-on-Habbo-Hotel-

    • pedotkyykkyyn

      Pedofiilejä voi välttää seuraamalla lasten nettiliikennettä ja kannattaa katsoa että mihin urheiluseuraan lapsensa laittaa, netissä on myös sivustoja joissa keskustellaan pedofiileistä.
      Muuta keinoa ei ole kuin seurata lapsen olemusta ja seuraamalla sitä mitä lapset netissä harastaa. Jos pedofiili on iskenyt kyntensä niin se pitäisi näkyä viestien määrästä.

    • komj

      Miksi lapselta pitäisi viedä mahdollisuus keskustella internetissä ja mahdollisesti hankkia uusia kavereita. Sitä paitsi eihän se että joku paha setä tulee kysymään tietoja tarkoita että pitäisi somet ja viestintä kieltää!
      "Miksi lapselta pitäisi viedä mahdollisuus keskustella internetissä ja mahdollisesti hankkia uusia kavereita. Sitä paitsi eihän se että joku paha setä tulee kysymään tietoja tarkoita että pitäisi somet ja viestintä kieltää!"

      Ei netistä keskustelupalstalta kavereita, kyllä kaverit täytyy olla ihan livenä edessä, jotta pystyy tuntemaan heidät myös lapsen vanhemmat.
      Siellähän se setä näyttää lapselle lapsen kuvaa, koska hänen varastohan on niitä täynnä ja samalla kyselee lapselta aikuiselle kuuluvia asioita ja yrittää sopia jonkinlaisen tapaamisen, voi olla että sen tapaamisen jälkeen lapsen elämä on tuhottu tai häntä ei enää ole lainkaan. Jo pelkkä keskustelu aiheesta johon lapsi ei ole valmis saattaa tuhota lapsen elämän.

      En ymmärrä että kukaan voi hakea kaveria netistä, parempi jättää laitteet kiinni ja mennä ulos harrastuksiin, joissa tapaa saman ikäisiä , heistä tulee kavereita.
      Vanhempien kuuluu tietää kaikki lasten asiat ja yhteydet.

      Kyllähän näitäkin jotka lapsiin kajoavat tavalla tai toisella pitäisi saada hoitoon ohjaus ja lääkitys. Ovatko he jo itse saman uhreja. Miksi lapseen, mikä ihmisessä on vialla silloin. Näitä muuten yrittää hakeutua moniin urheiluseuroihin tai paikkoihin, joissa on lapsia. Joten ei koskaan lapsia yksin kenenkään kanssa seuroissakaan, vaan sen pitää on olla ryhmässä, jossa on myös naispuolisia huoltajia, ohjaajia mukana, jotta lapset olisivat turvassa.
      Rippikoulun kuvioihin oli myöskin päässyt tällainen lapsiin kiinnostunut henkilö, hän järjesteli lapsille "erilaisia iltatapaamisa joukkona, mutta poimikin sieltä mukaan nuoria poikia". Tyypillä oli auto. Onneksi saatiin kiinni, sillä yksi lapsi viipyi liian kauan ja sitten jahti päälle ja saatiin pois ilman pahempaa, mutta mitä ehti jo tapahtua on edelleen arvoitus.
      Lapset tuossa iässsä, eivät oikein ymmärrä vanhempien valvontaa, mutta eivät myöskään ymmärrä pahuutta, mikä saattaa tulla kuten tälle lapselle vastaan.



      Kommentoi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe