Kyllikin surman puuttuva pala

Lavastus

Kyllikin kadonnut polkupyörä

Vaalan voimalaitostyömaan kolmihenkinen miesporukka on syyllinen Kyllikin kuolemaan. Ainakin hän, joka humalassa ajoi autoa.
He ajoivat Kyllikin yli tuona kohtalokkaana yönä. Kyllikki kuoli kolarissa saamiinsa vammoihin.
Välittömästi surman jälkeen Kyllikki haudattiin suohautaansa.

Heti tapahtuman jälkeen polkypyörä nostettiin autoon ja lähdettiin ajamaan kohti pohjoista.
Jonkin ajan kuluttua tuo Vaalassa ollut polkupyörä purettiin ja vääntynyt runko rikkoontuneine osineen hävitettiin tai kaivettiin mahdollisesti piilokuoppaan.
Uusi "Kyllikin" polkupyörä kasattiin ehjistä vastaavanlaisista osista, jotta se voitiin tunnistaa tytön polkupyöräksi.
Pyörän ojaustanko jätettiin löysälle, jotta se olisi helposti käännettävissä kuljetuksen aikana. Näin se vei ahtaassa henkilö autossa vähemmän tilaa.
Toinen mahdollisuus oli, että pyörä kasattiin vasta suon reunalla ennen upotusta.
Myöhemmin pyörä kuitenkin kuljetettiin paikalle ja upotettiin lähistöllä olevaan suohon.
Samalla reissulla Kyllikin suohauta merkattiin näreellä. Paikalle jätettiin myös Kyllikin kenkä muine johtolankoineen.
Täysin ehjän polkupyörän löytyminen suosta poisti niin sanotusti kolarikuoleman mahdollisuuden ja epäilty kolmikko sai olla rauhassa.

Tämän jälkeen kolmikko ilmoitti ennustajalle mistä Kyllikin voi löytää ja suohauta on merkitty näreellä, joka johtikin pian hautapaikan löytymiseen.

Yhteen vetona voidaan epäillä, että tämä kadonnut polkupyörä on jutun ratkaiseva pala?
Jos puretun Kyllikin polkypyörän osat löydetään Vaalan suunnasta, johonkin "kuoppaan" piilotettuna, niin surma on ratkaistu.

27

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lavastaja

      Kertomusta tukee wigipedian tiedot polkupyörän löytymisestä ja sen jälkeisistä havainnoista

      Polkupyörän löytyminen

      Etsintöjä jatkettiin tuloksetta kunnes kaksi marjastajaa näki 22. heinäkuuta syrjäisen Lellulaakson suon turpeennostokuopasta pilkottavan polkupyörän renkaan. Pian kävi ilmi, että pyörä oli Kyllikki Saaren. Renkaiden venttiilit oli poistettu, jotta se uppoaisi paremmin suohon jälkiä jättämättä. Polkupyörän löytöpaikka oli umpimetsässä satojen metrien päässä maantiestä. Tästä pääteltiin, että pyörän piilottajan on täytynyt tuntea maasto hyvin. Löytöaikana vesi oli matalalla. Ihmetystä herätti, miksi pyörää ei ollut havaittu aiemmissa etsinnöissä, kun suonsilmäkkeitä oli tutkittu metallinpaljastimella. Silloin vesi oli ollut korkealla. Polkupyörä oli mahdollisesti tuotu suolle myöhemmin, sillä sen satula näytti liian hyväkuntoiselta ollakseen lionnut viikkoja mudassa. Poliisi palautti polkupyörän Saaren vanhemmille, eikä tutkinut sitä kunnolla.

      Pyörän pinnoissa nähtiin ruostejälkiä, josta pääteltiin että pyörää oli säilytetty ennen suohon upottamista ulkona. Pyörä oli ehjä lukuunottamatta sen oikealla puolella olevia hankaantumia. Tämä pudotti pohjan teorialta, jonka mukaan Kyllikki Saari olisi joutunut autohurjastelijan yliajon uhriksi, ja yleinen mielipide alkoi kallistua väkivaltaisen, henkirikokseen päättyneen kaappauksen kannalle.

      • joukanpoika

        satukirjan tarinoita


      • 455569543

        Eihän se uusi pyörä tuossa ajassa ehdi ruostua missään, suolavedessä korkeintaan. Netissä kuvia pyörästä ja oli kuin uusi edelleen, vain ohjaustanko vinosssa.


      • väliäjokker

        tuskin on huonompaa kirjaa, kuin tämä karhusaaren tekele kyllikin surma


    • Rikoksen

      todisteena polkupyörä lienee säilynyt ? P0olkupyörä ja murha ei vanhennu koskaan.

    • Lavastaja

      Missä on Kyllikin polkupyörä? Ei ainakaan poliisin arkistossa!

    • Kyllikin_surmahan

      tiettävästi selvisi, mutta lopputulos on salattu, koska syyllinen on jo kuollut.

      Sehän siinä on etu kuolla nuorena, että saa säilyä ihmisten mielessä ikuisesti nuorena ja nättinä. Jos Kyllikki olisi saanut elää, hän olisi nyt jo myöhäisessä mummoiässä.

    • MurhaajaOnKotonasi

      Kyllikki Saaren surmaajaa on etsitty mutta ei löytynyt. Piia Ristikankare ym on myös jäänyt avoimeksi. Esimerkki tapauksena tuonkin sitten ratkenneen Kotkalaisen nuoren tytön katoamisen joka löytyi 2 vuoden jälkeen yllättäen Suomenniemen seutuvilta noin yli 150 km päästä Kotkasta metsään haudattuna. Tekijä jäljitettiin nopeasti. Imatralla surmatun tytön tekijä oli niinkin lähellä että hänet jopa melkein haistoi. Nähin tapauksiin liittyy varmuudella yksi yhteinentekijä, käsikirjoituksen YLLÄTTÄVÄ käänne joka harhauttaa tutkintaa metsikköön ja tästä juonenkäänteen yllättävästä äkillisestä muutoksesta jäljet tekijän kuin uhrinkin häviävät kuin jalanjäljet talvisessa lumipyryssä vaikka todisteet tekijän sekä uhrin luo ovat melkein käsin kosketeltavia.

      • VälkinPerintöElää

        Hyvä huomio juonien " Yllättävistä käänteistä". Murhaajien ja tutkinnan yhteys eri Caseissä?

        Jonka tiedostaminen on murhatun poliisiylitarkastajan Jouni Välkin perintö meille kaikille ja jonka olemassaolon hän huomioi jo v. 2002.


      • bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

        On vähän liikaa juonenkäänteitä nyt. Pappi käytti jo useasti uhria hyväkseen eikä tyytynyt siihen, että loppun asti ei uhri mene ennen papin aamenta. Taitaa olla vaikea uskoa, koska kyseessä on pappi.


    • Lavastus

      Polkupyörä palautettiin vainajan isälle. Sielläkin varmaan kummasteltiin ja kuutioitiin onko tämä sittenkään Kyllikin polkupyörä? Miksi asiaa ei tutkittu kunnolla? Kyllä näre on poliisien arkistossa, mutta missä on Kyllin polkupyörä?

    • Vaalassa

      Samassa kuopassa polkupyörän kanssa on myös Kyllikiltä kadonneet virsikirja, rahakukkaro, rannekello ja vaatekappaleet.
      Kun miettii noita Kyllikin kadonneita tavaroita, niin on hyvin loogista, että ne on piilotettu polkupyörän kanssa yhtä aikaa?

    • vihjeteille

      Mitäs jos penkoisitte, että mitä tapahtui ja mitä oli samaan aikaan Kristiinankaupungissa - vain muutaman kymmenen kilometrin päässä.

      • Vastaustavaille

        Mitä siellä tapahtui?


    • politiikkapuhuu

      Poliittista toimintaa, jolla on vaikutuksensa tämänkin päivän Suomeen ja Suomen tilanteeseen.

      • Vastaustavaille

        Miten se liittyy tähän keskusteluun ja Kyllikin kohtaloon?


    • opasviita

      Isä ei ainakaan Kyllikkiä surmannut. Puheeton aina olleet Keski-Suomessa, että korkeassa virka-asemassa oleva ois tehnyt surman.Kyllikin haudalla käydään vieläkin ja haudalle opasviittaa on aina hävitetty, jonkun omaatuntoa kaivelee.KUKA?

      • Sdpläine

        Jaahas...poliitikkohan se hyvin voisi ollakin. Alkaa haiskahtaa! Nimi esiin!!


      • vinkkaaja
        Sdpläine kirjoitti:

        Jaahas...poliitikkohan se hyvin voisi ollakin. Alkaa haiskahtaa! Nimi esiin!!

        Kepu pettää aina!


