KOKEMUKSIA KOS SAARESTA, TÄLLÄ VIIKOLLA?

Väbä1

Onko kukaan lomaillut paikassa nyt kun pakolaiset rantautuivat saarelle!? Onko rauhatonta? Kannattaako lähteä perheen kanssa?

26

1829

Vastaukset

 • Opas sanoi ettei heistä ole häiriötä. Rauhassa sain kulkea (yksinäinen nainen), eivät kerjänneet tai mitään tehneet. Poliisitalon edessä oli kyllä usein ruuhkaa kun odottivat papereita, jalkakäytävä ja myös ajorata täynnä. Roskia tulee kyllä, pahvinpalat pitkin maassa, pakolaisten peitto- ja vaatekasat, ruokailujätteet ym. En tiedä miten heidän käymälä asiat on järjestetty. Mutta sinne pensaisiinhan moni turistikin tekee tarpeensa. Pakolaiset liikkuvat tietyillä alueilla, eivät siis ole ympäriinsä joka paikassa. En kokenut tilannetta rauhattomaksi. Mutta kyllä usein jäin miettimään jonkun lapsiperheen kohtaloa jolla tavarat olivat muovikassissa.

 • Hei, Kiitos kommentista - vähän mietityttää kannattaako ens viikonloppuna lähteä matkaan lasten kanssa. Osaatko tarkentaa millä alueella liikkuvat, meillä hotelli varattu lähellä Kosin kaupungin keskustaa.

 • Poliisilaitoksen edessä, siinä kaarisillan lähellä. Yöpyvät poliisitalon lähellä rakennusten takana tai pensaikoissa. Kulkevat satamaa pitkin toiselle puolelle kaupunkia yökerhon ohi ja sitten taas kulkevat takaisin. Sinne jonnekin yökerhon ohi poliisit ohjasivat eräskin päivä ison porukan.

 • Hei,
  te jotka olette lomaileet nyt lähiaikoina Kosin saarella etenkin kaupungissa. Onko millainen fiilis / meininki ollut pakolaisten keskellä? Ovatko aiheuttaneet pahaa häiriötä?

 • Olin Kosilla pari viikkoa sitten ja rauhassaan sai olla. Pakolaiset omissa porukoissaan ja eivät häiritse turisteja millään tavalla. Eivät saa liikkua joka paikassa ollenkaan. Öisin tulevat kumiveneillä ja hylkäävät puhkaissut veneet rantaan josta ne siivotaan nopeasti pois.

 • Olin Kosin saarella 7.-14.8.2015, viikolla, joka oli käsittääkseni vaikein tämän kesän aikana. Pakolaiset leiriytyivät Kosin kaupungin puistoissa ja olisiko ollut viime viikon tiistai/keskiviikko kun 1500 heistä siirrettiin jalkapallostadionille, missä oli vain muutama vessa, vettä?, ruokaa?, ei auringonsuojaa, tunteet kuumenivat niin pakolaisilla, kuin poliisillakin. Katukuva oli kyllä aika absurdi. Mitä hittoa tämä kaikki tarkoittaa? Juttelin paikallisten, muiden turistien, kahden kreikkalaisen avustustyöntekijän, poliisin ja yhden syyrialaisen älykköpakolaisen kanssa ja kyllä oli aika kammottavaa kuultavaa tilanteesta Syyriassa, pakomatkasta Kreikkaan, turkkilaisista pakolaisten salakuljetusmafioista,orvoista lapsista, jotka ovat menettäneet vanhempansa pakomatkan aikana, joko Isiksen luoteihin, hukkuneet jne...Oli mieleenpainuvin loma ikinä Kreikassa ja ylipäätänsä missään. Loma avasi mun silmät näkemään tän maailman kauhistuttavan nykymenon. Ymmärrän pakolaisia, kreikkalaisia ja muita eurooppalaisia, joita kauhistuttaa tulevaisuus. Tämä kammottava Syyrian sota, Isis...koskettaa jo koko Eurooppaa pakolaistulvineen. Mitä hittoa tässä tilanteessa voisi tehdä? Mitkä tahot ryhtyvät toimeen lopetaakseen tämän mielettömyyden? Loma oli minulle opintomatka maailmanpolitiikkan, enkä kadu pätkääkään , että siellä olin. Toki tein ihan tavallisia turistijuttuja; tutustuin antiikin aikaisiin rakennuksiin, fillaroin, uin, snorklasin, saarihyppelin, söin ja join hyvin ja nautin kreikkalaisten vieraanvaraisuudesta. Ja pakolaisten taholta en todellakaan kokenut yhtään ahdistavaa tilannetta. Olin yksin reissussa naisihmisenä ja voisin lähteä takaisin heti. Kalo taxidi, hyvää matkaa!

 • Olin Kosilla heinäkuun puolessa välissä viikon.Ei minkäänlaista levottomuutta.Aivan ihana hotelli ja kaunis pikku saari ja viihtyisä keskusta ilman mitään häiriötekijöitä.Poliisitalon edusta oli tuolloin tyhjä ja ranta sataman lähellä ainakin silloin ihan siisti ja viihtyisän oloinen. Hotellista oli muutaman kilometrin matka Kosin keskustaan ja tämän saattoi ihan hyvin välillä vaikka kävellä.Kävellessä ei tullut vastaan kuin toisia turisteja ja matkaoppaita pyörineen.Ehkä olin tullut juuri sellaiseen "väliin",että jo saarelle saapuneet pakolaiset oltiin siirretty ydin keskustasta pois,ja suurin määrä oli vasta tulossa(elokuu).Sellainen tulee heti mieleen,että kyseessä on niin pieni saari,ettei heillä ole mitenkään resursseja tarjota tuhansille ihmisille apua,vaikka haluaisivatkin.Ensimmäisenä ajatuksena on,että ruoka ja vesi loppuvat kesken.

 • Onko kukaan ollut lomalla heinäkuu 2015- eteenpäin Kosin saarella? Missä päin ja oliko rauhallista? Aiheuttivatko pakolaisten leiriytyminen mellakkaa/häiriköintiä/ongelmia/ahdistusta? Matka oli varattu Kos saarelle paljon ennen pahimpia pakolais-ongelmia (elokuu), eikä matkaa voi perua tai kohdetta vaihtaa ellei ulkoministeriö ilmoita toisin tai ole vakavaa sairastumista. Vinkkejä matkalle mukaan?

  • Itsekin menossa kosille viikon päästä, kaipaisin tietoa minkälaista siellä on ollut nyt loppu elokuusta ja alku syyskuusta? Uskaltaako lähteä?


 • Vaikka Kosilla tosiaan on erittäin paha ongelma pakolaisten kanssa tällä hetkellä, ei sinne varattua matkaa kannata perua eikä haaveiltua matkaa jättää varaamatta. Pakolaiset pyörivät lähinnä Kosin kaupungissa, ja sielläkin siis satamass, poliisilaitooksen ympäristössä ja puistoissa eli niissä paikoissa, joissa voivat majoittua taivasalla. Turisteille ei ole aiheutunut minkäänlaista suoraa haittaa, sillä pakolaiset eivät edes kerjää vaikka taatusti ovat nälissään. Kannattaa siis valita majoitus pääkaupungin ulkopuolelta ja vaikka vuokrata auto, jolla mennä kauemmille rannoille.

 • Terveisiä Kosilta! Olemme parhaillaan täällä pienten lastemme kanssa. Tämö on ihana saari! Pakolaisista ei ole mitään haittaa. He ovat omalla pienellä alueellaan ja kaikki on rauhallista. Muualla heitä ei juuri näy. Paikallisilta olen saanut kuulla, että mediassa on liioiteltu levottomuuksia. Käytännössä on ollut ainoastaan pieniä tunteenpurkauksia poliisiasemalla pitkien odotusaikojen johdosta, mikä on vain luonnollista. Itselleni tämä reissu on ollut myös silmiä avaava ja aion Suomeen palattuani tehdä jotain vapaaehtoistyötä pakolaisten hyväksi.

 • Hienoa kuulla että saarella ihan turvallista!
  Hätä on suuri pakolaisillakin, täytyy ymmärtää myös asian sekin puoli. Itseä kun myös huolettaa tilanne siellä kun tarkoitus olisi kolmen pienen lapsen kanssa kolmen viikon päästä matkaan lähteä.
  Toivotaan että asiat selviäisivät ja tilanne rauhoittuisi kaikkien eduksi.
  Ennen ei olla Kreikassa oltu. Kaunis siisti Kosin saari kärsinyt kuulemma roskaisuudesta kodittomien ihmisten takia. Tämä tietenkin sääli mutta jotenkin odotettavaa...

 • Hei!Oltiin Kosilla 11.9-18.9.Pakolaisia oli ja lisää tuli,mutta ei minkäänlaista mellakointia.Oli majoittunut aika pienelle alueelle.Häiriötä eivät aiheuttaneet.Ellei tilanne muutu,älkää ihmeessä vain peruko matkaanne saarelle.Mahtava viikko auringossa.Automaatit toimi ja palvelu pelasi.Roskan määrä ja roskaaminen ihmetytti telttojen lähistöllä.Aikaa heillä on kyllä siivota ja luulisi olevan kiitollisia saadessaan olla siellä.Ei ne olot toki ihanteelliset ole kadun varsilla,ruokaa ja vettä jaettiin kuitenkin joka päivä.Puhelinkulttuuri näytti olevan yhtä aktiivista kuin meillä koti Suomessakin.Ihmetellä pitää,kuka senkin lystin maksaa.

  • ...minkähänlainen tilanne siellä mahtaa nyt keväällä olla?? juuri katselen matkoja tässä ja Kosiin olen halunut, mut arveluttaa?!


 • Tulipahan varattua matka kesäksi. Onkos kukaan ollut lähiaikoina? Mikä mahtaa olla tilanne nykyään? Eiköhän siel,ä ainakin aurinko paista, haha

 • Me mennään kesällä rodokselle ei huoleta , ellei tilanne muutu paljon.

 • Kosin Kardamenan kohteessa tuskin on yhtään pakolaista, johon olen menossa toukokuussa.

 • Toukokuun lopulla mennään Kosin keskustaan hotelliin..paljon kierrellään tietenkin saarta siellä ollessa..ei pelota yhtään.

 • Millaista kosin läheisyydessä on nyt? Onko tilanne muuttunut?

 • Laittakaahan lähiaikojen kokemuksia kosista. Näkyykö pakolaiset katukuvassa negatiivisesti tai muuta kommentoitavaa, kiitos :)

 • Minäki toivoisin kommentteja tämän hetken tilanteesta,matka suunnitteilla. Mietinnässä Rodos vai Kos.

  • Ei näy pakolaisia Kosilla.


 • Onko tällä hetkellä millainen tilanne kosilla? Onko kukaan nyt ollut?

  • Oltiin kosilla 10.6 -17.6 . Pakolaisia näkyi nolla ☺Ihana reissu oli. Matkan voi varata hyvin mielin. Muutenkin rauhallista. Hotellimme oli Psalidissa. Sopii hyvin lapsiperheille ☺


 • Oltiin Kosilla sillon pahimpaan aikaan 18.8.2015 paikkeilla. Lapsia ei pakolaisten joukossa juuri ollut, joitakin perheitä telttaili siinä rantakadun puistossa. Paikallisopas kertoi suurimman osan olevan Bangladeshista ja Pakistanista, ja olihan ne nuoret miehet tavallista syyrialaista tummempia/"intialaisempia". Paperilliset syyrialaisperheet, n. 1500 henkeä pääsi sillä viikolla tiistaina laivalla sieltä mantereelle ja joka päivä tuli veneillä n. 1000 lisää. Olisi mielenkiintoista kuulla jäikö ne paperittomat miehet talveksikin sinne saarelle, ja miten esim talveksi suljetuille ravintoloille on käynyt siinä tapauksessa (onko ollu murtoja jne)? Paikalliset ravintoloitsijaperheet oli pulassa 2015 kesällä kun media liioitteli tilannetta ja ihmiset peru matkojaan. Ne kuitenkin tekee kesän aikana rahat elantoon seuraavaksi talveksikin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3610
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1676
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1290