Nurinperin Pentagrammi

Minä Satanisti

Öm.. minä tiedän, tai LUULIN tietäväni Pentagrammeista kaiken kun ostin nurinperisen Pentagrammini..
Mutta osoittauduinkin tietymättömäksi ja haluaisin joiltain viisailta ihmisiltä tietoa nurinperisen...ja vaikka tavallisenkin Pentagrammin voimista..: Negatiivisista ja Positiivisitsta...ja miten ne vaikuttavat kantajaan, Miten vai voiko niitä mitenkään varastoida Pentagrammiin, vai voiko ne kääntyä kantajaa itseään vastaan jos kantaja on liian heikko sitä kantamaan?

Pyydän anteeksi tätä Idioottimaista tekstiä, jota jo valmiiksi häpeän, muttakun mistään muualta en tietoa ole löytynyt ja sitä tarvitsen.
Kiitokset viisaille vastanneille....

25

14172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Astral

      Nurinpäin oleva pentagrammi yleensä liitetään satanismiin ja saatanan palvontaan. Riippuen hieman siitä kuka katsoo, niin nurinperin oleva pentagrammi tuo vain erilaisia asioita ihmiselle kuin "oikein" päin oleva. Eli toisin sanoen joku voisi sanoa että se tuo epäonnea. Mutta kuten muissakin symboleissa, suurin voima on siinä mitä sinä itse uskot.
      Itse koru, ja pentagrammi ei tee mitään, vaan se miten ihtse siihen uskot. Ja se mitä lataat koruusi. Hyvää vai huonoa energiaa.

    • Lumihiutale

      Tärkeintä lienee miettiä sitä, miksi kaikista maailman merkeistä alunalkaen ostit juuri nurinpäinolevan pentagrammin, ja mitä se sinun mielestäsi symboliseeraa, ja mitä lopultakin odotit tai toivoit siltä.

      Toiseksi voi miettiä sen perinteisiä merkityksiä. Mitä minä tiedän, on pentagrammia käytetty kautta aikain niin monessa merkityksessä, etten minä sille antaisi mitään kovinkaan tarkkaan rajattua merkitystä tai vaikutusta, muuta kuin että jumalaisista, pyhistä, demonisista ja enkelisistä, ynnä muista maagisista voimista siinä on kysymys.

      Toinen asia on, että mitä sillä on lopultakaan merkitystä jos jokin merkki on nurinpäin tai oikeinpäin. Sama merkkihän se jokatapauksessa on.

      Ehkä jonakin päivänä laitat sen taskuusi ja se sattuu sinne putoamaan kärki kohti taivasta, ja pian jo enkelit ovellasi kolkuttelevat, että kuulimme täällä olevan Abrahamin uskoon kääntyneen... Ei, en usko sellaiseen. Sillä ei voi olla merkitystä, miten päin sitä kannat, vaan sillä, mitä sinä julistat sen tarkoittavan, kun käytät sitä, ja kuinka se vaikuttaa käyttäytymiseesi.

      • moi

        e oo olemassa yliluonnollista kaikki lähtee ihmisen omasta pääkopasta, uskonnot on va saanu niin suuren aseman ihmisen aivoissa et me niellää kaikkee yliluonnollista hömppää, jotta se vois toimia väline arvona. LOPETTAKAA LAPSET HASSUTTELU


    • Lúna

      Siis tosiaan, kuten muut jo sanoivatkin, itse sinä annat sille merkityksen. Mutta yritit kai kysyä, mitä se "yleensä" merkitsee, symbolina siis.

      Nykyään "väärinpäin" oleva, eli yhdellä kärjellä lepäävä pentagrammi tosiaan liitetään satanismiin tai saatananpalvontaan. Satanisteille se symboloi sitä, että ihminen luopuu kaikesta henkisestä "hölynpölystä".

      Saatananpalvojat taas yleensä piirtävät mielessään ylösalaisin käännettyyn pentagrammiin pukin/pimeyden ruhtinaan/sarvipään kuvan ja heille se symboloikin itse Saatanaa.

      "Oikeinpäin" piirrettynä pentagrammi yhdistetään usein wiccalaisuuteen. Tällöin viisikannan ympärille piirretään yleensä kehä, eli symbolin nimi on oikeastaa pentaakkeli, tai miten sen nyt suomentaisi "pentacle". Wiccalaisuudessa tällainen pentagrammi merkitsee neljää elementtiä ja ylin sakara symboloi akashaa, henkeä. Siispä, kun "ylin" sakara on käännettynä alaspäin merkitsee se näistä uskomuksista luopumista ja asettumista "todellisuuteen" Mutta mikä kennellekin on todellista ja mikä ei...

      Tässä nyt ei ole kovinkaan tarkkaan kuvattu näitä merkityksiä, varsinkaan satanismin kohdalla, joten jos joku tahtoo lisätä jotain niin olkaa hyvä.

    • Faktajuttu

      Pentgramminhan alkuperä ei liity mitenkään wiccalaisuuteen tai noituuteen, saati sitten satanismiin tai saatananpalvontaan vaan pikemminkin päinvastoin, kristinuskoon. Se on vain symboli muiden joukossa ja vaikka sitä on käytetty muinaisajan mystiikassa. Ensimmäisen suuntauksen symbolin "maagisuuteen" keksittiin keskiajalla, muiden höpötysten ohessa

      Ref:
      http://www.symbols.com/encyclopedia/27/2721.html

      • Minä Satanisti

        Kiitän kaikkia vastanneita,
        Kaikkea tätä juuri kaipasinki pahasti tyhmyyteeni..
        Kiitos teille viisaille jotka juuri kertoivat minulle kaiken minkä tarvitsinkin.

        Terveisin Tyhmeliini


      • Anonyymi

        Ihan itse mustassa raamatusta on pentagrammi... jo haluaa tutustua, mutta annan varoituksen sanan, siihen ei kannata sekaantua ! Nimimerkillä siitä pois kääntynyt!!!


    • Ifrit

      Pentagrammi tulee muinaisesta Sumerista tai Egyptistä. En äkkiseltään muista kummasta. Se on siis monoteistisiä uskontoja reilusti vanhempi.

    • Zuhaanigmahatha

      Ootko katsonut Tapio Kotkavuoren "Vasemman Käden Polun"? Siinä on aika hyvin asiasta yhdeltä kannalta musta.

      • robinraven

        Aika mielenkiintoisia tulkintoja pentagrammista.
        Itselleni se merkitsee venusta ja naiseutta (astrologia on lähellä sydäntä).
        Samoin ihmisyyttä, eli siis täydellistä ihmisyyttä, jumaluutta tai petoa, joka on meissä jokaisessa.
        Kyllähän siinä monet esim näkee samaelin yms, mutta itse en pidä pentagrammia sen vuoksi (tai ehkä alitajuisesti), en todellakaan tietoisesti.
        Käytän pentagrammia ketjussa sydämen vieressä, pentagrammi on muutes ns väärinpäin ja olen käyttänyt korua jo varmaan kymmenisen vuotta.
        Itse lataan symboliin paljon suojelevaa energiaa, koen olevani turvassa ilman jatkuvaa keskittymistä, kun käytän korua.
        Onhan pentagrammi joidenkin lähteiden mukaan vahvin suojeleva symboli mitä löytyy.
        Uskon kuitenkin sillä omalla uskolla olevan vahvin vaikutus noissa symboleissa yms jutuissa.


    • Evilon

      pentagram koru, oli se mite päi hyväsä, ei oo näyttäny vaikuttavan mitekä kantajaasa, ja sanokoo uskovaiset, kristityt ja muut hihhulit vaik mitä, ni
      yks kärki viides ku o ylöspäi(eli oikeepäioleva?pentagram) ei oo mitekä paha, vaa hyvä ja ns. "nurinpäin eli yks kärki viidest alaspäin ois niku paha. =)

    • Usva9

      No niin laitanpas tähän nyt joskus v.1999 saamani artikkeli pentagrammin historiasta. En muista kuka sen aikoinaan kirjoitti ja missä se on ollut julkaistettuna, mutta tässä on mielestäni kattavin selonteko siitä mistä pentagrammi on lähtöisin ja mitä se historian eri suuntauksille on merkinnyt. Ja toinen juttu on lainaus Suuri symbolikirjasta.

      1. Pentagrammin historia
      Pentagrammin, viiskanta, viisisarakaienen tähti, joka seisoo kahdella sakarallaan ja jossa on toisinaan ympärillä rengas eli ympyrä., on noitien ja varsinkin wiccalaisten ja seremoniallisten noitien paljon käyttämä symboli. Modernit noidat käyttävät käyttävät sitä koristeellisena sekä symbolisena merkkinään suojelukseen sekä ilmaisemaan että he ovat mukana taikuuden ja jumalallisen viisauden maailmassa.
      Pentagrammin kaikki sivut ovat yhtä pitkiä. Tämä kuvaa tasapainoa. P. symboloi elämää, salaista tietoutta, maan piilotettuja mysteerejä. Pentagrammia tulkitaan monin tavoin, yleisin näistä tavoista lienee se, että siihen sisältyy elämän viisi (5) elementtiä eli Maa, Ilma, Tuli, Vesi ja Henki.

      Maa edustaa pysyvyyttä ja fyysistä kestävyyttä ja sijaitsee yleensä alhaalla vasemmassa sakarassa.
      Ilma edustaa älyä ja taitoja (sijaitsee yl. ylhäällä vasemmassa sakarassa).
      Tuli edustaa rohkeutta ja uskallusta (sijaitsee yl. alhaalla oikeassa sakarassa).
      Vesi edustaa tunteita ja intuitiota (sijaitsee yl. ylhäällä oikeassa sakarassa).
      Henki edustaa Kaikkeutta ja Jumalallisuutta (sijaitsee yleensä ylimmässä sakarassa).
      Rengas/Ympyrä tähden ympärillä edustaa Jumalaa/Jumalatarta, yhtenäisyyttä, sekä sitä että pentagrammin energia on keskitettyä ja ohjattua. Sitä voidaan tulkita myös niin, että se on ihmisen muotoinen, sakarat muodostavat jalat, kädet ja pään.

      On todella valitettavaa, että pentagrammia ei nykyään tunneta ja se yhdistetään oitis pahoihin asioihin, oli se miten päin tahansa. P. on ikivanha suojelussymboli, jota käytettiin jo ennen kristinuskoa, joten se ei voi mitenkään kuvata paholaista.

      Joidenkin lähteiden mukaan se olisi jopa 8000v. vanha. Toisissa lähteissä taas kerrotaan, että 5500 vuotta sitten viisikantaa on löydetty muinaisesta Mesopotamiasta, muiden ensimmäisten kirjoitettujen merkkien joukosta. Lähes joka kulttuurilla on ollut viisisakarainen symboli, joka on ollut tärkeä uskonnolliselle ja henkiselle elämälle. Heprealaisille se symboloi totuutta ja viittä Mooseksen kirjaa. Antiikin Kreikassa sitä kutsuttiin Pentalfa(-ksi), koska se muodostui geometrisesti viidestä A-kirjaimesta. Pythagoraan (586-506 e.a.a.) seuraajat pitivät pentagrammia täydellisyyden tunnuskuvana ja tutkivat sen geometrisia ja metafyysisiä ominaisuuksia. Se on jäännyt hellenismin jälkeiseen taiteeseen muiden geometristen kuvioiden joukossa. Gnostikoille p. oli ”palava tähti” ja se symboloi yötaivaan taikaa ja mysteerioita. Druideille se oli Jumalanpään symboli. Egyptissä se kuvasi ”maanalaista kohtua” ja sillä oli symbolinen suhde pyramidin muodon käsitteeseen. Keltit yhdistivät p.:in maanalaiseen Jumalattareen Morriganiin.

      Alkuaikoina kristityt yhdistivät sen Kristuksen viiteen haavaan ja siitä lähtien keskiajalla saakka se oli kristillinen, tosin vähemmän käytetty symboli. Inkvisioon saakka seillä ei ollut ”pahoja” assosiaatioita. Enemmänkin sen muoto kuvasi totuutta, uskonnollista mystiikkaa ja Luojan työtä. Keskiajalla tämä ”loputon solmu” oli totuuden merkki ja sitä käytettiin suojeluksena paholaisia (pahoja henkiä) vastaan. kahdella sakarallaan seisova tähti kuvasi kesää ja yhdellä sakaralla seisova tähti oli talven symboli.

      Inkvisition aikaan, 1400-luvun lopulta 1700-luvun lopulle kirkko syyylistyi oikeaoppisuuden nimissä samaan pirullisuuteen, jota sen pitäisi vastustaa. Harhaoppiset tuli teloittaa, hävittää pois. Pentagrammi nähtiin Baphomet-paholaisen päänä tai vuohen päänä. Noihin aikoihin myrkyttäminen oli yleinen murhakeino ja samaiset yrtiti joilla myrkytettiin vallanmiehiä, oli myös parantajien, tietäjien lääkevarastossa. Kirkko kiinnostuikin kristittyjen harhaoppisten tilalle enemmän noitien jahtaamisesta.Noitavainojen aikaan sarvipäiset Jumalat kuten Pan, rinnastettiin Paholaiseen (paholainen on siis kristillinen käsitys) ja pentagrammi turvallisuuden kanssasymboli ensimmäistä kertaa hstoriassa rinnastettiin pahaan. Vanha Uskonto symboleineen joutui menemään maan alle ja siellä se pysyi vuosisatoja vähitellen surkastuen.
      Alkemia kehittyi hermetistien salaisissa yhdyskunnissa ja sitä myötä graafiset ja geometriset kuviot tulivat merkityksellisiksi. Renesanssin aikakausi oli alullaan. Idän filosofioista omaksuttiin läntisen okkultismin opetuksiin käsite ihmisen mikrokosmisesta maailmasta vastaavana makrokosmokseen ”kuten yllä, myös alla”. P. ”mikrokosmoksen tähti” kuvasi ihmistä samalla vastaten maailmankaikkeutta. Vapaamuurarit kunnioittivat viiskannan geometrisiä ominaisuuksia ja rakennetta ja se sisällytettiin symbolisesti kompanssien 72 asteeseen, joka oli heidän tunnuskuvansa hyveille ja velvollisuuksille.
      1800-luvulla herra nimeltä Eliphas Levi Zahed piirsi pystyssä olevaan pentagrammiin mikrokosmisen mielen ja ylösalaisin olevaan pentagrammiin Baphometin vuohenpään. Tämä piirustus ja rinnakkainasettelu on johtanut p. käsitettävän joko hyvänä tai pahana. Vastalauseena 1700-luvun realismille 1800-luvulla mystismi valtasi alaa. Tätä auttoi Kabbala, muinainen juutalainen suullinen traditio. Samainen herra Levi oli Kabbalan syvämietteinen esittelijä sekä hän alkoi käyttämään Tarot-kortteja mustalaisten ennustusvälineiden sijaan voimakkaana settinä symbolisia kuvia, jotka liittyivät läheisesti Kabbalaan. Hän nimesi uudelleen Tarot-korttien ”lantit” ”pentaakkeleiksi”.

      Rituaalisen magian harjoittajat omaksuivat pentagrammin (viiskanta) ja heksagrammin (kuuskanta), kuusisakaraisen tähden symbolismin ja sen alkuvaiheiden ominaisuudet ja sisällyttivät ne rituaaleihinsa. esimerkitsi athamen, rituaaliveitsen merkitsemiseen.

      1940-luvulla Gerald Gardner alkoi käyttää ylösalaisin olevaa pentagrammia merkkinä toisen asteen initiaatiosta uudessa voimistuvassa uuspakanuudessa/noituudessa, joka myöhemmin tunnettiin nimellä wicca. Pystyssä seisovaa pentagrammia yhdessä pystyssä seisovan kolmion kanssa alettiin käyttää merkkinä kolmannen asteen initiaatiosta. (Alaspäin oleva kolmio on ensimmäisen asteen alokkaan merkki. P.:a alettiin käyttää myös alttarilla, sen kolme sakaraa symboloivat Jumalattaren kolmea piirrettä ja kaksi sakaraa Jumalan kahta piirrettä.

      Gerald Gardner ja hänen työtoverinsa Doreen Valienten kirjoitukset saivat noituuden, Vanhan Uskonnon surkastuneen varren uudelleen kukkaansa, vuosisatojen jälkeen, sillä varovaisuudella minkä sen vanhemman muodon väärinkäsitykset olivat viisastuttaneet vahingosta ja uusi uskonto Wicca oli syntynyt.
      1960-luvulla p.:sta tuli jälleen amulettimainen symboli, jota käytettiin koruna. Yleinen innostus ja kiinnostus noituuteen sai vastustusta kirkolta. Äärimmäisillään tämä vastustus vaikutti satanistisen kultin perustamiseen: ”The Cruch of Satan” perustajanaan Anton LaVey. Tunnusmerkikseen tämä kultti omaksui käänteisen pentagrammin. Eliphas Levin piirustuksen innoittamana ja kenties ilkkuakseen ikivanhoja tapoja ja tottumuksia, sillä nämä kultit ovat enemmänkin anti-kristillisiä kuin pakanallisia ja -anteeksi vaan pilasivat pentagrammin maineen kenties ainiaaksi.
      Ylös- ja alaspäin olevan p. ero korostui pakanoiden mielessä ja johti käsitteisiin valkoinen ja musta magia, valkoinen ja musta noituus. Ne jotka noudattivat wiccan vanhaa etiikkasääntöä ’tee mitä haluat, kunhan et vahingoita ketään’ eivät halunneet tulla rinnastetuiksi satanisteihin, joiden filosofia on fyysisen kehon ylivoima hengestä, materia on fyysisen olemassaolon etusija.

      Nykyään jotkut pakanat vastustavat koko pentagrammin käyttöä, koska se aiheuttaa aihetta syrjintään joissakin yhteisöissä.

      Lähdemateriaalia:
      www.witchvo/com/basics/pentacle.html
      www.amulet.co.uk/pentagrm.html
      www.amulet.co.uk/penthist.html
      www.amulet.co.uk/pentmean.html


      Ja sitten lainaus Suuri symbolikirjasta:
      Pentagrammi, viisikanta (lat. pentangulum, pentaculum)
      On yhdellä vedolla piirretty viisisakarainen tähti, rituaalimagian manauksissa käytetty taikamerkki, Pythagoralaisten tunnuskuvio (signum pythagoracum), terveyden jumalatar Hygieian merkki (signum Hygeae) ja terveyden symboli (signum salutatis). Pythagoraalle ja oppilailleen pentagrammi oli pyhä ruumiin ja sielun harmonian vertauskuva. Tästä se kehittyi edelleen terveyden symboliksi.
      Gnostilais-Manikelalaisissa ryhmissä, joiden pyhä luku oli viisi, koska ne tunsivat viisi alkuainetta (valo, ilma, tuuli, tuli, vesi), p. oli keskeisin tunnuskuvio, jotka sittemmin omaksuivat muutkin niille läheiset lahkot (esim. Balkanin bogomiilit). Heidän hautakivissään se esiintyi usein, joskin toisinaan (kätketyssä muodossa) viisisormisenä kätenä. Myöhäisantiikin abraxas-amuleteissa viisikanta oli niin ikään yleinen, samoin myöhemmin länsimaiden magiakirjallisuudessa. Siinä kuten alkemiassakin se saattaa ilmaista myös salattuja yhteyksiä gnostilaisuuteen, jotka oli kätkettävä kirkon edustamalta viralliselta uskontulkinnalta. Alkemistit liittivät gnostilaisten tavoin luvun viisi alkuaineisiin. Magian rituaaleissa pentagrammia on käytetty taikomisvälineenä, jossa merkityksessä se tavataan Goethen Faustissakin.
      Viisikannan tulee olla täysin suljettu. Minkäänlaista aukkoa siinä ei saa näkyä. Ylöspäin suuntautuvan kuvion osan on tulkittu merkitsevän valkoista ja alaspäin suuntautuvan mustaa magiaa.
      Kuvio piirretään yhdellä vedolla siten, että piirtäminen aloitetaan valkoisen magian osan vasemmasta kärjestä, mistä viiva vedetään oikealle, sieltä vasemmalle jne., kunnes ollaan jälleen lähtöpisteessä. Mustan magian osaan on usein piirretty saatanallinen pukin pää ja toiseen osaan ihmisen hahmo.
      Kristillisessä ikonografiassa viisisakarainen tähti viittaa ristiinnaulitun Kristuksen viiteen haavaan. Kuvion suljetun muodon takia se on rinnastettu myös ympyrään, jollaisena se ilmaisee, että Kristus on ”alku ja loppu”. Länsimaisessa kulttuuripiirissä se on kristinuskoa vanhempi symboli, sillä se tavataan jo mm. etruskien keramiikkaesineissä. Egyptiläisissä hautakuvissa ovat tähtitaivaan sakarat viisisakaraisia. Luonnosta kuvion esikuviksi voidaan löytää sen muotoisia eläimiä (esim. meritähdet). Toisaalta se voidaan nähdä myös puhtaasti piirtäjän mielikuvituksen ja graafisen taidon tuotteena. Alppien alueen enimmäkseen myöhäiseltä keskiajalta ja uuden ajan alusta peräisin olevissa kalliopiirroksissa viisikannalla lienee haluttu pitää sairaudet loitolla. Samaan on tähdännyt sen käyttö amulettina.
      Merkittävä rooli on viisikannalla vapaamuurarien symboliikassa, jossa se esiintyy ”liekehtivänä tähtenä”.. Kuvion kulmissa on säde- tai liekkikimput ja keskellä G-kirjain. Kuvio muistuttaa auringosta, joka valaisee maata säteillään, jakaa siunaustaan ihmisille ja antaa valon ja elämän kaikille maan päällä. Vapaamuurarien käyttämänä symbolina tämä ”roihuava tähti” tunnetaan ainakin jo vuodelta 1735. Kuvion G-kirjain on selitetty merkitsevän mm. gnostista (tietoa), geometiraa, jumalaa (Gott), kunniaa ja kirkkautta (gloire) yms.
      Demoneja karkottavana merkkinä pentagrammi on usein piirretty esim. talojen palkkeihin ja ovien pihtipieliin.


      Heksagrammi, kuusikanta

      Kuusisakarainen tähti, joka muodostuu kahdesta sisäkkäisestä tasasivuisesta kolmiosta. Heksagrammi oli vanhan ajan kulttuureissa laajalti levinnyt symbolikuvio. Sen perinteinen merkitys lähti siitä, että siinä olivat yhteen nivoutuneina naista (kärjellään seisova) ja miestä ((kärki ylöspäin oleva) edustavat kolmiot, joista edellisen katsottiin viittaavan myös veteen ja jälkimmäisen tuleen. Yhdessä ne muodostivat suljettua harmonista järjestystä ilmentävän kaksikkojärjestelmän. Kuningas Salomon, Daavidin ja Batseban pojan, kerrotaan käyttäneen kuolemaansa asti (n.930 eaa.) heksagrammia demonien karkottamiseen ja enkelien avuksi huutamiseen, joskin samaan tarkoitukseen on jumalanpalveluksissa käytetty myös Jumalan nimen neljää kirjainta JHVH eli tetragrammia. Heksagrammia onkin sanottu Salomon sinetiksi tai Daavidin kilveksi. Nykyisin se on Israelin vaakuna- ja lippukuvio ja sitä nimitetään Siionin tai Daavidin tähdeksi.

      Uudempi kosmologinen spekulointi lähti dualismista tuli/vesi ja perustui käsitykseen neljästä alkuaineesta ja siinä ajateltiin heksagrammin muodostuvan neljästä osasta, joista yksi merkitsi ilmaa (ylöspäin viittaava kolmio ja sen poikkiviiva) ja yksi maata (kärjellään seisova kolmio ja sen poikkiviiva), yksi tulta ja yksi vettä. Alkemian symboliikassa tarkoittaa neljän alkuaineen kokonaisuus alkumateriaa, jossa kaikki osat ovat edelleen olemassa. Vastaava merkitys on heksagrammilla myös vapaamuurariudessa, jossa sitä käytetään kokonaisuuden vertauskuvana. Alppien alueella löydetyissä kalliomaalauksissa samoin kuin kansanomaisissa taika- ja loitsukirjoissa kuusikanta esiintyy usein voimallisena maagisena symbolina. Se ei siten liity pelkästään juutalaisuuteen.

      Heksagrammin rakentaminen alkemian neljää alkuainetta symboloivasta kuviosta. Kärki ylös vasemmalle oleva kolmio edustaa tulta (ignis), kärki ylös oikealle oleva kolmio vettä (aqua), suoraan ylöspäin suuntautuva, poikkiviivalla varustettu kolmio ilmaa (aer) ja suoraan alas viittaava, poikkiviivalla varustettu kolmio maata (terra).

      • Qadesha

        Luin jostakin että Aleister Crowley oletti olevansa Eliphas Levin inkarnaatio, ja että Crowley oli syntynyt samana päivänä kuin Levi kuoli.

        Tietäneekö joku paremmin?


      • Ifrit
        Qadesha kirjoitti:

        Luin jostakin että Aleister Crowley oletti olevansa Eliphas Levin inkarnaatio, ja että Crowley oli syntynyt samana päivänä kuin Levi kuoli.

        Tietäneekö joku paremmin?

        Crowley kirjoitti tästä muistaakseni Magick in theory and practicessa. Jos ei muuta niin ainakin näiden kahden miehen vertaileminen voi olla mielenkiintoista.

        Tässä Crowleyn metodia muistamiseen:

        http://www.sacred-texts.com/oto/lib913.htm


    • Qadesha

      Luin jostain että Venuksen liikkeet taivaalla muodostavat viisikannan. (Tästä saattaa olla enemmänkin nyt niin kovasti rummutetussa "Da Vinci code" -kirjassa, mutta en ole siihen vielä tutustunut, joten varma en ole.)

      Viisikanta löytyy omenan sisältä kun leikkaa omenan kahtia "päiväntasaajan" kohdalta. Omena ja viiden terälehden ruusu yhdistetään Venukseen ja jumalattareen.

      (Tietyt Venuksen liikkeet Maahan nähden muodostavat sarvimaiset kuviot, jolloin voisi ajatella että jumalattaren sarvet auringon/kuun pyörän molemmin puolin eivät olekaan puolikuita, vaan Venuksen "sarvet".)

      • Ifrit

      • Qadesha

      • Ifrit
        Qadesha kirjoitti:

        Ja näyttäisi siltä että Crowleyn synnyin- ja Levin kuolinhetken kohdalla kysymys oli samasta vuodesta, ei päivästä.

        Siinä on ollut se kuuluisa limbo välissä, heh. ;) Varmaan se että Crowley kirjoitti aiheesta on saanut niin monet nykyaikana elävät väittämään olevansa Crowleyn reinkarnaatioita.


      • Abra
        Ifrit kirjoitti:

        Siinä on ollut se kuuluisa limbo välissä, heh. ;) Varmaan se että Crowley kirjoitti aiheesta on saanut niin monet nykyaikana elävät väittämään olevansa Crowleyn reinkarnaatioita.

        >>niin monet nykyaikana elävät väittämään olevansa Crowleyn reinkarnaatioita.


      • Ifrit
        Abra kirjoitti:

        >>niin monet nykyaikana elävät väittämään olevansa Crowleyn reinkarnaatioita.

        No, he ovat sen verran surullisia tapauksia, että yksikään ei ole varsinaisesti jäänyt mieleeni. Se että luulee olevansa Crowley-reinkarnaatio on samanlainen klisee kuin että joku hullu luulee olevansa Napoleon.

        Tällainen tyyppi löytyi nettihausta, joka uskoi joskus olevansa Crowley-reinkarnaatio:

        http://tcasey.inri.net/conjurella_fever.html

        Pari pilaa aiheesta:

        "3) How many reincarnations of Aleister Crowley do you know? (one point each, limit ten.)"

        http://www.kiva.net/~julianus/thelemitest.html

        Crowley reincarnates in Trenton, NJ.

        http://www.themagickalreview.org/occult-newswire/story02.php


    • Anonyymi

      Kutsut sillä Saatanan oman elämäsi haltijaksi. Taivas ja helvetti ovat todellisia. Kuoleman jälkeen ihmisen sielu matkaa jompaankumpaan ja on siellä sitten ikuisesti. Aika loppuu ja alkaa ikuisuus. Raamattu on totta. Jumala on luonut kaiken, näkyvän ja näkymättömän. Syntiinlankeemuksen takia Jumala lähetti Poikansa maailmaan toteuttamaan ihm i sten pelastussuunnitelman. Jokainen valitsee eläessään joko Saatanan, joka on langennut enkeli, tai Jeesuksen elämänsä valtiaaksi. Valitse viisaasti. Rukoile pelastusta omalle kohdallesi.

      • Anonyymi

        Lucifer ei ole langennut enkeli. Se on kristinuskon valhe. Alunperin Saatana oli ihmisen auttaja. Itse uskon että Belzepub on yksi monista jumalista. Ja uskon että jumalia on tuhansia miljoonia myriadeittain. En siis ole monoteisti, kuten saatananpalvojat. Uskon Luontoon ja uskon että jokainen ihminen on jumala. Tai ei välttämättä aivan jokainen, vaan ainoastaan ne ihmiset, jotka luovat jotakin. Jumala on minulle luoja. Ja jokainen luoja on minulle jumala.

        Kristitytkään eivät ole monoteisteja, vaan triteistejä; Isä, Poika ja Pyhä Henki.

        t. Oolofi


    • Anonyymi

      Symboleissa ei ole mitään energiaa tai voimaa itsessään, sehän on aina näkijästä riippuvainen, eli jos silmiesi ja symbolin välissä on vaikka pyyhe, niin mitään vaikutuksia ei missään koko universumissa tapahdu. Mutta epäilen että jos kollektiivisessa alitajunnassa jollakin symbolilla on joku tietty voimakas merkitys, uskon että voi esim. unessa nähdä kyseisen merkityksen ilmenevän, vaikkei olisi siitä koskaan kuullutkaan... Mutta tätä on vaikea todistaa, koska se on tämän konkreettisen maailman ulkopuolella.

    • Anonyymi

      Tässä ketjussa käsitellyt ovat kaikki Daavidin tähtiä, molopäät :-o

    • Anonyymi

      Pahuutta edustava pentagrammi eli viisisakarainen tähti, jossa on yksi sakara alaspäin ja kaksi ylöspäin, käytetään saatananpalvonnan menoissa. Niitä näkyy autitaloissa, luolissa ja syrjäisissä paikoissa joissa jälkiä myös muusta saatananpalvonnasta. En siis todellakaan sekoittaisi näitä kahta pentagrammia. Hyvän ja pahan voimat ovat todellisia. En halua ainakaan itselleni pentagrammia väärinpäin vain sen vuoksi että se on ostettu vahingossa.
      Saatananpalvonnassa käytetään monia symboleja: risti väärinpäin, viisisakarainen tähti (=pentagrammi jossa yksi sakara alaspäin ja kaksi ylöspäin) ja pedon luku 666.
      Menoja pidetään usein metsissä, autiotaloissa, tyhjissä varastoissa ja yksityiskodeissa. Tärkein väri on musta.
      Vähän kuvottavaa tietoutta mutta nämä henkimaailman asiat ja symbolit eivät ole vain uskon asioita. Vaikka pentagrammi on kulkenut monien kulttuurien läpi vähän eri merkityksissä noin vuodesta 3000 eaa. niin mitä se nykyään edustaa väärinpäin? Haluaako joku kotiinsa pentagrammin jota käytetään paholaisen palvontamenoissa? Minä en ainakaan halua. Elämä ei ole aina helppoa, ja vaikeudet elämässä on tarkoitettu meidän elämänkouluun voitettavaksi. Ottamatta mitään kantaa uskontoihin niin elämä jatkuu elämän jälkeen. Siksi on tärkeää elää elämä valossa ja pyrkiä hyvyyteen. Olisi hyvin irvokasta pitää paholaisen merkkiä kaulassa tai kotona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      8
      1245
    Aihe