    • Totuuttaetsimässä

      Tämä kyllä tuntuis järkevältä. Kolaroitu pyörä fiksattiin kuntoon. Lasinsirpaleet ym. jäljet putsattiin surmatieltä pois. Etsintäpartion saatua haravoitua koko alue vietiin pyörä ym. tavarat suolle, lähelle Kyllikkiä. Mutta miksi ne tavarat ja pyörä haudattiin Lellunlaakson suolle? Miksei niitä viety autolla ja haudattu jonnekin muualle? Surmaaja ilmeisesti halusi, että suohauta löytyisi.
      Tämä tässä onkin ihmeellistä. Normaalisti surmaaja pyrkii hävittämään ruumiin ym. irtotavarat, ettei paljastuisi. Hän otti kyllä melkoisen kiinnijäämisriskin. Vai painoiko surma jo mieltä?

      • epäilläsopii

        Ei kyllä tunnu fiksulta tuo polkupyörän fiksailujuttu. Ja että surmatiekin olisi haravoitu? Armeijako siellä oli touhuamassa mekaanikkoineen?


      • Totuuttaetsimässä

        Lasinsirpaleet ym. jäljet olivat tieltä kadonneet? Miksi ne olisivat kadoneet, jos ne eivät liittyisi surmaan? Tekijä peitteli jäljet kiinni jäämisen pelossa. Pyörähän nähtiin pilkistävän auton takakontista, joten se vietiin ehkä korjattavaksi pois. Kaaharit ajoivat Kyllikin päälle. Kuski saattoi oli humalassa ja oli pimeää. Autoteoriaa ei voi poiskaan sulkea.


      • tekueyuktuy
        Totuuttaetsimässä kirjoitti:

        Lasinsirpaleet ym. jäljet olivat tieltä kadonneet? Miksi ne olisivat kadoneet, jos ne eivät liittyisi surmaan? Tekijä peitteli jäljet kiinni jäämisen pelossa. Pyörähän nähtiin pilkistävän auton takakontista, joten se vietiin ehkä korjattavaksi pois. Kaaharit ajoivat Kyllikin päälle. Kuski saattoi oli humalassa ja oli pimeää. Autoteoriaa ei voi poiskaan sulkea.

        Polkupyörä auton kyydissä on keksitty juttu, sama nainen testeissä ei huomannut mitään yksityiskohtia, mitä luetteli poliiseille. Ihan kuin auerska, joka näki pimeässä muka ihohuokosetkin ja tytär satuolennon, ei jättiläinen eikä menninkäinen, liitelemässä ikkuna-aukosta.

        Osa kyläläisistä halusi johdatella tutkimuksia ulkopaikkakuntalaisiin tietoisesti, osalla alkoi ehkä mielikuvitus laukata ja muistikuvat sekoittui toisten kertomiin tai luettuihin juttuihin.


      • Totuuttaetsimässä

        Ei vanhene koskaan ohjelmassa tämä autoteoria oli vielä yhtenä tutkimuslinjana. Kaikki epäillyt ovat periaatteessa syyllisiä niin kauan, kun oikea syyllinen saadaan selville.


    • Hyvinkintodennäköistä

      Ojankaivaja ja hänen lankomiehensä ovat todennäköisimpiä syyllisiä tähän surmatekoon. Jos ajatellaan, että tekijä olisi ollut joku muu, olisi ojankaivaja ja hänen lankomiehensä havainneet nämä tekijät ja heidän jättämät jäljet siellä maastossa ilman muuta. Ojatyömaahan oli vain n. 50 metrin päässä suohaudasta. Jompi kumpi heistä oli päätekijä,mahdollisesti lankomies. Tähän tulokseen on tulee, kun lukee kaikki nämä kirjoitukset, mitä tästä on annettu julkisuuteen. Poliisi on myös pitänyt nimenomaan heitä tähän murhaan syyllisinä. Kahden miehen nähtiin polkevan pyörällä Päntäneen tiellä murhayönä. He tunsivat maaston läpikotaisin. Olivat varmaan nähneet Kyllikin polkevan kyseisellä tiellä aiempinakin iltoina. Kyllikki saattoi pelätäkin juuri näitä kahta. Eihän kukaan paikkakuntalainen, joka tiesi ojatyömaasta, olisi Kyllikkiä sinne vienyt. Loogista päättelyä, vai mitä?

      • vbb

        Kieltämättä taas yksi suhteellisen varma syyllinen. Jo on ollutkin vilkas kylä.
        Pitäisi olla kvanttitietokone miettimässä näitä kaikkia vaihtoehtoja.


    • muurausman

      uneksia ojanperä kertoi vietävissä olevalle karhusaarelle satuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe