Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mistä remontissa voi laskuttaa?

Tuntitaksalla

Voiko tuntihinnalla palkattu remonttimies/firma laskuttaa muuta kuin remontin tekemisestä? Meillä remonttimies laskutti myös rakennustarvikkeiden hausta 2-3 tuntia. Olen kuullut ettei voi laskuttaa muuta kuin läsnäolosta, pitääkö paikkansa?

23

2211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BauHerr

      Riippuu kokonaan siitä, mitä on sovittu sekä siitä, mikä on palkkauksen perusta. Jos kyseessä on työsuhde, niin maksat myös kotimatkoista, ruokailkusta, työkalujen käytöstä, lomapäivistä, jne. jne.

      Yrityksen kanssa teet sopimuksen, ja se määrittelee mistä laskutetaan ja mistä ei.


      Rautakaupassa käynti on yleensä sellaista aikaa, josta laskutetaan.

    • JulleJulle

      Heh...

      >> Olen kuullut ettei voi laskuttaa muuta kuin läsnäolosta, pitääkö paikkansa?>>

      Kukas sen sinun toimeksiantoon liittyvän - muun kuin paikalla oloajan - työajan sitten maksaa? Sinäpä sen tietty maksat joka lienee aika luonnollista.

      Otetaan esimerkki. Tilaat putkimiehen vaihtamaan wc-pöntön. Laskutus lähtee siitä kun putkari alkaa kerätä kamoja kokoon toimistolla/varastolla. Sinä maksat myös kilometrikorvaukset. Siitä kun putkari on siellä sinun vessassa, saattaa olla tunteja kertynyt jo esim. 2 h. Putkari irroittaa vanhan pöntön, hakee uuden rautakaupasta ja asentaa sen 3h. Palaa toimistolle ja vie samalla vanhan pöntön jätekierrätyspisteeseen, taas maksat noin 1-2 h työstä ja kilometrit.

      • Puketputket

        Tuohan on pelkkää hölmöyttä, jos joku haluaa rahoistaan eroon niin siitä vaan. Itse tilasin hyvän putkimiehen jolla oli oma firma. Laskutus oli vain kohteessa oloajasta, eikä mitään kilometrejä. Kolme hanasekoittajaa ja kaksi wc istuinta laittoi paikoilleen. Vanhat otti mukaan. Yhteensä työstä 7h x 36€/h. Tarpeet maksoin itse.


      • Anonyymi

        SRV testasi Helsingissä SRV:n Loisto-tornitalon työmaalla kaikki työntekijät.

        Työmaalla havaittiin tällä viikolla 7 uutta koronavirustartuntaa.

        Helsingin Kalasatamassa SRV:n Loiston työmaalla työskennellyt rakennustyömies kertoi Ilta-Sanomille 30.5, että hän vaihtoi työmaata sen jälkeen, kun hän huomasi, ettei työmaalla noudatettu koronamääräyksiä.

        Työmaalla oli koettu tartuntapiikki, kun viikon aikana työmaalla todettiin useita positiivisia koronavirustartuntoja.
        ”Työmaalle tuli kymmenkunta hoitajaa ja lääkäreitä”

        Ilta-Sanomat selvitti, mikä työmaan tilanne on juuri nyt.

        Lue lisää: Piittaamattomuus koronasta sai Nikon lähtemään rakennus­työmaalta – ”Hissi oli niin täynnä äijää, että ei mahtunut kyytiin”

        Työmaalla töitä tekevä mies kertoo Ilta-Sanomille, että asiaan on jo puututtu.

        – SRV:n Loiston työmaalle tuli tällä viikolla kymmenkunta hoitajaa ja lääkäreitä. Pääsin itsekin testiin keskiviikkona ja onneksi sen tulos on negatiivinen, hän sanoo.

        Hänen mukaansa osa väestä joutuu mahdollisesti toiseen kertaan testiin, jotta asiaan saadaan varmuus.

        – Olen nyt vapaaehtoisessa karanteenissa varmuuden vuoksi. En palaa töihin. Grillimakkarat on jo hankittu, hän kertoo
        SRV: 7 uutta tartuntaa

        – Loiston työmaalla havaittiin tällä viikolla 7 uutta koronavirustartuntaa, SRV:n Asunnot-liiketoimintayksikön johtaja Kim Jolkkonen kertoo Ilta-Sanomille.

        – Tartunnat kävivät ilmi, kun Helsingin kaupungin epidemiologian laitos suoritti työmaalla kattavat koronatestaukset koko työmaan henkilöstölle, 218 henkilölle, hän sanoo.

        Uudet tartunnat havaittiin täysin oireettomilla henkilöillä.

        – Epidemiologialääkärit kävivät työmaakierroksella ja totesivat työmaan koronatoimien ja ohjeistusten olevan kunnossa. Samalla muistutettiin ohjeiden noudattamisen tärkeydestä. Esimerkiksi jokaisen työmaalla toimivan tulee huolehtia turvaetäisyyksien noudattamisesta ja kasvomaskien käytöstä, hän sanoo.
        Petri Turunen


    • Joudut ehkä jopa maksamaan siitä kun materiaali loppuu ja työmies seisoo tumput suorana. Odottelee että joku toimittaa tavarat kohteeseen, esimerkiksi. Kannattaisiko itse toimittaa matsku paikalle vai maksaa kirvesmiehelle liksaa hakureissusta matkakorvauksineen.
      Kaikenlaista sitä kuuleekin. Ei kai se tavara itsekseen tule. Se pitää tavalla tai toisella hommata. Et sinäkään työpaikalla tee hommia 2-3 h ylimääräistä saamatta palkkaa.

      • 22222222

        Voi h-ti näitä putkiurpoja ite tein siivoushommia ja jos meiltä tilattiin vaikka loppusiivous niin emme vain saaneet laskuttaa aineiden hakureisusta : kyllä taas nähdään että tänne Suomeen kaivataan lisää kilpailua ja varsin röörialalle . ei oo ihme että nää porskuttaa siis nää suuremmat putkiliikeet : Suosikaa yhdenmiehen firmoja !!


    • Lusmuilua

      Ei saa laskuttaa muuta kuin työkohteessa työskentelystä!

      • pelisäännötsovittava

        Silloin työ jää kesken, miten puuttuva/olematon tavara sinne tulee, kävellenkö ?


      • Kyllähän sekin aika härskiltä näyttää, jos työmies laiskana istuskelee työmaalla ja tunnit juoksee. Se on tehtävä kunnon sopimus.


    • RemppaReimo

      Yleensä laitan tuntitöistä erittelyn laskun liitteeksi ja ei kun asiakas soitti, että mikä tää "suunnittelukäynti 2h" on. Kerroin, että se on se kun kävin ennen varsinaisen työn aloittamista paikanpäällä ja sinä kerroit mitä tehdään, mitä hommataan ja mihin mikäkin palikka laitetaan. Lisäsin vielä, että homma lyötiin lukkoon puhelimessa ja laskun loppusumma on kustannusarvion mukainen. Sitten sitä närästi tavaroiden noudot, km-veloitukset ja kaikki muu paitsi se fyysinen työ. Minä kun en jaksanut moisen asian kanssa riidellä, sovittin, että vähentää 2 tunnin veloituksen laskun loppusummasta. Jo muuttu ääni kellossa, rupes reposteleen riemurinnoin periaatteista, kehuskeli pääosin itseään mutta varovaisesti kehasi myös hyvää työtä.

      Meni jonkin aikaa ja taas samainen herra tarvitsi apua. Taas tein kustannusarvion puhelimessa, joskin nyt "aavistuksen" yläkanttiin. Tein sovitun homman ja laskuun laitoin ainoastaan "...työt sopimuksen mukaan". Kaveri oli ylen tyytyväinen ja meille avautui hedelmällinen asiakassuhde.

      • vekkuliko

        Mä todellakin ihmettelen näitä yksityisiä ihmisiä, jotka on pulassa ja remonttia pitäisi tehdä ja vielä ilmaiseksi ja vielä vingutaan, kun se maksaa!! Se menee aina näin, että kun reiska tulee kattomaan, mitä asiakas on vailla, niin totta kait se laskuttaa siitä! Samalla se näkee, mitä kamoja sinne tarvitaan, että voi tuoda tullessaan jutut, kun tulee hommaa hoitamaan. Olet RemppaReimo poikkeus, kun annat periksi, vaikka muutaman tunnin ja saat sillä sen asiakkaan vinkumisen loppumaan ja tyytyväiseksi? Minä teen jo yleensä niin, että laitan pari tuntia ylimääräistä, että jos asiakas tinkii, niin voin antaa '' alennusta'' ja olenko väärässä, että olet tehnyt samoin:):)?? Ja asiakas on aina tyytyväinen:)


    • Tärkeää

      Pitää tehdä kirjallinen sopimus tekijän ja teettäjän allekirjoituksella varustettuna!

      • O.Käki

        Pikkuhommista tulee äkkiä suhteettoman hintaisia jos aletaan sopimuksia kirjoitteleen. Isommissa hommissa sopimus on tietysti paikallaan.


      • rtrtr
        O.Käki kirjoitti:

        Pikkuhommista tulee äkkiä suhteettoman hintaisia jos aletaan sopimuksia kirjoitteleen. Isommissa hommissa sopimus on tietysti paikallaan.

        Jep ...
        Pitää ottaa huomioon, että monet käyttävät meitä sähkömiehiä muuhunkin kuin sähköhommiin. Esimerkki: Erään rouvan kotiin piti asentaa kolme kattopistorasia.
        - 08.00 lähtö kotoa
        - 08.45 saapuminen asiakkaan luo ja kohteen tarkastus
        - 09.00 - 11.00 käynti sähkötarvikeliikkeessä
        - 11.00 - 11.15 pistorasioiden asennus
        - 11.15 - 12.00 rouva keittää kahvia ja tekee voileipiä
        - 12.00 - 13.15 kahvitellaan jutustellaan kaikenlaista
        - 14.00 saapuminen kotiin
        - Laskutus 50e/h x 6 = 300e tarvikkeet 30e = 330e


      • BauHerr

        Meillä on tuollaiset yleisesti käytettävät kalusteet ja asennustarvikkeet kyllä aina mukana. Jos jään suustani kiinni, se menee sosiaalisuuden piikkiin, eikä siitä laskuteta.

        Arvaan, että rouva kuitenkin tilasi asennusrasiat valoja varten, eikä esimerkiksi keittiöhanan vaihtoa? Kohtuuden nimissä asennustarvikkeet ja kalusteet olisi voinut ottaa mukaan.

        Sama asia tuli vastaan Oraksen vuotavaa keittiöhanaa korjattaessa. Korjauspakkaus po tehtävään maksaa 4,90 € (OVH. ALV 24 %).

        Asentaja tulee katsonmaan vuotavaa hanaa (vaikka asiakas oli kertonut mistä on kyse): km-korvaus ja 2 tuntia. Asentaja lähtee hakemaan osaa 3 tuntia ja km-korvaus. Asentaja tulee korjaamaan korjauspakkauksen kanssa: 2 kertainen km-korvaus 2 tuntia. Tekee 554,90.

        Se, miten minä toimin: otas kännykkäkuva tai video hanasta. Työ ja km-korvaus 150 osa 4,90.

        Joo, tienaan yhdestä keikasta vähemmän, mutta reilun miehen maineella saan sen peruskorjausremontin ja ilman kilpailutusta.

        Kohtuus tuo pitkässä juoksussa paremman tuloksen. Yli 500 euroa maksava pikkuremontti syö asiakassuhteen.


      • trrrrrrrrrrrr

        Asentaja lähtee hakemaan osaa 3 tuntia

        Miksi ? Kuuluuko kahvittelut ja paskanjauhaminen tukussa asiakkaan maksettaviin ?


      • fiilatejahöyläten

        Kirjallinen sopimus kuulostaa hyvältä ja onkin syytä tehdä. Muistakaa että remppafirnat kuten minun yritys tekee vuodessa kymmeniä sopimuksia. Luuletteko ettemme pysty ns. "viilaa linssiin" teitä sopimuksella? Te teette elämänne aikana sopparin tai pari.


    • entinen_renki

      Samaa talon työtä se on, kynti tai etsi hevosta :)

    • hävytöntätoimintaa

      Jos teillä on sovittu tuntihinta remontista mutta et hommaa värkkejä työmaalle, niin pakkohan sen remppamiehen on itse hakea ne värkit työajalla.

      Mistä keksit että jonkun pitäisi tehdä sulle talkootyötä?

    • Huuuhaaa

      Jos itse olet missään töissä niin mitä kaikkea työhösi liittyvää teet ilmaiseksi siten että et saa palkkaa siitä työajallasi? Siinä lyhykäisyydessään vastaus vähän hemmetin tyhmään kysymykseesi...

    • Seitsemäntoista

      Jos ei jaksa lukea niin kuunnelkaa äänikirja Raksa. Se on kiva luuhata rautakaupan pahvimuki kädessä ja palkka juoksee, kun joka ruuvi ja rima pitää hakea erikseen, tosin on ammattilaisia jotka osaavat varata tarvikkeet kun tulevat työmaalle, ovat tutustuneet kohteeseen ja osaavat hommansa. Vaan mistä löytää rakennusalan ammattilaista tänä päivänä, ne on eläkkeellä ne ammattimiehet , oman sukupolven ammattilaiset jotka nyt tekijä porukkaa niille maistuu rautakaupan kahvi pahvimukista aamuin ja joskus useasti päivässä ja sitten onkin jo aika lähteä kotiin. Nuoriin laitan toivoni, heistäkään ei juuri nyt viel ole ratkaisuksi tämän päivän rakentamiseen pahvikahvi maleksimis kulttuurin nujertamiseen.

      • keittiöekspertti

        Rautakaupassa käynti on aina työaikaa kun se tehdään asiakastyön takia, muistakaa remonttireiskat tuo.


    • Anonyymi

      Ei tietenkään voi. Nosta käräjille jos kiistää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe