Pesuhuoneen lattia uusiksi

Jorkkeparka

Hei,
Kylppärin remontointi edessä ja lattiarakenteesta heräsi kysymys. Nykyisen lattian rakenne seuraavanlainen: maanvarainen laatta, karkea hiekka/tiilimurska, pintalaatta, bitumi, paksu tasoite (kaadot), laatoitus. Bitumin yläpuolinen tasoite oli luonnollisesti kostea, mutta pohjalaatta ja hiekka vaikuttaisi kuivalle, joten bitumi on toiminut ilmeisen hyvin.

Nyt ajatuksena oli purkaa/piikata lattia maanvaraiseen laattaan saakka auki ja tehdä uusi lattia. Mikä on nykyisin suositeltava rakenne, kun tarkoituksena on laittaa lattiaan lattialämmitys. Onko seuraava rakenne toimiva? Maanvaraisen laatan päälle eristekerros(finnfoam tms.), sen päälle lattialämmityksen putket, kipsivalu kelluvana (kuivuu nopeammin kuin betoni), kipsivalun päälle tasoite (kaadot), vedeneriste, laatoitus. Kylpyhuoneen seinät ovat kiveä ja kivilevyä. Lähinnä mietin vedeneristyksen toimivuutta seinän ja lattian rajapinnassa, jos lattia (pintalaatta) on kelluva?

7

3505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puhelimella

      Ei siihen mitään kipsivalua käytetä vaan betonia muuten ajatuksesi ihan ok

    • laattamiesmuurari

      Kova levyeriste on hyvä. Betoniverkko sen päälle ja naruilla kiinni lattialämmityskaapeli. Valun paksuus 60-80mm. esim. Kiillon 60 Pikalattiamassaa. Reunoille tiiliseinää vasten reunakaistat 4-6mm. Tämä massa kuivuu kahdessa vuorokaudessa täysin kuivaksi. Myydään 25kg säkeissä. Kipsivalut kannattaa unohtaa, ei sovi tällaiseen. Voi valaa nopeasti kuivuvalla betonillakin, mutta kuivumisaika noin viisi viikkoa, norm.betoni n.kahdeksan viikkoa. Tällä pikamassalla valu on ammattityötä koska se kuivuu "melkein käsiin".
      Vesieristenauhat sitten seinän/lattian rajaan.

      • wanhahyväbetoni

        Kuivuu betonilattiakin, lattialämmityksellä ja tuuletuksella/puhalluksella nopeutuu kuivuminen, kesäkuukausi riittävä ja aina sen kosteuden voit mitatakkin, wanha mittari oli muovi yöksi lattialle jos aamulla muovi kuiva alapuolelta voit eristää ja laatoittaa.


      • Duunari2

        Kesäaikaan valitettavasti ulkoilma on kosteampaa kuin talvella joten kuivuminen on hitaampaa eikä tuuletus "märällä" ilmalla paljoa tilannetta paranna.

        Toiseksi betonin kosteus kannattaa vain ja ainoastaan mitata kunnon mittareilla pintakosteusmittarilla tai porareikämittauksella, eikä siis mitään muovikalvo teippausvirityksiä.

        Pikalattiamassa on nopein vaihtoehto ja kaivon vierestä valun ei tarvi olla kuin 50 mm paksu ja seinän vierustat kaadon mukaan hieman paksummat.

        Kipsivalua ei kannata laittaa, koska siihen ei saa tehtyä kaatoja ja toiseksi se EI sovellu vedeneristeen kiinnitysalustaksi vaan vaatii päälleen esim. tasoitteen ennen vedeneristeitä.


      • Jorkkeparka

        Onkohan tekemätön paikka tuo pikalattiamassa ensikertalaiselle? Toinen sekoittaa myllyllä massaa ja toinen lyö sitä lattiaan ja tekee kaadot samalla.


      • Duunari2

        Pikalattiamassa nimenä antaa ehkä hieman vääränlaisen kuvan.

        Kyllä siinä ihan hyvin on aikaa sitä levittää ja muotoilla ellei ihan kovimmilla helteillä ala valuja tekemään ja koostumukseltaan se on kuin märkää hiekkaa eli erittäin helppo saada aikaan tasaista jälkeä ja ainahan pinnan voi/kannattaa vielä tasoittaa hienotasoitteella, kun valu on kuivunut niin saa taatusti tasaisemman lattian aikaiseksi.

        Juurikin tuolla 2 miehen työryhmällä työ onnistuu helpoiten, kun toinen voi tasoittaa ja toinen myllätä tavaraa.
        Vesimäärän kanssa tulee olla tarkka, ei ainakaan liian vähän saa laittaa vettä, muuten kovettumisen kanssa voi tulla ongelmia eli vesi kannattaa mitata tarkasti.


    • Halpakin

      Laita sinne maalattia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6193
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      35
      3761
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      15
      1462
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      33
      1370
    Aihe