Välimeren risteily Caribean Cruising

Sinikka15

Olen lähdössä Välimeren risteilylle risteilylle. Useimpiin kysymyksiini olen löytänyt vastauksen, mutta sitä en ole löytänyt että miten kohdemaassa kuljetus satamasta keskustaan on järjestetty. Usein nuo isot laivat ankkuroivat melko kauas keskustasta eikä keskusta ole kävelymatkan päässä. Pitääkö itse kulkea esim. taksilla vai onko joka satamassa laivayhtiön kuljetus? Ja kuinka usein se kulkee?

2

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cap1

      Yleensä siellä on shuttlebussi joka kuljettaa laivalta keskustaan ja takaisin. Matkasta riippuen hinta voi olla ilmainen - 10 euroa.

    • cuiser

      Riippuu risteilystä sisältyykö siihen kuljetuksia kentältä satamaan. Käytimme taannoin Barcelonasta lähtevällä NCL:n risteilyllä erästä pientä matkatoimistoa (*****tours), joka on erikoistunut risteilyjen järjestämiseen. Sieltä saimme hyvät ohjeet ja suositukset.

      Lentokentältä voi ottaa hyvinkin taksin jolla pääsee suoraan satamaan risteilyterminaaliin kunhan tietää mihinkä laivaan on menossa. Satamassa kun saattaa olla useampikin laiva lähdössä samaan aikaan. Kielitaitokaan ei ollut ongelma. Kyllä espanjalainen taksinkuljettaja sen verran englantia ymmärsi että asiat hoitui. Lisäksi meillä oli tiedot paperilapulla ettei tulisi väärinymmärryksiä. Kun lähtöpäivä sattui olemaan sunnuntai eivät ruuhkatkaan haitanneet. 1/2 tuntia kesti taksimatka kentältä satamaan. Ihan kohtuuhintaan vielä. Oma ruljanssinsa olikin sitten laivaan kirjautuminen parin kolmen tuhannet risteilijän joukossa.

      Emme ottaneet sitä matkatoimiston suosittelmaa hotelliakaan menomatkalle. Se antaisi kuulemma pelivaraa jos sattuisi jotain. Myöhästymisiä lennoissa ym.
      Sitä vastoin Karibian risteilyllä viime syksynä varasimme yhden hotelliyön ennen risteilyä. Vaan sekään ei meinannut riittää. Amerikan sisäinen lento New Yorkista Miamiin oli peräti 4 tuntia myöhässä. "First officer" oli kuulemma hukassa. Aamuyöstä sitten olimme Miamin lentokenttäterminaalissa harhailun ja taksimatkan jälkeen hotelilla Lauderdalessa nukkumassa. Parin tunnin unien jälkeen ihmettelemään kuinka hotellilta pääsisi Allure Of The Seas laivalle puoleen päivään mennessä. Siellä kun ei ollut etukäteen järjestettyä kuljetusta hotellin puolesta. Vaan eipä tarvinnut kuin astua matkalaukkuinemme hotellin ovesta ulos kun laukun kahvoissa oltiin kiinni ja shuttle-taksi alkoi kiidättää kohti satamaa.

      Amerikan lentokentät ovat todella ruuhkaisia. Saa olla tarkkana että menee oikeaan suuntaan. Tosi amerikkalaiseen tyyliin siellä hyysätään ja hoputetaan matkustajalaumoja kiirehtimään eteenpäin - odottamaan sitten sitä myöhässä olevaa lentoa, johon se perämieskin lopulta löytyi. Mutta kun kapteenin tunnit olivat tulleet siltä päivältä täyteen, etsittiin toinen mokoma vielä uutta kipparia koneen puikkoihin.

      Kaikki muu risteilyllä menikin sitten ihan odotusten mukaan hienosti. Suomalainen lentoyhtiö ja Suomessa rakennettu laiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe