Onko oikeasti...

Kysynvain

Onko oikeasti muualla euroopassa yhtä ahdasmielistä sakkia kuin suomessa? Vai onko muualla euroopassa yhtä rasistista, homofobista ja suvaitsematonta kansaa? Vai ovatko suomalaiset poikkeus? Elämme vuotta 2014 ja tuntuu, että ihmiset ovat jossain 90-luvulla.

15

64

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivoiverrata

      Niin, kun tietäisi. Kas, tämä on ulkosuomalaisten palsta, asumme kaikki palstalaiset ULKOMAILLA!

      Vaikea verrata, kun omat Suomen muistot ovat tuolla 80- luvulla. Käyn kerran vuodessa Suomessa, mutta ei sitä lomalla saa oikein otetta Suomalaiseen yhteiskuntaan.

      • Minusha

        Ihmettelen kun olet käynyt 25 vuotta sitten . itsehän sinä annoit juuresi pois, me jotka jäimme olemme suomalaisia. sinun ei tieten kannata arvostella suomea eikä mitään muutakaan maata koska olet niinsanotttu Maaton. huom minun mielestäni olet pettänyt maasi tai paikkakuntasi. jos sulla on hyvin niin ole tyytyväinen elämääsi.


      • kaikki_päin_mäntyä

        Luetun ymmärtämisen kurssille heti mars!


    • Sanoisin että on muitakin, Suomaliset van jotenkin "kärjistyneet".. Tietyissä asioissa olemme kyllä sellanen takapajula, että oksat pois!

    • kristityyy

      Ai tarkoitatko sitä, miten esimerkiksi suomalainen luterilainen kirkko lähetysseuroineen sai kenkää Jerusalemista, koska oli lähettänyt jonnekin Bangladeshiin (?) homoparin lähetyssaarnaajiksi?

      Tarkoitatko sitä, miten Suomen Yle hehkuttaa melkein päivittän 'sateenkaari-ihmisiä' ja 'tasa-arvoista' avioliittoa? Tuleeko Suomi olemaan ensimmäinen, joka vienon syrjimisen lisäksi alkaa vainota kristittyjä ihan tosissaan? Jo nyt kristittyjen sanavapaus on vaarassa tässä maassa. Tai eihän Suomi enää ole maa, vaan totalitäärisen EU:n osa, matkalla uuteen maailmanjärjestykseen ja ei-demokraattiseen maailmanhallitukseen.

      Juha Ahvio puhuu tästä aiheesta selkeimmin.

      • Minusha

        mitä tekemistä kirkolla ja evanluterilaisella kirkolla on kysymyksesi kanssa . suomessa on monia uskontoja . minun vastaus on alkuperäiseen kysymykseesi että ON.


      • Minusha

        En ymmärrä vastaustasi, kalskahtaa vähän jeho......iin.


      • tonteriino

        Olipa outo avaus. Ei todennäköisesti mitään tekemistä ulkosuomalaiset kanssa. Tulin uteliaiisuudesta sivustolle, enkä ymmärrä pätkääkään avauksesta.


    • kokemuksestakerron

      Belgiassa on: ulkomaalaisista ei pidetä etenkään hollanninkielisillä alueilla ja paikalliset eivät tykkää asioida ulkomaalaisten pitämissä ravintoloissa ja kaupoissa etenkin jos kyseessä esim. arabit tai intialaiset. Ulkomaalaisile on nähty myös tiuskittavan. Meno erilaista ranskankielisessä osassa. Britit tulevat turisteina Belgiaan kanavatunnelin kautta ja sen takia usein kaikki britit leimataan meluavaksi roskasakiksi, jos esim. viisi brittiä bilettää ja meluaa yöllä kaduilla. Poikkeuksena avoinmieliset ja fiksut nuoret jotka eivät ole niin sisäänpäinkääntyneitä ja ahdasmielisiä

    • dfgsdg

      Suomalaiset eivät ole yhtään sen rasistisempaa, ahdasmielisempää tai suvaitsematonta kansaa kuin vaikkapa ruotsalaiset, englantilaiset tai esim. hollantilaiset. Ehkä jopa hieman päinvastoin. Suomalaiset ovat avoimia ja rehellisiä ihmisiä noin niinkuin yleisesti ottaen.

      Aloittaja tietenkin tarkoitti typerällä lätinällään sitä, että koska Suomeen ei ole otettu valtavia määriä kehitysmaaneekereitä ja kehitysmaa- arabeja, se tekee Suomesta jotenkin peräkylän.

      • näin

        Suomalaiset pitää perinteistään enempi kiinni kuin esim ruotsalaiset..Ruotsissa harrastetaan niinsanottua pakko suvaitsevuutta ja sellainen kansa otetaan yli joka suvaitsee kaikki.Ruotsi islamisoituu jo kovaa vauhtia mutta suomi tappelee edelleen vastaan.Tällainen "niin joo kyllä ymmärrän"kansa kuin ruotsi on perikatoon tuomittu suvaitsevuudellaan...Ja kun suomi ei ole niin suvaitsevainen niin se luokitellaan takapajuiseksi maaksi muiden silmissä.


      • Minusha

        hieno että on sinun laisiakin ihmisiä. olemme sentään suomalaisia, miksi meidän pitäisi taipua muiden maiden muotoihin. sinulle papukaija merkki ja hyvää kesää.


    • Minusha

      tulee mieleen että mistä maasta sinä oletkaa.

    • tonteriino

      Ei ainakaan Tanskassa. En usko, että suomalaiset noin yleiseti ottaen on sen erilaisempia kuin tanskalaiset esimerkiksi.
      Yksilö yksilönä, niin se menee Suomessakin.

    • fgbzk

      Avaus liitty hyvnkin ulkosuomalaisuteen, sillä siinä tiedustellaan ahdasmielisyysden astetta ja sävyä toisaalla vs. Suomi, eli ulkosuomalaset voivat tuoda esille näkökulmiaan.

      Aihe on kuitenkin melko laaja luonteeltaan, sillä ahdasmielisyys esiintyy niin monella tavalla, eri muodoissaan ja sävyissään ja eri viitekehyksissä eri tavoin painottuen.

      Mitä suomalaiseen ahdasmielisyyteen tulee, niin ketjussa ei kovinkaan älyllisesti avautuva 'Minusha' voisi toimia negatiivisenä mannekiini-esimerkinä sen suhteen ;-)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe