Kuukautiskierto lyhentynyt yhtäkkiä?

ihmetellen

Mulla on ollu viime vuosina menkat aikalailla säännölliset ja kierto on ollu n28-30 pv. Viime kuussa menkat alkoi normaalisti ihan kuun alussa, sitten seuraavat jo 25.5 (kesti n.6 pv. Nyt tänään 15.6 menkat alkoi taas eli kierto on paljon lyhempi kuin normaalisti? Koko kevään on ollut aika paljon stressiä, mutta yleensä menkat on aiemmin viivästynyt/jäänyt pois, jos on ollu stressiä. Nyt siis ihan päinvastainen tilanne. Menkat on ollu vähän normaalia niukemmat, eikä oo ollu mitään kipuja, niinkuin yleensä menkoissa.

Oon kyllä menossa gynellekin, mut olisko kellään ideoita, mistä voi johtua nämä lyhyemmät kierrot?

3

2227

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Entäsitten

   Syy ei tule selviämään ikinä, joten älä turhaan semmoista mieti.

  • dfhujdftykighfkhj

   Kierto lyhentyy ennen vaihdevuosia, mutta yleensä vuotomäärä lisääntyy samaan aikaan. Ylimääräisiä vuotoja voi esiintyä myös joissakin tulehduksissa, kuten klamydiassa (kokemusta on). Tai sitten on tietämättään raskaana, ja on alkuraskauden vuotoja.

   Nimi. "Entäsitten" aliarvioi gynekologien ammattitaidon. Muutokset hormonikierrossa kertovat myös paljon yleisestä terveydestä, joten asiaan on syytä kiinnittää huomiota. Yksittäinen poikkeama ei ole mikään katastrofi.

   Itse huolestun jokaisesta poikkeamasta kierron pituudessa, mutta kun katson kalenterista, joka vuosi on ollut 12 - 13 kuukautiset. Suosittelen kaikkia merkitsemään johonkin tiedostoon joka vuodelta kuukautisten alkamispäivän ja kierron pituuden. Se on hyvää materiaalia siinä vaiheessa, jos kierto alkaa oikeasti lyhentyä tai pidentyä merkittävästi. Samoin tietysti kannattaa merkitä vuodon määrän muutokset, jos se puoli on ongelmana.

   • EntäSitten

    Oikeasti gyneä ei kiinnosta edes joidenkin kuukautisten kokonaan puuttumisen syy, jos ne eivät ole olleet puolta vuotta poissa, jos ei ole raskaana tai ole lisäksi jotain muuta oiretta. Johtunee siitä, että pienissä häiriöissä ei yleensä ole mitään hoidettavaa sairautta, joten miksi silloin syytäkään selvittää. Vasta kun useat kuukautiset on puuttuneet, aletaan mahdollisesti selvittää syytä.

    Aloittaja on varmaan laihtunut muutaman kilon tai jotain.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3556
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1642
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1068
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   440
   993
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   972
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   900
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   74
   792
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   770
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   742
  Aihe