Nuolinäppäimet ei toimi

Aino-avuton

Hei vaan! Tietokoneeni kannettava on Asus. Näppäimistössä on nuolinäppäimet kahdessa paikassa, numeroiden seassa sekä omina nuolinäppäiminään. Kissa istui näppäimistön päällä ja sai koneen hiukan sekaisin. Nuo erilliset nuolinäppäimet eivät toimi kuten ennen. Avoinna olevalle sivulle on ilmestynyt vilkkuva kursori, joka liikkuu nuolinäppäimillä. Niillä ei voi enää liikuttaa sivua ylös ja alas, vaan sivu pomppii kursorin siirtyessä.

Mikä avuksi? Yritin etsiä ohjeita, mutta mikään ei auttanut. Kiitos, jos joku keksii mitä nappulaa pitäisi painaa, että asia korjaantuu.

13

6938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikaratkaisu

      Jospa koettaisit suorittaa koneellasi täydellisen kylmäkäynnistyksen eli sammuttaisit koneen täydellisesti ja käynnistäisit sen sitten hetken kuluttua uudelleen. Täydellinen sammuttaminen tarkoittaa sitä, että katkaiset uloskirjautumisen jälkeen myös virrat koneestasi.

    • kannuboy

      Koneen uudelleenkäynnistys auttanee, kissa on varmaan painanut Numlock näppäintä jonka painaminen auttaa sekin.

    • Aino-avuton

      Numlock auttaa vain noihin numeronäppäimissä oleviin nuoliin, mutta ei erillisiin nuolinäppäimiin. Onko muita neuvoja? Miten tuon vilkkuvan kursorin saa pois?

      • manuAll

        Olisiko käyttöohje jotain?


    • 4-14
      • 4-14

        Aloituksessa jäi epäselväksi missä ohjelmissa "ongelma" esiintyy, joten tarkempaa ohjetta en jaksa väsätä.


      • Aino-avuton

        Kiitos vastauksesta! Niinkin yksinkertaisesti kuin F7 painamalla ongelma korjaantui. Nyt ei vilku kursorit avoimilla nettisivuilla ja nuolinäppäimet toimii kuten ennenkin.


    • AlasJäävätNäppäimet

      http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-xp/help/using-stickykeys

      Alas jäävien näppäimien käyttäminen
      Koskee Windows XP:tä
      Alas jäävät näppäimet -toiminto on tarkoitettu käyttäjille, joiden on vaikea pitää kahta (tai useampaa) näppäintä alhaalla samanaikaisesti. Kun pikavalinta vaatii näppäinyhdistelmää (esimerkiksi Ctrl ), alas jäävät näppäimet mahdollistavat yhden näppäimen painamisen kerralla useiden näppäimien samanaikaisen painamisen sijasta.

      Piilota kaikki
      Alas jäävien näppäimien käyttöönottaminen hiirellä

      Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Ohjauspaneeli.

      Varmista, että olet ohjauspaneelin perinteisessä näkymässä, jossa näet kaikki ohjauspaneelin kuvakkeet. Jos et ole perinteisessä näkymässä, valitse ohjauspaneelin vasemmasta ruudusta Vaihda perinteiseen näkymään.

      Avaa Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkuna napsauttamalla Helppokäyttötoimintojen asetukset -kohtaa. Napsauta Näppäimistö-välilehteä ja valitse sitten Käytä alas jääviä näppäimiä -valintaruutu.

      Avaa Alas jäävien näppäimien asetukset -valintaikkuna napsauttamalla Asetukset-kohtaa. Valitse haluamasi asetukset valitsemalla valintaruudut tai poistamalla valintaruutujen valinnat. Napsauta OK-painiketta, napsauta OK-painiketta uudelleen ja napsauta sitten Sulje-painiketta sulkeaksesi ohjauspaneelin.

      Alas jäävien näppäimien käyttöönottaminen näppäimistöllä

      Tuo Käynnistä-valikko näkyviin painamalla Ctrl Esc (tai Windows-logonäppäintä). Avaa sitten ohjauspaneeli painamalla C-näppäintä.

      Varmista, että olet ohjauspaneelin perinteisessä näkymässä, jossa näet kaikki ohjauspaneelin kuvakkeet. Jos et ole perinteisessä näkymässä, siirry ohjauspaneelin vasempaan ruutuun ja valitse Vaihda perinteiseen näkymään painamalla ensin Sarkain-näppäintä ja sitten Enteriä. Siirry nuolinäppäimillä Helppokäyttötoiminnot-kohtaan ja paina sitten Enteriä.

      Valitse Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkunan Näppäimistö-välilehden Käytä alas jääviä näppäimiä -valintaruutu painamalla U-näppäintä.

      Paina S-näppäintä päästäksesi Asetukset-kohtaan. Näyttöön avautuu Alas jäävien näppäimien asetukset -valintaruutu, joka sisältää seuraavat asetukset:

      Valitse Käytä pikanäppäintä -valintaruutu painamalla U-näppäintä. Näin voit ottaa alas jäävät näppäimet käyttöön tai poistaa ne käytöstä painamalla Vaihto-näppäintä viisi kertaa.

      Valitse Poista lukitus painamalla VAIHTO-, CTRL- tai ALT-näppäintä kahdesti -valintaruutu painamalla P-näppäintä. Näin voit lukita Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäimen tai Windows-logonäppäimen, jos painat sitä kahdesti peräkkäin.

      Valitse Poista Alas jäävät näppäimet -toiminto käytöstä, jos kahta näppäintä painetaan samanaikaisesti -valintaruutu painamalla T-näppäintä. Näin voit poistaa alas jäävät näppäimet käytöstä, kun Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäintä tai Windows-logonäppäintä ja jotain toista näppäintä painetaan samanaikaisesti.

      Valitse Äänimerkki VAIHTO-, CTRL- tai ALT-näppäintä painettaessa -valintaruutu painamalla M-näppäintä. Näin voit ottaa käyttöön äänimerkin, kun Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäintä tai Windows-logonäppäintä painetaan, kun se lukitaan tai kun se vapautetaan.

      Valitse Näytä alas jäävien näppäinten tila -valintaruutu painamalla S-näppäintä. Tämä näyttää alas jäävien näppäimien kuvakkeen tehtäväpalkissa, kun ne ovat käytössä.

      Poistu Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkunasta painamalla Enteriä kahdesti.

      Sulje ohjauspaneeli painamalla Alt F, C.

      • JosPainaa

        Vaihtonäppäintä 5 kertaa niin tuo menee päälle mutta Ok vielä lisäksi


    • Anonyymi

      haluan nuolinäppäimen pienemmäksi

      • Anonyymi

        Linuks ei yleensä toimi.


    • Anonyymi

      Kätevimmin sivuilla liikkuu ylös ja alas sivu kerrallaan Pause Up ja Pause Down näppäimillä

      • Anonyymi

        Eipä toimi linukseissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe