Huomio palstalaiset

Porari123

Tälläkin palstalla liikkuu ihmisiä, joiden perverssi harrastus on saada toiset laittamaan rahansa kalliisiin työkaluihin ja tarvikkeisiin. Usein he toistavat mantraa: "Halvalla ei saa hyvää.". Jos sinulla on rahaa tuhlattavaksi, onneksi olkoon. Meille köyhemmille näiden ihmisten harrastuksen seuraukset eivät ole kivoja.

Jos luette ammattikirjallisuutta, tai edes Tekniikan maailmaa tms., tiedätte, että työkalujen ja tarvikkeiden halpuus ja hyvyys eivät korreloi. Pikemminkin on niin, että niitä kaikkein kalleimpia työkaluja ja tarvikkeita pitää välttää kaikkein visuimmin.

12

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remonttimies1

      Olen samaa mieltä, esim. kallis akkuporakone ei takaa hyvää akkua siinä, muitakin vastaavia löytyy.

    • Duunari2

      Ammattikäyttöön ei halpa työkalu sovi, sillä ne nyt vaan ei kestä. Esim. halvassa akkuporakoneessa rattaat voi olla jopa muovia.

      Kotinikkari joka tarvii työkalua joskus ja jouluna voi hyvinkin ostaa halvempia työkaluja, mutta valitettavasti laatu ja hinta yleensä kulkevat käsi kädessä.

      Itsellä vanhin sähkötyökalu on vuodelta 1996 Elu:n katkaisu- ja jiirisaha maksoi aikanaan muistaakseni 2500 markkaa eli siihen aikaan melko hintava ja hyvin toimii vieläkin.

      • Porari123

        Nämä "esimerkit" ovat parasta todistelua itseään vastaan. Anekdoottinen todistusaineisto, anyone. Olen tässä odotellut koko ikäni, että näkisin kokeita, joissa kerta kerran jälkeen halvat ja no-name merkit todetaan huonoiksi ja kalliit merkit hyviksi. Mitään tällaista en ole koskaan nähnyt.


      • Duunari2

        No käy itse ostamassa 15 euron aukkopora ja joku 300 euron akkupora, ei mene montaa minuuttia huomata miten surkea se halppis on, ruuvaat vaikka 6x120 mm ruuveja niin ei kestä kauaa, et halppis sulaa käsiin.

        Ei siihen mitään testejä tarvi, että huomaa mistä hinta tuotteelle muodostuu.

        Voin antaa vielä toisen esimerkin, ostin Clena merkkisen imurin 1800w, kun ajattelin sen ajavan asian. Maksoi 250 euroa, pari kipsipöly kasaa, kun sillä imi niin suodatin oli niin tukossa, että sai ottaa pois ja kopistella puhtaaksi ja letku meni tukkoon vähän väliä, loppujen lopuksi 1 asiakas sai sen palamaan, kun ei siinä ollut ylikuumenemissuojaa.

        Nyt jo usemman vuoden ollut Milwaukeen imuri käytössä, maksoin n. 450€ 1500w PALJON parempi imuteho, suodattimen saa puhdistettua napista joten imurointia voi jatkaa niin kauan kuin säiliössä riittää tilaa. Letku on mennyt koko aikana tukkoon kerran ja silloinkin imin sillä märkää hiekkaa ja kiviä. Eikä ole pelkoa, että palaisi sillä laitteessa on ylikuumenemissuoja.

        Mutta jokainen saa tehdä itse ostopäätöksensä, minä en suosittele ainakaan AMMATTIkäyttöön hankkimaan halpoja työkaluja.


      • Uteliasvaan

        Milwaukeen imurin malli oli?


      • Duunari2

    • petoni23

      Einhellin vermeitä jonku verran ostanu ja on kyllä toiminu ihan hyvin näin satunnaiskäytössä.. MUTTA ostin minimanista..merkkiä en muista paineilma naulapyssyn kun tein aitaa n.20m 3 naulaimen kohdilla otin rahat uuden naulaimen tilalle.. joten ei ehkä sitä halvinta mahdollista kannata ostaa

    • työkalujen_kuluttajat

      Aloittaja kirjoitat paskaa. Yrityksessämme on nämä asiat tutkimalla tutkittu.
      Aina ei kallein ole paras ja käyttötarkoituskin täytyy huomioida. On vain olemassa sellaisia työkaluja, joista täytyy maksaa, että saa kelvollisen. Yrityksenä meidän täytyy hyvin tarkasti olla ajantasalla hinta/laatusuhteesta. Rahalla saa laatua joka on edullisin pitkässä juoksussa. Näin se vain menee.

    • köyhän_puolustaja

      Älkää hyvät ihmiset tuhlatko rahaa! Jotkut ovat vaan ilkeitä ja haluavat taloudellisia vaikeuksia köyhille ihmisille hinnalla millä hyvänsä.

      • tottuus

        Näin on. Nostan tämän ketjun esille taas, jotta totuus tulisi ilmi.


      • Piksi_Nirkka

        Päinvastoin, vanha sananlaskukin on olemassa, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
        Useimmiten se vaan menee niin, että jos ostat halvan hetken päästä se hajoaa ja joudut ostamaan uuden tai sitten sen kalliimman ja lopputulos on, että maksoit enemmän kuin jos olisit heti ostanut kunnon koneen.


    • raksaaja

      Ja aina kannattaa muistaa myös vuokraamo. Esim. jos kuppilaikalla aikoo tehdä betonin tasoittamista niin vuokraamo on kustannustehokas. Halvat "rälläkät" hajoaa lipakasti etenkin betonihommissa eikä kallista kannata kertatarpeeseen laittaa eikä betonipölyyn sotkea.

      (olen tuhonnut useita halpoja pikkurälläköitä ... eräänkin virtanappi jumitti ekalla käytöllä päälle ja siinä asennossa se on edelleen ... toinen syttyi palamaan RST putkea katkaistaessa, jätin sen pihalle palamaan ... toisaalta ensimmäinen betax kestää ja kestää. About 10€ konetta kun ei viitsi varta vasten edes lähteä vaihtoon viemään, ellei samalle suunnalle ole muutakin asiaa.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe