Rauhottavista lääkkeistä

Kysyisin nyt tääläkin rivatrilista kun lekuri ekaksi määräsi minulle 3x0,5mg pv ja kun aina otin yhden niin se ei poistanut ahdistusta tai oikeestaan en huomannut mitään, mutta kun otin toisen niin ahdistus lähti ja sitten aloin syömään väärin niitä eli otin aina kun alkoi ahdistamamaan niin 2x0,5mg vaikka lääkäri sanoi että yksi kerrallaan ja nyt on mennyt vähänyli kk.si ja ne on jo loppumassa, eli niitä on juuri 150kpl purkissa nuo 0,5mg.set rivatrilit niin se olisi pitänyt kestää vähintään sen 50pv niin mitäköhän lääkäri sanoo kun en minä niitä ilman voi olla kun ahdistaa niin paljon, paniikkihäiriön minä olen jo voittanut kohtaamalla aina ne tilanteet ja sanomalla itelleni että ei kaikki on hyvin ja mitään pahaa ei tapahdu, eli paniikkihäiriössä mielenhallinta on juuri paras, mutta nyt se ahdistus vaan välillä haittaa kun joutuu noita siien syömään, opamoxit kokeilin ja ei auttanut 3x15mg pv tai auttoi 30mg yllättävän kauan mutta vaikutus on maksimissaan vasta kahden tunnin päästä niin ei hyvä, mutta rivatril on siitä hyvä että se on niiin pitkävaikutteinen että kun aamulla joskus 8 aikaan otan ne 2x,05 eli millin niin se kestää melkein koko päivän tai olen yleensä joutunut ottamaan toiset 2kpl joskus vasta viiden aikaan illalla niin ei ole ahdistusta lainkaan ja viikonloppusin pidän välipäivät 2-4 ettei toleranssi nouse, koukusta minä en enään välitä kun olen niin kauan sairastanut tätä yleistä ahdistuneisuutta ja mitkään mielipidelääkkeet eivät auttaneet vaan pahensi sitä vaan, mutta tetty alussa ne niin tekee mutta niitä olen kokeillut 6 eri lääkettä ennenkuin aloin samaan bentsot ja ne auttaa ja juuri rivatrilit mutta miten joku muu etenisi nyt minun tilanteessani, sanonko vaan totta eli yski ei auta eli joudun aina ottamaan sen 2x0,5mg eli 4kpl pv.ssä ja koitan puhua sen tohon annokseen tai sitten 1x2mg rivatril niin otan puolikkaan aamulla ja toisen puolikkaan joskus kolmen jälkeen päivällä niin se olisi minulle varmaankin hyvä kun niillä neljällä pärjään juuri niin ettei ole ahdistusta. Kysyisin muutenkin rivatrilista niiltä kenellä se on käytössä niin mitkä annokset on käytössä ja mikä autta ja ym.t tai no yksilöitä me kaikki ollaan niin ei voi mitenkään verrata mutta kysyisin nyt muilta rivatrilin käyttäjiltä että miten kannattaisi edetä minun tilanteessani ja olisi hieno kuulla muiden tarinoita ketkä joutuvat sitä syömään niin mikä on annos ja millä pärjäätte?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BLcjcjc

      Kysy lääkäriltä. Sehän ne sulle on määränny.

      • taas tollanen uusavutin kommenti vaikka kyelin kokemuksia :D


    • AadaAnniina

      Kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä lääkäriin ja kertoa toi tilanne just niin rehellisesti kuin se on! :) jos koet että se vähän suurempi annostus AUTTOI sua, niin miksi ihmeessä lääkäri rupeaisi sitä kieltämään, kerta et vakavan suuria annoksiakaan ota, lääkärihän nimenomaan haluaa auttaa ja tärkeintä on se, että apu on sulle löytynyt... Nyt tiedät mikä lääke sua auttaa ja millä määrällä.

      Mullekin joskus meinattu määrätä rauhottavia, mutta lääkäri sanoi, että ei kovin mielellään rupea niitä määräämään, kun niihin jää helposti koukkuun... Niinpä en sitten niitä uskaltanut ottaa. :) söin muita lääkkeitä pahaan olooni.

      Mun mielestä kysyit tuossa kommentissasi ihan asiallisesti, eikä täällä kukaan oo vielä ainakaan sulle ääliömäisesti mun mielestä vastannut, totuus on se et muuten toi homma ei selviä kun ottamalla yhteyttä lääkäriin tai sit rupeet ostaa kadulta vaikka lääkkeitä, mut siinä on aina riskinsä! et välttämättä saa aina sitä mitä oikeasti pyydät jne.

      • awefwe

        Tuokin on vähän väärin että bentsoja ei saa, mutta sitten ihminen käy hakemassa kaupasta kaljaa ja alkosta viiniä ja teräviä ja vetää sitten niitä iltaisin että on mukanvampi olla. Kyllä olen minäkin monesti avannut kaljan heti aamusta vain siksi kun ei ole mitään edes mietoa bentsoa kuten 5mg pamia minkä ottaisi, enkä kehtaa mennä edes lääkäriltä kysymään kun terveyskeskuksen ovessakin lukee että pameja ei määrätä. Ihme touhua.


      • AadaAnniina

        ;o

        Outoa, jos noin lukee. Lääkkeitähän ne syystäkin on ja sitten jos on syytä, niitä pitäisi uskaltaa määrätäkin...


      • wew3

        2000-luvun alussa rauhoittavia sai aivan helposti. En tiedä mikä sitten, käyttikö ihmiset niitä niin paljon väärin, vai huomattiinko nyt vasta että ne aiheuttavat masennusta ja ahdistus ei lääkkeillä parane vaan siirtää sitä?


      • Markuspoika

        bentsothan on kevyesti väärinkäytetyimpiä lääkkeitä suomessa, joten ei mikään ihme että lekurit on vähän vainoharhasia niitten suhteen..


      • Jikno

        No mutta eikö niitä lähinnä käytä kuitenkin ne ihmiset joilla on niille joku tarve. Itse tiedän monta huumeita käyttävää ihmistä, mutta bentsoja ei tunnu käyttävän kukaan. Edes psykoosiin joutuneet eivät syö bentsoja vaikka heidän voisi kuvitella olevan juuri se porukka joka niitä tarvitsee. Myöskään kannabiksen käyttäjille ei bentsot maistu. Ainoa tietämäni bentsojen käyttäjä on alkoholia juova ystäväni joka ottaa joskus yhden pillerin pahaan krapulaan.


      • 54htre

        "No mutta eikö niitä lähinnä käytä kuitenkin ne ihmiset joilla on niille joku tarve. Itse tiedän monta huumeita käyttävää ihmistä, mutta bentsoja ei tunnu käyttävän kukaan. Edes psykoosiin joutuneet eivät syö bentsoja vaikka heidän voisi kuvitella olevan juuri se porukka joka niitä tarvitsee. Myöskään kannabiksen käyttäjille ei bentsot maistu. Ainoa tietämäni bentsojen käyttäjä on alkoholia juova ystäväni joka ottaa joskus yhden pillerin pahaan krapulaan."

        Alkoholin väärinkäyttäjäthän niistä bentsoista tykkää ja koska Suomessa 10% ihmisistä on alkoholisteja niin oletetaan että myös bentsojen käyttö riistäytyy ihmisiltä käsistä. Kai niitä jotkut väärinkäyttääkin. Lähinnä kai kakarat. En usko että kukaan aikuinen järkevä ihminen ottaisi niitä kourallisen kerralla.


      • 54htre

        Ja tietenkään eihän lääkäri voi luottaa yhtään kehenkään. Jokainen ihminen on potentiaalinen rikollinen ja aineiden väärinkäyttäjä. Vaikka kuinka olisi luotettavan näköinen..


    • F41.1

      Mulla ja lähipiirillä on paljolti kokemusta bentsoista. Mun mielestä toi kuulostaa fiksulta ja sun asenne on oikea. Jos sä tolla tavalla sen lääkärille selvennät, niin todennäkösesti onnistuu pieni nosto. Koita pitää taukoja aina kun on mahdollista ,ja mieti aina ennen lääkettä, tarviitsä sen vai otatko tavan vuoksi. En lähtis siitä 2x1mg annostuksesta enää nostamaan. Jos tarvetta ilmenee, se kielii toleranssista, johon ei auta kun tauko ja pikku itsensä kidutus. Ole varovainen. Mutta joo: Jos olisin sun lääkäri, tolla perustelulla myöntäisin heti. Toivottavasti onnistuu. Sä et mitään painoa tai sukupuolta tohon laittanu, niin määristä en voi sanoo sen enempää, mutta jos empiiriset havainnot on noi, niin totta helvetissä leima *plonks* ja apteekkiin. Miks ei. Syötäväks ne on tehty

      • F41.1

        Lisäks vielä... yritän nyt itse saada bentso-lääkitystä, mutta ihan mahdotonta on. 2000 luvun alussa söin 3 vuotta reseptillä 3x10mg Diapam päivällä ja illalla 2x20mg Tenox. Aikamoista :D, siihen aikaan kuitenkin ihan normaalia. Pointti on se, että söin vaan tarpeeseen, en siis kaikkea mikä irti lähtee ja kolmen vuoden jälkeen lopetin, kun koin, etten enää tarvitse. Ei niitä kamalia vierotusoireita tule, eikä vahvaa riippuvuutta synny, kun käyttää oikein. Olihan se lääkkeiden määrääminen siihen aikaan liian reipasta, mutta nyt tilanne on mielestäni pahempi. Ihmiset, jotka todella tarttis bentsoja on kaulaa myöten kusessa. Lausunto löytyy kolmelta psykiatrilta vuosituhannen alusta, mutta siihen ei enää suhtauduta vakavasti, vaikka siraus on tässäkin tapauksessa parantumaton. Psykiatrille lähete, mutta mitään ei tapahdu; ohjattu A-klinikalle, josta ei apua F41.1 -ongelmaan (yleinen ahdistuneisuus häiriö). Ihan saatanan päin seiniähän tää homma on. Väärinkäyttäjät vetää kuitenkin. Näkeehän sen. Meitä ajautuu itsemurhaan moni, ennenkuin tähän saadaan joku tolkku. Karkas aiheesta. Tsemppiä.


      • rydjrdty

        "Ihan saatanan päin seiniähän tää homma on."

        Mikäpä ei tässä maailmassa olisi. Jännä tämä lääkäreiden ja päättäjien mentaliteetti että joko lääkkeitä määrätään mielinmäärin tai sitten ei ollenkaan. Tää liittyy varmaan jotenkin tähän yleiseen "huumeiden vastaiseen sotaan". Nyt on määrätty puolestaan mielin määrin masennuslääkkeitä ja sitten taas jos joku niitä 10 vuoden päästä haluaa niin sitten ne on ehdoton ei ja päälle kauhea saarna miten ovat vaarallisia ja niihin tulee riippuvuus..


      • rydjrdty

        Jokunen vuosi takaperin tyrkytettiin Lyricaa joka vaivaan ei aiheuttanut kenenkään mielestä riippuvuutta ja nyt se on niin hirveä huume että sitä ei voi mihinkään vaivaan määrätä. Ollenkaan. Ennen sai pamejakin ihan miten halusi ja jos ei vaikutus miellyttänyt niin kysyttiin että haluatko sitten kokeilla vaikka rivatrilliä tai xanoreita. Hyviä ovat, sanoi lääkäri. Lapsille syötetään concertaa, mutta kohta loppuu sekin kun kaikille puhkeaa psykoosi. Lääkäyhtiöt keksii taas jonkun uuden ihmepillerin joka sitten korvaa kaikki vanhat ja ei maksa käyttäjälle kuin 500€ kuussa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe