USA - Suomi kaksoiskansalaisuus

JeremyL

Hei
Olen suomalainen parikymppinen ja aloitan korkeakoulun syksyllä.
Koulun jälkeen on kysymys että lähdenkö Yhdysvaltoihin työn perään hankkien samalla kaksoiskansalaisuuden aikanaan vai jäänkö Suomeen.
Itseäni kiinnostava ala on isommassa asemassa USAssa ja muutenkin verotus yms houkuttaa enemmän sinnepäin.

Kokemuksia, vinkkejä, mielipiteitä kiitos :)

9

3392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • employer

      Kayhan ne koulut ensin. USAaan ei noin vain "lahdeta", saadaksesi viisumin sinun pitaa ensin saada USAsta tyotarjous. Usein tyoviisumi on maara-aikainen, kun tyo loppuu sina lahdet Suomeen.
      Kansalaisuutta voit ruveta anomaan kun olet asunut maassa viisi vuotta eika sekaan mikaan lapihuutojuttu ole.

      • ghghghjghd

        Taitaa olla epätodennäköistä, että USA:aa (tai korporaatio US:han se on) edes on viiden vuoden päästä. Eikä ole näitä Suomen rippeitäkään. EU ja US ovat silloin muodollisestikin Earth Inc:n tytäryhtiöitä, emmekä me pääse valitsemaan sen toimitusjohtajia.

        Ensi keskiviikkona alkaa USA:ssa kohua herättänyt Jade Helm -sotaharjoitus, jossa harjoituksen johdossa on tietokoneohjelma, Jade2, ja vihollisina oma kansa. Harjoitus jatkuu syyskuulle asti. Mitä he aikovat tuona aikana tehdä saadakseen maailmanhallituksen runnottua läpi? Romahdetaanko talous? Lasketaanko liikkeelle pandemia? Lähettääkö Jade2 vahingossa ydinaseita?

        Ainut tapa pelastaa USA ja maailma, on lopettaa yksityisen Federal Reserve Systems -yhtiön rahoittaminen. Valtioiden pitää painaa itse omat rahansa ja rahan arvon tulee olla sidottu kultaan. Tässä yksi hyvä puhe aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=YGAaPjqdbgQ Aaron Russo oli Nick Rockefellerin ystävä ja nämä tiedot ovat suoraan häneltä. Amerikassa on upeita ihmisiä, kelmien vastapainoksi. Aaron Russon lisäksi sellaisia kuin William Cooper, Eustace Mullins, DJ Welsh, Edward Snowden.


    • What_ever

      Yhdysvaltojen kansalaisuudessa kannattaa huomioda, että sinne joutuu sitten maksamaan (pääoma) veroja vaikka ei edes asuisi ko. maassa. Mikään muu maa ei yleensä vaadi maksamaan veroja ellei maassa asu.

      • donotspreadrumors

      • rty60

        Kysymyksiä tietäjille:

        1. Käsittääkseni USAn kansalaisella voi USAn näkövinkkelistä olla vain USAn kansalaisuus, joten ovatko tällaiset verosopimukset kaksoiskansalaisen tapauksessa yhä päteviä USAn näkövinkkelistä?

        2. Miksi USAn kansalaiset ulkomaille veroja pakoon muuttaessaan sitten luopuvat kansalaisuudestaan? Entä vaatiiko USAn kansalaisuudesta luopuminen ja muutto USAsta kertamuotoisen lähtöveron maksamista?

        3. Eivätkös nämä doubletaxationtreatyt toimi käytännössä siten, että jos yksi maa ei ole toisen mielestä verottanut tarpeeksi, niin sitten tuohon toiseen maahan verotetaan lisää kunnes alkuperäistä tuloa on verotettu tappiin asti kummankin maan mielestä?


      • DeathAndTaxes

        Tuolta voi lueskella lisää jenkkilän "tuplaverotuksesta".
        https://americansabroad.org/issues/taxation/us-taxes-while-living-abroad-faq/

        Suomen lainsäädännön siteraaminen jenkkilästä puhuttaessa on turhaa sillä se kertoo vain miten Suomi kohtelee omia muissa maissa asuvia kansalaisiaan verotusen suhteen. Yhdysvallat sitten puolestaan verottaa omia kansalaisiaan miten tahtoo...
        Jos ei vieläkään avatunut niin tuossa on tulorajat ja pieniä lakentaesimerkkejä.
        https://americansabroad.org/issues/taxation/us-taxes-abroad-dummies/
        Ja lopulta sama suoraan hevosen suusta: http://www.irs.gov/Individuals/International-Taxpayers/Expatriation-Tax


      • ei_veroja

        Saahan ne ulkomaille maksetut verot vahentaa. Saa valita viela kahdesta eri vahennys-vaihtoehdosta. Voi valita exclusion, jolloin ulkomaan tuloja eri veroteta $100 000 asti. Toinen vaihtoehto on tax credit, jossa ulkomaan tulot lasketaan tuloiksi, mutta ulkomaille maksetut verot vahennetaan USA:n veroista ja jos jaa yli, niin sen voi kayttaa seuraavina 10 vuonna.

        Tax credit aika hyva juttu, koska jos on asunut Suomessa monta vuotta ja maksanut paljon enemman veroja Suomeen kuin USA:han pitaisi maksaa, niin sitten kun muuttaa USA:han ei tarvitse maksaa liittovaltion veroja moneen vuoteen.

        Joku mainitsi paaomaverot USA:ssa. Paaomatulot lasketaan ihan normaaleiksi tuloiksi, palkkatulojen kanssa yhteen. Tosin niissa voi olla jotain poikkeustapauksia, esim. osakkeet, jos ne kuuluu ordinary-osakeisiin, eika muuten ole isoja tuloja, niin sitten niista ei mene yhtaan veroa.


      • 3888888

        Syyna USA:n kansalaisuudesta luopumiseen voi olla vain, ettei joka vuosi jaksa tayttaa veroilmoitusta, mika ei ole ollenkaan yhta yksinkertainen kuin Suomalainen. Mutta veroja ei kuitenkaan tarvitse maksaa USA:han enaan, jos on maksanut ne muuhun maahan.

        Sellaisessa tapauksessa ainoastaan verojen takia kannattaa luopua kansalaisuudesta, jos tulot on suuremmat kuin $100 000 ja asuu sellaisessa maassa, jossa verot on pienemmat kuin USA:ssa tai sitten silla maalla ei ole verosopimusta USA:n kanssa.

        Sitten on viela sellainen ikava juttu, etta jos voittaa lotossa euroopassa, jossa ei siis mene veroa voitosta, joutuu kuitenkin maksamaan verot siita USA:han.


      • Anonyymi

        Ei ole totta. Olen asunut perheeni kanssa niin UDAssa kuin Duomessakin vuosia kerrallaan. On hyvä ilmoittaa verot edelliseltä vuodelta jos palaa ulkomailta USA han, mutta veroja sinun ei tarvitse maksaa asuessasi ulkomailla ellet tianaa miljoonia vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe