Köyhyys pahenee leikkauksien vuoksi

Ahneus

HALLITUKSEN leikkuri iskee kipeimmin jo ennestään köyhiin ja vähävaraisiin, joten erilaisia tukia tarvitsevien määrä tulee nousemaan rutkasti ja yhteiskunnan tulot vain kasvavat ""säästöjen"" ansiosta.
Köyhyyden lisääntyessä myös erilaiset ongelmat, terveydenpalveluiden ja terveyden kustannukset lisääntyvät, sillä köyhyys tekee monenlaista ongelmaa nälän lisäksi. Turvattomuus yleisesti heikkenee, varkaudet, avioerot, perheiden, lapsien, ja vanhusten sosiaalipalveluiden tarve tulee lisääntymään, lisäten säästöjen sijaan yhteiskunnalle kustannuksia.
Kaikki järkevät tietävät, että Suomessakin on rahaa mistä ottaa, sillä tuloerot on kasvanut EU:n huomautuksenkin mukaan liian suuriksi meillä Suomessa. On arvo kysymys kenen taskuilla käydään. Vaikuttaa siltä että Hallituspuolueissa vähävaraisia on karehdittu ja nyt on kiire heikentää heidän talouttaan, ajattelematta kuitenkaan sen enempää mitä ongelmia näennäiset ""säästöt ""saavat toisaalta aikaan.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimeitä

      Joo'o, noin se on. Trollit ovat laulaneet köyhien onnea ja auttuutta niin, että meitä kohdellaan kuin juutalaisia natsisaksassa.
      Se on muuten jännä juttu, että ei tätäkään maata kukaan suomalainen ole alun perin ostanut, se on vallattu tai valloitettu. Samalla lailla vahvemman voimalla rikkailta voidaan ottaa ja antaa köyhille. Kysymys on lähinnä siitä, että hallinto ei päästä tyytymättömien joukkoa kasvamaan liian suureksi.

      Ihan pakko kysyä tässä kohden, että kuinkahan moni köyhä äänesti, keskustaa ja persuja?

      • YXEXVAPAAMUURARI

        En äänestänyt vaikka olen köyhä.
        Äänestin IPU:a.

        Mistä tämä nykymeno johtuu?
        EU on ajanut suomen suohon.
        Euroon meno oli virhe numero 2.
        Vapaamuurarit pyrkivät pääsemään maailmanhallitsijoiksi ja heidän mottonsa on:"köyhiä ei tarvita".
        Tähän vapaamuuraritouhuun kuuluvat useimmat maamme päättäjät,entiset ja nykyiset.


    • mitäluulitmuuta

      Toki köyhiä tarvitaan. Orjiksi.

    • ArvoValinta

      Joku väitti että > Sosiaali tuet pitää säästää niille 2000 turvapaikanhakija somalille,tai jopa 7000:lle etteivät näkisi SUOMESSA nälkää ja vilua. <

      Kyse on arvovalinnasta.

      Annetaanko suomalaistan veronmaksajien rahoja suomalaisvanhuksille jotka ovat koko ikänsä maksaneet veronsa Suomeen ja täten omalta osaltaan rakentaneet Suomea.

      Vai lahjoitetaanko rahat muille maille vierahille esim. kehitysapuna, niille jotka eivät mitenkään liity Suomeen tai suomalaisiin.

      Pahinta on ettei kehitysavun rahat palaa kiertoon Suomen taloutta parantamaan, toisin kuin suomalaisvanhuksien rahat.

      Suomalaisvanhukset ostavat tuillaan suomalaiskaupasta ruokaa ja maksavat sähkö sekä vesi, vakuutus- ym. laskunsa Suomeen.

      Haluattako tukea verovaroillanne suomalaismummoja ja pappoja (jotka ovat rahansa ansainneet) vai lähettää ne ventovieraille muille maille?

      Valinta on teidän!

      • SuomalaisetEnsin

        "Sisäministeriö arvioi alustavasti, että Kreikasta ja Italiasta tulevien turvapaikanhakijoiden kustannukset Suomelle olisivat vähintään 4,5 miljoonaa euroa."

        Syyttäkää niitä jotka halusivat mielummin maksaa KEHITYSAPUA tai ottaa PAKOLAISIA kuin auttaa SUOMALAISIA köyhiä, vanhuksia, sairaita, lapsia, jne.

        Suomalaiset lahjotti viime vuonna veronmaksajien rahaa 1,23 MILJARDIA pelkästään kehitysapuna siis 1.230.000.000 euroa joka vuosi.

        JOS olis lakkautettu koko kehitysapu siksi aikaa kun Suomella on ylimääräistä, tai edes seuraavaks 4. vuodeks, niin sillä olisi säästetty 5 MILJARDIA eli jo puolet siitä mitä koko aikana pitää säästää.

        YHDENKÄÄN SUOMALAISEN EI OLIS TARVINNU KÄRSIÄ!

        Eikä luopua mistään tuistaan.

        Mutta koska hallituksemme ja kansanedustajat mielummin ottavat lisää velkaa ja haluavat jakaa sen muille maille vierahille.

        Joko me tai ne.... kärsii.. nyt hallitus on valinnut että suomalais vanhukset jotka ovat tätä maata koko elämänsä rakentaneet saavat kärsiä jottei ventovieraiden muissa maissa tarvitse.

        Kysykää kansanedustajiltanne miksi näin?


      • jäätävä

        En ole köyhä, en kippee, mutta ihmetyttää suuresti miksi maahanmuuttajat ja töitä koskaan tekemättömät saavat parempaa eläkettä kuin vuosia töissä käyneet ja veronsa maksaneet Suomalaiset. Monen tuntemani eläke jää alle takuueläkkeen.


    • PitääNousta---
    • MiljooniaMAMUihin

      Vaikka Persut ovat hallituksessa, silti MAMUja otetaan entistä enemmän?! Mitä hyötyä on äänestää kun mikään ei muutu?!

      Suomesta turvapaikkaa hakee tänä vuonna ennätysmäärä 6 000–8 000 ihmistä.

      Sisäministeri Petteri Orpo (kok) painottaa, että Välimereltä Suomeen mahdollisesti uudelleensijoitettavat 800 turvapaikanhakijaa ovat hyvin pieni osa kokonaisuutta, joka nyt jo on käsissä.

      - Tuhannet tulevat Suomeen omin nokkineen. Ei heitä kukaan tänne siirrä, Orpo kauhistelee.

      Suomessa on neljä transit-keskusta, joihin maahan saapuvat turvapaikanhakijat ensimmäiseksi ohjataan.

      Nyt täpötäynnä olevat keskukset ovat Helsingissä, Oulussa, Turussa ja Joutsenossa.

      Orpo pitää mahdollisena, että vastaanottokeskuksia on laajennettava tai jopa uusia perustettava.

      Turvapaikkaa hakevia saapuu nyt Suomeen etenkin Irakista, Somaliasta ja Afganistanista. Just näistä "kivoista" maista :(

      Turvapaikkahakemusten käsittelyyn on lisäbudjetissa varattu 700.000 euroa.

      Sillä pystytään palkkaamaan noin 25 uutta hakemusten käsittelijää.

      Hakijoiden sijoituskuluihin annetaan 19,5 miljoonaa euroa.

      MILJOONIA MAMUihin mutta MUMMOIHIN ei?!

      SUOMALAISvanhuksilta otetaan pois jopa 300 euroa joka kuukausi asumistukena vaikka mummot ja papat saisivat vain n. 500 e/kk käteen.

      Miksi aina on varaa hyysätä muista maista tulevia muttei ole varaa elättää suomalaisia jotka ovat koko elämänsä maksaneet Suomeen veroja ja rakentaneet Suomea?

    • KöyhiltäEniten

      Köyhän tuloista pois 20 prosenttia" – eläkeläisten asumistuen leikkaus vei yöunet

      Jos hallitus pudottaa pientä eläkettä saavien asumistukea, moni eläkeläinen suistuu köyhyyteen ja joutuu hakemaan apua perusturvasta.

      Hallituksen säästöpäätösten takia noin 180 000 pienimpiä eläkkeitä saavaa menettää korotetun asumistukensa.

      Kun pienistä tuloista leikataan merkittävä osa, jotkut joutuvat luopumaan asunnoistaan, eivät voi maksaa kaikkia lääkkeitään ja lähtevät perusturvan luukulle.

      Nyt leikataan kaikkein köyhimmältä kansanosalta – eläkeläisiltä, jotka jo nyt elävät köyhyysrajalla tai sen alapuolella.

      Eläkkeensaajan asumistukea ovat tähän asti saaneet ne, joiden eläkkeet ovat kaikkein pienimmät.

      Tämä tuki on ollut juuri se tuki, jonka varassa he ovat vielä voineet tulla toimeen.

      Jos eläke on esimerkiksi 780 €/kk, josta vähennetään verot, ja asumistuki 380 €/kk, ja hän maksaa vuokraa vaikkapa 650 €/kk, hänelle jää kuukaudessa elämiskuluihin 500 €. Jos asumistukea leikataan, hänelle jää näihin kuluihin enää 350 €/kk.

      Prosentteina tuloista leikkaus on huima.

      Miten leikkauksen jälkeen eläkeläiset tulevat toimeen, kun he ovat nytkin köyhyysrajalla?

      Asumiskustannukset nousevat, palvelumaksut nousevat, sähkön ja veden hinnat nousevat.

      Tämä koskee 180 000 tuhatta eläkeläistä, joiden eläke on alle 800 euroa kuukaudessa.

      On todella väärin, että otetaan pienimmiltä, joilla on vähiten rahaa.

      Jos se otetaan isotuloisilta joilla on eniten rahaa, verotuksen kiristäminen ei näy heillä missään.

      Köyhimmiltä vanhuksilta otetaan 20 prosenttia pois pienestä!

      http://yle.fi/uutiset/koyhan_tuloista_pois_20_prosenttia__elakelaisten_asumistuen_leikkaus_vei_younet/8112436

    • Köyhyydestä

      Erityisesti kunnille ja valtiolle on "hyödyllistä" ylläpitää työttömyyttä erilaisten palkkatukitöiden avulla. Nöyrää, vähään tyytyvää ja eritoten halpaa työvoimaa on siten aina käytettävissä. Erilaisilla kikkailulla voidaan ottaa aina uusi työllistetty ja saada näin säännöllisesti rahaa säästettyä. Työttömyyden todellisiin syihin ei meillä haluta puuttua. Järjestelmä siis ruokkii työttömyyttä itsessään.

      Palkkatukitöitä perustellaan usein syrjäytymistä ehkäisevänä aktivointitoimenpiteenä (työtönhän on aina 100 % passiivinen olento), mutta syrjinnän kohteeksi joutuminen on huomattavasti todennäköisempää palkkatuetussa työpaikassa. Kohtelu näissä paikoissa on useimmiten epäasiallista, jopa lainvastaista ja työllistetty ei saa nauttia samoista eduista vakituisten työntekijöiden kanssa.

      Syrjimisellä on kuitenkin aina hintansa. Se hinta maksetaan työttömyyden, työkyvyttömyyden ja sairasmenojen kasvuna sekä työtehon heikkenemisenä.

      Toivottavasti työtöntä passivoiva ja nöyryyttävä järjestelmä olisi jo tullut tiensä päähän. Tarvitaan kipeästi uusia yrityksiä ja yrityksille edellytyksiä palkata vakituista henkilökuntaa. Yrittäjän sosiaaliturvaa tulee vahvistaa ja sen tulee olla linjassaan työsuhteessa olevan kanssa. Määräaikaisilla työntekijöillä on oltava samat oikeudet kuin vakituisilla työntekijöillä. Kaikilla tulee olla oikeus kohtuulliseen toimeentuloon oli työssä tai ei. Tämän määrittää jo perustuslakikin, johon uusi hallituksemme voisi alkajaisiksi tutustua. Köyhyys ei hyödytä yhteiskuntaa vaan aiheuttaa monenlaista ongelmaa niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin.

      • uunoonnumeroyksi

        Aikoinaan työllistettynä en olisi saanut tulla edes samaan taukotilaan yhtäaikaa muiden kanssa. Syy: et juo kahvia. Mene siis muuanne, "ei tarvitse tulla tänne meitä tuijottelemaan". (Ei ole ollut tapanani tuijotella ihmisiä...)

        Tämä oli vain yksi rikka rokassa joka lopulta johti siihen että masennuin työkyvyttömyyteen asti. Kun tarpeeksi monta kertaa oli kiusattu, ahdisteltu ja dissattu, niin jo riitti.

        Nyt olen sitten sairauseläkeläisenä yhteiskunnan vihollinen nro 1.


    • pistäkäämuistiin

      Meillä on SIPILÄ ja STUBB, Keskusta ja Kokoomus ja Persut säestää, leikataan pienituloisilta, työttömiltä ja eläkeläisiltä, isotuloisilta ei voi ottaa, kun eiväthän he tulee toimeen, otetaan köyhiltä, takuueläkettäkään ei voi laittaa, kun EK.ssa istuu eläkeläinen joka saa 70 tuhatta/KK eläkettä!!! Heidän asiaa ajavta Sipilä ja STubb ja mamuja lisää Suomeen, leikataan suomalaisilta köyhiltä, kyllä me pärjätään sanoi STUBB.
      Koska kansa tajuaa kuinka heitä kusetetaan,tulevat taas porvarit tarjomaa vaalikahvia ja lupaavt olla eläkeläisen asialla, unohtivat mainita, että ovat isotuloisten asialla. Sipillällä kristilliset arvot, mutta raha ajaa ohitse, Stubb taas koskaan ei ole töitä tehnyt, hyvät miehet äänestitte valtaan!!!

    • AikaHerätä---

      Jotta viisatuisitte, kannattaa lukea http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/
      Kela-Kuninkaan kiusaamiskoneiston uhrin story.

      Ja, Suomii 24- Yleistä politiikasta: Avoin kirje pääministerille ja hallitukselle, koskien "leikkauksia".

      Vain köyhä ymmärtää toista köyhää. Rikkaat nauravat, halveksivat...

    • saatanansiat

      Kansan pitäisi lähteä kaduille.
      Mannerheimintielle eduskuntatalon eteen 100.000 suomalaista niin eiköhän se siitä.Pesäpallomailat mukaan.
      Sitten huudetaan ulkona niin kauan että nää arkadianmäen pallinaamat tulee ulos.
      Erityisesti SSS-miehet.

    • 765849

      Jotain on tehtävä! leikkaukset ovat kohtuuttomia, järjenvastaisia ja rikkovat ihmisoikeuksia!

    • PummitKuriinRy

      Menkää köyhät töihin ja lopettakaa uliseminen. Yhteiskunnan varoilla elävien pummien turvat pitää tukkia.

      • miten_mahtuu

        Kuinka 100 000 työtöntä mahtuu 10 000:een työpaikkaan...


      • tuentatasot

        Maahanmuuttajien tuet pitää laskea suomalaisten tukien tasolle:
        http://www.adressit.com/maahanmuuttajien_tuenta
        Näin valtio säästäisi ja tulisi TES:n mukaisia työllistämistukipaikkoja osallistavan sosiaaliturvan 9 €/pv lisäksi. Allekirjoituksia tuohon adressiin!


    • dfgdfgghfghgfh

      ”Kehitysapu eli kehitysyhteistyö on julkisista varoista annettavaa tukea tai lainaa kehitysmaille näiden talouden kehittämiseen ja laaja-alaiseen hyvinvointiin.

      Kehitysyhteistyö ei rajoitu pelkkään rahoittamiseen: se on aina myös osaamisen jakamista ja poliittista dialogia.

      Silloinkin kun rahaa kanavoidaan kehitysmaan oman budjetin kautta, suomalaiset asiantuntijat tukevat budjetin laatimista ja seuraavat sen toteutumista paikan päällä.

      Erona kriisiapuun tai humanitaariseen apuun on se, että kehitysavun odotetaan parantavan avunsaajamaan olosuhteita pitkällä aikavälillä, kun taas kriisiapu nimensä mukaisesti lievittää hetkellistä hätää.”

      Näin hienosti Wikipedia luonnehtii kehitysavun käsitettä. Ja hieno ajatushan se onkin, sitä ei kestä kiistäminen, mutta mitenkäs homma toimii noin ihan niin kuin käytännössä?

      1. Kehitysapu on julkisista varoista annettavaa tukea tai lainaa kehitysmaille näiden talouden kehittämiseen ja laaja-alaisen hyvinvointiin

      Kehitysapua on alettu maksaa jo jossain muodossa 1950-luvulla. Eli tähän päivään mennessä esimerkiksi Suomen valtio on maksanut kehitysapua kohta 60 vuotta ja viimeisen 40 vuoden aikana Suomi on maksanut kehitysapua 12 miljardia euroa. Alussa summat olivat pienemmät, mutta loppua kohden vauhti on kiihtynyt ja viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomen maksaman vuosittaisen kehitysavun määrä on tuplaantunut, ja nykyisellään se on hieman yli miljardi euroa vuodessa.

      Maailman valtiot maksavat kehitysapua vuosittain noin 100 miljardia dollaria ja kun tämän summan päälle lisätään vielä yksityiset rahoittajat ja järjestöt, niin saadaan loppusummaksi noin 300 miljardia dollaria, eli 275 miljardin euron rahavirta, joka vuosittain syydetään suurelta osin ”kehittämään” Afrikan valtioita.

      275 miljardia euroa rahaa, jonka käyttöä käytännössä kukaan ei valvo ja jonka käytölle kukaan ei anna ehtoja. Miten tämä voi olla mahdollista?

      Vertailuksi sellainen, että Suomen valtion budjetti on noin 54 miljardia euroa, jolla siis rakennetaan, kehitetään ja ylläpidetään suomalaista hyvinvointia suomalaisella hintatasolla, joka on maailman mittakaavassa tarkasteltuna kuitenkin aika kovaa valuuttaa niin hyvinvoinnin, kuin hintatasonkin osalta.

      Mitä tuolla 275 miljardilla eurolla Afrikassa voisi tehdä? Alla muutama pieni esimerkkilaskelma, johon on käytetty Afrikan yleisimpiin puutteisiin liittyviä tekijöitä, eli koulutuksellisiin asioihin ja ravitsemukseen liittyviä tekijöitä. Vaikka tuota rahaa ei tietenkään voi kokonaisuudessaan käyttää näihin asioihin, niin ne antavat kuitenkin aika hyvän kuvan siitä potentiaalista, jonka tuo suunnaton rahasumma mahdollistaisi.

      Kirkon ulkomaanapu ilmoittaa, että yhden toimivan ja hyvän koulurakennuksen rakentaminen Afrikassa maksaa keskimäärin noin 70 000 €. Tuolla rahalla voisi rakentaa lähes 4 miljoonaa koulurakennusta, joka Afrikassa tulisi enemmän kuin tarpeeseen.
      Kirkon ulkomaanapu ilmoittaa, että yhden kaivon rakentaminen maksaa keskimäärin Afrikassa noin 1000 €. Tuolla rahalla saisi kuivuuden runtelemaan Afrikkaan rakennettua 275 miljoonaa kaivoa.
      Ruuasta ja vedestä on Afrikassa suuria puutteita ja tuo rahasumma olisi omiaan helpottamaan tätä tilannetta. Esimerkiksi Tansaniassa naudanliha maksaa 1,6 €/kg, vesi 3 €/10 l, vehnäjauhot 3 €/5 kg, banaanit 70s/10 kpl. Tuollaisella ruoka-annoksella suurempikin perhe pärjäisi jo ainakin yhden vuorokauden. Kokonaishinta siis tuolle kaikelle on noin 8 €/vrk. Tuolla 275 miljardilla eurolla ruokkisi 34 miljardia 5-henkistä perhettä kertaalleen lähes länsimaalaiseen tapaan, eli 156 vuorokautta koko Afrikka ruokailisi itsensä kylläiseksi. Esimerkiksi Sudanin 1990-luvun lopun nälänhädän on arvioitu koskettaneen 1,3 miljoonaa ihmistä. Tuolla 275 miljardilla eurolla olisi ruokittu yli 130 000 kertainen joukko yhden päivän ajan.
      2. Kehitysapu on osaamisen jakamista ja poliittista dialogia

      Osaamista kyllä jaetaan, mutta vuorovaikutus on aina sekä vaikuttamista, että vaikuttumista. Osaamisen jakaminen on käytännössä siis lähes turhaa, ellei vastapuolella ole halua sitoutua opetettuihin asioihin ja sen ylläpitoon. Saamme lukea entisten kehitysaputyössä toimineiden ihmisten kommentteja siitä, kuinka turhauttavaa työtä se on. Paikallisia ihmisiä joudutaan kiristämään, jotta he suorittaisivat velvollisuutensa, kuten esimerkiksi istuttamaan puita ja kastelemaan niitä. Ilmaiseksi järjestettäviin koulutustilaisuuksiin ei saavu ihmisiä, vaan koulutuksia joudutaan perumaan osallistujien puuttumisen vuoksi. Aktiivisuutta paikallisista löytyy taas poikkeuksetta aina silloin, kun jotain tavaraa tai ruokaa jaetaan ilmaiseksi. Silloin on ihmisiä saapunut paikalle silmänkantamattomiin.

      Eräs entinen kehitysaputyöntekijä kertoi pumppukaivohankkeesta, jolla saatiin kylään puhdasta vettä. Paikallisille miehille opetettiin yleisimmät pikkuviat, kuten suodattimen tukkeutuminen yms. Kun projekti oli valmis, vastuu toiminnasta jätettiin paikallisille.

      Kun kehitysaputyöntekijät saapuivat jonkun kuukauden jälkeen seuraavan kerran

    • Elämänkiertokoululainen
    • roisto-maista
      • kyllä_säästyy

        Siinähän se valtio säästäisi. Nyt äkkiä ilmaiset ja reseptivapaat itsemurhapillerit apteekkeihin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe