Suomalainen ulosottojärjestelmä on aivan mieletön

Fiksu_Kreationisti

"Palkalla tai muulla tulolla tarkoitetaan ulosmittauksessa nettopalkkaa tai -tuloa eli sitä määrää, joka jää jäljelle, kun veron ennakonpidätys ja sitä vastaavat muut pidätykset on tehty.

Ulosottovelalliselle jätettävä niin sanottu suojaosuus on vuoden 2015 alusta 22,69 euroa päivässä velallisen itsensä osalta ja 8,14 euroa päivässä velallisen elatuksen varassa olevan henkilön, esimerkiksi lapsen, osalta."

WTF! 22,69 * 28 = 635,32€. Vuokrani on 568,23. Tuosta jäisi käteen 67,09€. Miten tuollaisella summalla voi edes elää???

Suomalainen velkajärjestelmä on aivan mieletön. Miten köyhä voisi tuollaisella summalla elää?

19

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoitushan on että ihminen hoitaa raha-asiansa siten, ettei joudu ulosottoon. Ei ole tarkoituskaan että huolimattomasti asiansa hoitanut elelisi vielä mukavasti muiden kustannuksella.

      • viinas.aho

        Oliko viestisi tarkoitettu ehkä 90-luvun kokoomus-keskusta-hallituksen ministereille, sekä suomalaisille pankki-kasino-pelureille. Heidän ahneuttaanhan Suomessa maksaa vieläkin moni velallinen, sekä tietysti kaikki veronmaksajat. Samaan aikaan itse pääpirut nostavat suojatyöpaikoissaan ylisuurta vuosiansiota, sen sijaan että istuisivat vankilassa.


    • gh456

      Sulla on oikeus toimeentulotukeen joten eikun sos.toimistoon mars. Ne huomio menoina nuo sun ulosottoon maksamat summat (kunta maksaa sun velat!). Toki on heilläkin omat rajansa esim vuokraa ne hyväksyy menoina noin 470e/kk. loput maksat itse jne.. Eli hommaa halvempi kämppä!

      • aloittaja_

        Juu, siis näin olen tehnytkin, ennenkuin hankin velkojani ja jälkeen. Jäi aloituksessa sanomatta.

        Pointti oli siinä, että mitä järkeä on hankkia työtä, jos sossun puolella elää leveämmin?

        Suomalainen velkajärjestelmä on aivan mieletön.


      • parempi.mieli

        Ulosottomies lähettää laput menee suoraan takkaan meillä taikka peritätoimistonkirje


      • whattheass
        aloittaja_ kirjoitti:

        Juu, siis näin olen tehnytkin, ennenkuin hankin velkojani ja jälkeen. Jäi aloituksessa sanomatta.

        Pointti oli siinä, että mitä järkeä on hankkia työtä, jos sossun puolella elää leveämmin?

        Suomalainen velkajärjestelmä on aivan mieletön.

        Miten niin "suomalainen velkajärjestelmä"olisi mieletön? Käsittääkseni ihan yleinen ja maailmanlaajuinen "velkajärjestelmä" on se, että velka pitää maksaa. Muualla maailmassa voi olla jopa niin, ettei tule sossun luukulta latin latia, vaan ihan oikeasti velat on maksettava omilla tai sukulaisilta/tuttavilta lainatuilla varoilla. Tämä aloitus on nyt taas tätä päivää. Köyhä ei saa oikeasti olla "köyhä", vaan veronmaksajien on huolehdittava siitä, että "köyhällä" ovat kaikki asiat ihan kunnossa. Että "köyhyys" ei tunnu ainakaan jokapäiväisessä elämässä.


    • Niinpäniinpäniinpä

      Velallinen Suomessa on isompi rikollinen kuin raiskaaja tai taposta tuomittu henkilö.
      Suomen ulosottojärjestelmää pitäisi kehittää niin että kannattaisi käydä töissä, velat tulisi maksettua. Jenkkien malli on ihan hyvä esimerkki toimivasta uo käytännöstä, siellä maksetaan palkasta 12%

    • Väärinymmärrys-

      Olet nyt ymmärtänyt väärin tuon suojaosuuden merkityksen. Ei sinulta suinkaan ulosmitata kaikkea joka menee sen yli, vaan pelkästään osa. Sinulle jää siis kyllä elämiseen huomattavasti enemmän kuin se 680,70 euroa kuussa.

      Näin:

      Ulosmitattava määrä:

      1. Jos palkka on pienempi kuin suojaosuus, siitä ei ulosmitata mitään.

      2. Jos palkka ylittää suojaosuuden, mutta on enintään kaksi kertaa suojaosuus, ulosmitataan suojaosuuden ylittävästä palkasta kaksi kolmasosaa (tulorajaulosmittaus 2/3 x (palkka – suojaosuus)).

      3. Jos palkka on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus, mutta enintään neljä kertaa suojaosuus, ulosmitataan nettopalkasta yksi kolmasosa (1/3).

      4. Jos palkka on suurempi kuin neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrä ulosmitataan yksi kolmasosa neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrää vastaavasta palkanosasta ja lisäksi neljä viidesosaa sen ylittävästä palkanosasta. Palkasta ulosmitataan kuitenkin enintään puolet.

    • kuppaajat

      Silti väitän minäkin että suomen uo-systeemi on pimeältä keskiajalta.
      Rahaporoporvarit saa täällä määräillä sääntöjä ihmisten elämästä.
      Ensin tuputtavat joka paikassa vippejään saatanallisella korolla ja kun sitten joku hädissään sen ottaa ja eikä pystykkään maksamaan sitä takaisin tai ei edes halua maksaa tulee nämä paskat vetämään ihmisiä löysään hirteen.

      No,minun kohdalla olen maksanut ansiosidonnaisista päivärahoista ja puolenvuoden määräaikaisella työllä 10.000 euron velasta jo 7000 euroa puolessatoista vuodessa.Joten 3000 euroa jälellä.
      Odotan aikaa kun nämä vippifirmat sun muut paskapuljujen omistajat potkasevat tyhjää.Tulen menemään heidän haudalleen vääntämään paskat.

      • Löoplk

        Jos systeemi vituttaa, niin miksi järjestit itsesi sen "uhriksi"? On aivan oma valinta ottaa kalliita pikavippejä ja jättää ne sitten maksamatta ja sen jälkeen joutua ulosottoon.


      • SAATANANSIAT

        Systeemi ei muutu yhtään paremmaksi jos minä EN niitä ota.
        Joku toinen ottaa ja toteaa myöhemmin että systeemi on ihan perseestä.
        Rahanahneet oligarkit pyörittävät suomea ja asia ei muutu miksikään.
        Suomea pyörittää vapaamuurarit ja heidät pitäis hirttää.
        Koronkiskurit ja viheliäiset pummit jotka pummaavat rahaa koukkuun joutuneilta.
        HEHÄN tässä pummeja ovat kun ei riitä 7%:n korko.


    • Kohtanan_tuo_selviää

      Rokottaako ulosotto ansiosidonnaista työttömyyskorvausta täysin samalla tavalla kuin palkkaa?

      • fhdh

        Tietenkin, mutta toki suojaosuuksien sallimissa rajoissa. Luultavasti vie sulta jotenkin nettotulo-suojaosuus ja siitä sitten 2/3 osaa....blaa blaa


    • tervemenoademokratia

      Kreikan pääministeri Tsipras on kunnon mies kun ei alistu Brysselin kusetukseen.Rajhat vain pois ja sitten jättää maksamatta.
      Paskapuljuilta rahat pois ja sitten maksamiset saa unohtaa.Miksi? Kun ei ole varaa maksaa.
      Nostan hattua kreikkalaisille,jotka laittaa polvilleen koko eurooppalaisen rahajärjestelömän.MYÖS nämä saatanan venkulat ja ulosoton.

      • kaikenlaista

        "Rajhat vain pois ja sitten jättää maksamatta". "Rajhat" tarkoittanee "rahat". Ja kuolematon ajatus nimmarilla "tervemenoademokratia" on näköjään se, että lainaa kannattaa aina ottaa niin paljon kuin suinkin, mutta sitä lainaa EI pidä maksaa takaisin, jos tai kun takaisnmaksuun ei ole varaa.

        Onpa mielenkiintoinen ajatus. Ja uskookohan em. nimmari itsekään, että tuolla periaatteella joku "paskapulju" jotakin lainaisi jollekin, joka saman tien "saa maksamiset unohtaa". "Kun ei ole varaa maksaa."

        Olisiko syytä palata maan pinnalle. Jos ei aiempia velkojaan maksa, ei saa uutta lainaa. Niin yksinkertaista se on Kreikankin osalta. Ja mitä Kreikkaan muuten tulee, uuden lainan saamatta jääminen merkitsee mm., ettei Kreikan valtio kykene maksamaan esim. eläkkeitä edes niille pienituloisille eläkkeensaajille, joiden toimeentulo on yksinomaan valtion maksaman eläkkeen varassa. Ja tällekö sitten nostat hattua?! My ass!!!


      • menekotiisitumputtamaan

        Kyllä pystyy maksamaan eläkkeet.Nääs ne on ennestäänkin pienet.
        Mitä tulee velan uudelleen ottamiseen,kuka hullu sellaista edes haluaa?
        Sinä ilmeisesti.


    • Anonyymi

      Mitä järkeä on ulosmitata pienestäkin eläkkeestä ja sitten haet toimeentulotukea,eli veronmaksajat maksaa velallisen velat?sama koskee kaikkia pienituloisia.Esim.olin töissä,en saanut as.tukea mutta kunta maksoi toimeentulotukea koska vouti vei osansa palkasta,miten näin hullu laki voitiin hyväksyä,että veronmaksajat laitetaan maksumiehiksi toisten velkojen takia?Nämä rahatkin voitais käyttää johonkin hyödylliseen,esim.rakentaa asuntoja,parantaa tieverkosto ja, ym.

      • Anonyymi

        Tästä kuviosta on kirjoitettu viime aikoina paljon ja sosiaalipoliitikot ovat heränneet asiaa ihmettelemään. Asia on juuri niin kuten lausut, eli veronmaksajien piikkiin köyhät velalliset sitten elävät.
        Kun pienestä eläkkeestä (alle 900e kuussa) ulosotto on suojaosuuteen saakka, ei 700 eurolla pärjää ilman toimeentulotukea. Jo asumismenot ovat neljänsadan pintaan kuussa. Vanhuuseläke ei riittäisi edes ilman ulosottoa normaaliin elämään kaikkine sairaus- ja lääkekuluineen. Vanhusvärstön köyhyys on ollut sekin tapetilla, mutta me ulosotossa olevat ollaan oltu unohdettuja. Jotain Yhteisvastuukeräyskuviota on ollut asian tiimoilta, mutta enpä tiedä kelle ne avustukset ovat menneet. En tiedä ketään kuka olisi saanut apua sitä kautta.


    • Anonyymi

      No omasta suuresta syystäni toki jos ei olisi elatusmaksuja pla pla plaa. Avioerot on joskus hankalia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe