Sitruuna panta

HauHauHauHau

Eli en tiedä miten saisin koirani haukkumista vähennettyä.
Minulla on siis islanninlammaskoira ja tiedän kyllä että ne voivat olla haukkuherkkiä, mutta yritän saada haukkumista vähennettyä.
Onkoha kokemuksia sitruunapannasta?
Auttavatkohanne koiran haukuntaan, eli "kouluttaako" sitruunapanta koiraa haukkumisen suhteen?

7

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19524

      Jos hyvä tuuri käy niin saat avun. Ja jos huono tuuri niin ei yhtään mitään kuin rahan menoa. Meillä riittää reipas karjaisu "perkele". Aikanaan koulutin sen laittamalla eri huoneeseen. Ensin muutama sekunti, sitten minuutti, kaksi, ja lopulta viisi. Kirsukaan ei tule samaan huoneeseen, oviaukko on rajana kun karkotus siperiaan on voimassa. Kokeile sinäkin tuota karkotustekniikkaa ensin. Koiralle kun on tärkeää saada olla samassa tilassa isäntäväen kanssa niin nopeasti oppii.
      Ja sama toimii myös ulkona. Kun haukku kajahtaa, koira sisään lennähtää. Tärkeää on ettei karkotushuoneessa ole ketään.

    • smazitr

      Haukku on myös turhautumista ja osin huomionhakua. Turhan louskutukselle ei saa noteerata mitenkää ja pitkästä hiljaisuudesta tulee muista kehulla palkita. Turhan energian saa aktivoinnilla pois esim. jäljen hakua tai koiralle sopivan taakan vetoa sopivassa määrin ettei ala liiasta tekemisestä keräämään virtaa ja jälleen haukkumaan turhaan. Sitruuna on aktiivi vaiheessa hyvä tuki vaan huono isäntä täytyy myös hoitaa ongelmaa ei piilottaa pannalla ;)

    • kakljfk

      Haukkumisen syy pitäisi ensin selvittää ja kun syy poistetaan, myös koiran haukkuminen poistuu. Eli jos haukkuu vahtiakseen, opetetaan, että koiran kotialueen lähelle tulevat autot ja ihmiset ovat itse asiassa niin kiva juttu, ettei koiralla enää ole tarvetta ajaa niitä tiehensä. Jos haukkuu yksinäisyyttään, totutetaan koira yksinoloon. Jos haukkuu tekemisenpuutteesta, keksitään koiralle tekemistä. Jos haukkuu pelkoaan, siedätetään koira rauhallisesti sen pelkäämään asiaan. On tietysti helpommin sanottu kuin tehty ja vaatii käytännössä paljon kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta palkkiona on haukkumaton koira.

      Sitruunapannassa on monia huonoja puolia. Kun koira ei uskalla haukkua, se voi purkaa haukuntatarpeensa esim. huonekalujen tuhoamiseen, jos syytä ei edelleenkään poisteta. Panta voi myös reagoida muihinkin koviin ääniin kuin koiran haukkuun.

      • gjyvgy

        Vihdoin järkevä kommentti.

        On ihan eri asia alkaa purkaa haukkumisongelmaa turhautuneen kuin vaikka vahtiviettisen koiran näkökulmasta. Ensin selvitetään ongelman syy ja vasta sitten aletaan pohtia ratkaisua.


    • zenvaizedai

      Pelokaan haukun ja huomiota hakevan toimii aikalailla sama rauhallisen varma olemus nimenomaan ne paljon puhutut signaalien sekä energiatason aistiminen/säätäminen jotta koira huomaa ettei ole paniikkia. Mulla on/oli pelkoaggre koira ja tämän kanssa sain tulokset läpi omaksumalla oman energiani mitä heijastan sekä koirani myös. Palkkana toimi kosketus tai lempeä kehu kun nameja ei aina suostunut syömään.

      Tuo sama toimi itseasiassa rähinään ja piippaukseen lenkillä loppupeleissä kun ei itse leviä henkisesti niin koirakaan ei useimmiten. Tosin tätä molemminpuolista keskustelua tulee vahvistaa yhteisen tekemisen kautta ja tottistelun merkeissä.

      • kodkol

        Olisit hankkinut basenjin jos elät oloissa joissa on kamalaa jos koira haukahtelee. Islanninlammaskoira työskentelee haukkuen, sekä paimenena että vahtina, ja olla koko ajan koiran kimpussa kitkemässä synnynnäistä toimintamallia/tarvetta nollaan ei kuulosta erityisen kivalta. Jos koira yksiselitteisesti haukkuu liikaa niin mieti muutatteko itse vai muuttaako koira jonnekin korpimökkiin jossa saa haukkua.

        Koira saattaa seuran ja tekemisen puutteessa haukkua silkasta haukkumisen ilosta, eli jokainen haukahdus tuottaa tylsyyttä lievittävää dopamiinia aivoissa. Että tosiaan - toivomme että tiedät itse mitä olet tekemässä ja miksi.


      • Thgyhjg
        kodkol kirjoitti:

        Olisit hankkinut basenjin jos elät oloissa joissa on kamalaa jos koira haukahtelee. Islanninlammaskoira työskentelee haukkuen, sekä paimenena että vahtina, ja olla koko ajan koiran kimpussa kitkemässä synnynnäistä toimintamallia/tarvetta nollaan ei kuulosta erityisen kivalta. Jos koira yksiselitteisesti haukkuu liikaa niin mieti muutatteko itse vai muuttaako koira jonnekin korpimökkiin jossa saa haukkua.

        Koira saattaa seuran ja tekemisen puutteessa haukkua silkasta haukkumisen ilosta, eli jokainen haukahdus tuottaa tylsyyttä lievittävää dopamiinia aivoissa. Että tosiaan - toivomme että tiedät itse mitä olet tekemässä ja miksi.

        Basenjit eivät hauku, mutta ne ulisevat, kiljuvat ja ulvovat kuten muutkin koirat ääntelevät innostuessaan... turhautuessaan... pelästyessään... jne.

        Ap:lle suosittelen tosiaan sitä haukkumisen syyn selvittämistä. Oma shelttini alkoi vartioida kämppääni tylsyyden vuoksi. Kun lisäsin päivään "pehmeitä" aktiviteetteja, eli rentoja lenkkejä ja aktivointileluja, loppui haukkuminen viikkojen myötä kuin itsestään.

        Kun koira vielä haukkui:
        Ennen töitä ruoka kulhosta 20 min pissalenkki, yksin kotona 9 h, lenkki 1 h, ruoka kulhosta, ruoka, lenkki 1h

        Riittävän monipuolinen päivärytmi:
        Ennen töitä 30 min lenkki, puruluu 9 h työpäivän ajaksi, lenkki 1h (kaksi kertaa viikossa 2 h), ruoka jäädytettynä/aktivointilelusta, lenkki 30 min.

        Eli koiralla on pientä puuhaa melkein koko päivän ajaksi. Toki puruluun jälkeen jää vielä monta tuntia aikaa löhöillä, samoin illalla ruuan ja iltalenkin välillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe