Olenko nyt vaarassa?

SuomiVaimo

Olen naimisissa suomalaisen miehen kanssa, meillä ihana pieni poika. Tätä palstaa hetken seuranneena olen huomannut, että suomalaiset eivät saa tuoda julki huonoja kokemuksiaan mamuista. Kuitenkin näillä mamujen puolustelijoilla on täysi oikeus haukkua suomalaiset miehet ryyppääviksi naistenhakkaajiksi ja lause lopetetaan yleisimmin, että "on niitä varmasti hyviäkin, ei vain ole minun kohdalle osunut". Siis tuo lopetusko antaa oikeuden arvostella oman maan miehiä, mutta mamuista ei saa mitään pahaa sanoa, koska se on yleistämistä ja kapeakatseisuutta?

Jos tästä liitosta ero tulisi, en koskaan ottaisi mamua, en koskaan. On niin huonoja kokemuksia ja pettymyksen kestän paremmin oman maan mieheltä. Mamun voi kuitenkin täältä kotiin lähettää tarpeen tullen.

Miksi olisin halunnut miehen, jonka kanssa olisi pitänyt asennoitua yhteiseen elämäön pahimmillaan vuosikausia, koska yhteistä kieltä ei välttämättä olisi ollut? Nyt kun olen suomalaisen miehen kanssa, ei tarvitse tapella mm. kasvatuksesta, kotikielestä, asuinpaikasta ja uskonnosta.

En väitä, että suomalaiset olisi parhaimpia maailmassa, mutta minun silmissäni näin on.

Rakastan miestäni ja Suomea. Rakastan myös ihanaa, vaaleaa sinisilmäämme. Menetänkö nyt teidän (mamujen puolustelijat) mielestänne nyt jotakin kun tein "ryyppäävän vaimonhakkaajan" kansaa perheen? Olenko vaarassa?

10

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Daania

      Suomessa on tietty käsitys ulkomaalaisista jota ei sais yleistää..tottakai me "mamujen puolustajat"puolustamme omia puolisoita kun olemme suhteessa tyyytyväisiä ja kuulemme välillä irvailua,ajattelemme sen johtuvan tyyppien omista epäonnistumisista..niin turha alkaa riiteleen sellaisten kanssa. Jos olet pettynyt ulkomaalaiseen ja tehnyt valinnan jatkaa suomalaisen kans valinta on omasi.Omalla kohdallani puolisolla oli suomen kansalaisuus jo ennen kun tapasimme ja puhuu hyvin suomea on työkin. Jos olet tyytyväinen suomalaisen kans ei sun tarvii miettii tommoisia. Riita asumisesta ja uskonnosta kielestä ym..on pikkujuttuja verrattuna riitelyyn naisystävistä ja kaljasta..Etkä ole mitenkään vaarassa niin kauan kun olet tyytyväinen elämääsi.Ja joskus on vaan niin että tykkää enemmän ulkomaalaisista...tsemppiä sulle suomalaisen kans. Suomimiehet on hyviä onhan isäni ja isoveljenikin suomalainen.en vaan itse luota niihin tippaakaan...mut kai poikkeuksiakin on!

      • Chomchom

        Voihan samaan pakettiin saada vaikka nuo kaikki riidan aiheet. Kannattaa miettiä tarkkaan omat kriteerit. Kansalaisuus ei ratkaise eikä poissulje kaikkia ongelmia. Suo siellä, vetelä täällä.


    • SuomiVaimo

      Juuri tätä tarkoitan. Sanotaan, että on niitä hyviäkin, mutta sitten kuitenkin tullaan tuputtamaan oman ulkomaalaisen puolison hyvyyttä. Taitaa nykyään rasismia olla yhtä paljon molempiin suuntiin. Kyllä mahtaisi sinunkin isä (puhumattakaan isovanhemmista) olla ylpeä kun näkisi kuinka parjaat suomalaisia miehiä.

    • Daania

      En parjaa suomalaisia miehiä valitettavasti ystävilläkin olen nähnyt millaisia useat ovat mutta ei kaikki. En yleistä mutta saa kyllä etsiä et löytää kunnollisen.

      • onniissäsehyväpuoli

        Suomalaiset miehet eivät tunge muihin maihin pakolaisina rikoksia tekenmään...


      • Forreall

        Ai ei vai? et ole sitten tainnut kuulla finnjäveleistä ja Amerikan suomalaisista, joita pelkäsi jopa KKK. Puukkojunkkareilla on aina ollut paha maine ei se kansalaisuus tee kenestäkään parempaa tai huonompaa! Ulkomaalaiset eivät ole homogeenista massaa kuten ei myöskään suomalaiset. Jos täältä lähtis nyt yhtäkkiä 30t suomalaista nuorta miestä pakolaiseksi vaikka Thaimaahan, niin kuvitteletko tosiaan ettei joukkoon mahtuisi jos jonkinlaista naisten naurattajaa ja rikollista??? Onhan niitä arveluttavia suomalaisia nytkin elintasopakolaisina vaikka missä...yksikin Janutshkin tulee heti mieleen ja Espanjassa on ollut rikollisia vaikka kuinka. Justhan se Volvo Markkanenkin kuoli jossain palmupuun alla. Opetus on se, että älä ole ennakkoluuloinen äläkä yleistä!


    • Chomchom

      Ihan hyviä pointteja sinulla. Ethän vain sorru siihen yleistykseen, että kaikki ulkomaalaistaustaisen kanssa avioituneet mollaisivat suomalaisia? Tätä esiintyy niin miesten kuin naisten keskuudessa, mutta se ei ole koko totuus. Keskustelupalstalla vain on yleisempää puhua negatiivisista asioista ja ongelmista - ja provosoida. Minulle puolison "valinta" ei ollut Suomi vastaan muu maailma. Satuin tutustumaan ihanaan, sopivaan mieheen enkä nähnyt mitään ylitsepääsemättömiä esteitä. Se ei tarkoita, että kelpuuttaisin kenet tahansa kyseisestä maasta tai toisin päin, etteikö suomalainen mies voisi olla ihan yhtä hyvä valinta. Tuttavapiirissäni on aivan ihania suomalaisia miehiä.

      Herkästihän sitä asettuu puolustuskannalle, kun rakasta ihmistä arvostellaan, joko yleistäen tai vastoin parempaa tietoa. Tai kun ihmiset luulevat tietävänsä minusta jotain vain sen perusteella, että mieheni on syntynyt ulkomailla. Olemme kokeneet ennakkoluuloja myös toiselta suunnalta eli miehen tuttavien puolelta, ja aika tiukasti olemme saaneet toisiimme tukeutua.

      En todellakaan ihannoi kaikkea mieheni kulttuuriin liittyvää, ja moniin hyvinäkin pitämiini asioihin liittyy vähemmän hyvä kääntöpuoli. Mutta ihmisinä, yksilöinä sovimme hyvin yhteen. Meillä ei tapella kasvatuksesta, kotikielestä, asuinpaikasta ja uskonnosta. Onhan niissä jossain määrin eroja, mutta keskustelemme niistä, ja asiat ovat asettuneet uomiinsa hyvinkin helposti. Kumpikaan ei pidä asioita itsestäänselvyyksinä vaan kysyy ja ottaa selvää. Kuuntelee ja haluaa ymmärtää. Enemmän kulttuurien yhteentörmäyksiä on ollut esim. sisaruksellani, joka otti puolison toisesta suomalaisesta "heimosta".

      Ap, vain sinä itse tiedät, mitä menetät vai menetätkö mitään. Vain sillä on väliä. Sama koskee minua. Kritiikki niin suomalaisia kuin mamuja kohtaan menee väärään osoitteeseen, jos täällä alamme arvostella toistemme valintoja. Minulle oma mieheni on tällä hetkellä paras mies maailmassa, mutta olisi voinut käydä toisinkin.

    • Kissanviiksi

      Miksi tulla kertomaan asiasta tänne, palstahan on nimenomaan tarkoitettu monikulttuurisiin perheisiin liittyviin keskusteluihin. Miksi edes seuraat tätä palstaa, jos kerran olet tyytyväinen omaan suomi mieheesi? Kiehtooko sinua sittenkin monikulttuurinen suhde.. Vai johtuuko kenties ex puolisostasi..?
      Eiköhän kaikilla ole omat mieltymyksensä miesten suhteen, toiset tykkää tummista ja toiset vaaleista. Itse valitsin ulkomaalaisen kumppanin, sillä hän sopii minulle paremmin. Tykkään myös enemmän tummista piirteistä ja ruskeista silmistä.

    • norskin_nainen

      Itse olen taas käsittänyt, että suomalainen nainen tekee virheen ottaessaan ulkomaalaisen miehen. Sitten suomalainen mies tekee oikein ottaessaan ulkomaalaisen naisen ja samalla haukkuen suomalaista naista läskiperseeksi, joka ei tiedä paikkaansa.

      Kyllä, suomalainen mies on minustakin paras, mutta Norjassa ollessani töissä kohtasin sen ensimmäisen kihlattuni, ja tässä nykyisessä suhteessa ollaan niin pitkään kuin kestää. En siis ottanut miestäni siksi, koska suomalainen mies on "juopposika".

      • norskin_nainen

        Enkä muuten puhu kavereilleni tai läheisilleni miehestäni tyyliin: "Ota nyt sinäkin mies toisesta pohjoismaasta, paljon parempi kuin suomalainen juoppo.". Itse olen käsittänyt tästäkin fraasista, että suomalainen mies tekee oikein kertoessaan suomalaisen naisen olevan läski, joka ei kunnioita 50-luvun perinteitä ollakseen naisellinen. Kyllä täällä Norjassa naisellisia ollaan, vaikka meno onkin tasa-arvoinen. Mielestäni se onkin hyvä puoli Norjassa. Kyllä ne Norjan naiset ovat naisellisia ja pitkiä, vaikka he ovat tasa-arvoisia miesten kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe