Liikkuvasta autosta videokuvaaminen

ergwerg

Kun kuvaa liikkuvasta autosta niin oisko jotain konsteja, millä auton runkoäänistä ja resonanssista johtuva kuvan "huojuminen" saataisiin pois? Kuva on aivan kelvoton, jos kameran laittaa jalustalle koetaululle, sitoo taustapeiliin kiinni tai virittelee sen häikäisysuojaan kiinni. Olen myös yrittänyt pehmustetta koetaululle ja kamera sen päälle, mutta silti ainakin tyhjäkäynnillä ollessa kuva värisee liikaa.

Ongelman ratkaisu olisi ostaa parempi ja hiljaisempikäyntinen auto, mutta löytyykö muita kikka kakkosia?

7

<50

  Vastaukset

  • Tärinän vähenee kiinnittämällä kamera gyroskooppijalustaan.
   Esim Gimbal Stabilizer
   Runkoääniin auttaa joustavasti (pehmeästi) kiinnitetty mikrofoni.

  • Kiinnitysvirityksesi eivät kuulosta kovin tukevilta. Laita se imukupilla tuulilasiin kiinni.

   • Tuo gyroskooppi vaikuttaa aika härveliltä ja imukuppisysteemi on kokeiltu ja juuri sillä kuvan huojuminen/ värinä on pahinta, sillä auton moottorin aiheuttama runkovärinä siirtyy kameran kuvaan.


   • kivivivi kirjoitti:

    Tuo gyroskooppi vaikuttaa aika härveliltä ja imukuppisysteemi on kokeiltu ja juuri sillä kuvan huojuminen/ värinä on pahinta, sillä auton moottorin aiheuttama runkovärinä siirtyy kameran kuvaan.

    No sitten se sun imukuppitelineen varsi tai itse imukuppi ei ole riittävän tukeva. Voisit myös kokeilla kiinnittää sen aivan lasin reunaan, jos se on ollut keskellä. Oli tärinä kuinka kova tahansa, niin ilman jonkinlaista kuvanvakainta, iskunvaimentimia, gyroskooppia, painavaa tärinästä erotettua tukea tms. pääset parhaimpaan tulokseen mahdollisimman tukevalla kiinnityksellä runkoon. Autosta jos kuvataan eteenpäin, niin eipä siinä ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin tuulilasi. Muovinen kojelauta vaan vahvistaa tärinöitä ja G-voimien vaikutusta eikä runkoon kiinnittäminen tavallisesti onnistu verhoilua purkamatta.

    Ihmettelen kyllä suuresti, jos jossain henkilöautossa tärisee matkavauhdissakin moottorin takia noin pahasti. Enkä ymmärrä sitäkään, että minkälaisessa käytössä tärinä niin pahasti haittaa.


  • Tuulilasin läpi kuvaaminen tuottaa aina huonoa kuvaa. Mulla on kamera kiinni vasemman etuoven lasissa ulkopuolella (peilin yläpuolella).

  • Onkohan autosi moottorintuenta kunnossa jos tulee pahasti värinöitä joutokäynnilläkin?
   Ajon aikana saatat saada hieman värinöitä pois jos et aja kulumisurissa joissa asfaltti on karkeimmillaan, reunemmalla on sileämpää pintaa. Lisäksi rengaspaineiden pieni laskeminen pehmentää kulkemista mutta palauta ne normaaliksi heti kuvauksen jälkeen.
   Ehkä kameran kuvanvakautus tasoittaa myös enintä värinää?

   Ehkä kameraasi ei ole tarkoitettu kovin vaativiin olosuhteisiin ja kuva huojuu ehkä cmos sensorin joustavan kiinnityksen vuoksi (CMOS wobble)?

   Itsellä on autokamera imukupilla tuulilasissa kiinni ja kuvassa ei ole minkäänlaista värinää vaikka autoni jousitus noin perstuntumalla tuntuu jopa epämukavan kovalta.

  • Tärinä johtuu eniten huonosta kamerasta. Minulla on ollut lattialla kolmijalka, eikä missään kiinni, kuin nojasi koelautaan. Melko laadukasta, varsinkin keskikesän aikaan kun aurinko/valo tulee ylhäältä. Kannattaa laittaa myös maisemakuvaukseen, jotta ei tarkenna likaiseen tuulilasiin.

   kun tilapäisesti kuvaan, kamera on muutaman hiekkaa sisältävän käsipainon tukemana kojelaudalla.

   ole kuvatessasi varovainen, äläkä aja kolaria, niitä sattuu melko usein.

   ET KERTONUT lameran merkkiä, saako siinä erilaisia vakautustoimintoja, onko vanha pokkari.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   335
   4392
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2644
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   331
   1236