Sopisimmeko isäntäperheeksi?

Tietämättömiä

Ajateltiin, että voisimme ryhtyä isäntäpetheeksi. Voisimme muuton jälkeen (muutamme uuteen asuntoon) tarjota oppilaalle oman huoneen (toimisi ehkä pienenä työhuoneena, ei vielä tiedetä). Millaiset säilytystilat oppilaalle pitäis tarjota? Riittääkö jos laittaa huoneeseen sängyn, pöydän ja tuolin, sekä pienen vaatekaapin/lipaston? Itse saa sitten asetella omia tavaroitaan miten haluaa.
Sitten näistä järjestöistä, mikä olisi paras? Ollaan nyt harkittu tota AFS nimistä. Onko kenelläkään siitä mitään kokemuksia?
Kaikki apu on tervetullutta. Kiitos jo vastanneille etukäteen! :)

10

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtari

      Kannattaa ottaa yhteyttä eri järjestöihin ja kysellä sieltä, mitä perheiltä toivotaan.

      • Kaikkikelpaavat

        Totuushan on, ettei perheiltä toivota mitään! Perheistä on huutava pula, joten kaikki kelpaa, koska järjestöt haluavat rahansa..!!
        Tämäkin perhe on järjestön mielestä ok ja tarkat kriteerit täyttävä. Sinne myös sijoitetaan vaihtaria toinen toisensa perään..
        https://csfessuomi.wordpress.com/2015/03/16/ise-placement/


    • Lisääinfoa

      Soittele suoraan järjestöihin, niin saat parhaiten tiedon, millaiset kriteerit heillä on ja saat enemmän infoa heidän toiminnasta.

    • yksityisyys

      Vaihto-opiskelijalla ei yleensä ole valinnanvaraa, mutta jos haluat tarjota parempaa niin sauna, iso huone, mihin saa laitettu pöytäkoneen ja tv:n on hyvä. Myös hyvä äänieristys on nuorelle hyvä ja tietty lukko-systeemi ovessa.

    • HäpeällistäToimintaa

      Kannattaa myös selvittää järjestöjen toimintatavat ja harkita tarkkaan haluaako olla tekemisissä toimintatavoiltaan kyseenalaisen järjestön kanssa, puhumattakaan yhteistyöstä!!
      Itse en olisi edes maksusta mukana tällaisessa toiminnassa.

    • OPHnSuositukset

      Eheh
      9.4.2015 20:48
      3.1. Kohdassa sanotaan, että perhehankinnan tulee olle vastikkeetonta!!!!

      Kuinkas tämä menee yhteen sen tosiasian kanssa, että aluevalvojille maksetaan jopa 800$ per löydetty läävä!?!?

    • etsihyvävaihtari

      suotta panostat liikaa huoneen laittamiseen. Laita kaikki energia vaihtarin valintaan. meidän vaihtari ei ainakaan yhtään arvostanut meidän juuri hänelle remontoitua huonetta, omaa tv ym.. Ensimmäisen kuukauden aikana hajoitti uuden sänkynsä, kun siihen oli niin kiva hyppiä! Jäi paska maku koko vuodesta, sellainen mullekaikkiheti-lellipentu, joka oli tottunut saamaan kaiken. suuttui meille, jos homma ei mennyt niinkuin hän halusi, osoitti mieltään, jos palvelu ei pelannut jne. Olisi kiva yrittää uuden vaihtarin kanssa, mutta jotenkin lamaannuttiin koko perhe siitä tyypistä, ettei enää uskalleta uutta ottaa. ei kai ne kaikki samanlaisia olisi...

      • LOOOL

        No niin Mira rauhoituhan nyt taas,


    • Kirppux

      Moi,

      Meillä on ollut kolme vaihtaria AFS:n kautta, ja kaikki ovat olleet todella mukavia nuoria. Edelleen pidämme yhteyttä heistä jokaisen kanssa. Meille vaihto-oppilaan isäntäperheenä toimiminen on ollut mukavaa, olemme saaneet tutustua kolmeen uuteen kulttuuriin, maistella vaihtareiden kokkaamia kotimaidensa ruokia, ja tietysti tutustuttaa vaihtareita myös omaan maahamme ja sen kulttuuriin. Suosittelen kyllä kokeilemaan isäntäperheenä oloa.

      Vaihtarille ei tarvitse tarjota tv:tä omaan huoneeseen tai lukkoa huoneen oveen kuten joku kirjoitti. Ihan tavallinen huone riittää, toki jonkin verran on hyvä olla säilytystilaa vaatteille, sänky tietenkin ja jonkinlainen työpöytä. Tosin meidän vaihtareilla se työpöytä on toiminut lähinnä tavaravarastona, läksyjä on sitten tehty sängyssä tai keittiönpöydän ääressä.

      AFS on osoittautunut meille hyväksi järjestöksi, olen kuullut paljon hyvää myös YFU:sta. Ainakin meillä toimistolta on aina neuvottu jos on ollut tarpeen jotain kysyä, ja myös yhdyshenkilöt ovat pitäneet yhteyttä sekä meihin että vaihtariin. Toki eri puolilla Suomea paikallisyhdistysten vapaaehtoiset ja toimintatavat voivat poiketa toisistaan, mutta ainakin meillä pääkaupunkiseudulla on toiminut hyvin.

      • EiKannata

        Home › AFS

        AFS

        Not Verified

        What's this?

        4.7 / 10 after 24 Reviews

        Based on overall, support & value average ratings

        Program website: http://www.afsusa.org

        Submit a review

        Never ever even think of an exchange with AFS. This organization is HORRIBLE. They are DISRESPECTFUL and VERY INHUMAN.

        All they are after is your money! Every single thing they state on their website and on information evenings is a lie!

        They do not care about the teenagers abroad at all, they do not choose families carefully (they just take anyone without checking anything), they don't offer any services abroad (no local chapter, no irregular meetings even), they will let your children suffer, they will make your children say that they are at fault (of whatever?!), put so much pressure on them until they will sign a paper, admitting that they broke the rules (pressure goes like that: if you don't admit we will send you back home immediately) and all of a sudden they will send you back home after some months anyway. This happened in China just now several times already to Germans, Italians, Swiss and other nationalities.

        The back office in your country claims they will help and do the best they can and that you should trust them. But at the end AFS will send you a unilateral termination of the contract after some months and your child will just be returned home. But for sure they will keep all your money.

        I never experienced such a horrible time in my life before, with AFS staff lying at me and behaving like robots but not as human beings, who are supposed to care about teenagers...

        If you want to read more about my daughters horror trip go on facebook: stephanie clappier

        Program:

        Study Abroad

        Location:

        China

        Posted: February 11, 2014

        VASTAA

        Ilmoita asiaton viesti

        Näytä lisää

        on 1, June 12, 2008 at 11:57 amAFSissues

        I have both hosted a student for AFS and sent my child in the program. In both cases, there were serious issues. In my opinion, AFS will not take accountability for anything. I have watched AFS protect their international relationships, employees, and volunteers as a priority without regard to the students in the program. Host families are not properly screened or monitored. While tuition covers medical expenses, my child was denied medical care more than once. When we were able to get him to a doctor outside of the host family or AFS via a family friend, he was diagnosed with severe bronchitis and needed antibiotics. AFS responded to that with the request to kick my child out of the program for unapproved travel! I believe strongly in the concept of international exchange for youth, however, I will never advocate AFS to any parent looking to send a student or family interested in hosting. AFS stated to my child that the host families are more valuable to AFS than the students, which they now deny. From my personal experience, they continually take actions and make statements completely to the contrary of what is stated on their marketing materials. From what I understand, two international students died in the 2006-2007 in the US. I strongly believe someone of unbiased authority needs to do a serious audit on this organization.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe