Taas Pam petti vartijat

Vartijavänskä

Tai ainakin siltä vaikuttaa, sillä uusi työllisyys- ja kasvusopimus antaa duunarille 16 euroa kuussa lisää ( tai parempipalkkaiselle 0,43 prossaa ) ja mitä saivat vartijat omissa neuvotteluissaan ? O,4 prosenttia !
Voe helvatan helvata, vartijoiden palkkakuoppa kasvaa kasvamistaan ja tekstiuudistuksetkin olivat aivan kosmeettisia. Miten tässä taas onnistuttiin tyrimään ja raskaasti ?
Kuka kantaa vastuun Pamin neuvotteluiden onnistumisesta ?

17

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väijymies

      PAM neuvottelee sopimukset työnantajien ehdoilla, muutenkin melko kädetön liitto.

    • työnantajanne

      Jos liikaa palkkaa annetaan ei bisnes ole kannattavaa, koska joudutaan antaa kalliimpaa tarjousta asiakkaille nollasopimuksien sijaan.
      Siinähän menisi puljut konkkaan alta aikayksikön.

    • Turvamme

      Vartijoita ilman ei pärjätä ,olisi syytä maksaa heille parempaa palkkaa.Jos vartijoita ei olisi ,konnat hilluisivat mielin määrin kaupoissa ,ja joka paikassa.Arvostusta vartijoille,ja kunnon palkankorotus.

    • Tuonkotakia

      Oli sopimus pakko saada aikaiseksi ennen työllisyys- ja kasvusopimusta ettei joutuisi maksamaan isompaa korotusta. Euroina tuo 0.4% tekee keskimäärin vartialle tuon 7.5 euron korotusta kuukaudessa :)

    • 44332211

      Ei voi pitää paikkansa koska eikö työllisyys- ja kasvusopimus edellytä että kaikki liitot ovat mukana????????

    • Vartijavänskä

      Jokainen voi tarkistaa asian : www.turvallisuusala.fi , siellä on Pamin tekemää sopimusta selostettu tarkemmin. Muut SAK:n liitot saavat sen 16 euroa/kk, mutta me vartijapoloiset tyydymme tuohon 0,4 prosentin korotukseen.
      Palkkakuoppamme kasvaa kasvamistaan, jokohan olisi kohta tehtävä uusia valmisteluja emoliiton vaihtoon. Naisvaltainen PAM ei todellakaan näytä ajavan tarvallisuusalalla olevien työntekijöiden asiaa.
      Olisikos jollakin PAM:n toimitsijalla asiaan kommentoitavaa ?

    • Tuskinonsanottavaa

      Pettynyt olen pamin toimintaan, kovaan ääneen jäätiin ulos keskitetystä ratkaisusta ja nyt täydellinen floppi, jäsen maksut kuitenkin kepaa (kohtuu kallis liitto) mutta ei kyllä vartijat saa sille vastinetta. Kieltämättä pitää jatkossa miettiä tuota loimaan kassaa jos sama toiminta jatkuu.

    • Jouni3344

      Pitääkö tuo paikkansa? Kun PAM on jäänyt ulos keskitetystä ratkaisusta niin ei nyt herran jumala voi neuvotella ainakaan huonompaa sipimusta! Koittakaa nyt turvallisuus-alan ihmiset pitää edes hiukan puolia, joko vaihdatte liittoa tai sitten yksinkertaisesti lakkouhka päälle. Jos esim AKT:llä olisi tehty sama temppu niin tällä hetkellä koko Suomi seisoisi, ei kyksinkertaisesti tuollaista liiton toimintaa voi hyväksyä.

    • Pamonhanurista

      Mä kuulin joskus kymmenen vuotta pamiin, ei kestänyt kuin pari kk kun huomasin kuinka paska liitto on kyseessä(erosin heti). Nykyään kuulun loimaan kassaan. Pamiin en liittyisi vaikka aseella uhattaisiin.

    • Vartija24

      Pam pettää aina. ISS:llä oli turvallisuuspuolella suuret laittomat yt-neuvottelut, jotka päättyivät viikko sitten. Ei Pam voi niillekään mitään, ei ainakaan kommentoi koko asiaa mitenkään.

    • neuvottomatneuvottelijat

      Eiköhän sieltä joutaisi työntekijäpuolen neuvottelijat vaihtoon? Olikohan nyt jo viides vuosi, kun sopimukseen tulee vaatimus palkkauksen yksinkertaistamisesta? Tähän ei ole tullut mitään muutosta aiempina kertoina. Mutta joka ainut kerta, ovat työntekijäpuolen neuvottelijat tätä lupausta hehkuttaneet ja kehuneet syntynyttä sopimusta työvoitoksi. Vankien palkkaa harkitaan muuten nostettavan 3-10 senttiä tunnilta. Lähtökohtaisesti lähtötilanne on jo sentin enemmän kuin vartijoiden yölisän tuntikorotus.

    • fdf.h

      Vartiointiala porskuttaa vuosi vuodelta kovempaa huolimatta kovasta kilpailusta, työntekijöitä ei vähennetä, päinvastoin. Yleiseen "lamaan" vedotaan varmasti nyt, vaikkei varsinaisesti edes vaikuta koko alaan. Asiakkaat ei tingi turvallisuudesta kuitenkaan.

    • Ripareino

      Pitäkää nyt herran tähden puolianne, pistäkää kyselyä Pamiin että miksi näin kävi neuvotteluissa, kyllä nyt se raamisopimuksen verran pitää saada korotusta. Te Issiläiset jos tilanne on oikesti se mitä tänne kirjoitetaan niin sitten vaan ilmoitus Pamiin että aloitatte työtaistelun jos ei tee asialle mitään.

    • korpiclan

      Niin, se lakko. Mitenkäs olisi?
      Ainakin viikon verran ja viikonloppuna tietäisi paljonko poliiseilla olisi ylimääräistä keikkaa tarjolla.

      • Kannatetaan

        Jos sillätavalla saisi edes hiukan media huomiota millä tavalla työn antajat ja PAM kohtelee vartijoita.


      • onsenytaas
        Kannatetaan kirjoitti:

        Jos sillätavalla saisi edes hiukan media huomiota millä tavalla työn antajat ja PAM kohtelee vartijoita.

        Jos asia on noin niinkuin laitettu, ammattiliitoissa asia vain esille ja se kannattaa tehdäkin nyt kun ei ole voimassa olevaa työehtosopparia.
        Pari viikkoa ennen pitää ilmoittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe