Välimeren risteily Caribean Cruising

Sinikka15

Olen lähdössä Välimeren risteilylle risteilylle. Useimpiin kysymyksiini olen löytänyt vastauksen, mutta sitä en ole löytänyt että miten kohdemaassa kuljetus satamasta keskustaan on järjestetty. Usein nuo isot laivat ankkuroivat melko kauas keskustasta eikä keskusta ole kävelymatkan päässä. Pitääkö itse kulkea esim. taksilla vai onko joka satamassa laivayhtiön kuljetus? Ja kuinka usein se kulkee?

2

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cap1

      Yleensä siellä on shuttlebussi joka kuljettaa laivalta keskustaan ja takaisin. Matkasta riippuen hinta voi olla ilmainen - 10 euroa.

    • cuiser

      Riippuu risteilystä sisältyykö siihen kuljetuksia kentältä satamaan. Käytimme taannoin Barcelonasta lähtevällä NCL:n risteilyllä erästä pientä matkatoimistoa (*****tours), joka on erikoistunut risteilyjen järjestämiseen. Sieltä saimme hyvät ohjeet ja suositukset.

      Lentokentältä voi ottaa hyvinkin taksin jolla pääsee suoraan satamaan risteilyterminaaliin kunhan tietää mihinkä laivaan on menossa. Satamassa kun saattaa olla useampikin laiva lähdössä samaan aikaan. Kielitaitokaan ei ollut ongelma. Kyllä espanjalainen taksinkuljettaja sen verran englantia ymmärsi että asiat hoitui. Lisäksi meillä oli tiedot paperilapulla ettei tulisi väärinymmärryksiä. Kun lähtöpäivä sattui olemaan sunnuntai eivät ruuhkatkaan haitanneet. 1/2 tuntia kesti taksimatka kentältä satamaan. Ihan kohtuuhintaan vielä. Oma ruljanssinsa olikin sitten laivaan kirjautuminen parin kolmen tuhannet risteilijän joukossa.

      Emme ottaneet sitä matkatoimiston suosittelmaa hotelliakaan menomatkalle. Se antaisi kuulemma pelivaraa jos sattuisi jotain. Myöhästymisiä lennoissa ym.
      Sitä vastoin Karibian risteilyllä viime syksynä varasimme yhden hotelliyön ennen risteilyä. Vaan sekään ei meinannut riittää. Amerikan sisäinen lento New Yorkista Miamiin oli peräti 4 tuntia myöhässä. "First officer" oli kuulemma hukassa. Aamuyöstä sitten olimme Miamin lentokenttäterminaalissa harhailun ja taksimatkan jälkeen hotelilla Lauderdalessa nukkumassa. Parin tunnin unien jälkeen ihmettelemään kuinka hotellilta pääsisi Allure Of The Seas laivalle puoleen päivään mennessä. Siellä kun ei ollut etukäteen järjestettyä kuljetusta hotellin puolesta. Vaan eipä tarvinnut kuin astua matkalaukkuinemme hotellin ovesta ulos kun laukun kahvoissa oltiin kiinni ja shuttle-taksi alkoi kiidättää kohti satamaa.

      Amerikan lentokentät ovat todella ruuhkaisia. Saa olla tarkkana että menee oikeaan suuntaan. Tosi amerikkalaiseen tyyliin siellä hyysätään ja hoputetaan matkustajalaumoja kiirehtimään eteenpäin - odottamaan sitten sitä myöhässä olevaa lentoa, johon se perämieskin lopulta löytyi. Mutta kun kapteenin tunnit olivat tulleet siltä päivältä täyteen, etsittiin toinen mokoma vielä uutta kipparia koneen puikkoihin.

      Kaikki muu risteilyllä menikin sitten ihan odotusten mukaan hienosti. Suomalainen lentoyhtiö ja Suomessa rakennettu laiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe